daha yasin 26 o kadar genc ve keyifli yaslar ki.
sirf 6 yıldır berabersin diye, sevdigin insani genc buldun diye evlenmen bekleniyor. cunku 6 sene cok uzun. adamin da vaktini yiyorsun.
ben olsam ayrilirdim
ki kendim de hem yirmilerin basinda, hem 25te guzel ilişkim evlilige dogru eyrilecekken zor da olsa iliskilerimi bitirdim. inan ayrılık üzüntüm 3se üstümden yük kalkması 7ydi.
sirf sevdim diye hazir olmadan niye evleneyim ki?
bugun o "evlenmiyor musun" diye baski yapanlar yarin sana "cocuk yok mu, yasin geciyor" baskisi yapacak ve bir anda hic hazir olmadan anne olacak ömürlük sorumluluk alacaksin.
bilmiyorum ya herkes hayatindan ornek verir ben kendi hayatimda evlilik mi ayrilik mi diye düşündüm ayrildim. sonra bir basima tonla sehir ulke gezdim, bir sürü tatli erkekle flortum iliskim oldu. yasim 33 hayatimda ilk defa kendimden emin sekilde biriyle evlenme hevesi icindeyim. bu kisi benim için tam anlamiyla dogru kisi. huyu suyu olaylark yorumlayisi vs benim pencereme cok yakin..ama daha da onemlisi ben artik özgür genclik donemimi kendi kafamda kapattim. su an mental olarak da sorumluluk almaya hazir hissediyorum.
belli ki sen hazir hissetmiyorsun. sevgilin harika birisi olabilir ama dogru insan yanlış zamanda bir ise yaramaz. talihsizlik zamanlamadan yana olmus. sen hazir degilsen hazir degilsindir . evlilik cok keyifli bir sey degil neticede. dusunmen gereken yuz tane sey olacak. en basiti ben ailemin evinde yasarken musluk mu bozuldu, cati mi akiyor. hicbiri benim problemim değil (umrumda da degil) en fazla yardim isterse ailem yardim ederim gecer gider. ama sevgilimle kalacağımiz evde iki hafta icinde once ust kat tuvaletinden su damladi . komsuya ulaşıp rica ettik sonra bizim tesisat bozuldu. bjr guzel batmis olan yerleri temizleyip gecici çözüm bulduk-youtubedan yapmaya calistik, olmadi usta aradik. ani bir yagmur yagiyor- bahce mobilyalarıni kaldirmadiysak aklimiz hep evde.. sirf evin derdi bile bitmiyor:) temizlik yemek bizim icin problem degil kucuk ev berbaer cabucak temizleyip ac karnimizi beraber duyuyoruz. ama klasik bir turk evinde (cevrene ve kkya baksan görürsün) sanki ev kadinin gibi oluyor. ayni anda isten geliyorlar adam tv karsisinda camis gibi yayılırken kadin yemek hazirliyor. sonra adam salata yapti sofrayi topladi diye "esim cok yardim eder bana" diye seviniyorlar. misafir cagirsan güzel agirlamalisin yoksa "adam hic özenmemis" demiyor kimse "bir de yeni gelin olacak hic ozenmemis" diyorlar:) bekar odani b.k da goturse olur ama evliyken - hele ki guzelce dizdigin yenigelin evin varsa o daginiklik goze batar. "evli kadin" olmanin kendince sorumlulugu da cok.
o yuzden hazir degilsen hazir degilsindir. ama sevgilini de oyalama. adam evlenmek istiyorsa ona da yazik. merak etme senden sonra derbeder olmaz, erkek o.
ilkgencliginden berj ayni kadinla oldugu icin belki hosuna bile gider bu yeni dünya- sorumluluk almadan tek gecelik iliskiler bulmanin kolay olmasi - yeniden flort etmek vs. iki üzülse üçüncü aya keyfine bakar.