Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

canım benim, ben iyiyim sen nasılsın? kaç gündür konuşamadık evet. her gün konumuza gelip yazılanları okuyorum ama geçen haftalardaki kadar çok takılmamaya çalışıyorum. sanırım sen de fazla girmedin canım. herşey yolundadır umarım. çalışmalar da iyi geçiyordur umarım :))) az önce arkadaşımın istanbuldaki doktoru ile telefonda görüştük, benim sorunlarımı anlattık. prolaktin düşmüş hazır myom da yokken hemen denemeye başla dedi bana. hamilelikte adenomun büyümeyeceğini söylüyor. adet dönemi tahlillerimi yaptırıp mart başı istanbul'a bu dr a gitmeyi düşünüyorum. sen neler yapıyorsun canım? çok öpüyorum seni.

iyi olmana sevindim canım.çok güzel bak galiba senin deneme sürelerinde yaklaşıyor:23: hadi hayırlısı:34:
evt bende giremedim bi dün gece biraz dolandım buralarda.giremiyorum ilaca başlayınca dengesiz oluyorum.ya başım dönüyo ya gözlerim kayıyo uykudan.ya da sinir basıyo bu yüzden ilaç bitince yine dolanırım eskisi gibi :1:
çalışmalardA pek iyi gitmedi bata kadar çalışmayı düşünüyodum.ama 18. günden sonrası boş geçmek zorunda kaldı.hayırlısı.bu gün 22. gün :1:
ama diğer doktorunada sorman ya da baskı yapman gerekmiyor mu :27: istanbula gitmek zor olmıycakmı bir defa da da bitmez.gerçi nerde oturuyorsun bilmiyorum :27:
bende regli olunca adenomun boyutunu baktırıcam.ama nasıl bakılıyor.ben mr a girmiştim ama onda sadece adenomun olduğu filan yazıyordu.beyin cerrahisinden gitmiştim zaten.
nasıl ölçülüyor boyutu. yine beyin cerrahine mi gitcem ben.(bak ne de kesin konuşuyorum regli olucağımı biliyorum :27::27: )

iyi olmana sevindim canım.çok güzel bak galiba senin deneme sürelerinde yaklaşıyor:23: hadi hayırlısı:34:
evt bende giremedim bi dün gece biraz dolandım buralarda.giremiyorum ilaca başlayınca dengesiz oluyorum.ya başım dönüyo ya gözlerim kayıyo uykudan.ya da sinir basıyo bu yüzden ilaç bitince yine dolanırım eskisi gibi :1:
çalışmalardA pek iyi gitmedi bata kadar çalışmayı düşünüyodum.ama 18. günden sonrası boş geçmek zorunda kaldı.hayırlısı.bu gün 22. gün :1:
ama diğer doktorunada sorman ya da baskı yapman gerekmiyor mu :27: istanbula gitmek zor olmıycakmı bir defa da da bitmez.gerçi nerde oturuyorsun bilmiyorum :27:
bende regli olunca adenomun boyutunu baktırıcam.ama nasıl bakılıyor.ben mr a girmiştim ama onda sadece adenomun olduğu filan yazıyordu.beyin cerrahisinden gitmiştim zaten.
nasıl ölçülüyor boyutu. yine beyin cerrahine mi gitcem ben.(bak ne de kesin konuşuyorum regli olucağımı biliyorum :27::27: )

Canım progestan ağır bir ilaç di mi? :( inşallah artık guzel sonucu alırsın da fazla ilaç içmezsin. 18, güne kadar da iyi canım, o tarihe kadar umarım yumurta catlamistir, Senin için de hep dua ediyorum. Benim mr sonucumda boyutu yazıyordu canım, radyoloji uzmanı çekiyor. Sen hususi olarak belirt istersen, adenomun boyutunu da yazsın raporuna. İnşallah adet olmazsın :)))

Burdaki jinekologum da bekleme demişti. Bu İstanbul'daki deneyimli bir profesör, ona güveniyorum. Sürekli gitmem mümkün olmaz ama bir veya iki sefer genel kontrol ve sorunlarımı belirleme acısından gitmek cok istiyorum. Ben kibristayim baklavacim, burası cok küçük bir yer olduğu için istediğim gibi detaylı inceleyip yönlendirecek bir Dr arıyorum. Bu drla konuştuktan sonra inşallah olumlu seyler soyler de normal jinekologumla devam edebilirim.

