• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Problem 60 yaşındaki babam.

Bence evlisiniz o açıdan söylüyorum. Haddim olmayarak yazıyorum bu cümleleri, bence babanızın cep telefonundaki mesajları kendi cep telefonunuza gönderin. Mutlaka Watsaap profili vardır bayanın ordan resimini çekin, önce kardeşiniz ile sonra birlikte annenize gösterin durumu izah edin, ayrılırlar veya devam ederler onu anneniz-babanız düşünsün, siz bu sorumlulugu tek başınıza taşımayın burda asıl madur sizsiniz çünkü, ortaya çıksa eşiniz, kayınvalideniz bu durumu size karşı kullanabilir diye düşünüyorum. İşte sonuçta babanın marifetleri diyebilirler bence aile içinde halletmeye çalışın, ama annenizin de bilmesi gerekir, gençliğinin en güzel yıllarını babanız ile geçirmiş.
Kimsenin bana karşı bi şey kullanmasına izin vermem buna fırsat verecek biri değilim ama yine de böyle bir şeyle anılmak istemem tabi ki

Ben bir kadın olarak bilmek isterdim diye düşünüyorum. En yakınım bilip bana söylemese çok üzülürdüm ve kırılırdım. Fakat sizin babanızla bu konuları konuşup yüzgöz olmanız doğru gelmedi bana. Madem aklı başında ve sözü dinlenen bir halanız var ona söylemeniz bence mantıklı. Yalnız konunun çok yayılmamasına dikkat etmelisiniz.
Ben de bilmek isterdim ama ben boşanırdım çünkü o yüzden kaldırılmak istemezdim. Ben annemin boşanacağına inanmıyorum o yüzden emin olamadım söylemeye

Tüm yazılanları okudum. Hala ya söylememe kısmı mantıklı görünüyor.
Babanızla konuşmanız böyle bir konuda zor olmalı, bende ağlamaktan anlatamazdım. Konuya annenizle olan iletişimi ve sizin gördüğünüz ve bildiğiniz aralarında olmayan bağ dan söz açarak mutlu olup olmadığını sorabilirsiniz. Belki daha önce yapılmış bir konuşmadır ama konuyu açabilmek için iyi bir fırsat olacaktır. Akabinde neden mutlu olmadığı bir evliliği devam ettirdiğini ve görüştüğü kişiyle bir araya gelmesi durumunda onu destekleyeceginizi ama evliyken yapmış olduğu bu durumun kendiniz ve erkek kardeşiniz açısından travmatik ve kabul edilemez olduğunu dile getirirsen, aranızda bir kırgınlık ya da kızgınlık olabileceğini düşünmem. Akabinde eğer boşanmak istiyor ise bu cesaretle annene açılabilir. Ya da bir planı varsa seninle paylaşır diye düşünüyorum.
Yorumunuz çok aklıma yattı gerçekten konuyu açma konusunda kolay olabilir

Kusura bakmayın gerçekten rezilce,bu yalnız annenizle babanız arasında olan bir durum değil.Ben de tavrımı alır,boşanmaları icin elimden geleni yapardım.Annemin bize saygısı olmayan biriyle birlikte olmasını istemezdim,üzgünüm baba da demek istemiyorum.Burnu sürtsün sizsiz kalsın da hatasını anlasın.He madem bu haltı yemiş o zaman bu sefer parmakla rezillikleri gösterilsin.Boşanıp napıyorsa yapsaydı,hem pastam dursun hem karnım doysun hesabında
Babamla annemin arasındaki ilişki benimle olan ilişkiden farklı. En azından ben öyle düşünüyorum. Beni üzen kısım evliyken biriyke görüşmüş olması ama boşansalar bile ayrı ayrı annem babam olmaya devam edecekler sonuçta. Babamın hakkı annemin hakkından daha çoktur üzerimde.

