canım, bizde birçok dr bu tür önerileri vermeyi ya önemsemiyor ya da unutuyor. telefonla hastasını arayan dr henüz duymadım...
sen aklına takılan herşeyi not al, dr un söyleyecekleri bittiğinde sorularını kısa kısa sırala. o zaman cevap alırsın. dr un söylemiş olduklarını çıkartarak sor aklına takılanları...
tekrar ne zaman kontrol geleyim, kontrole gerek var mı?
bu ilacı ne kadar süreyle kullanacağım?
ilaç verse bile, başka dikkat etmem gereken birşey var mı? diye her branşta dr a gittiğinde sor bunları. seri sorunca 1-2 dk süre almaz bunları cevaplaması...
tam olarak ne şikayetin var, mesajlarına göz attım ama denk gelemedim. şu an neyi merak ediyorsun sen canım?
selamlar topidik cim.iyiyim şükür napalım idare ediyoruz.sen nasılsın canım.
dr diye adlandırdığımız şahıs hiç aramadı.bi daha ki kontrol bile ne zaman olcak söylemedi.ilaca devam et bile demedi.olumlu gelişme var olumsuz gelişme var bile demedi.yani aynı.
bu başından atmak değilde ne.
neyse ya sinir bozucu bi evlat için milletin kapısında köle oluyomuşum gibi hissettim o öyle yapınca . Rabbimde onu bildiği gibi yapsın.
Rabbimden istiyorum hepimizin hakkında hayırlısı.
ben regli iken başka drlardan randevu alamadım geç olmuştu şubatın bilmem kaçına verebiliyorlardı randevu bende almadım.bu ay geçti.dinlenirim her halde bilmiyorum ki.adaçayı hayıt filan denemek istedim. ama zararı olurmu diye düşünüyorum.
Sen de dinlenirsin bu ay güzelim, umarım isinacagin seninle ilgilenecek bir Dr olur da bu seferki fazla Dr gezmek zorunda kalmazsin. Bilmiyorum ki ben ne adacayi ne de hayit suyunu denedim ama adacayi sokturucu olduğu için hamilelere ve bebek isteyenlere onerilmiyor diye biliyorum canım. Sen bir sonraki adetinden once randevunu al istersen, bir ay daha bekleyip de moralin bozulmasın. Bu arada msjini aldım ama ben hala özel msj gönderemiyorum(
Ben de nasıl olayım canım iyiyim ama sat 28 Aralık olduğu halde adetim hala gelmedi. Ağrım sızım da yok. Hormon tahlillerimi de yaptiramadim adetim geciktigi için, hala yarım yarım dostinex iciyorum. Bir ay erken bir ay geç gelir, her türlüsü stres :) bana drum gonal f iğne vermişti bu ay, kist olusmamistir inşallah
saolasın canım.yeni bir doktora randevu aldığımda bunları dikkate alıcam..ben pkoluyum ilaçsız regli olmuyorum.ve hipofizde mikroadenom var.yüksek prolaktininsebebi olarak.
aylardır çocuk istiyorum.önce prolaktini düşürdük hayırlısıyla.ama başka doktordaydım o zaman.neyse bu doktora randevu aldım.3 aydır bana başka bir uygulama yapmadı.sadece regli olmam için progestan verip beni gönderiyor.pkolu olunca yumurtalıklar tembel haliyle.sadece progestan benim sorunumu gidermiyor.en son tüm hormonlarıma baktırmaya gittim işte muayeneye gittim sözde konuşcaktım başka bir tedavi için.3 ay oldu sadece progestanla çalıştığım.sonuç negatif.yumutluyomuyum olgunlaşıyormu çatlıyormu hiç bir fikrim yok.muayeneye gittim dr yüzü görmedik tahlilverdirdi bana sekreteri telefonla sonucu öğrenirsiniz diyor bana.eee sonra ne olucak diyorum gerekirse doktorumuz arar sizi diyo.ee şimdi ne olacak.dr yüzü görmedim ki sorayım.resmen sallıyor.neyse hepimizin hakkında hayırlısı.
