Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

ben ameliyat düşünmedikçe beyin cerrahiye gitmeyi düşünmüyorum. giden arkadaşımı da pek dikkate almamış dr...

endokrine gitmen yeterli bence. hipofiz bezi zaten hormonların ana merkezlerinden. endokrinciler de hormon uzmanı. yıllarca eğitim almışlar, hipofize ve adenomlarına hakimdirler bence...

bir endokrin+kadın doğum dr u bul ve pko için tedaviye erken başlamaya önem ver bence.
adenomu o kadar dert etme, adenomlu olup farkında olmayan çok insan varmış.
maşallah:nazar::nazar:, senin ilaçla hemen düşmüş işte, pko sorununu da atlatıp bir gebelik yaşasan çok rahatlayacaksın inş. pko tedavin için uğraş, gebeliğini engelleyen o herhalde. adenoma bağlı olduğunu sanmıyorum.
eğer pko sorunun çok ileride değilse ve yine hamile kalmıyorsan, ünv veya araştırma hastanesine git. onlar herşeye bakıyorlar. sorun neyse buluyorlar...

bence bulunduğun şehirde dr a gitmen çok daha iyi olur, kontrollerini daha kolay yaparsın.

bizim burada yazdıklarımız hiçbir zaman dr ların dediklerini tutmaz.
pko konularına bak lütfen. hem adenom hem pko lu arkadaşlardan orada bildiklerini paylaşanlar olmuştur belki. fikir edinirsin.
senin adenomdan çok pko ya yönelmen lazım bence...
adenom için ameliyat düşünmedikten sonra, prl düşmüşse dr ların diyecekleri birşey yok inan. ameliyatı da son çare olarak düşünüyorlar. ilaçlarla kontrol edilemeyen belirtiler çıkmaya başladıktan sonra...

endokrin+kadın doğum dr un aynı hastanede olacak şekilde bir yer bul. sonra sonuçlarını bizimle paylaş :34:
belki endokrinci de sadece kadın doğum a yönlendirecektir seni, o zaman çok iyi bir kadın doğum dr u bulmaya çalış. istanbulda olsan tavsiye edebileceğim dr lar var.

hım beni beyin cerrahine göndermişti kadın doğum dokturum o zamanlar.demek ondan pek dikkate almadı :) ama doktor demişti endokrin e gitmem gerektiğini ben zamanım yok diye gidememiştim.bari bebiş filan yok ken ona baktırayım bende.
endoktire gideyim bi bakalım.dostinex içmiyorum ben (endokrine gitmediğim için).belki içmem gerekiyor az dozda bilmiyorum ki .bir kesinleştireyim bunları değerlerim yükselmeden :)
yok ya öyle dert ettiğim filan yok çok :) dediğin gibi pko yu daha çok dert ediyorum malesef sebep o çünkü.:50:
benim pko melesef bazılarından ileri seviyede bazılarında hormonları filan normal oluyor ve kendi kendine regli oluyorlar.ama bende hem hormonlarda anlaşılıyor zaten ultrasonda gözüküyo.hemde hendi kendime regli olmuyorum artık.zayıfımda.genelde bazıları kilo verince normalleşiyolar bende kilo mu alsam ne yapsam düzelmesi için :)
burda gitsem eşim kayınvalidemle gitmemi istiyor. oda gidelim gidelim diyip duruyo.ben gitmek istemiyorum.k.validemin yanında rahat konuşamam.bebiş istediğimide kimse bilsin istemiyorum :17: bide başka sorunlarımı öğrensinler istemiyorum bunu öğrenmiş bulundular bu kadarıyla kalsın :) dr ismi söylemediler brda bende daha sormam :27: en iyisi memlekette gitmek orda hem her yeri biliyorum orda hemde bi kaç dr az çok biliyorum.burdan iyidir.
ama tabi ki uzun vade de burdan bulucam doktor :34:
pko konularına arada vaktim oldukça bakıyorum. çok ilerlemiş konular anca taksit taksit okuyoruz :1:
malesef istanbulda değilim.şimdilik eskişehirdeyim.memleket izmit orda gidicem doktora :)

bu arada sen kontrole gittin mi tekrar. ya da değerini ölçtürdünmü.
geçen bi pkolu arkadaşla konuştuk.değeri sanırım 57.küsür çıkmıştı yanılmıyorsam. doktor çok düşük filan demişti.sevinememişti.ama 2 -3 günde 200 küsür olmuş.
inşallah seninde herşey yolundadır eflacım.
öpüyorum çok :54:

