Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

sizlere umut olabiliyorsam ne mutlu bana ben bu illeti 2006 yılında yaşamıştım hep umut aradım varmı güzel örnekler diye pek bulamamıştım allahıma sığındım tekrar denedik ve çok şükür bebeğimi kucağıma aldım inşallah sizlerde benim gibi mutlu sona ulaşırsınız

selam arkadaşlar epeydir yazmıyordum gökçemin kaybı ve emirde pek fırsat bulamıyordum oğlum artık büyüdü teyzeleri 4.5 aylık olduk uykumuz iyi birde yememiz iyi olsa çok iyi olacak bende çokmu şey isyiyorum ne? bu kaddar oldu ya allahın izniyle büyüyecek inşallah ek gıdaya geçtik artık sütüm yok maalesef
sizler nasılsınız yeni gelen arkadaşlarımız var üzülerek hoşgeldiniz diyorum umudunuzu asla kaybetmeyin hep kötü örneklerini düşünmeyin iyilerde var benim gibi
nehirinaanesi esra çok özledim sizleri nasıl gidiyor hamilelik
gökçeylede tanıştık biz çok mutlu oldum kendinize iyi bakın

Merhaba arkadaşlar hikayelerinizi okudum.cok etkilendim Allah hepinize bebeklerinizi saglikla kucaginiza almanizi nasip eder insallah.bende ilk hamileligimde preklamsiden 33 haftalik dogum yaptim oglum 2590 kg dogdu 3 gun kuvozde kaldi cok sukur bi sorun yasamadan bu gunlere geldik.oglum simdi 4, 5 yasinda ve ben 26 haftalik hamileyim.hamile kalmadan once ilac kullanmaya basladim.surekli takipteyim.ilk hamileligimde o kadar cok sismistimki ayaklarima kocaman erkek terlikleri bile olmuyodu.acidan ve agridan duramiyordum.cok fazla doktor degistirmistim ve hicbiriside onca sislige ve tansiyon yuksekligine karsi preklamsiyi hic anlamadilar.en son gunlerde nefes dahi alamaz olmustum.isten izin alip rutin doktor kontrolune gittim tansiyonum 20olmustu.doktor acil sezeryana aliyoruz hayati riskiniz var dedi ve ben preklamsiyi ilk orda duydum.5. Aydan sonra hem tansiyon hemde sisliklerim basladi.ayrica surekli midem bulandigi icin sadece tuzlu seyler yiyebiliyordum.bir ogunde sadece tursu yedigim oluyordu.Allahima cok sukur bebegime birsey olmamis bilincsiz doktorlar yuzunden.beni hicbir konuda uyarmayip yasadigim herseyin normal gebelik surecinden kaynaklandigini soylediler.ustelik dort doktora gitmeme ragmen.yinede sansliyim son gittigim doktor anlamasaydi neler olacagini dusunmek dahi istemiyorum..simdi insallah ikinci bebegimide saglikla kucagima alirim insallah

benim de aynı senin gibi 20 ye yükselince tansiyonum apar topar doğurmuştum kızımı .Allaha a şükür şuan 7 yaşında...
şuan oğluma hamileyim dün doktora gittiğimde 14 e çıkmıştı tansiyonum
Anlamadığım normal hayatımda tansiyonumun hiç 10 un üzerinde olduğunu görmedim.Yani hep düşük tansiyondan dolayı başım döner.Hamilelikte neden böyle oluyor hiç anlayamıyorum

