• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Problem 60 yaşındaki babam.

minimus098

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2020
86
52
3
Merhaba kızlar

Bu konuyu burda açmak benim için çok utanç verici ama kime danışacağımı bilemedim gerçekten.

Ne yazık ki babamın görüştüğü biri var. Ben daha önce 2 yıl önce telefonunda olan mesajlardan şüphelenmiştim. Erkek ismiyle kayıtlı biri vardı ve benim ara ara denk geldiğim zamanlarda gördüğüm hep mesajlaşıyorlardı. Bu arada babam 60 yaşında annem 56 yaşında ve evliler hala. O zaman çok net bir mesaja denk gelememiştim ama sadece yazma tarzı bir erkeğe ait gibi değildi karşıdaki kişinin. Telefon numarasını almıştım ama aramaya cesaret edemedim. Ki arasam da ne diyebilirdim kadına yani babam evli sonuçta karşı tarafa dair hiç bilgim yok. O zaman ne yapacağımı bilemedim.

Ara ara anneme ima etmeye çalıştım telefonu niye şifreli, valla bu dönemde kimseye güven olmaz, sen hiç ilgilenmiyorsun filan diye ama hiç oralı olmadı. Durum böyle olunca acaba annem biliyor da umrunda mı değil diye düşündüm ve çok üstelemedim.

Annem ve babam hiç anlaşamazlar çünkü ve nasıl görücü usulü mantıklı gelmişler birbirlerine de evlenmişler hiç anlam veremedim hayatım boyunca. Annem de öyle duygu sahibi biri değildir. Umursamama ihtimali de çok uzak gelmedi yani bana. Babama da bi kere o erkek ismini sormuştum çaktırmak için kim o hep mesajları oluyor telefonunda diye ama geçiştirdi. Ben de zaten cevap istemiyordum bildiğimi bilse yeterdi.

Gel zaman git zaman daha üstelemedim bu konuyu ta ki 2 ay öncesine kadar. 2 ay önce yine aynı isimli kişiden mesaj gördüm ve mesajda seni çok seviyorum gibi bir şey yazıyordu şu an net hatırlayamıyorum. Yine ne yapacağımı bilemedim.

En son geçen hafta evde erkek kardeşim var ben evliyim başka yerde yaşıyorum. O bana yazdı babamın telefonunda biri var başka bir erkek ismi söyledi ve babama sevgilisi gibi yazıyor beni çok rahatsız etti ne yapacağımı bilemedim sana söylemek istedim dedi. Ben zaten 2 yıldır biliyorum diyemedim tabi sen merak etme ben halledeceğim sen çok kafana takma dedim.

Bunları anlatmak bana öyle utanç verici geliyor ki. Babam sosyal hayatında parmakla gösterilen herkesin tanıdığı bildiği ve örnek gösterdiği biridir. Nasıl böyle bir hataya düştü hiç anlayamıyorum. Böyle bir sebepten boşanabileceğini de sanmıyorum. Sonuçta belli bir saygınlığı olan biri ve böyle anılmak istemez herhalde. Ama yaptığı şey de kabul edilebilir değil. Anneme söylemeye cesaretim yok. Hiç yok hem de.

Babamla da konuşamam sanırım utanırım böyle bi konuyu konuşmaya. Aklıma çözüm olarak artık acaba çok güvendiğimiz bi halam var hem ben hem babam ona ve fikirlerine güveniriz. Ona mı anlatsam belki babamla konuşur diye düşündüm. Ya bıraksın hem boşansınlar. Böyle rezalet olmaz çünkü.

Sizce doğru bi çözüm mü buldum?

