Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

prolaktin süt hormonu diye geçer.ve bitek hamilelerde yükselmesi normal karşılanır..
standart sınır değeri 26 dır ve üstüne çıktığı her değer fazlalık kabul edilir..
ayrıca evet,hamileliğe engeldir ve adet düzensizliğide yapar (ki bende yapıyo)
ilaç kullanınca düşüyo hemen zaten ama etkili olan ilaç dostinex'tir.. kullanan biçok kişide bu ilacı söylüyo zaten.. ayrıca ben yatarken içiyorum,hiç yan etkisini görmedim..
klomen zaten yumurtalamaya etki eden bi ilaç..seninde eğer prolaktinin yüksekse ilaç kullanman lazım canım..

önceki doktorum gerek yok demiş direk klomen başladı ve çok fazla yan etki gösterdi klomen ama birde ilk defa kullandıgım için bilmiyorum merak ettigim şey ilacı kullanıp gittigim zaman 22,18,17 mm yumurtan var dedi ve bir gün arayla ilşki dedi ama ayrıca çatlatma ignesi vurunmadım bu normal mi onu çok merak ediyorum şimdi doktoru degiştim ama bu nasıl olacak bilmiyorum buda prolaktin yüksek dedi ve ilaca başlayalım dedi hastalanınca gidecem tahlilleri tekrarlayacak hayırlısı artık

yumurtalıkların büyüklüğü veya çatlatma iğnesi kısmında bi bilgim yok,henüz o tür şeyler yaptırmadım çünkü..ama prolaktin konusu uzmanlık alanıma girdi nerdeyse ilaç kullanmazsan yükselir hep..mutlaka ilaç şart..bide yüksek dediğin değerin kaç,biliyomusun?

şimdi kalktım baktım anladıgım kadarıyla 36 gibi galiba cnm ama bu tahlili yaptıralı üç ay oldu galiba ve bu ay tekrarlıyacaz işte daha yükseldimi düştümü bakacaz ve diger doktor adetimin 8inci günü yapmıştı şimdi 3 üncü gün yaptıracaz inş

aaaa nasıl yaniii?
senin bu 36 olan değer 3 ay önce çıktı ve sen ilaç kullanmadın mı vermedi mi doktor? :44: cidden mi?

aynen öyle güya gerek yokmuş hamilelige etkisi yokmuş o yüzden direk klomen verdi zaten o doktora güvenmeyerek israrlara binaen gittim ama şimdi neden terettüt ettigimi daha ii anlıyorum gidiyordum ama içim rahat etmiyordu bir türlü bakalım bu nasıl olacak degiştirdik ama rabbim denk getirecek denek oluoyruz resmen

yok artıkkkk ya nasıl doktor o? çok şaşırdım..
prolaktin dediğin şey ilaç kullanmadan düşmüyo ki,aksine çıkıyo yani..buda iyi bişey değil bence direk güvenilir bi doktora git ve tekrar baktır bu hormona,ilacınıdakullan..zaten kullandığın an düşecek etkili bi ilaç..

valla cnm kime gidecegimi bilmiyorum artık ama bu gitmeye başladıgım doktor ayrıca tüp bebek uzmanıymış ve en azından tahlilleri yenilemesi ve olmazsa ilaç veririm demesi bile artı bir haraket baksana digeri anlamadı bile gerçi sivasta tüp bebek merkezi de yok aman aman ii bir doktorda yok giden geriyi unutuyor bizim burda

doğru..yaşanılan yere göre değişiyo haklısın..
inş bu defa iyi bi doktora denk gelirsin..

Degeriniz cok yüksek olmadıgı için belki stres kaynaklı yükselmiş olabileceğinden ilaç vermeden 2. Bir tahlil isteyebilirdi. Şimdiki olctureceginiz deger de yüksek çıkarsa ilaç verecektir doktorunuz. Ayrıca sadece prl bakılacaksa adet donemi olmasına gerek yok. Diğer hormon testlerini de istemişse adetinizin 3. Veya 4. Gunü yaptirmalisiniz. Degeriniz cok yüksek değil, ilaçla düşer kısa sürede büyük ihtimalle. Üzülmeyin.

kızlar bendede var bu prolaktin.ben parlodele başladım geçen ay.yalnız ila artık üretilmiyormuş zor bulduk.ha bu arada soğan kürünü bende uyguluyorum.bidahaki ay dostinexe geçicem sanırım gebe kalmak isteyenler kullanmamalı demişti dr um ama napim parledolde yok of çok korkuyorum

canım ben dostinex kullandım. dr. korunmanıza gerek yok dedi... hamile kalırsan öğrendiğimiz gibi bırakırsın demişti... ama gerek kalmadı... kullandım... düştü... ilacı bıraktım 1 ay sonra hamile kaldım...

benimde aynen böyle işte...
ilaç büyük etki yapıyo hemen düşürüyo zaten...
aynen banada doktor korunma,hamile kalırsan bırakırız dedi..
gerçi tık yok hala ama keşke olsa...

topidik teşekkür ederim.bu sabah aç karınına gittim makro prolaktin ve prolaktin tahlilimi yaptırdım sanırım sonuçlarını yarın alcam. yarın hipofiz mr ın da sonucu çıkcak.

adenomum hamilelik öncesi 1-2 mm çıkmıştı mrda. hamilelik sonrası ise 2-3 mm çıktı. ama tuhaf mr çektirdiğim zaman, emzirdiğim halde prolaktin seviyem 5 çıkmıştı .ilaçta kullanmıyordum. şuan bilmiyorum ne durumdayım.

bu arada ilk mr çektirdiğimde prolaktin seviyem çok yüksekti . hamilelik sonrası hem mr çektirmiştim hem de tahlil vermiştim . o zamanki tahlilimde prolaktin seviyem düşük ama adenomum azda olsa büyümüş görünüyordu.

Umarım adenomunun boyu aynı kalmıştır, prolaktin de kontrol altındadır. 2-3 mm bildigim kadarıyla cok düşük riskli grupta canım. Benim adenomum 9mm şimdilik hamile kalmamı istemiyor drlarim, büyüme riski varmış. İlaçla kuculebilirse diye en az 1 yıl beklememi öneriyorlar. 6 ay dolunca bir daha mr çektireceğim, umarım tedaviye cevap verir. Hakkımızda hayırlısı hepimizin :)

tapidikcim nasılsın bakalım.pek konuşamadık bi kaç gündür seninle.
işler güçler nasıl
öpüyorum
sevgiler..

tapidikcim nasılsın bakalım.pek konuşamadık bi kaç gündür seninle.
işler güçler nasıl
öpüyorum
sevgiler..

canım benim, ben iyiyim sen nasılsın? kaç gündür konuşamadık evet. her gün konumuza gelip yazılanları okuyorum ama geçen haftalardaki kadar çok takılmamaya çalışıyorum. sanırım sen de fazla girmedin canım. herşey yolundadır umarım. çalışmalar da iyi geçiyordur umarım :))) az önce arkadaşımın istanbuldaki doktoru ile telefonda görüştük, benim sorunlarımı anlattık. prolaktin düşmüş hazır myom da yokken hemen denemeye başla dedi bana. hamilelikte adenomun büyümeyeceğini söylüyor. adet dönemi tahlillerimi yaptırıp mart başı istanbul'a bu dr a gitmeyi düşünüyorum. sen neler yapıyorsun canım? çok öpüyorum seni.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…