hım beni beyin cerrahine göndermişti kadın doğum dokturum o zamanlar.demek ondan pek dikkate almadı :) ama doktor demişti endokrin e gitmem gerektiğini ben zamanım yok diye gidememiştim.bari bebiş filan yok ken ona baktırayım bende.
endoktire gideyim bi bakalım.dostinex içmiyorum ben (endokrine gitmediğim için).belki içmem gerekiyor az dozda bilmiyorum ki .bir kesinleştireyim bunları değerlerim yükselmeden :)
yok ya öyle dert ettiğim filan yok çok :) dediğin gibi pko yu daha çok dert ediyorum malesef sebep o çünkü.:50:
benim pko melesef bazılarından ileri seviyede bazılarında hormonları filan normal oluyor ve kendi kendine regli oluyorlar.ama bende hem hormonlarda anlaşılıyor zaten ultrasonda gözüküyo.hemde hendi kendime regli olmuyorum artık.zayıfımda.genelde bazıları kilo verince normalleşiyolar bende kilo mu alsam ne yapsam düzelmesi için :)
burda gitsem eşim kayınvalidemle gitmemi istiyor. oda gidelim gidelim diyip duruyo.ben gitmek istemiyorum.k.validemin yanında rahat konuşamam.bebiş istediğimide kimse bilsin istemiyorum :17: bide başka sorunlarımı öğrensinler istemiyorum bunu öğrenmiş bulundular bu kadarıyla kalsın :) dr ismi söylemediler brda bende daha sormam :27: en iyisi memlekette gitmek orda hem her yeri biliyorum orda hemde bi kaç dr az çok biliyorum.burdan iyidir.
pko konularına arada vaktim oldukça bakıyorum. çok ilerlemiş konular anca taksit taksit okuyoruz :1:
malesef istanbulda değilim.şimdilik eskişehirdeyim.memleket izmit orda gidicem doktora :)

geçen bi pkolu arkadaşla konuştuk.değeri sanırım 57.küsür çıkmıştı yanılmıyorsam. doktor çok düşük filan demişti.sevinememişti.ama 2 -3 günde 200 küsür olmuş.

bence de dr a tek gitmeye çalış. kv ile gitme, gidersen bile dr un yanına girmesin. ben de başta saf gibi herşeyi anlattım ama sonra pişman oldum. detaylara girmeyeyim şimdi...

canım ben 2. kez bhcg ye baktırdım, artmış ama dr da çok umut verici konuşmadı. tekrar gel dedi, geçen hafta ultrasonla bakmıştı, rahim duvarı kalınlaşmış dedi, başka birşey görmemişti, kese vs...
bekliyorum şimdi sabırla :)
1 haftadır bhcg bir daha ölçtürmedim. birkaç gün sonra randevu alacağım. normal bir gebelik mi, kese, kalp atışı var mı, onu anlarız.
fazla düşünmemeye çalışıyorum açıkçası. hayırlısı ne ise o olsun.
ayrıca şu an erken olduğu için dr gitsem bile tekrar şu zaman gel diyecek, ben de bekliyorum :)

çok samimi olarak söylüyorum canım.
kanda gebelik çıksın(çıktı), dr keseyi, kalp atışını görsün, ilk 3 aylık kritik dönemi atlatayım, ondan sonra hamileyim diye sevineceğim inş. ancak bundan sonra bebek için içim rahat edecek. sonrasında da hiçbir güvence yok tabii ama en riskli dönemler bu canım. o yüzden kendimi hiçbir şeye kaptırmıyorum şimdilik...
son 3 ayımda da malum nedenlerden dolayı riskim oldukça yüksek... belki de doğana kadar sürecek bu halim. elimden geleni yapıyorum, kalanı Allaha havale ediyorum şimdi...
ne üzüyorum kendimi, ne de çok kaptırıyorum. böyle bir şekilde dengemi bulmaya çalışıyorum işte :34:

bence de dr a tek gitmeye çalış. kv ile gitme, gidersen bile dr un yanına girmesin. ben de başta saf gibi herşeyi anlattım ama sonra pişman oldum. detaylara girmeyeyim şimdi...