Babam annemi aldatıyor başlıklı konuyu okuyun derim. Ve olacakalrı size anlatayım birebir yaşamış biri olarak siz konuşacaksınız babanız önce inkar edecek baktı yemiyosunuz yeminşer edip pişmanım diyecek daha da üstüne giderseniz napıyım anneniz beni anlamıyor mutsuzum o beni yitti bu duruma diyecek ve siz midenizin bulandığı ile kalacaksınız
İnkar etmelik bir durum yok inkar etmek kendini küçük duruma düşünür ben ne gördüğümü biliyorum çünkü. Ama annen beni buna itti filan dese bile boşansalardı o zaman bu daha hoş değil sonuçta

Canım sana çok net şunu söyleyebilirim sakın halana söyleme! İlk başta yanınızda olup sinirlense bile en sonunda babanı savunacak, hatta sizleri suçlu çıkarak , baba tarafından kimseye söylemeyin hatta, ne hata yaparlarsa yapsınlar kardeşlerini atmıyorlar çünkü.Bu defe kendinizi bir yandan onlarla da mücadele eder halde buluyosun,çok güvendiğniz o insanlar birden ayıbı baban yapmış olsa da size önce size destek olup sonunda düşman oluyorlar, deneyimlerimiz malesef.Numarasını almışsın zaten aç konuş gerekenleri içinden geldiği gibi söyle çekinmeden ve babanizada karşı olduğunuzu bildir o artık sizin iletişim şekliniz .Böyle bir durumda sadece anneni değil ömür boyu evlatlarını da kaybedecegini bilsin tabi sizde öyle düşünüyorsanız.
Öyle düşündüğünüz gibi biri değil halam. Haklının hakkını savunur her zaman. Ama kardeşi sonuçta atamaz satamaz. İlla ki en sonunda sahip çıkacak ama asla iyi yaptın demez. O yüzden halamı düşünmüştüm konuimak için

Hiç ortalığı karıştırma. Senden önce annen her şeyi farketmiştir. Çok merak ediyorsanız kardeşin konuşabilir ama bence kurcalamayın. Erkek isimle kaydedilmiş kişinin erkek olmayacağını da bilemezsin. Kurcalamaya karar verirsen de hala mala değil dümdüz kendiniz konuşun, ama sonuçtan bir şey çıkmaz inkar eder, etmese bile ne yapacaksınız? Kurulu düzenini bırakıp yanınıza mı alacaksınız annenizi? Safi huzursuzluk olur.
Profil resmi kadındı. O yüzden kadın olduğunu düşündüm. Ama haklısınız annemle bekarken hiç anlaşamazdım kendi evimde beraber kaldığımızı hayal edemiyorum

Kardesinin ve senin gordugun mesajları annen hic mi gormemis hic mi denk gelmemis merak ettim.Onu bunu karistirma gec babanin karşısına konus o utansin.
Annem teknolojiden öyle çok anlamaz ama ben çok ima ettim millet internetten birileriyle görüşüyor telefonunda niye şifre var babamın niye merak etmiyorsun filan diye ama hiç oralı olmadı

60 yaşında neyin kafası acaba ?
Tam o yaşlılığa geçiş evresi bunalımı ..
Sizin için zorluğunu düşünemiyorum bile çok zordur ama ben olsam karşı tarafı bulurdum belki karşı taraftaki kadında yakınlarınızdan biri çıkabilir “yasak aşk” tarzı misal..
Veya gerçekten erkekte çıkabilir yanlış anlama ama belki hoşlandığı cinsiyet farklıdır geçmişimizde bu asla kabul edilemez bişey olduğu için bastırmış olup şuan belkide gerçekten bir erkekle ilişkisi olabilir..
Sen şimdi direk açığa çıkartsan olaylar çoook fena yerlere gidebilir karşı tarafta evliyse falan ve bence bu olayın altında yasak aşk olayı çıkacaktır.
Karşı tarafı bul sonra babana ve karşı tarafa güzelce ayar ver biraz kaba yazdım ama empati kurunca sinirlerim tepeme çıktı.
Profil resmi kadındı o yüzden kadın olduğunu düşündüm. İlk gördüğümde profil resmi yoktu o zamanben de garanti edemezdim erkek mi kadın mımdiye ama son gördüğüm kadın resmiydi.