hiç deilse bu ay beklentim olmıycak.inş bulurum tatlım hepsi böyle olacak değil ya.
bilmiyorum ki banada biri tavsiye etti tam deniycektim adaçayını doğal östrojen filan yazıyodu dengemi tekrar bozarmı diye tereddüt ettim. vazgeçtim.
iyi ce soğudum doktorlardan ama bakıcam artık onlarsızda olmuyor :)
tmm anladım canım burda olduğun için yazıyım dedim
inş. tatlım Rabbim şifa versin.kist oluşunca gecikmemi oluyor.olsun canım gelir kırmızılar inş. tahlillerinde inş güzel çıkar :)
canım, pko +adenom hakkında pek bilgim yok. yanlış yönlendirmek istemem seni.
mikroadenomun varsa, dostinex kullanman gerekir bence.
hamileyken progestan ı bana dr, prolaktinden dolayı düşük yaşamayayım diye vermişti, onu da kullanmıştım. yan etkilerini çok hissetmeme rağmen 2 tane her gün içiyordum.
bana her gittiğim dr, adenomum olduğu için dostinexi kullanmam gerektiği, çünkü adenom orada olduğu sürece, hormonal problemlerimin sürekli tekrarlayacağını söyledi. benim de ilk dr um bana ayrıntılı bilgi vermemişti, dostinex 8lisinden 1 kutu bitirdim, birkaç ay sonra tekrar düzensizlikler başladı, yeniden regl olamamaya başladım. ondan sonra gittiğim dr, dostinexi hep kullanmam gerektiğini söyledi(gebelik ve emziklikte dr uyarısına göre kullanmalıyız!!!). uzun süredir kullanıyorum. bebek düşünmediğim dönemlerde, adenomu küçültebilmek + regl olabilmek için kullandım hep.
dostinex in yumurtaları geliştirdiğini çok duydum, bu forumda öyle bir konu da vardı, çoğu kişi problem yaşamadan hamile kaldı diye hatırlıyorum... ben ilk gebelikte 1. ayda hamile kalmıştım(yumurtlamamı kendim takip etmiştim), bunda 2. ayım, sonucu bekliyorum şimdi. dostinex in olumlu yanları da var canım...
pko için etkisini bilmiyorum, ondan mı vermedi acaba? eğer ona sakıncası yoksa dostinex kullanmalısın bence. dr ların seni doğru yönlendirir. farklı ilaç verse, sen dostinexi neden vermediğini sor. sana sakıncası olabilme ihtimali mi var?
pko' lu olup hemen hamile kalan çok kişi duydum, çok zorlananlar da oluyor maalesef.. olumsuz düşünme canım. sen bu hormonları-pko' nu yoluna koy, önce sağlığına kavuş, bebeğin gelecek inş. acele etme. önce senin sağlığın gelir.
bulunduğun ilde tıp fakültesi, araştırma hastanesi varsa orada hem kadın doğum, hem de endokrin(yoksa dahiliye) kontrolünde takibini yaptır. bazı kadın doğumcular 1-2 hormona bakıyorlar, bana araştırma hastanesinde bir sürü hormona baktılar, çoğunda sapmalar vardı. endokrine yönlendirdiler. bir sürü problemim var canım benim de. ilaçlarla çoğunun hakkından geliyorum, Allah beterinden korusun.
sen aylarca bu dr unun diyecekleirni bekleme, başka dr bul bu arada. ben ist' da bir sürü dr ve hastane dolaştım. alakalı alakasız çok sorunum olduğu için, iyi dr bulmamın zorluğunu çok iyi biliyorum. deneme yanılma, ve tavsiyelerle bizim derdimize derman olacak iyi dr ları bulmaya çalışacağız işte.
hem biraz sabırlı olalım, hem de iyi dr bulmaya çalışalım.
