saolasın canım.yeni bir doktora randevu aldığımda bunları dikkate alıcam..ben pkoluyum ilaçsız regli olmuyorum.ve hipofizde mikroadenom var.yüksek prolaktininsebebi olarak.
aylardır çocuk istiyorum.önce prolaktini düşürdük hayırlısıyla.ama başka doktordaydım o zaman.neyse bu doktora randevu aldım.3 aydır bana başka bir uygulama yapmadı.sadece regli olmam için progestan verip beni gönderiyor.pkolu olunca yumurtalıklar tembel haliyle.sadece progestan benim sorunumu gidermiyor.en son tüm hormonlarıma baktırmaya gittim işte muayeneye gittim sözde konuşcaktım başka bir tedavi için.3 ay oldu sadece progestanla çalıştığım.sonuç negatif.yumutluyomuyum olgunlaşıyormu çatlıyormu hiç bir fikrim yok.muayeneye gittim dr yüzü görmedik tahlilverdirdi bana sekreteri telefonla sonucu öğrenirsiniz diyor bana.eee sonra ne olucak diyorum gerekirse doktorumuz arar sizi diyo.ee şimdi ne olacak.dr yüzü görmedim ki sorayım.resmen sallıyor.neyse hepimizin hakkında hayırlısı.
canım, pko +adenom hakkında pek bilgim yok. yanlış yönlendirmek istemem seni.
mikroadenomun varsa, dostinex kullanman gerekir bence.
hamileyken progestan ı bana dr, prolaktinden dolayı düşük yaşamayayım diye vermişti, onu da kullanmıştım. yan etkilerini çok hissetmeme rağmen 2 tane her gün içiyordum.
bana her gittiğim dr, adenomum olduğu için dostinexi kullanmam gerektiği, çünkü adenom orada olduğu sürece, hormonal problemlerimin sürekli tekrarlayacağını söyledi. benim de ilk dr um bana ayrıntılı bilgi vermemişti, dostinex 8lisinden 1 kutu bitirdim, birkaç ay sonra tekrar düzensizlikler başladı, yeniden regl olamamaya başladım. ondan sonra gittiğim dr, dostinexi hep kullanmam gerektiğini söyledi(gebelik ve emziklikte dr uyarısına göre kullanmalıyız!!!). uzun süredir kullanıyorum. bebek düşünmediğim dönemlerde, adenomu küçültebilmek + regl olabilmek için kullandım hep.
dostinex in yumurtaları geliştirdiğini çok duydum, bu forumda öyle bir konu da vardı, çoğu kişi problem yaşamadan hamile kaldı diye hatırlıyorum... ben ilk gebelikte 1. ayda hamile kalmıştım(yumurtlamamı kendim takip etmiştim), bunda 2. ayım, sonucu bekliyorum şimdi. dostinex in olumlu yanları da var canım...
pko için etkisini bilmiyorum, ondan mı vermedi acaba? eğer ona sakıncası yoksa dostinex kullanmalısın bence. dr ların seni doğru yönlendirir. farklı ilaç verse, sen dostinexi neden vermediğini sor. sana sakıncası olabilme ihtimali mi var?
pko' lu olup hemen hamile kalan çok kişi duydum, çok zorlananlar da oluyor maalesef.. olumsuz düşünme canım. sen bu hormonları-pko' nu yoluna koy, önce sağlığına kavuş, bebeğin gelecek inş. acele etme. önce senin sağlığın gelir.
bulunduğun ilde tıp fakültesi, araştırma hastanesi varsa orada hem kadın doğum, hem de endokrin(yoksa dahiliye) kontrolünde takibini yaptır. bazı kadın doğumcular 1-2 hormona bakıyorlar, bana araştırma hastanesinde bir sürü hormona baktılar, çoğunda sapmalar vardı. endokrine yönlendirdiler. bir sürü problemim var canım benim de. ilaçlarla çoğunun hakkından geliyorum, Allah beterinden korusun.
sen aylarca bu dr unun diyecekleirni bekleme, başka dr bul bu arada. ben ist' da bir sürü dr ve hastane dolaştım. alakalı alakasız çok sorunum olduğu için, iyi dr bulmamın zorluğunu çok iyi biliyorum. deneme yanılma, ve tavsiyelerle bizim derdimize derman olacak iyi dr ları bulmaya çalışacağız işte.
hem biraz sabırlı olalım, hem de iyi dr bulmaya çalışalım.