Merhaba arkadaşlar hikayelerinizi okudum.cok etkilendim Allah hepinize bebeklerinizi saglikla kucaginiza almanizi nasip eder insallah.bende ilk hamileligimde preklamsiden 33 haftalik dogum yaptim oglum 2590 kg dogdu 3 gun kuvozde kaldi cok sukur bi sorun yasamadan bu gunlere geldik.oglum simdi 4, 5 yasinda ve ben 26 haftalik hamileyim.hamile kalmadan once ilac kullanmaya basladim.surekli takipteyim.ilk hamileligimde o kadar cok sismistimki ayaklarima kocaman erkek terlikleri bile olmuyodu.acidan ve agridan duramiyordum.cok fazla doktor degistirmistim ve hicbiriside onca sislige ve tansiyon yuksekligine karsi preklamsiyi hic anlamadilar.en son gunlerde nefes dahi alamaz olmustum.isten izin alip rutin doktor kontrolune gittim tansiyonum 20olmustu.doktor acil sezeryana aliyoruz hayati riskiniz var dedi ve ben preklamsiyi ilk orda duydum.5. Aydan sonra hem tansiyon hemde sisliklerim basladi.ayrica surekli midem bulandigi icin sadece tuzlu seyler yiyebiliyordum.bir ogunde sadece tursu yedigim oluyordu.Allahima cok sukur bebegime birsey olmamis bilincsiz doktorlar yuzunden.beni hicbir konuda uyarmayip yasadigim herseyin normal gebelik surecinden kaynaklandigini soylediler.ustelik dort doktora gitmeme ragmen.yinede sansliyim son gittigim doktor anlamasaydi neler olacagini dusunmek dahi istemiyorum..simdi insallah ikinci bebegimide saglikla kucagima alirim insallah

Benimde normalde hep dusuktur ama bu gebelik tansiyonuymus yani sadecr gebelikte olusup sonrasinda normale donebiliyormus ki benim tansiyonumda dogumdam sonra 10-7 lerde oldu hep

merhaba bende çok kez anlattım hikayemi eğer okuduysan yazılarımı bende 26 haftalık ilk bebeğimi kaybettim.ama daha sonra hiç bir ilaç kullanmadan hiç bir tedavi görmeden 2.hamileliğimi sorunsuz atlatıp zamanında bebeğimi kucağıma aldım.şurda okuyorumda ilk hamileliklerinde preaklampsi yaşayanlar hep daha sonraki hamileliklerinde iğne ilaç kullanmışlar.benim kullanmama gerek kalmadı.o zaman benim neyim vardıda ilk bebeğimi kaybettim.hep bunu sorguluyorum bende.

DEMEk hepimzin aynıymış benimde kızımda 20 ye dayanmıştı tansiyonum acil sezeryana alınmıştım..ya siz ne düşünüyosunuz bu konuda..şöyle bişey düşünüyorum acaba her preeklemsili gebelik bi hasar bırakıyomu insanda.cok ağır olanlarında organ hasarına kadar gdiyomuş zatende...ilk doğumumdan sonra gözlerimde ucusan böceklenmeler ısıklanmalar kaldı ve gözlerim cok hassas..2.gebeliğimde de cildim bozulmustu..akne değil ona benzer sık döküntüler..gebeliğim sonlanalı 40 gün oldu..hala gecmediler böyle kalacak diye korkuyorum..cok cirkin oldu...:-((

ilk sayfadan itibaren hepinizi okudum hatta o kadar ara vermeden okudum ki hepinizin geçmişini birbirine karıştırdım en son elime kağıdı kalemi alıp isimlerinz ve başınızdan geçenleri yazdım ,sonraki hamileliklerinizi anlatırken karıştırmayaym diye..gerçkten bnmde dikkatimi çekti herkes iğne ilaç kullanıyor sze hiç gerek kalmamış acaba ilk hamileliğe mi bağlı sadece sizinki ondan 2.de olmamış olabilir. aslında inş. bizimde öyle olur...iğne gerekli olsa da sorun değil yaptırırm her gün mecbur yeterki doğru tanı konsun ve bebeğim vaktinde ya da en azından vaktine yakın yanımızda olsun.. bebeklerimizi kaybetme konusuna gelince ben yavrumu kaybedeli 63gün oldu acım çok taze hep şu doktora mı gitseydm böyle mi yapsaydım diyorum ama hiçbir sorunum yoktu ki bni rahatsız eden..doktor da hiçbişi demedi e ilk hamilelik anlamıyorsn zaten bişiden dr. ne dese yapıyorsun...bizim ve bebeklerimizin kaderi buymuş diyebiliyorum ancak yoksa içimdeki keşkeler hiç bitmiyor,bitmedikçe içimi daha çok yakıyor...