Canım progestan ağır bir ilaç di mi? :( inşallah artık guzel sonucu alırsın da fazla ilaç içmezsin. 18, güne kadar da iyi canım, o tarihe kadar umarım yumurta catlamistir, Senin için de hep dua ediyorum. Benim mr sonucumda boyutu yazıyordu canım, radyoloji uzmanı çekiyor. Sen hususi olarak belirt istersen, adenomun boyutunu da yazsın raporuna. İnşallah adet olmazsın :)))

Burdaki jinekologum da bekleme demişti. Bu İstanbul'daki deneyimli bir profesör, ona güveniyorum. Sürekli gitmem mümkün olmaz ama bir veya iki sefer genel kontrol ve sorunlarımı belirleme acısından gitmek cok istiyorum. Ben kibristayim baklavacim, burası cok küçük bir yer olduğu için istediğim gibi detaylı inceleyip yönlendirecek bir Dr arıyorum. Bu drla konuştuktan sonra inşallah olumlu seyler soyler de normal jinekologumla devam edebilirim.

valla bilmiyom ki ağır bi ilaç mı herkestede böyle mi yapıyo :27: dostinexten kurtulduk dedik ama 4 aydırda bunu içiyom bana hep aynı etkiyi yapıyo.psikolojik desem değil zaten ilacı içiyorum sonra unutuyorum dengesizleşmeye başlayınca anlıyorum yine başladı diye.:)
gecen aylarda ilaç içtikten tam bir saat sonra başlıyodu bu ay öyle değil 1.30-2 saati buluyor. haha çok komik oluyo kız bi görsen :27::27:
pkolu olunca bazıları 21. günü bile buluyor yumurtalar tembel olduğu için.ben 18 de mecbur kaldım kısmet artık :23:
saolasın tatlım Rabbim herkesin duasını kabul etsin inş. Rabbim tez zaamanda seninde şifanı versin de artık denemeye başla ve güzel haberlerini ver inş.
mr çekilirkenmi söyliyim kız doktora sölemicem mi :D
peki endokrine mi gidiyim beyin cerrahinemi :)
hım hem fikirler yani.inşallah ya sevindim bak inşallah güzel haberlerle gelicen burya :)
gerçi doktorunda aynı düşüncede olmasa gözünü oyardın ama neyse :22::27:

Son düzenleme:
valla bilmiyom ki ağır bi ilaç mı herkestede böyle mi yapıyo :27: dostinexten kurtulduk dedik ama 4 aydırda bunu içiyom bana hep aynı etkiyi yapıyo.psikolojik desem değil zaten ilacı içiyorum sonra unutuyorum dengesizleşmeye başlayınca anlıyorum yine başladı diye.:)
gecen aylarda ilaç içtikten tam bir saat sonra başlıyodu bu ay öyle değil 1.30-2 saati buluyor. haha çok komik oluyo kız bi görsen :27::27:
pkolu olunca bazıları 21. günü bile buluyor yumurtalar tembel olduğu için.ben 18 de mecbur kaldım kısmet artık :23:
saolasın tatlım Rabbim herkesin duasını kabul etsin inş. Rabbim tez zaamanda seninde şifanı versin de artık denemeye başla ve güzel haberlerini ver inş.
mr çekilirkenmi söyliyim kız doktora sölemicem mi :D
peki endokrine mi gidiyim beyin cerrahinemi :)
hım hem fikirler yani.inşallah ya sevindim bak inşallah güzel haberlerle gelicen burya :)
gerçi doktorunda aynı düşüncede olmasa gözünü oyardın ama neyse :22::27:

Haha :)) valla canım sen beni cok iyi tanimissin. :) Kendi istediğim cevabı alana kadar yapmadığımı bırakmıyorum di mı? :)) cok sagol canım iyi dileklerin için, Rabbim kısa zamanda ikimizin ve tüm isteyenlerin yüzünü guldursun. Ben mr çekilecek bölümün sekreterliğinden randevu almıştım, öyle çekildi mr ve ben birsey söylemeden sonucuna boyutu yazmıştı. Ama bilmiyorum orda sistem nasıldır baklavacim, bilen arkadaslar cevap verebilirse iyi olur. Ben hiç çeken doktoru görmedim, sadece hemşire gördüm.

Progestani yatarken icsen olur mu? Etkisini hissetmezsin belki. Yoksa belli bir saatte mi içmen gerekiyor? Ben dostinexi içip hemen yatıyorum. Ben bu progestani başka arkadaslarımdan da duymuştum, etkisinden yakiniyorlardi. Bu aylık yeterince çalıştın kız, sonucunu en guzel sekilde almani diliyorum. Gelmesin kırmızılar, bu ay senin ayın gelecek ay da benim ayım olsun inşallah :))

Son düzenleme:
Haha :)) valla canım sen beni cok iyi tanimissin. :) Kendi istediğim cevabı alana kadar yapmadığımı bırakmıyorum di mı? :)) cok sagol canım iyi dileklerin için, Rabbim kısa zamanda ikimizin ve tüm isteyenlerin yüzünü guldursun. Ben mr çekilecek bölümün sekreterliğinden randevu almıştım, öyle çekildi mr ve ben birsey söylemeden sonucuna boyutu yazmıştı. Ama bilmiyorum orda sistem nasıldır baklavacim, bilen arkadaslar cevap verebilirse iyi olur. Ben hiç çeken doktoru görmedim, sadece hemşire gördüm.

Progestani yatarken icsen olur mu? Etkisini hissetmezsin belki. Yoksa belli bir saatte mi içmen gerekiyor? Ben dostinexi içip hemen yatıyorum. Ben bu progestani başka arkadaslarımdan da duymuştum, etkisinden yakiniyorlardi. Bu aylık yeterince çalıştın kız, sonucunu en guzel sekilde almani diliyorum. Gelmesin kırmızılar, bu ay senin ayın gelecek ay da benim ayım olsun inşallah :))
diğer ay da benim ayım olsn:9:

evet biraz tanıdık konuştuğumuz kadarıyla :27:
olsun canım araştırmak iyidir :1:
amin saolasın.
mr a girmeden doktora gidiyoz ya kız o yolluyor mr a :) neyse bakıcam ben :6:
hım anladım canım olmadı doktora söylerim ne olcak.illaki doktora gitcem :1:
progestan konusuna gelince malesef yatarken içemiyorum kız günde 3 defa tok karnına :D hangi birini içiyim. birinin etkisi bitse diğerini nin ki başlıyo.10 katlanmaya çalışıyorum.tek başıma dışarıda çıkmıyorum bu yüzden.baş dönünce ne olur ne olmaz :27:
dostinexi bende öyle yağıyordum.çoğu etkisinden kurtuluyordum :1:
baya çalıştım ama yoruldım kısmet artık napalım :23:
1 seneden 2 aya düştü senin tedavi ha :23::23: :27::27: inşallah olsun canım