canım ben 2. kez bhcg ye baktırdım, artmış ama dr da çok umut verici konuşmadı. tekrar gel dedi, geçen hafta ultrasonla bakmıştı, rahim duvarı kalınlaşmış dedi, başka birşey görmemişti, kese vs...
bekliyorum şimdi sabırla :)
1 haftadır bhcg bir daha ölçtürmedim. birkaç gün sonra randevu alacağım. normal bir gebelik mi, kese, kalp atışı var mı, onu anlarız.
fazla düşünmemeye çalışıyorum açıkçası. hayırlısı ne ise o olsun.
ayrıca şu an erken olduğu için dr gitsem bile tekrar şu zaman gel diyecek, ben de bekliyorum :)

çok samimi olarak söylüyorum canım.
kanda gebelik çıksın(çıktı), dr keseyi, kalp atışını görsün, ilk 3 aylık kritik dönemi atlatayım, ondan sonra hamileyim diye sevineceğim inş. ancak bundan sonra bebek için içim rahat edecek. sonrasında da hiçbir güvence yok tabii ama en riskli dönemler bu canım. o yüzden kendimi hiçbir şeye kaptırmıyorum şimdilik...
son 3 ayımda da malum nedenlerden dolayı riskim oldukça yüksek... belki de doğana kadar sürecek bu halim. elimden geleni yapıyorum, kalanı Allaha havale ediyorum şimdi...
ne üzüyorum kendimi, ne de çok kaptırıyorum. böyle bir şekilde dengemi bulmaya çalışıyorum işte :34:

evt canım bende öyle yapmaya çalışıyordum.kimseye de bişe söylemiyorum ki kimse anlamasınm problemlerimi :27: bu yüzden de burda dr suz kaldım ya :1: ama malesef eşime endokrinci sordum dr bul bana dedim gitmiş annesine sormuş sadece adenomu söylemiş annesine kızdım ama neyse öğrenmiş oldu.şimdide gideriz diyo annesi koskoca kadına da gelme denmez ayıp olur. bu yüzden memlekette gidicem yine :).
ama allah razı olsun kayınvalidem çok çok iyi Rabbim bozmasın.problemlerimi yüzüme vuracağından değil korkum sadece bebek için uğraştığımı bilmesinler istiyorum hemde çekiniyorum.bilse pkoyu falan filan çok üstüme düşecek biliyorum. çok ilgilenir Allah razı olsun.
şimdilik ben uğraşıyım da kimse bilmesin :1:

Rabbim sabrını selamete erdirsin canım.inş haftayada keseyi görürsün.
sen sevinme ben senin yerine seviniyorum canım :1: sevinmek için 3 ay bekleyemem kızz :)
o zaman erkendi şimdi gittiğinde inşallah daha da gelişmiş olacak Rabbimin izniyle :34:
dr lar her ihtimali göz önünde bulundurdukları için kesin konuşmuyorlar tabi.ama olsun herşey olumlu olucak bak gör ;)
Rabbim bebişinede sanada şifa versin.şimdide hamileliğin boyuncada Rabbim yardımcın olsun canım.

Degeriniz cok yüksek olmadıgı için belki stres kaynaklı yükselmiş olabileceğinden ilaç vermeden 2. Bir tahlil isteyebilirdi. Şimdiki olctureceginiz deger de yüksek çıkarsa ilaç verecektir doktorunuz. Ayrıca sadece prl bakılacaksa adet donemi olmasına gerek yok. Diğer hormon testlerini de istemişse adetinizin 3. Veya 4. Gunü yaptirmalisiniz. Degeriniz cok yüksek değil, ilaçla düşer kısa sürede büyük ihtimalle. Üzülmeyin.

teşekkürler aydınlattıgınız için aranıza yeni katıldım ve bu konularda pek bilgim yoktu tabi çocuk isteyene ve sorun yaşamaya başlayana denk ailemdede hiç böyle sorunlsr yaşayan yok denecek kadar az.Önceden insanlar isterdi ve sanki hemen hamile kalıyordu ablamdada öyle oldu ama ilk defa bende yaşandı böyle sorunlar ama siteye bir üye oldum ki meger ne çokmuş yaşayanbnm yaşadıklarımı ilk zaman çok zoruma gidiyordu ama zamanla ögreniyorum galiba ama yinede çok üzülüyorum

bende sizdenim hey dostlar benide aranıza alın hastalanmayı bekliyorum doktoru degiştikya tüm tahlilleri yenileyecek ona göre başlayacaz tekrar yüksek ti bir senedir prokaltinim ama üç aydır tedavi görmeme ragmen sevgili doktorum gerek yok diyerek bni üç aydır boşa ugraştırıyor bunlar nerden alıyor diplomayı