hiç deilse bu ay beklentim olmıycak.inş bulurum tatlım hepsi böyle olacak değil ya.
bilmiyorum ki banada biri tavsiye etti tam deniycektim adaçayını doğal östrojen filan yazıyodu dengemi tekrar bozarmı diye tereddüt ettim. vazgeçtim.
iyi ce soğudum doktorlardan ama bakıcam artık onlarsızda olmuyor :)
tmm anladım canım burda olduğun için yazıyım dedim
inş. tatlım Rabbim şifa versin.kist oluşunca gecikmemi oluyor.olsun canım gelir kırmızılar inş. tahlillerinde inş güzel çıkar :)
Kızlar pko+adenom ile ilgili kısıtlı bilgimi paylasiyim, son gittiğim endokrin profuna sormuştum polikistik görünümüm olduğu için. Hiperprolaktinemi bizim yumurtlamamizi baskiladigi için yumurtalarımız gelişmiyor ve yumurtlaliklarda kistler olusabiliyor. Bu da adet düzensizliği ve ultrasonda pko görünümü veriyor. Ama anladığım kadarıyla prolaktin tedavi edilince yumurtlama yeniden başlıyor. Ama kistler orda durduğu için pko görünümü hala var. Bu durumda anladığım kadarıyla dostinex tedavisiyle pkodan kurtulunmus olunuyor. Ama hormon testinde lh fsh den yüksek çıkarsa pko nun tanısını koyuyorlar. Ben de pko olup olmadıgını anlamak için adetimin 3. Gunu lh ve fsh ye de bakılmasını istedi doktorum. Karışık anlatmadım umarım, bana da pko başlangıcı teşhisi konulmuştu o yüzden Dr uma detaylı sordum. O da lh ve fsh ye bakacak ki pko varsa bu arada onun da tedavisini olabileyim.
Kızlar pko+adenom ile ilgili kısıtlı bilgimi paylasiyim, son gittiğim endokrin profuna sormuştum polikistik görünümüm olduğu için. Hiperprolaktinemi bizim yumurtlamamizi baskiladigi için yumurtalarımız gelişmiyor ve yumurtlaliklarda kistler olusabiliyor. Bu da adet düzensizliği ve ultrasonda pko görünümü veriyor. Ama anladığım kadarıyla prolaktin tedavi edilince yumurtlama yeniden başlıyor. Ama kistler orda durduğu için pko görünümü hala var. Bu durumda anladığım kadarıyla dostinex tedavisiyle pkodan kurtulunmus olunuyor. Ama hormon testinde lh fsh den yüksek çıkarsa pko nun tanısını koyuyorlar. Ben de pko olup olmadıgını anlamak için adetimin 3. Gunu lh ve fsh ye de bakılmasını istedi doktorum. Karışık anlatmadım umarım, bana da pko başlangıcı teşhisi konulmuştu o yüzden Dr uma detaylı sordum. O da lh ve fsh ye bakacak ki pko varsa bu arada onun da tedavisini olabileyim.
Adet olabilirsem testlerimi yaptırıp o dra tekrar gidicem. O zaman söylediklerini size tekrar yazarım kızlar. Çünkü pko+adenom iliskisi hakkında benim cok sorum var. Efla inşallah benim de prolaktinim düşünce yumurtlamam düzene girer. Hamilelik denemesem de sırf yumurtalarım gelişip catlayabiliyor mu görmek için yumurtlama takibine gitmeyi planlıyorum prl düzene girince. Hamile kalabilirsem inşallah sizden öğrendiğim bazı seyleri druma sorup o da uygun görürse uygulayacağım:
1. 6 hafta veya 3 aya kadar dostinex kullanımı
2. Progestan kullanımı
Eflacim sana bir sorum olacak. Hamilelikte bizim bir perinatog(riskli dogum uzmanı) tarafından takip edilmemiz gerekir mi?
canım, ben reglimin 3.günü yaptırdığım son testte;
fsh 3,94
lh 4,1
çıkmış.
dediğin gibi lh, fsh' tan daha yüksek çıkmış ama bana hiçbir dr um pko var sende demedi :26:
ben de pko' lumuy(d)um acaba?
ultrasonda o kadar muayeneye de girdim, görüntülerde de pko var demedi kimse... cumaya randevum var, sorsam mı ki dr uma?
rahim içinde dünya kadar sorun var, yumurtalıklar sağlam diyordum, onlar da mı gitmiş?