Umarım adenomunun boyu aynı kalmıştır, prolaktin de kontrol altındadır. 2-3 mm bildigim kadarıyla cok düşük riskli grupta canım. Benim adenomum 9mm :( şimdilik hamile kalmamı istemiyor drlarim, büyüme riski varmış. İlaçla kuculebilirse diye en az 1 yıl beklememi öneriyorlar. 6 ay dolunca bir daha mr çektireceğim, umarım tedaviye cevap verir. Hakkımızda hayırlısı hepimizin :)

rabbim tüm hastalara şifa versin inş. benim adenomum mikro adenom . 5 mmden sonrasına makro adenom diyorlar.
inş ilaçlarla küçülür senin ki. çok geçmiş olsun..

kız olsun kızz .nası olsa benimde bu ay bişe yok.benimde ayım olsun diğer ay.hepimizin olsun hep birlikte sevinçten halay çekelim:10:
valla millet patır patır doğuruyo biz daha yumurta peşinde koşuyoz ya:17:valla yazık bize baklavacım:43:

iyi geceler hanımlar kan tahlili sonuclarımı yorumlarmısınız??

50 gundur adet olmuyorum. dun kan tahlılı verdım ADETLİ DEĞİLKEN
sonuclarım asagıda:
fsh:64.48
lh.47.82
estrodıol:114.13
prolaktin.16.62
tsh.3.464
serbest t4:0.97
serbest t3.3.51

sizce sonuclarım nasıll?? bılıyorum fsh yuksek fakat adetlı degılken zaten yuksek cıkıyormus. yani adetlıyken kan tahlılı versem fsheem ozaman daha dusuk cıkar degılmı? adetlı degılken kac kat yuksek cıkıyor fsh bunu ogrenmek ıstıyorum. bnm ıcın cok onemlı ben 2- 3 ay once yıne kan tahlılı vermıstım ama adetın 3.günü fshm 70 cıkmıstı.

bu gün hipofiz mr , prolaktin ve makro prolaktin sonuçlarımı doktoruma gösterdimmmm ve Allahıma şükürler olsun normal çıktılar.
inşallah sizlerin de her şey yola girer her şey istedğiniz gibi olur allah yardımcınız olsun. yardımlarınız için de teşekkür ederim:)

Son düzenleme:
canım benim, ben iyiyim sen nasılsın? kaç gündür konuşamadık evet. her gün konumuza gelip yazılanları okuyorum ama geçen haftalardaki kadar çok takılmamaya çalışıyorum. sanırım sen de fazla girmedin canım. herşey yolundadır umarım. çalışmalar da iyi geçiyordur umarım :))) az önce arkadaşımın istanbuldaki doktoru ile telefonda görüştük, benim sorunlarımı anlattık. prolaktin düşmüş hazır myom da yokken hemen denemeye başla dedi bana. hamilelikte adenomun büyümeyeceğini söylüyor. adet dönemi tahlillerimi yaptırıp mart başı istanbul'a bu dr a gitmeyi düşünüyorum. sen neler yapıyorsun canım? çok öpüyorum seni.