evet biraz tanıdık konuştuğumuz kadarıyla :27:
olsun canım araştırmak iyidir :1:
amin saolasın.
mr a girmeden doktora gidiyoz ya kız o yolluyor mr a :) neyse bakıcam ben :6:
hım anladım canım olmadı doktora söylerim ne olcak.illaki doktora gitcem :1:
progestan konusuna gelince malesef yatarken içemiyorum kız günde 3 defa tok karnına :D hangi birini içiyim. birinin etkisi bitse diğerini nin ki başlıyo.10 katlanmaya çalışıyorum.tek başıma dışarıda çıkmıyorum bu yüzden.baş dönünce ne olur ne olmaz :27:
dostinexi bende öyle yağıyordum.çoğu etkisinden kurtuluyordum :1:
baya çalıştım ama yoruldım kısmet artık napalım :23:
1 seneden 2 aya düştü senin tedavi ha :23::23: :27::27: inşallah olsun canım

günde 3 kere mii?? Allah yardımcın olsun kızz, sık dişini inşallah sonucu güzel olacak.

soğan kürü sayesinde kuluçkaya oturcam inş görceksnz:46:bebişim soğan küründen olck:39:

potipotom bu soğanı öyle çok anlatıyorsun ki valla benim de deneyesim var. ama herhese iyi gelmiyormuş diyor forumda, şu an için çekiniyorum. ilerde biz de baklavayla soğana baş vurabiliriz, mümkündür :))))

rabbim tüm hastalara şifa versin inş. benim adenomum mikro adenom . 5 mmden sonrasına makro adenom diyorlar.
inş ilaçlarla küçülür senin ki. çok geçmiş olsun..

amin canım, sana da çok geçmiş olsun. Rabbim şifa versin. güzel haberlerini almayı bekliyorum. :)

bu gün hipofiz mr , prolaktin ve makro prolaktin sonuçlarımı doktoruma gösterdimmmm ve Allahıma şükürler olsun normal çıktılar.
inşallah sizlerin de her şey yola girer her şey istedğiniz gibi olur allah yardımcınız olsun. yardımlarınız için de teşekkür ederim:)

Gamzecim çok şükür, hadi geçmiş olsun :)) iyi dileklerin için de çok teşekkürler :1:

topidikim, tel ile görüştüğün dr tam benim düşündüklerimi söylemiş. :17: moralini bozmak istemediğim için yazmamıştım, artık yazayım :27:
adenom küçülmesi her hastada olmuyor. yaş ilerledikçe hastalıklar, özellikle jinekolojik olanlar artıyor. o yüzden bekletmemek en iyisi. hamile kalana kadar ilacı kullanacaksın nasılsa.. bir de hipofizdeki adenomlar genelde iyi huylu olduklarından öyle kolayca da büyümüyorlar. benim arkadaşımın gebelikten(ve doğumdan) sonra adenomu küçülmüş bile yarı yarıya :31:
ben uzun süre kullandığım ve hiç değişiklik olmadığını görünce, bir de myomlarımın boyutu ve sayısı artınca, bebeği ertelememeye kesin olarak karar verdim. yaş konusu da cabası... bana dr myomlar büyümesin diye dk hapı kullanman lazım dedi, ama ben adenomu onun oluşturmasa bile büyüttüğüne inanıyorum :50:
inşallah hiçbir aksilikle karşılaşmazsın...
adenom tedavisi gerçekten çok uzun süreli ve bebek sahibi olmadan o riski almaya değmez. benim kadın doğum dr ların bebek yapmamda, endokrin dr um adenom tedavisinde ısrarcıydı. ben de adenomum küçülsün yeter dedim. ilaçla minicik bir azalma ile hemen sonuç alamayacağız gibi.
en son endokrincime son mr sonucunu gösterdim. ilaca devam, hemen sonuç alınmıyor, dedi.. ben de önce çocuk yapayım, sonra ilaçla adenomla etkili bir savaşa gireriz, dedim. dr ok dedi :) çocuk olsun, gebeliğin etkisine bakıp öyle tedaviyi yönlendiririz. bazen gebelikte büyüme de oluyormuş ama, bebek olduktan sonra, adenomla daha agresif tedavilere başlanabilir... bir de ben çok uzun bir süredir evliyim, bu sene ilk defa çocuğu istemeye başladık :) bu kadar ertelediğime pişman oldum ilk defa..
inş sıkıntısız doğar da, bunları hep geride bırakırız...