Ben eksik ve hatalı yazdım. Lh 15 falan oluyormuş pkolularda. Bunu kk de okudum, doktorum henüz tahlilimi yaptirmadigim için bir deger söylemedi. Canım senin zaten adetin düzenli, hemen hamile kalabildigine göre yumurtlamanda hic bir sorun yoktur. Aslında benim anlatmak istediğim şuydu: prl yüzünden pko var gibi gorubebilir ama prolaktin düşünce yumurtlama düzene girebilirmiş. Yani pko yok, bu görünüm prolaktinden kaynaklı olabiliyor dedi doktorum. Yani herhalde senin hiç böyle bir sorunun olmadı yada ilk basta olduysa geçmiştir. Bana jinekologum pko degilsin ama polikistik görünüm var demişti. Ben de endokrincime bahsettim, o da fsh ve lh ye bakılmasını istedi. Ayrıca rahim ve yumurtaliklarimin ultrasonunu görmek istiyor. Ben seni bosuna telaslandirmayayim canım. Ben belki baklavanın durumu benimkine benziyordur diye yazdım.
canım, pko +adenom hakkında pek bilgim yok. yanlış yönlendirmek istemem seni.
mikroadenomun varsa, dostinex kullanman gerekir bence.
hamileyken progestan ı bana dr, prolaktinden dolayı düşük yaşamayayım diye vermişti, onu da kullanmıştım. yan etkilerini çok hissetmeme rağmen 2 tane her gün içiyordum.
bana her gittiğim dr, adenomum olduğu için dostinexi kullanmam gerektiği, çünkü adenom orada olduğu sürece, hormonal problemlerimin sürekli tekrarlayacağını söyledi. benim de ilk dr um bana ayrıntılı bilgi vermemişti, dostinex 8lisinden 1 kutu bitirdim, birkaç ay sonra tekrar düzensizlikler başladı, yeniden regl olamamaya başladım. ondan sonra gittiğim dr, dostinexi hep kullanmam gerektiğini söyledi(gebelik ve emziklikte dr uyarısına göre kullanmalıyız!!!). uzun süredir kullanıyorum. bebek düşünmediğim dönemlerde, adenomu küçültebilmek + regl olabilmek için kullandım hep.
dostinex in yumurtaları geliştirdiğini çok duydum, bu forumda öyle bir konu da vardı, çoğu kişi problem yaşamadan hamile kaldı diye hatırlıyorum... ben ilk gebelikte 1. ayda hamile kalmıştım(yumurtlamamı kendim takip etmiştim), bunda 2. ayım, sonucu bekliyorum şimdi. dostinex in olumlu yanları da var canım...
pko için etkisini bilmiyorum, ondan mı vermedi acaba? eğer ona sakıncası yoksa dostinex kullanmalısın bence. dr ların seni doğru yönlendirir. farklı ilaç verse, sen dostinexi neden vermediğini sor. sana sakıncası olabilme ihtimali mi var?
pko' lu olup hemen hamile kalan çok kişi duydum, çok zorlananlar da oluyor maalesef.. olumsuz düşünme canım. sen bu hormonları-pko' nu yoluna koy, önce sağlığına kavuş, bebeğin gelecek inş. acele etme. önce senin sağlığın gelir.
bulunduğun ilde tıp fakültesi, araştırma hastanesi varsa orada hem kadın doğum, hem de endokrin(yoksa dahiliye) kontrolünde takibini yaptır. bazı kadın doğumcular 1-2 hormona bakıyorlar, bana araştırma hastanesinde bir sürü hormona baktılar, çoğunda sapmalar vardı. endokrine yönlendirdiler. bir sürü problemim var canım benim de. ilaçlarla çoğunun hakkından geliyorum, Allah beterinden korusun.
