Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım.bu ay bende prolaktinle tanıştım.10 yıldır doğum kontrol haplarıyla adet oluyorum.2 yıllık evliyim 1 yıldır ne yazık ki bebeğim olmuyor.2 ay önce doktora gittim.duphastonla adet oldum testlerim yapıldı prolaktin 38 çıktı dostinex kullandım.hapla olduğum adet günümün üzerinden 5 gün geçti bşy yok.acaba bu hap aynı zamanda adet olmamı sağlar mı bilginiz var mı?tüm yazışmaları okuyamadım ama genel olarak baktım benim gibi hapla adet olan yok sanırım aranızda bu hapla yumurta oluşumu olmuş mudur? bu arada geciktiğim ilk gün ablamın ısrarı üzerine hmn test yaptım tabiki tek çizgi dünde dk aradım 5-6 gün daha bekleyelim dedi ama detaylı soru soramadım lütfen bilginiz varsa paylaşır mısınız?

Canım sagol :) şimdi drla görüştüm. Yarım yarım icmeye devam dostinexi. Sonuclar güzel ama tümörün hemen küçülmesini bekleme, yıllar alır sabırlı ol dedi. Tiroidlerimi bozmamış cok şükür. Pko konusunda birsey ogrenemedim çünkü fsh ve lhye baktiramadim adet dönemim olmadıgı için. :S önümüzdeki ay da onları sorucam. Sen nasılsın? Napiyorsun bakalım? :1:

hım iyi iyi sevindim sonuçlar güzel olsunda sabrederiz dimi :)
niye pkodan mı şüpheleniyosun sen :) aman dur eksik kalsın...
ben de iyiyim işte.napıyım iş güç.arada burda takılıyom.dinleniyom.böyle geçiyor :)
sende iyisin umurım.işler güçler nasıl :)

mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım.bu ay bende prolaktinle tanıştım.10 yıldır doğum kontrol haplarıyla adet oluyorum.2 yıllık evliyim 1 yıldır ne yazık ki bebeğim olmuyor.2 ay önce doktora gittim.duphastonla adet oldum testlerim yapıldı prolaktin 38 çıktı dostinex kullandım.hapla olduğum adet günümün üzerinden 5 gün geçti bşy yok.acaba bu hap aynı zamanda adet olmamı sağlar mı bilginiz var mı?tüm yazışmaları okuyamadım ama genel olarak baktım benim gibi hapla adet olan yok sanırım aranızda bu hapla yumurta oluşumu olmuş mudur? bu arada geciktiğim ilk gün ablamın ısrarı üzerine hmn test yaptım tabiki tek çizgi dünde dk aradım 5-6 gün daha bekleyelim dedi ama detaylı soru soramadım lütfen bilginiz varsa paylaşır mısınız?

hoş geldin. geçmiş olsun ;)
10 yıll nasıl sabrettin o haplarla büyük sabır varmış sende neyse. 10 yıl kullandığın için etkileri vücüttan çok çabuk atılmaz her halde öyle düşünüyorum.
sorun sadece prolaktin mi.başka bişeylerde varmı.değerin çok yüksek de deil aslında belki başka bi problem olabilir ama neyse inş. yoktur ;)
bende dostinex kullandım ama ben kullandıktan ve prolaktinim düştükten sonra da regli olmadım. pkoda var bende bu yüzden herhalde.diğer ilacı hiç bilmiyorum. bişey diyemiycem onun hakkında.
bende regli olmuyorum pko yüzünden bunun için progestan içiyorum her ay.
Rabbim şifa versin..

hım iyi iyi sevindim sonuçlar güzel olsunda sabrederiz dimi :)
niye pkodan mı şüpheleniyosun sen :) aman dur eksik kalsın...
ben de iyiyim işte.napıyım iş güç.arada burda takılıyom.dinleniyom.böyle geçiyor :)
sende iyisin umurım.işler güçler nasıl :)

:1: evet ya bir o eksikti değil mi? :) ama şüpheleniyoruz, çünkü yumurtalıklarımda kistik görünüm varmış. adetim de düzensiz bu aralar. belirti çok yani. :S
iyiyim canım ben de sağolasın. ben de iş yapıyorum güya ama 2 gün izin aldım doktor ve tahliller için. bugün arayı kapatmam lazım, birazdan kendimi işe vermeye çalışıcam :1: geçsin günler aylar gelsin prolaktinsiz ve pkosuz güzel günlerr.. :)

merhaba, hoşgeldin aramıza :) ben de 5 haftadır dostinex içiyorum, ilacın yan etkileri arasında adet gecikmesi yok bildiğim kadarıyla. ama benim de adetim en son 28/12/12'de geldi. benim gebelik testi sonucum da negatif. doktorum pazartesine kadar adet olmazsan gel dedi. benim son 6-7 ay dışında adetlerim çok düzenliydi. prolaktinden dolayı mı düzensizlik oldu yoksa bende pko mu oluştu bilemiyorum :S geçmiş olsun sana da.