bunlar hep vardı olacak da yaşını da gözünüz de çok büyütmeyin evlilik proğramlarında hep yaşlılar vardı hatırlarsanız... Eskiden köyler de de çok varmış kaç yaşında olursa olsun aldatmlara oluyormuş ha ne oluyordu duymuyorduk. fısır fısır konuşmalarla geçip gidiyomuş olaylar. şimdi herkes herşeyi biliyor arkada çok iz kalıyor illa ki...Bence ne kafanıza takın ne de annenize açın. Anneniz umursamıyormuş umursasa babanıza konuşmak az kalır ama herkes bir şekilde hayatını sürdürüyor sadece...
Yaşını ben önemsemedim aslında bilgi olarak vermiştim konuda. 60 yaş eskisi gibi yaşlı değil zaten. Ben kendi 30 yaşımın problemleri arasında hiç hayal etmemiştim böyle bi şey aslında

Ben de öyle düşünüyorum ama ara ara vicdanım rahatsız oluyor
Ben karistim babamla büyük kavgalar yaptim annem sen niye karisiyon birak ne yaparsa yapsin benim gidecek yerim yok is yok param yok birak para getirsin ne halt ederse etsin dedi ben kotu oldum rahmetli babam fakir bir Playboy du ..yapack birsey yok ha ben aldatilmayi sindiremem ama annemede simdiki aklimla hak veriyorum dolu cocuk is yok ailesi desen bizden beter nereye gidecek kadin bazi seyler bize genc yaslarda delikanlilikla katlanilamaz gelsede ileri yasta sacma olmadigini caresizligin insana herseyi yaptirdigini anliyorsun evliymissin boswer baban bosansada yine baban olacak hayatina bak

Aynı durum kayınpeder ve kayınvalide arasında yaşanıyor bir haftadır. Bizim kp de 60 yaşında.
Yalnız kv uzun yıllardır kp ile aynı yatağı dahi paylaşmıyor, kendisini toruna torbaya, konuya komşuya, yiyip yedirmeye adamış bir kadın. Kp de olağanüstü sessiz, kendi halinde bir adam. Adam ilgisizlikten acayip sinir küpü, öfkeli kv ye karşı. Artık rüyalarında başka kadınlarla olan münasebetlerini anlatıyormuş kadına ama anlayan yok. Sık muhattap olduğu bir kadının gece gelen aramasını kv görmüş vs vs.. ama kv inanılmaz vurdumduymaz, nikahı kalsın, genç kadın alsın, kime giderse gitsin modunda.
Özellikle uzun yıllar cinsellik konusunda paylaşım olmayınca bu kadar kopukluk kanıksanıyor sanırım.
**bir de kendi arkadaşlarımdan da vardı; cinselliği, banyoyu yük gören..belli bir yaştan sonra biraz ara verince cinselliğe, kurtuldum deyip bazıları kapatıyorlar olayı kendilerince galiba:/
Ben sizin yerinizde olsam illa ki konuşacaksam annenizi değil de babanızı boşanmaya iknaya çalışırdım. Muhtemelen anneniz haberdar ve umursamıyordur bu durumu.
Ya ama 55 den sonra bende indirecem kepenkleri o yasta ne seksi ya cocugu birak toruna yakalanma korkusu 😃😃

Kol kirilir der icinde kalir halana anlatma zira benim babam ölunce yasatmadiniz adama hayati diye bize ne laflar ne sozler yedimiz ictimiz ayri gitmeyen halalarim

Back
X