sen aylarca bu dr unun diyecekleirni bekleme, başka dr bul bu arada. ben ist' da bir sürü dr ve hastane dolaştım. alakalı alakasız çok sorunum olduğu için, iyi dr bulmamın zorluğunu çok iyi biliyorum. deneme yanılma, ve tavsiyelerle bizim derdimize derman olacak iyi dr ları bulmaya çalışacağız işte.
hem biraz sabırlı olalım, hem de iyi dr bulmaya çalışalım.
baklava, prolaktin çabucak düşer ama yine çabuk yükselir ilaçları bırakınca. daha sonra prolaktine bakıldı mı canım sende. en son ne zaman ölçtürdün, değerlerin ne çıkmıştı? ilaç kullanırken mi bıraktıktan sonra mı ölçtürdün?
bir de dr una özel olarak sor; pko ve hiperprolaktinemi arasında bir ilişki var mı? birbirlerini etkiler mi? tedavisinde neye dikkat etmek gerekir? genel bilgileri öğrenmeye çalış.
adaçayını normal zamanda regl düzensizliğiniz için destekleyici olarak içebilirsiniz. ama arkadaşın da dediği gibi, bebek düşünürken ve hamilelikte tüketilmemesi daha iyi.
dr una danışmadan, aklına göre bitki çayları deneme canım. incir kürleri var, onlar yumurtaları güzel geliştiriyormuş ama prolaktinden dolayı biz uzak durmalıyız o kürlerden.
bitkilerle tedavi tek başına asla uygulamam canım. dr a sorup zarar vermeyecekse+gerekliyse destekliyici olarak kullanırsın.
Tatlım ben kk de okumuştum bana verilenler gibi hormon ilaçları kist yapabiliyormuş ve adet gelmiyormuş. İnşallah bende yoktur da sorunlarıma bir yenisi eklenmez :)
Ostrojen mikroadenomu buyutebilir demişti Dr um, ben bu doğal yöntemleri uygulamaya korkuyorum. Uygulayan arkadaslar varsa anlatsınlar, ben seni yanlış yonlendirmeyeyim canım.
canım, ben reglimin 3.günü yaptırdığım son testte;
fsh 3,94
lh 4,1
çıkmış.
dediğin gibi lh, fsh' tan daha yüksek çıkmış ama bana hiçbir dr um pko var sende demedi :26:
ben de pko' lumuy(d)um acaba?
ultrasonda o kadar muayeneye de girdim, görüntülerde de pko var demedi kimse... cumaya randevum var, sorsam mı ki dr uma?
rahim içinde dünya kadar sorun var, yumurtalıklar sağlam diyordum, onlar da mı gitmiş?
Ben eksik ve hatalı yazdım. Lh 15 falan oluyormuş pkolularda. Bunu kk de okudum, doktorum henüz tahlilimi yaptirmadigim için bir deger söylemedi. Canım senin zaten adetin düzenli, hemen hamile kalabildigine göre yumurtlamanda hic bir sorun yoktur. Aslında benim anlatmak istediğim şuydu: prl yüzünden pko var gibi gorubebilir ama prolaktin düşünce yumurtlama düzene girebilirmiş. Yani pko yok, bu görünüm prolaktinden kaynaklı olabiliyor dedi doktorum. Yani herhalde senin hiç böyle bir sorunun olmadı yada ilk basta olduysa geçmiştir. Bana jinekologum pko degilsin ama polikistik görünüm var demişti. Ben de endokrincime bahsettim, o da fsh ve lh ye bakılmasını istedi. Ayrıca rahim ve yumurtaliklarimin ultrasonunu görmek istiyor. Ben seni bosuna telaslandirmayayim canım. Ben belki baklavanın durumu benimkine benziyordur diye yazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?