mrb kızlar benim prolaktşn degerim 61.20 beynimde hipofiz bezi denen ii huylu bi kitle var.doktorum bana bişi vermedi. prolaktinimin düşük oldugunu söledi.
ben anlamadım bu işten bişi.sizlere bakıyorum degerleriniz benden düşük ama doktorlarınız yüksek demiş.5 ayda 4 kere mr cektirdim. anlayamıyorum.

merhaba, hoşgeldin aramıza :) ben de 5 haftadır dostinex içiyorum, ilacın yan etkileri arasında adet gecikmesi yok bildiğim kadarıyla. ama benim de adetim en son 28/12/12'de geldi. benim gebelik testi sonucum da negatif. doktorum pazartesine kadar adet olmazsan gel dedi. benim son 6-7 ay dışında adetlerim çok düzenliydi. prolaktinden dolayı mı düzensizlik oldu yoksa bende pko mu oluştu bilemiyorum :S geçmiş olsun sana da.

çok sağol ama bgn çok stresli bir gün sabahtan beri üzücü haberler alıyorum ondan mıdır bilmiyorum ama regl oldum galiba yıkıldım yine bu ay çok ümidim vardı...hepimize allah en yakın zamanda nasip eder inş..çok stresli bir süreçmiş gerçekten...

hoş geldin. geçmiş olsun ;)
10 yıll nasıl sabrettin o haplarla büyük sabır varmış sende neyse. 10 yıl kullandığın için etkileri vücüttan çok çabuk atılmaz her halde öyle düşünüyorum.
sorun sadece prolaktin mi.başka bişeylerde varmı.değerin çok yüksek de deil aslında belki başka bi problem olabilir ama neyse inş. yoktur ;)
bende dostinex kullandım ama ben kullandıktan ve prolaktinim düştükten sonra da regli olmadım. pkoda var bende bu yüzden herhalde.diğer ilacı hiç bilmiyorum. bişey diyemiycem onun hakkında.
bende regli olmuyorum pko yüzünden bunun için progestan içiyorum her ay.
Rabbim şifa versin..

hoşbulduk arkadaşlar...evet allah büyük sabır vermiş ama bıkmıştım zatenve çok düzenli içmiyodum zaten.bana üniversitedeyken yumurta oluşturamadığımı tembel olduğunu eğer adet olmak için bu hapları içmezsem erken menopoz olacağımı söylediler mecburen içiyordum ki içmediğimde adet olmuyordum çok nadirdir kendim adet olayım.ama 18 yaşıma kadar günü güne düzenliydi üniversiteye hazırlanırken düzenim alt üst oldu.

prolaktini ilk defa duydum ve 8 tane test yapıldı diğer değerlerim güzelmiş fsh t3 falan.bu ay çok umudum vardı ama yıkıldım az önce sanırım regl oldum...çok zormuş kızlar ya..ben bu kadar şiddetli istemiyodum şimdi olmuyo diye inada mı bindi yoksa hüsrana uğramaktan yoruldum mu bilmiyorum hiç bu kadar üzülmemiştim.bakalım şimdi ne çıkacak prolaktin ve ne yapacak doktor bilmiyorum..hayırlısııı

hoşbulduk arkadaşlar...evet allah büyük sabır vermiş ama bıkmıştım zatenve çok düzenli içmiyodum zaten.bana üniversitedeyken yumurta oluşturamadığımı tembel olduğunu eğer adet olmak için bu hapları içmezsem erken menopoz olacağımı söylediler mecburen içiyordum ki içmediğimde adet olmuyordum çok nadirdir kendim adet olayım.ama 18 yaşıma kadar günü güne düzenliydi üniversiteye hazırlanırken düzenim alt üst oldu.