benim ilk gebelik kayıp olduğu için çok kısa bir süre dostinex içmedim, bu sırada ister istemez yazdan beri adenom tedavime de devam etmiş oldum. bbek kararı vermem, adenomu fazla etkilememiştir diye düşünüyorum...

dr lar da hiç kesin cümleler kurmuyor, ben hem onların dedikleri, hem araştırmalarım hem de iç sesimle bu sonuçlara vardım canım :)
senin de hakkında hayırlısı olur inş. bence de bebeği ertelemesen daha iyi olur... :34:

canım benim niye söylemedin, aylardır kıvranıyorum burda? :))) benim burdaki jinekoloğum da ne küçülür ne büyür bunlar aynı durur demişti, ama ben son zamanlarda ona çok haksızlık ettiğimi fark ediyorum :) bana da bir doktor dk haplarının adenomu büyüttüğünü söyledi. jinekoloğum nişanlandığımdan beri bebek de bebek diye başımın etini yediği için ben kendimi çok hazırladım ve çok istiyorum. en ufacık birşeyden bile insan özeniyor, Allahım isteyen dileyen hiçkimseyi evlat sevgisinden mahrum bırakmasın. bizleri de bebelerimize kavuştursun inşallah :)

canlarım benim de sizler hariç burda çevremde durumumu paylaştığım kişi sayısı 10u bulmaz. hele kv ve eşimin ailesine hiçbirşey bahsetmedik, bahsetmeyi de düşünmüyoruz. kv min başka insanların sağlık sorunları veya bebek uğraşları hakkında yaptığı yorumlar hoşuma gitmiyor. ona birşey söylesem kıbrıs'ın yarısı duyar, buna eminim. :) kötü niyetinden değil ama yapısı çok farklı. bir de bana arada farkında olarak veya olmayarak söylediği bazı sözler beni çok üzüyor, sonrasında kafama takıp ağlıyorum, o yüzden bebek istediğimizi bile söylemedik eşimin ailesine. kv hangi jinekoloğa gideceğim veya çocuğumun ismini ne koyacağım konusunu bile dikte ettirmeye çalışmıştı nişanlıyken, ben de tavrımı koydum ve hiçbirşey anlatmıyorum. cadı mıyım birazcık? :)) eşim 1 yıl beklememiz durumunda ailesi sorarsa söylemelimiyim diye bana sormuştu, ben de bilmelerini istemiyorum çünkü zaten hassas bir dönemdeyim bir de gelecek yorumlar beni daha çok üzer dedim. doktora da bugüne kadar ya yalnız ya da annemle gittim. baklavacım senin durumun da zor. her ne kadar ilgili de olsa kv nin yanında çekinmen çok doğal. bu bizim özelimiz, eşin de yalnız gitmek istemen konusunda biraz daha anlayışlı olsa senin için daha iyi olur canım.

kızlar iyi ki varsınız, iyi ki bu foruma üye olmuşum. :) beni anladığınızı biliyorum, ben de yazdığınız çoğu şeyde kendimi buluyorum. dün eşime ve anneme istanbuldaki doktora gitmek istediğimi söylediğimde neden farklı doktorlara gitmek istediğimi anlamıyor onlar. gitme de demiyorlar ama "bu kız da bu konuya iyice takmış" diye düşündüklerini anlıyorum tavırlarından :)

Son düzenleme:
teşekkürler aydınlattıgınız için aranıza yeni katıldım ve bu konularda pek bilgim yoktu tabi çocuk isteyene ve sorun yaşamaya başlayana denk ailemdede hiç böyle sorunlsr yaşayan yok denecek kadar az.Önceden insanlar isterdi ve sanki hemen hamile kalıyordu ablamdada öyle oldu ama ilk defa bende yaşandı böyle sorunlar ama siteye bir üye oldum ki meger ne çokmuş yaşayanbnm yaşadıklarımı ilk zaman çok zoruma gidiyordu ama zamanla ögreniyorum galiba ama yinede çok üzülüyorum

bende sizdenim hey dostlar benide aranıza alın hastalanmayı bekliyorum doktoru degiştikya tüm tahlilleri yenileyecek ona göre başlayacaz tekrar yüksek ti bir senedir prokaltinim ama üç aydır tedavi görmeme ragmen sevgili doktorum gerek yok diyerek bni üç aydır boşa ugraştırıyor bunlar nerden alıyor diplomayı