Merhaba kızlar

bu konuyu burda açmak benim için çok utanç verici ama kime danışacağımı bilemedim gerçekten. ne yazık ki babamın görüştüğü biri var. ben daha önce 2 yıl önce telefonunda olan mesajlardan şüphelenmiştim. erkek ismiyle kayıtlı biri vardı ve benim ara ara denk geldiğim zamanlarda gördüğüm hep mesajlaşıyorlardı. bu arada babam 60 yaşında annem 56 yaşında ve evliler hala. o zaman çok net bir mesaja denk gelememiştim ama sadece yazma tarzı bir erkeğe ait gibi değildi karşıdaki kişinin. telefon numarasını almıştım ama aramaya cesaret edemedim. ki arasam da ne diyebilirdim kadına yani babam evli sonuçta karşı tarafa dair hiç bilgim yok. o zaman ne yapacağımı bilemedim. ara ara anneme ima etmeye çalıştım telefonu niye şifreli,valla bu dönemde kimseye güven olmaz, sen hiç ilgilenmiyorsun filan diye ama hiç oralı olmadı. durum böyle olunca acaba annem biliyor da umrunda mı değil diye düşündüm ve çok üstelemedim. annem ve babam hiç anlaşamazlar çünkü ve nasıl görücü usulü mantıklı gelmişler birbirlerine de evlenmişler hiç anlam veremedim hayatım boyunca. annem de öyle duygu sahibi biri değildir. umursamama ihtimali de çok uzak gelmedi yani bana. babama da bi kere o erkek ismini sormuştum çaktırmak için kim o hep mesajları oluyor telefonunda diye ama geçiştirdi. ben de zaten cevap istemiyordum bildiğimi bilse yeterdi. gel zaman git zaman daha üstelemedim bu konuyu ta ki 2 ay öncesine kadar. 2 ay önce yine aynı isimli kişiden mesaj gördüm ve mesajda seni çok seviyorum gibi bir şey yazıyordu şu an net hatırlayamıyorum. yine ne yapacağımı bilemedim. en son geçen hafta evde erkek kardeşim var ben evliyim başka yerde yaşıyorum. o bana yazdı babamın telefonunda biri var başka bir erkek ismi söyledi ve babama sevgilisi gibi yazıyor beni çok rahatsız etti ne yapacağımı bilemedim sana söylemek istedim dedi. ben zaten 2 yıldır biliyorum diyemedim tabi sen merak etme ben halledeceğim sen çok kafana takma dedim.

bunları anlatmak bana öyle utanç verici geliyor ki. babam sosyal hayatında parmakla gösterilen herkesin tanıdığı bildiği ve örnek gösterdiği biridir. nasıl böyle bir hataya düştü hiç anlayamıyorum. böyle bir sebepten boşanabileceğini de sanmıyorum. sonuçta belli bir saygınlığı olan biri ve böyle anılmak istemez herhalde. ama yaptığı şey de kabul edilebilir değil. anneme söylemeye cesaretim yok. hiç yok hem de. babamla da konuşamam sanırım utanırım böyle bi konuyu konuşmaya. aklıma çözüm olarak artık acaba çok güvendiğimiz bi halam var hem ben hem babam ona ve fikirlerine güveniriz. ona mı anlatsam belki babamla konuşur diye düşündüm. ya bıraksın hem boşansınlar. böyle rezalet olmaz çünkü. sizce doğru bi çözüm mü buldum?
Kendiniz de konuşabilirsiniz niye bu kadar cekiniyorsunuz? Sayginligini yitirmekten korkuyorsa bu işlere girismeyecek o zaman

Anne boşanmayacaksa ben böyle konuları çocuk olarak çok deşmeme taraftarıyım. Halaya kadar yaymaya gerek yok bence. Annenizin gururunu da düşünmelisiniz şu durumda. Kendi aralarında geçen bir şeyde görmezden gelebilir, affedebilir ama olay ortalığa döküldükten sonra görmezden gelme şansını elinden alırsınız affettim demek gururuna dokunur.

Ben bu duruma karışmayı çok uygun bulmuyorum. Özellikle hala dahi olsa hane dışında dillendirmek hiç mantıklı gelmiyor.
Anneniz 56 yaşından sonra boşanacak mı? Kendi ayaklarının üstünde durabilecek mi? Boşanmayacaksa bunu bilmek onu incitmeyecek mi? Böyle şeyleri ortaya dökmeden önce çok iyi düşünmek lazım.