prolaktini ilk defa duydum ve 8 tane test yapıldı diğer değerlerim güzelmiş fsh t3 falan.bu ay çok umudum vardı ama yıkıldım az önce sanırım regl oldum...çok zormuş kızlar ya..ben bu kadar şiddetli istemiyodum şimdi olmuyo diye inada mı bindi yoksa hüsrana uğramaktan yoruldum mu bilmiyorum hiç bu kadar üzülmemiştim.bakalım şimdi ne çıkacak prolaktin ve ne yapacak doktor bilmiyorum..hayırlısııı

sana 18 yaşında teşhis koyarken polikistik over gibi birşeyden bahsetmiş miydi doktorun? yumurtalık tembelliği hala devam ediyor mu? ediyorsa zaten sen kendi başına yumurtlayamıyorsun demektir canım, sana folikül geliştirici hap/iğne verilmesi gerekebilir. gerçi fsh lh falan normal çıktı demişsin. bilemedim tam olarak rahatsızlığını ama yumurtalık tembelliği varsa yumurtalıklar uyarılmadan zaten hamilelik nasıl gerçekleşecek?

benim de adetimin ilk sinyalleri geldi kızlar. hapa gerek kalmadan geç de olsa geldiği için rahatladım. Rabbim hepimize şifa versin, sağlığımıza kavuşalım da sonra bebişlerimize kavuşalım inşallah :1:

:1: evet ya bir o eksikti değil mi? :) ama şüpheleniyoruz, çünkü yumurtalıklarımda kistik görünüm varmış. adetim de düzensiz bu aralar. belirti çok yani. :S
iyiyim canım ben de sağolasın. ben de iş yapıyorum güya ama 2 gün izin aldım doktor ve tahliller için. bugün arayı kapatmam lazım, birazdan kendimi işe vermeye çalışıcam :1: geçsin günler aylar gelsin prolaktinsiz ve pkosuz güzel günlerr.. :)

boş ver süphelenmesinler döverim haa :)) inş yoktur öyle bişey prolaktinle savaş vermek daha kolay.pko öyle deil :P neyse inş sadece görünümdür sendeki inş da hormonlarına yansımamıştır. en iyisi neyse onu düşünelim :)
bende diyorum 2 gündür sessiz buralar. meğersem yok muşsun :)))
sana kolay gelsin.

hım şimdi menopoz riski düştümü canım.
dur bakalım yaa.gün doğmadan neler doğar.sabretmemiz lazım.
bu ay olmadıysa da daha çok dua edicez. tek gerçek bu. diğerleri teferruat.
sen gerekeni yap gerisini Rabbime bırak..
çok da kendini yıpratma olmadı olmadı yine..
Hayırlısı Rabbimden...

boş ver süphelenmesinler döverim haa :)) inş yoktur öyle bişey prolaktinle savaş vermek daha kolay.pko öyle deil :P neyse inş sadece görünümdür sendeki inş da hormonlarına yansımamıştır. en iyisi neyse onu düşünelim :)
bende diyorum 2 gündür sessiz buralar. meğersem yok muşsun :)))
sana kolay gelsin.

canım iş yerinde olmasam da telefonumdan hep takip ediyorum bu konuyu. sizler yazdınız mı diye sürekli kontrol ediyorum :)) benim yumurtalıklar sakın tembelleşmesinler onları kafa kafaya çarpıştırır kendilerine getiririm hehe :) ne yaptın sen başka dr baktın mı? gelecek ay senin ayın olur inşallah :1: clomid/klomen'le ilk aydan hamilelik hikayesi okudum çook yerde :))

canım iş yerinde olmasam da telefonumdan hep takip ediyorum bu konuyu. sizler yazdınız mı diye sürekli kontrol ediyorum :)) benim yumurtalıklar sakın tembelleşmesinler onları kafa kafaya çarpıştırır kendilerine getiririm hehe :) ne yaptın sen başka dr baktın mı? gelecek ay senin ayın olur inşallah :1: clomid/klomen'le ilk aydan hamilelik hikayesi okudum çook yerde :))

hım yazmamıştın ama :)) kimsede bişe yazmamıştı :)
sakın evtt sakın tembelleşmesin bende kızarım onlaraaa :D şaka maka inş. öyle bişey yoktur ;)
ben o zaman bakmıştım dr randevu erkene alamamıştım.ama şimdi de bakmak istemiyorum hiç birine tiksindim resmen doktor görmek istemiyorum.git bi daha derdini anlat yine kafasına göre bişeyler yapsın bi kaç ayda ondan kaybet. amannnn dinlenirim daha iyi.bu ay sanki daha iyiyim psikolojik olarak umudum yok ama kendimi iyi hissediyorum biraz.
valla verseler clomid/klomen filan sesimi çıkarmayıp sabrederdim.çünkü gerekli tedavi bu diye ama vermediler. neyse biz dinlenmedeyizz :DDD