topidikim, tel ile görüştüğün dr tam benim düşündüklerimi söylemiş. :17: moralini bozmak istemediğim için yazmamıştım, artık yazayım :27:
adenom küçülmesi her hastada olmuyor. yaş ilerledikçe hastalıklar, özellikle jinekolojik olanlar artıyor. o yüzden bekletmemek en iyisi. hamile kalana kadar ilacı kullanacaksın nasılsa.. bir de hipofizdeki adenomlar genelde iyi huylu olduklarından öyle kolayca da büyümüyorlar. benim arkadaşımın gebelikten(ve doğumdan) sonra adenomu küçülmüş bile yarı yarıya :31:
ben uzun süre kullandığım ve hiç değişiklik olmadığını görünce, bir de myomlarımın boyutu ve sayısı artınca, bebeği ertelememeye kesin olarak karar verdim. yaş konusu da cabası... bana dr myomlar büyümesin diye dk hapı kullanman lazım dedi, ama ben adenomu onun oluşturmasa bile büyüttüğüne inanıyorum :50:
inşallah hiçbir aksilikle karşılaşmazsın...
adenom tedavisi gerçekten çok uzun süreli ve bebek sahibi olmadan o riski almaya değmez. benim kadın doğum dr ların bebek yapmamda, endokrin dr um adenom tedavisinde ısrarcıydı. ben de adenomum küçülsün yeter dedim. ilaçla minicik bir azalma ile hemen sonuç alamayacağız gibi.
en son endokrincime son mr sonucunu gösterdim. ilaca devam, hemen sonuç alınmıyor, dedi.. ben de önce çocuk yapayım, sonra ilaçla adenomla etkili bir savaşa gireriz, dedim. dr ok dedi :) çocuk olsun, gebeliğin etkisine bakıp öyle tedaviyi yönlendiririz. bazen gebelikte büyüme de oluyormuş ama, bebek olduktan sonra, adenomla daha agresif tedavilere başlanabilir... bir de ben çok uzun bir süredir evliyim, bu sene ilk defa çocuğu istemeye başladık :) bu kadar ertelediğime pişman oldum ilk defa..
inş sıkıntısız doğar da, bunları hep geride bırakırız...

benim ilk gebelik kayıp olduğu için çok kısa bir süre dostinex içmedim, bu sırada ister istemez yazdan beri adenom tedavime de devam etmiş oldum. bbek kararı vermem, adenomu fazla etkilememiştir diye düşünüyorum...

dr lar da hiç kesin cümleler kurmuyor, ben hem onların dedikleri, hem araştırmalarım hem de iç sesimle bu sonuçlara vardım canım :)
senin de hakkında hayırlısı olur inş. bence de bebeği ertelemesen daha iyi olur... :34:

Son düzenleme:
baklavacım, ben devlette çektiriyorum mr'ı.
adenomun boyutu, hangi tarafta olduğu hep yazıyor. mr görüntülerini de CD olarak veriyorlar ama evdeki PC de açılmıyor :) pek göresim vardı adenomu... dr lar ekrandan bakabiliyorlar. ama hipofiz mr sonucumla yetindi hepsi.
raporda ayrıntılı yazıyor dr lar her şeyi...
hatta devlette raporda imzası olan dr un prof olduğu da yazıyor. mr konusunda devlet, araştırma veya ünv hastanesinde çekim yaptır bence canım..

adenomun boyutu, hangi tarafta olduğu hep yazıyor. mr görüntülerini de CD olarak veriyorlar ama evdeki PC de açılmıyor :) pek göresim vardı adenomu... dr lar ekrandan bakabiliyorlar. ama hipofiz mr sonucumla yetindi hepsi.
hatta devlette raporda imzası olan dr un prof olduğu da yazıyor. mr konusunda devlet, araştırma veya ünv hastanesinde çekim yaptır bence canım..

hım ben özelde çektirdim mr ı.cd verdi kendi bilgisayarımda açtım ama ben ne anlarım :D
bide sonuç kağıdı verdi ama sonuçta bi kaç bişeyler yazıyordu sağ tarafta olduğu da yazıyordu ama boyutu yazmıyordu.
peki endokrin e mi yoksa yine beyin cerrahine mi gitmem lazım adenom için.beyin cerrahisine gitmiştim dr a.o da endokrine gitmem gerektiğini söylemişti herhalde endokrin bölümüne gitmem lazım :)
burda gitmiycem her halde memlekette gitcem sanırım ama devlet mi olur aynı doktoramı giderim karar vermedim gidince bakıcam inş.
cevabın için teşekkür ederim ayrıca :34:
:54:

ay pardon yaa kör müyüm neyim aylar sonra kağıdı tekrar elime aldım da sonuçta yazmıyor başka yerde yazıyormuş boyutu hay allahım ya çok güldüm kendime resmen okuduğum şeyi görmemişim:27::27::27: allah allah ya.ben sadce sonucu dikkate almışım :1:
sağ tarafta 6 mm çapındaymış :30:
kızdım kendime şimdi :1::1: neyse 5 ay oldu çektireli bi daha çektircem bakalım ne durumda :27::27:

hım ben özelde çektirdim mr ı.cd verdi kendi bilgisayarımda açtım ama ben ne anlarım :D
bide sonuç kağıdı verdi ama sonuçta bi kaç bişeyler yazıyordu sağ tarafta olduğu da yazıyordu ama boyutu yazmıyordu.
peki endokrin e mi yoksa yine beyin cerrahine mi gitmem lazım adenom için.beyin cerrahisine gitmiştim dr a.o da endokrine gitmem gerektiğini söylemişti herhalde endokrin bölümüne gitmem lazım :)
burda gitmiycem her halde memlekette gitcem sanırım ama devlet mi olur aynı doktoramı giderim karar vermedim gidince bakıcam inş.
cevabın için teşekkür ederim ayrıca :34:
:54:

ben ameliyat düşünmedikçe beyin cerrahiye gitmeyi düşünmüyorum. giden arkadaşımı da pek dikkate almamış dr...

endokrine gitmen yeterli bence. hipofiz bezi zaten hormonların ana merkezlerinden. endokrinciler de hormon uzmanı. yıllarca eğitim almışlar, hipofize ve adenomlarına hakimdirler bence...

bir endokrin+kadın doğum dr u bul ve pko için tedaviye erken başlamaya önem ver bence.
adenomu o kadar dert etme, adenomlu olup farkında olmayan çok insan varmış.
maşallah:nazar::nazar:, senin ilaçla hemen düşmüş işte, pko sorununu da atlatıp bir gebelik yaşasan çok rahatlayacaksın inş. pko tedavin için uğraş, gebeliğini engelleyen o herhalde. adenoma bağlı olduğunu sanmıyorum.
eğer pko sorunun çok ileride değilse ve yine hamile kalmıyorsan, ünv veya araştırma hastanesine git. onlar herşeye bakıyorlar. sorun neyse buluyorlar...

bence bulunduğun şehirde dr a gitmen çok daha iyi olur, kontrollerini daha kolay yaparsın.

bizim burada yazdıklarımız hiçbir zaman dr ların dediklerini tutmaz.
pko konularına bak lütfen. hem adenom hem pko lu arkadaşlardan orada bildiklerini paylaşanlar olmuştur belki. fikir edinirsin.
senin adenomdan çok pko ya yönelmen lazım bence...
adenom için ameliyat düşünmedikten sonra, prl düşmüşse dr ların diyecekleri birşey yok inan. ameliyatı da son çare olarak düşünüyorlar. ilaçlarla kontrol edilemeyen belirtiler çıkmaya başladıktan sonra...

endokrin+kadın doğum dr un aynı hastanede olacak şekilde bir yer bul. sonra sonuçlarını bizimle paylaş :34:
belki endokrinci de sadece kadın doğum a yönlendirecektir seni, o zaman çok iyi bir kadın doğum dr u bulmaya çalış. istanbulda olsan tavsiye edebileceğim dr lar var.

Son düzenleme:
ay pardon yaa kör müyüm neyim aylar sonra kağıdı tekrar elime aldım da sonuçta yazmıyor başka yerde yazıyormuş boyutu hay allahım ya çok güldüm kendime resmen okuduğum şeyi görmemişim:27::27::27: allah allah ya.ben sadce sonucu dikkate almışım :1:
sağ tarafta 6 mm çapındaymış :30:
kızdım kendime şimdi :1::1: neyse 5 ay oldu çektireli bi daha çektircem bakalım ne durumda :27::27:

en sık 6 ayda bir çektirin diyorlar. endokrincim senede bir çektirsen yeter demişti. mr ı sık çektirmeyi de sevmiyorum ama toplamda 10 kere farklı yerlerden de mr a girdim maalesef :50:

Back