• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

bmbm bıldıgım kadarıyla prl hamılelıkte de yukselıyo.ama senınkı kadar yukselıyo mu bılmıyorum.hcg de hamılelık belırtısının alt sınırını 10 dıye bılıyorum.senı tekrar cagırması ıse garantı olsun dıye.eger bır sonrakı gıbıdınse hcg ucuk bı rakama fırladıysa hamılesın demektır :) eger yukselmeyıp prl yukseldıyse doktor senden mr ısteyebılır.prl yuksek olan bayanlarda beyınden mr ıstıyolar.

senın durum tam sınırda yanı o yuzden net bılgım olmadgı ıcın bısey dıyemyorum.ama ıcını rahat tut arkadasım ınsallah doktor sana guzel haberler werır :)

inşallah. şuan tek dileğim dış gebelik olmaması.

evet 1170. beyinde bir şey olabilir mi? hiç bu kadar yüksek çıkmadı sanırım. :(( çok korkuyorum.

tatlım senın ıcın ınterntte bakındım.prl cok yuksek olan bayanlardan doktor mr ıstıyomus.beyınde kıst olma ıhtımalı yuksekmıs.buna adenom denıyomus.ama bu kıst ya da tumor her neyse onların herhangı olumcul bır nıtelıgı olmuyomus.doktor parlodel ya da dostınex werıp prl hormonunun dusmesını saglıyomus.o kıstler beyınde buyumuyomus genelde kuculurmus ya da sabıt dururlarmıs.

hıc korkma bunda korkman gereken bırsey yok.gebelık olusumunda prl sevıyesını arastır bence

doktora gidince bu anlamda benim de içim rahatladı. teşekkür ederim :))

Aradığım bi başlıkmış rast gele buldum yok mu prolaktini yüksek olup gebe kalanlar benimde 35 ve 5 ay önce 36 dı dostinex içtim fakat daha yeni gidebildim tekrar yaptırdım 35 düşmemiş nasıl düşürebilirim pcoda var bende diyetteyim

evet yazdıklarının tamamını biliyorum cnm,araştırdım deli gibi bu sorunum ortaya çıktığında :KK1: ben martta düşük yaptım,kürtaj olmadan ilaçla parçalar temizlendi..o zamandan beride denemeye devam ediyoruz..bu tarz hiçbi sorunum yokken yaklaşık 5-6 ay önce prolaktinle tanıştım ama benimki 37'ydi..normali 26 olmalı biliyosundur.kayda değicek bi değer değil aslında ama dostinex kullandım.3 haftada düştü zaten.sonrasındada 1 ayda 1 kontrol ettirdim hep.en son aralık başında baktırmıştım,normaldi hala.zaten 80 ve üzeri değerde olanlar riskli,kesinlikle mr çektirmeli vs.öyle bişey olmadı allahtan bende çok şükür..ama seninde dediğin gibi ilaç kullanıp değeri düşüren ertesi ay hamile kalan olduğu gibi,değeri yüksekkende hamile kalan var..allahın işi işte,kısmet..
Bende 54ken hamile kalmishdim ama sen yanlish arashdirmishsin normali 1,6-19,5

Aradığım bi başlıkmış rast gele buldum yok mu prolaktini yüksek olup gebe kalanlar benimde 35 ve 5 ay önce 36 dı dostinex içtim fakat daha yeni gidebildim tekrar yaptırdım 35 düşmemiş nasıl düşürebilirim pcoda var bende diyetteyim
Sizdede benim gibi dushup kalkiyor o yuzden her zaman kontrulde kalmalidir dushtukden sonra doktor dostinexi kesmiyor haftada 1 defe tableti 4yere bolup 4/1ni iciyorsun onda stabil kaliyor

arkadaşlar kimse bana cvp vermiyor :KK43:
kafam çok karışık. pko luyum. en son 1 mart tarihinde adet gördüm. adetim geciktiği için 7 nisanda doktora gittim. 23 mm civarında çatlamamış bir yumurtam vardı. doktor benden ne olur ne olmaz diye hcg ve prolaktin testi istedi. prolaktini görünce 1170 mr isticem dedi. sonra hcg 14 olduğu için ilaç falan vermicem 4 gün sonra testleri tekrarlayalım dedi. yeni bir gebelikte prolaktin bu kadar yüksek olur mu? cumayı beklemek cok zor. ilk hamileliğim gelişmediği için kürtaj oldum. umarım tekrar aynısı olmaz. gerçi hamilemiyim acaba ? bilgisi olan var mı? lütfen cvplayın ....
Benimle aynisin sadece labaratoriyalarda fark var sende nlyla hesaplamishlar bende mlyla yani sende 1170 hesablarsan 117 yapiyor bendede normal kucukle hesablandigindan 110 cikdi ama bendede kalbi durub dushuk verdi kendi kendine kurtajdan sonra kalkdi 110a banada mr cekildi 3mm hipofiz adenomu cikti dokturum soylediki sende mikroadenom yani kucuk oldugundan 1-3 seneye temizlenir ama hamile kalmak icin sadece prolaktunin dushmesi yeterli bide gebe kalindiginda doktor kontrulu altinda olmaliymishim merak etme uzulme iyi olacak her shey bende bekliyorum shimdi dushmesini

Bende 54ken hamile kalmishdim ama sen yanlish arashdirmishsin normali 1,6-19,5

yanlış yazmışım :olamaz: o kadar haşır neşirdim ki o dönem,her ay değere bakılıyordu..yanlış araştırmadım da yanlış yazmışım galiba..

Back