kızlar prolaktin nedir ne değildir bilmiyorum ama anladığım kadarıyla hamileligi önleyenn birşey... biz de bebek istiyoruz ve geçenlerde kan testi yaptırdım ama adetli değildim testi yaptırdığımda ve prolaktin değer 24.77 ( değer aralığı: 5.18-26.53)görünüyor. henüz dr a gösteremedim siz baya bilgilisiniz bu konuda ne durumda benimki bilgi verirseniz sevinirim. teşekkürler :)))

kızlar prolaktin nedir ne değildir bilmiyorum ama anladığım kadarıyla hamileligi önleyenn birşey... biz de bebek istiyoruz ve geçenlerde kan testi yaptırdım ama adetli değildim testi yaptırdığımda ve prolaktin değer 24.77 ( değer aralığı: 5.18-26.53)görünüyor. henüz dr a gösteremedim siz baya bilgilisiniz bu konuda ne durumda benimki bilgi verirseniz sevinirim. teşekkürler :)))

canım regli nin 3. günü bakıyolar özellikle.diğer günlerde yapılan testler ne kadar önemsenebilir bilmiyorum ama 3.günü olan değer baz alınıyor.
24 olması şuan pekde sorun deil bazıları 29 a kadar bile normal sayıyorlar.
saygılar :)

mrb kızlar benim prolaktşn degerim 61.20 beynimde hipofiz bezi denen ii huylu bi kitle var.doktorum bana bişi vermedi. prolaktinimin düşük oldugunu söledi.
ben anlamadım bu işten bişi.sizlere bakıyorum degerleriniz benden düşük ama doktorlarınız yüksek demiş.5 ayda 4 kere mr cektirdim. anlayamıyorum.

bu kadar mr' a girmenize gerek yoktu.
beyinde bulunan küçük bir bezcil yapıdır hipofiz bezi. hormon salgılama merkezi hipofiz bezidir.
o bezde bulunan iyi huylu kitleye 'adenom ' denir.. eğer adenomunuz varsa, ilaç kullanmanız lazım bence, neden vermedi ki? ya da adenom mu yok? belki de çok küçük bir büyüklüktedir ve ondan vermemiştir.
eğer adenoma bağlı yükselmemişse, dr lar o durumda ilaçlı tedavi veriyorlar, adenom yoksa, neden yükseldiğini anlamak için araştırma yapılabilir, ilaç vermeden bir süre kontrol edebilir dr.

siz dr un dediklerini biraz karışık anlamışsınız sanırım, tam olarak ne dediğine dikkat edin.
mr sonucunuzda adenom 3x5 mm vb ifadeler var mı?
61,20 prl değeri ile pek mr' a yönlendirmezler, sizi neden 4 kere yönlendirdiler? aynı dr a mı gidiyorsunuz? özelde mi çekim yaptırıyorsunuz? mr sonuçlarınızın tümünü dr' a gösterin, düzgün bir görüntüleme merkezinde mr çektirin. bu kadar sık mr çektirmenize hiç gerek yok. hem size sakıncası olabilir, hem de maddi açıdan gereksiz(size veya devlete boşuna masraf).

regl dönemi dışında çok fazla fark olmuyor sanırım prolaktinde. sabah erken saatte, uykunuzu almış olarak test yaptırmanız daha önemli.

Son düzenleme:
canım regli nin 3. günü bakıyolar özellikle.diğer günlerde yapılan testler ne kadar önemsenebilir bilmiyorum ama 3.günü olan değer baz alınıyor.
24 olması şuan pekde sorun deil bazıları 29 a kadar bile normal sayıyorlar.
saygılar :)

baklava bende her zaman bakıyorlar prl' ye. sadece diğer hormonlar ile birlikte test yapılacağında(lh-fsh vs) o zaman reglin 3. günü gel demişti dr lar...
prl için çok fark olmuyor galiba canım.

baklava bende her zaman bakıyorlar prl' ye. sadece diğer hormonlar ile birlikte test yapılacağında(lh-fsh vs) o zaman reglin 3. günü gel demişti dr lar...
prl için çok fark olmuyor galiba canım.