dilrubacım hoşgeldin, aramıza aldık bile :) biz de tam da bu sebepten burdayız, sorunlarımızı ve öğrendiklerimizi paylaşmak, hem psikolojik olarak biraz rahatlamak hem de gerekirse doktorlarımızı yönlendirerek tedavimizi daha iyi olmak için. ben de prolaktinle tanışalı 2 ay olmadı, ama oku oku birçok şey öğrendim galiba :) ben de ilk neden ben diye çok ağladım, çevremde herkes ya doğurdu ya hamile :) seni rahatlatır mı bilmem ama şimdi artık şöyle düşünüyorum: herkesin hayatta bir sınavı var. bizim bu konuda, başkalarının başka konuda. ama sorunsuz insan yok ki. Rabbim derdi vermiş, dermanını da versin diye dua ediyorum. şükür halimize. dermanı olan bu tür şeyler için de kendimizi çok fazla üzmeyelim canım. tedavimizi olalım, güzel günler yakındır inşallah :)

ÖNCELİKLE BEN BAŞLAMALIYIM TABİİİİ.
benim prolaktin çok eskiden beri bir yükseliyo bir düşüyo.......
önceleri adet düzensizliğim vardı yani evlenmeden çok önce..
16-17 yaşlarımdayken...
şimdi evliyim 26 yaşındayım.1,5 yıl oldu evleneli..
ama çok uzun zamandır adet düzensizliğim yok...
evlendikten 2 ay sonra bebek düşündük.. ama uzun süre olmadı,doktora gittim prolaktin yüksek çıktı, parlodel verdi.
bi kaç ay kullandım,parlodelle beraber düştü,ama ilacı bırakınca yükseliyo.
hipofiz mr cekildim 2 kez bi sorun yok...
sonrasında başka doktora çıktım bu da dedi ki.. senin prolaktinin yumurtlamana etkisi yok hatta şuan bir yumurtan çatlamış görünüyo dedi.
ilaç kullanma dedi. bıraktım bende ilacı meğer o ay hamile kalmışım..
herşey yolundaydı fakat..
4 buçuk aylıkken bebeğim düştü. ve şuan biz yine bebek istiyoruz ama yine prolaktin yüksek çıktı.
bu sefer dostinex verdi dr.
ve kullanırken korunmana gerke yok dedi.
ne yapacağımı şaşırdım doğrusu...........

prolaktin yüksek ama kaç??? değerin ne kadar üstünde?

günde 3 kere mii?? Allah yardımcın olsun kızz, sık dişini inşallah sonucu güzel olacak.

potipotom bu soğanı öyle çok anlatıyorsun ki valla benim de deneyesim var. ama herhese iyi gelmiyormuş diyor forumda, şu an için çekiniyorum. ilerde biz de baklavayla soğana baş vurabiliriz, mümkündür :))))

malesef 3 kere :27::27: 10 gün resmen böyle katlanıyorum :27::27::27:
ama 2 günüm kaldı :46::46: sonra 18 gün boşum yuppiiii:21::21:

canım benim niye söylemedin, aylardır kıvranıyorum burda? :))) benim burdaki jinekoloğum da ne küçülür ne büyür bunlar aynı durur demişti, ama ben son zamanlarda ona çok haksızlık ettiğimi fark ediyorum :) bana da bir doktor dk haplarının adenomu büyüttüğünü söyledi. jinekoloğum nişanlandığımdan beri bebek de bebek diye başımın etini yediği için ben kendimi çok hazırladım ve çok istiyorum. en ufacık birşeyden bile insan özeniyor, Allahım isteyen dileyen hiçkimseyi evlat sevgisinden mahrum bırakmasın. bizleri de bebelerimize kavuştursun inşallah :)