Diğer taraftan sizi anlıyorum, böyle yanlış bir gidişata seyirci kalmak dokunuyor. Bu durumda utanıyorum vs demeden babanızla konuşmaktan başka çareniz yok. Çünkü konunun muhattabı o.

Ben sizin yerinizde olsam (ki inanın hariçten gazel okumuyorum), eğer babanızın ayyuka çıkardığı bir edepsizliği, annenize eziyeti, evine ilgisizliği yoksa karışmazdım. Bu sizin ilişkiniz değil.

Kendiniz de konuşabilirsiniz niye bu kadar cekiniyorsunuz? Sayginligini yitirmekten korkuyorsa bu işlere girismeyecek o zaman
yaptığı şeyi ben de hiç onaylamıyorum, yanlış buluyorum ve boşanma ihtimalleri bana yanlış gelmiyor. bunlar ayrı konular ama annem ve babam boşansa bile babam olmaya devam edecek. öyle ya da böyle bizim baba kız ilişkimiz devam edecek. o yüzden böyle bi konuda yüz göz olmak istemiyorum.

Anne boşanmayacaksa ben böyle konuları çocuk olarak çok deşmeme taraftarıyım. Halaya kadar yaymaya gerek yok bence. Annenizin gururunu da düşünmelisiniz şu durumda. Kendi aralarında geçen bir şeyde görmezden gelebilir, affedebilir ama olay ortalığa döküldükten sonra görmezden gelme şansını elinden alırsınız affettim demek gururuna dokunur.
aslında ben de öyle düşündüm 2 yıl boyunca kimseye bi şey demedim. hep kendi kendime tuttum hatta artık bi yerden sonra dikkat bile etmemeye çalıştım. seni ilgilendirmez dedim kendime. ama şimdi evdeki erkek kardeşimin öğrenmesi bana çok dokundu bilmiyorum. bi yandan kendimden de utanıyorum annen bilmiyorken dert etmiyorsun da kardeşin öğrenince niye bu kadar üzüldün diye.

aslında ben de öyle düşündüm 2 yıl boyunca kimseye bi şey demedim. hep kendi kendime tuttum hatta artık bi yerden sonra dikkat bile etmemeye çalıştım. seni ilgilendirmez dedim kendime. ama şimdi evdeki erkek kardeşimin öğrenmesi bana çok dokundu bilmiyorum. bi yandan kendimden de utanıyorum annen bilmiyorken dert etmiyorsun da kardeşin öğrenince niye bu kadar üzüldün diye.

Kardeşinizle konuşmanız daha mantıklı o zaman şu aşamada. Ona da anne baba arasındaki ilişkiye müdahale etmemeniz gerektiğini ortaya dökülürse annenizin canının daha çok yanacağını anlatmalısınız. Belli ki iki taraf da boşanmaya yanaşmayacak çünkü. Şu aşamada yapabileceğiniz tek şey babayla konuşmak, onu da yapmayacağınızı söylüyorsunuz.

Ben bu duruma karışmayı çok uygun bulmuyorum. Özellikle hala dahi olsa hane dışında dillendirmek hiç mantıklı gelmiyor.
Anneniz 56 yaşından sonra boşanacak mı? Kendi ayaklarının üstünde durabilecek mi? Boşanmayacaksa bunu bilmek onu incitmeyecek mi? Böyle şeyleri ortaya dökmeden önce çok iyi düşünmek lazım.
çok ideal bir plan olarak ben belki halam babamla konuşur ve konu ya boşanma ya da devam olarak sonlanır diye umdum. halam kimseyle paylaşmaz ona eminim ve sadece babamla konuşur. anneme gidecek bir şekilde konuyu açamam zaten. çünkü içimde o da acaba biliyor mu diye de bi şüphe var. çünkü ben ima etmek için her şeyi yaptım ama hiç oralı olmadı. hatta daha iyisini buluyorsa oraya gitsin dedi ama öylesine söylenmiş bir laftı bence.