hım bilmeden konuştum o zmaan canım.
ama 3. günü ile normal değerler de fark yok mu.
benim prolaktin sorunumu öğrenmeden önce sabah aç karnına bakıyorlardı.24-25-26 bu aralıklarda çıkıyordu.gerçi delik deşik ettiler beni o zaman hatırlamakta istemiyorum ama :1: )
ve dr bana yüksek deil dedi gönderdi . ne zmaan bakıcağını bilmeyen bi dahiliye doktoruydu bu yüzden oldu. ama regli günlerimde bakıldığında o değerin 2 katı 3 katı çıkıyordu.
ama yinede bilip bilmeden konuşmıyım :) değişken bi hormon :)
saygılar eflacım :)

hım bilmeden konuştum o zmaan canım.
ama 3. günü ile normal değerler de fark yok mu.
benim prolaktin sorunumu öğrenmeden önce sabah aç karnına bakıyorlardı.24-25-26 bu aralıklarda çıkıyordu.gerçi delik deşik ettiler beni o zaman hatırlamakta istemiyorum ama :1: )
ve dr bana yüksek deil dedi gönderdi . ne zmaan bakıcağını bilmeyen bi dahiliye doktoruydu bu yüzden oldu. ama regli günlerimde bakıldığında o değerin 2 katı 3 katı çıkıyordu.
ama yinede bilip bilmeden konuşmıyım :) değişken bi hormon :)
saygılar eflacım :)

est. canım :)
ben yıllardır baktırıyorum ya, diğerleriyle bakılacağında dr lar hep o zaman gel dedi.
devlette saat 10' a kadar ve açken yapıyorlar testi.

dr lar bilmediğinden değil de, pek fark olmayacağını düşündüğünden zamanı umursamadı belki de. bana 3.günü yaptır diyen ilk dr dahiliyeciydi, bir sürü test istemişti o gün...
foliküler, lüteal faz vb dönemlerimiz var ya canım, test yaptırdığın dönem hangisindeysen sonucu ona göre yorumluyorlar.
sen testin üzerine, reglinin kaçıncı gününde testi yaptırdığını ayrıca yaz. (SAT ve kan aldırdığın günü belirt, sonradan unutuluyor...) o güne göre yorumlar dr un.

Son düzenleme:
est. canım :)
ben yıllardır baktırıyorum ya, diğerleriyle bakılacağında dr lar hep o zaman gel dedi.
devlette saat 10' a kadar ve açken yapıyorlar testi.

dr lar bilmediğinden değil de, pek fark olmayacağını düşündüğünden zamanı umursamadı belki de. bana 3.günü yaptır diyen ilk dr dahiliyeciydi, bir sürü test istemişti o gün...
foliküler, lüteal faz vb dönemlerimiz var ya canım, test yaptırdığın dönem hangisindeysen sonucu ona göre yorumluyorlar.
sen testin üzerine, reglinin kaçıncı gününde testi yaptırdığını ayrıca yaz. (SAT ve kan aldırdığın günü belirt, sonradan unutuluyor...) o güne göre yorumlar dr un.

peki senin 3. günle diğer günler yaptırdığın tahlillerde fark olmuyormuydu :)
benim doktorum hep 3. günü yaptırıyordu ama diğer değerlerimede bakıyordu çoğu zaman belki ondan dır :)
çok önceden di o . o zmaanda özele gidiyodum kadın hastalıkları için.orda yüksek çıktı. bide dahiliyeciye git dedi bende devlete gittim dahiliye için.2 gün içinde 4 kez tahlil yaptırdım ard arda hep 24-25 işte.ama reglide 60 dan aşağı düşmedi :)) dahada bu konular için devlete gitmedim :))
doktor var doktor var demek ki canım. ben daha pkolu ve adenomlu olduğunu öğrenmeden önce ilk devlette doktora gittim.regli olamadığım için.adam ne ultrason ne bişey bakmadı.öğle vaktinde kan aldırdı.ve bana direk doğum kontrol ilacı verdi yolladı.hep bana denk gelir böyleleri. bi araştır bi bak ya hu.ben sonradan doktor doktor geze geze öğrendim sorunlarımı.
doğru dur farklı farklı aralıklar var orda :) ben hep 3 günü tahlil yaptırınca o değer aralıklarına pek dikkat etmedim :)
yazıyor bi kaçında zaten kaçıncı günü yaptırdığım not düşmüştüm bi kaçının üstüne :) artık eski yeni tahlillerimi yeni bi doktora saklıyorum hadi hayırlısı :1:

Back