canlarım benim de sizler hariç burda çevremde durumumu paylaştığım kişi sayısı 10u bulmaz. hele kv ve eşimin ailesine hiçbirşey bahsetmedik, bahsetmeyi de düşünmüyoruz. kv min başka insanların sağlık sorunları veya bebek uğraşları hakkında yaptığı yorumlar hoşuma gitmiyor. ona birşey söylesem kıbrıs'ın yarısı duyar, buna eminim. :) kötü niyetinden değil ama yapısı çok farklı. bir de bana arada farkında olarak veya olmayarak söylediği bazı sözler beni çok üzüyor, sonrasında kafama takıp ağlıyorum, o yüzden bebek istediğimizi bile söylemedik eşimin ailesine. kv hangi jinekoloğa gideceğim veya çocuğumun ismini ne koyacağım konusunu bile dikte ettirmeye çalışmıştı nişanlıyken, ben de tavrımı koydum ve hiçbirşey anlatmıyorum. cadı mıyım birazcık? :)) eşim 1 yıl beklememiz durumunda ailesi sorarsa söylemelimiyim diye bana sormuştu, ben de bilmelerini istemiyorum çünkü zaten hassas bir dönemdeyim bir de gelecek yorumlar beni daha çok üzer dedim. doktora da bugüne kadar ya yalnız ya da annemle gittim. baklavacım senin durumun da zor. her ne kadar ilgili de olsa kv nin yanında çekinmen çok doğal. bu bizim özelimiz, eşin de yalnız gitmek istemen konusunda biraz daha anlayışlı olsa senin için daha iyi olur canım.

kızlar iyi ki varsınız, iyi ki bu foruma üye olmuşum. :) beni anladığınızı biliyorum, ben de yazdığınız çoğu şeyde kendimi buluyorum. dün eşime ve anneme istanbuldaki doktora gitmek istediğimi söylediğimde neden farklı doktorlara gitmek istediğimi anlamıyor onlar. gitme de demiyorlar ama "bu kız da bu konuya iyice takmış" diye düşündüklerini anlıyorum tavırlarından :)

kesinlikle haklısın söylememekle iyi yapmışsın.bilerek ve ya bilmeyerek yayılır giderdi haber.sonra millete laf anlatmak için uğraş dur.
bak ben istemiyoruz bebek filan dediğim halde soran çokk.millete laf anlatmak zor.kendi derdimemi yanıyım bunlarla mı uğraşıyım. :)
ama Rabbim bekletmesin inşallah seni seninki çabucak gelir hayırlısıyla :)
hı cadılık konusuna gelince kıııızzz olsun o kadarda cadılık dimi ama :1:
buraları çok bilmiyorum ben o yüzden beraber gideriz diyor.hemde yalnız olmıyım diye.eşim ilk söylediğinde adenomu gitmiş biraz araştırmış her halde kayınvalidem nelere sebep olabileceğini anlamıştır bilmesi hiç hoşuma gitmedi ama kesinlikle o konuyu bile açmaz.Allah razı olsun.
olsun canım kafana takma hiç. kendilerince bir sorun olsa onlar araştırmıycaklarmı sanki.insan taktımı takıyor işte.ama eskisi gibi değilsin bak ilerleme var sende artık o kadar olumsuz konuşmuyorsun adenom hakkında filan :) bi ara beni bile korkutmuştun hamilelikte büyürmüş.hamileyken bile ameliyata girebiliniyormuş filan demiştin bende tırsmıştım.bak şimdi araştırınca içimiz ferahladı kötü mü oldu :)
hıı şu soğan meselesine gelince ben o soğan kürünü yapmayı düşünüyorum bu ay kısmet olursa.pkolulara iyi geliyormuş.ne var ne yok bi temizlensin :1: ama çalışma filan yapmıycam önümüzdeki ay :52: (yani özel olarak çalışmıycam.yok 2 günde birmiş gün takipmiş filan yok :1: )
sende pko filan yok canım deneyip kendi dengeni bozma derim herkese yaramıyor. bana yararda demiyorum benim denge zaten bozuk bişe olmaz yani :27::27::52:
öptüm seni kocamannnn :54:

gelmesin kırmızılar, içilmesin progestanlar, gelsin bebeler, sevinsin baklavalar :))) :1:

ah keşşkee ama hiç umud edicek bir sebep yok şimdilik.
progestandan kurtulunurmu bazı hamilelerde içiyor :)
gelsin bebeler sevinsin baklavalar, topidikler, potipolar, eflalar,(gerçi eflacımın bebişi geldi ama olsun sağlıklı sıhhatli kucağınada gelsin)
... isteyen herkesler sevinsin inşallah :23::23:

sorma canım, mr ımı çektirdim, jinekoloğuma gittim, beni aynı gün aynı hastanede bir endokrin doktoruna yönlendirdi. adamın ilk dediği hamileyken apar topar ameliyata alınan çok adenomlu görmüş hacettepe'de, ameliyatla da hormonların tüm dengesi bozulurmuş, hamilelik yok dedi bana en az 1 yıl. sana bu ilacı 15-20 yıl kullandırıcam dedi. yani binde bir olabilecek riskleri kalkıp bana en olağan şeymiş gibi pat diye söyledi. uyku bile uyuyamadım gecelerce, kalp ameliyatlı babacığımı bile ağlattım kaç kere. hasta psikolojisinden çok anlıyormuş o doktor, bir kere daha gitmedim. gidene de mani olucam :)) ben bugün rahatladıysam sebebi sizsiniz :))

bana da samimi olmadığım insanlar bile bebek soruyor. ben de şu an düşünmüyoruz diyorum. bazıları çok acayip yorumlar yapıyor, duymamak lazım ama her an psikolojin buna müsait olmuyor. yani seni çok iyi anlıyorum canımcım, ne olur insanlar biraz dillerini tutabilseler? ben hiç sormam bebek düşünüyor musunuz, yok işte neyi bekliyorsunuz falan. herkes kendi bilmiyor mu ne zaman yapacağını yahu, ne boş sorular :))

baklavam sen ne zaman memlekete gideceksin? bu pko ile ilgili iyi bir doktorla görüş de sen de bir an önce rahatla arkadaşım. belki soğan kürü gerçekten işe yarıyordur, umarım işe yarar senin için. ben de seni çok öpüyorum tatlımm :54: :27:

Son düzenleme:
kız şu soğana ne çok güveniyon :1:
belki ben regli olunca denerim. ne var ne yok temizlensin diye :27::27:
bebişin olsunda neyden olursa olsun :) sağlıklı olsun yeter :34:
canım ben ki ilaçsız adet bile olmayn birym.soğan kürüyle hamile kalmştm ama oruç ttğm içn düşük oldu bu son ramazan ayında.soğansız,doktor tedavimde klomen kullandğm aylar yumurtam hiç zerre kadar tepki vermyo ve kis yapyo.ama klomenle brlkte soğan kürü kullandğmda yumurtam gelşyo çatlyo.ve ne tesadüf ki her çatladığında ben şehirdışında olyrm.yani kociş yok temel atsn:51:bu dedklerm doktr kontrolune göre konuşyrm.

inş yüce RABBİM tüm isteyenlere ve bize de(baklava-topidik ve ben) BEBİŞ nasip eder tez zamnda. AMİİİİİNNN....:emir_bebek:

sorma canım, mr ımı çektirdim, jinekoloğuma gittim, beni aynı gün aynı hastanede bir endokrin doktoruna yönlendirdi. adamın ilk dediği hamileyken apar topar ameliyata alınan çok adenomlu görmüş hacettepe'de, ameliyatla da hormonların tüm dengesi bozulurmuş, hamilelik yok dedi bana en az 1 yıl. sana bu ilacı 15-20 yıl kullandırıcam dedi. yani binde bir olabilecek riskleri kalkıp bana en olağan şeymiş gibi pat diye söyledi. uyku bile uyuyamadım gecelerce, kalp ameliyatlı babacığımı bile ağlattım kaç kere. hasta psikolojisinden çok anlıyormuş o doktor, bir kere daha gitmedim. gidene de mani olucam :)) ben bugün rahatladıysam sebebi sizsiniz :))

bana da samimi olmadığım insanlar bile bebek soruyor. ben de şu an düşünmüyoruz diyorum. bazıları çok acayip yorumlar yapıyor, duymamak lazım ama her an psikolojin buna müsait olmuyor. yani seni çok iyi anlıyorum canımcım, ne olur insanlar biraz dillerini tutabilseler? ben hiç sormam bebek düşünüyor musunuz, yok işte neyi bekliyorsunuz falan. herkes kendi bilmiyor mu ne zaman yapacağını yahu, ne boş sorular :))

baklavam sen ne zaman memlekete gideceksin? bu pko ile ilgili iyi bir doktorla görüş de sen de bir an önce rahatla arkadaşım. belki soğan kürü gerçekten işe yarıyordur, umarım işe yarar senin için. ben de seni çok öpüyorum tatlımm :54: :27:
TOPİDİL CANIM SENİN SORUNUNU PEK ANLAMDM AMA İNŞ rABBİM EN KISA ZAMNDA NASİP EDER BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALMAYI. amin inş.

Back