dediğiniz gibi bir yandan da başka biriyle ilişkisi olması, ona vaktini ayırıyor olması bilmiyorum çok ağırıma gidiyor

Ya bu ebeveynlere noluyo böyle kaç yerde okudum duyuyorum .. Çocuklar anne baba ,anne babalar çocuk olmuslar cahil cahil davraniyorlar. Allah yardimciniz olsun yazis şeklinden bile geçti stresin saşkinliğin napacağini bilmeyişin. .
Annene söyle derim ben .
koca koca insanlarız inanın ben de çok şaşkınım nasıl bi döneme denk geldik

Halanızla konuşmaya kalkıp sakın konuyu 3. kişiler tarafından bilinir hale getirmeyin.
Bunun ileride bugün göremediğiniz hesaplayamadığınız çok sıkıntısını çekersiniz.
belki de haklısınız. bilmiyorum ya içimde de tutmak beni çok yoruyor belki güvendiğim birinden destek görmek beni rahatlatır sanmıştım ama haklısınız belki de işleri çok tam tersi yöne çevirecek hamlem.

Utanması gereken baban sen değilsin.

Bunu yazar ve çekilirim aradan.
onu ben de biliyorum aslında ama bi yandan düşünüyorum mesela boşansalar bu sebepten nasıl açıklarım insanlara sonuçta ben de evliyim. kimse sormasa kayınailem ve eşim sorar yani başkasını geçiştirmek kolay ama en yakınların olunca bilmiyorum böyle bir olayda geçmek istemezdim hiç.

konuya bakmaları için diğer üyelere bildirim gönderebilirseniz sevinirim aslında. daha çok fikir almış olurum hem

çok ideal bir plan olarak ben belki halam babamla konuşur ve konu ya boşanma ya da devam olarak sonlanır diye umdum. halam kimseyle paylaşmaz ona eminim ve sadece babamla konuşur. anneme gidecek bir şekilde konuyu açamam zaten. çünkü içimde o da acaba biliyor mu diye de bi şüphe var. çünkü ben ima etmek için her şeyi yaptım ama hiç oralı olmadı. hatta daha iyisini buluyorsa oraya gitsin dedi ama öylesine söylenmiş bir laftı bence.

dediğiniz gibi bir yandan da başka biriyle ilişkisi olması, ona vaktini ayırıyor olması bilmiyorum çok ağırıma gidiyor
Hissettiklerinizde haklısınız ama dediğim gibi konuya başkalarının müdahalesi gerçekten daha karmaşık hale getirir. Babamla yüzgöz olmak istemiyorum demişsiniz başka bir mesajınızda ama bunu siz seçmediniz. Ne yazık ki bu sorun sizin önünüze geldi. İnanın bu durumları ebeveynlerle saygı çerçevesinde konuşmak mümkün.

Babanıza bunu uzun süreden beri bildiğinizi ama sustuğunuzu ancak kardeşinizin öğrenmesiyle tekrar yaralandığınızı, eğer kendine ayrı hayat kurmak istiyorsa saygı duyduğunuzu ve baba olarak çok sevdiğinizi ve seveceğinizi söylemeniz, bir karar vermesini istemeniz saygısızlık ya da yüzgöz olmak olmaz diye düşünüyorum.

Babanıza bunu uzun süreden beri bildiğinizi ama sustuğunuzu ancak kardeşinizin öğrenmesiyle tekrar yaralandığınızı, eğer kendine ayrı hayat kurmak istiyorsa saygı duyduğunuzu ve baba olarak çok sevdiğinizi ve seveceğinizi söylemeniz, bir karar vermesini istemeniz saygısızlık ya da yüzgöz olmak olmaz diye düşünüyorum.
Ağlamadan bunu söyleyebilsem keşke. konuştuğumu düşününce bile gözümden yaşlar boşalıyor. bir de yok ben boşanmak istemiyorum derse ne diyeceğim? çocuk kontrol eder gibi kontrol edemem sonuçta konuşuyorlar mı konuşmuyorlar mı diye.

Back
X