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.Morale ve umuda çok ihtiyacı oluyor insanın...sonumuz sizin gibi olur inş.

Canım ikinci gebeliğinde preeklampsiye ait bir bulgu yaşamaman çok büyük bir şans ve bizim gibiler için de çok büyük bir umut, zaten ilaç, iğne bir yere kadar etkili oluyor sanırım, preeklampsiyi ya daha az şiddetli yaşamanı ya da daha geç yakalanmanı sağlıyor, rıza hoca senin belli bir haftada bu illeti yaşamayacağını öngörmüş zaten, kaldı ki rıza hocanın tarzı sanırım herhangi bir ilaç vermemek ben de ilk gebeliğimde hiç bir ilaç kullanmadım folik asit dahil, bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da çok suçlamıştım dr.umu, ama bazen olacak olanın önüne geçilemiyor ne yazık ki(
rabbim inşallah bana da ve burdaki arkadaşlara da sorunsuz, preeklampsisiz bir ikinci gebelik nasip ederrr...

Merhaba kızlar. Nasılsınız hepiniz? Gördüğüm kadarıyla iyiler de var ve benim gibi moralsizler de. Yazmıyorum ama sürekli takip ediyorum.Üzülmeyin herkes benim kadar şanssız değil, ikincisinde yüzü gülen çok insan var. Prenses miyim bilmem ama çelik gibi olduğum bu son yaşadığımdan sonra kesin.Hoşçakalın...

o kadar içim acıdı ki yazdığına 'üzülmeyin herkes benim gibi şanssız değil'.. kaderimiz sanırım..doluya koysam olmuyor boşa koysam olmuyor aklım mantığım almıyor bir neden bulamıyorum bunlar neden benm başıma geldi diye..tek de değilim biliyorum..Allah sabırlar versin size de..tüm yazdıklarınızı okudum ben her anını..umarım rabbim bizi bitmeyen hayatımızda evlatlarımızın yanından ayırmaz..tek tesellim bu..

KIZLAR tekrar merhaba
ben 2düşük 1 de ölü doğum yapmıstım
kızımı 37.haftamda doğumda kaybettim
32de preeklamsı belirtilerim baslamıs ama doktor farkedemedi
temmuz da doğum yapmıstım şimdi gene hamileyim

bu sayfayı gebeliğim süresince takip edicem
bana vereceğiniz öneriler olursa seve seve dinlerim

yanlız bir kaç sorum olucak
kilo alışımız önemlimi gebelik boyunca
tuzlu yemememiz mi lazım

Son düzenleme:

Arkadaşlar herkese selam,
son bir kaç gündür yazılanları tek tek okudum ..yaşadığımız onca şeyden sonra zor oluyor ama ümidimizi kaybetmeyelim , yeni bebek düşüncesi asla kaybettiğimiz evladımıza bir ihanet değil.
Evlatlarımızın yeri ayrı , onlar ümid ediyorum ebedi hayatta bizim şefaatçimiz olacaklar. Bugünlerde bende Nehirime hazırladığım koliyi açtım , onun için hazırladığım kıyafetleri, zıbınları çıkarttım..
Hiç kolay olmadı , ağlama krizlerine girdim tekrar.. Allahım hiç bir anne babayı evladı ile sınamasın..
Yeni sayfalar açarak hayata devam etmek zorundayız.Gökçe'nin de dediği gibi ancak çelik gibi olursak biz bu günlerin üstesinden geleceğiz.çözüm sadece kendimiz de.Ne olur hevesleriniz kırılmasın.göreceksiniz yeniden isteyecek, yeniden heyecanlanacaksınız.
Melekyavrum ; Gebeliğin hayırlı olsun canım benim..Kaç haftalıksınız ? Sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah kuzucuğunu..Tuz kısıtlamalı mı demişsin. benim doktorum kısıtlamadı ama ben başından beri az tuzlu yiyordum şimdi son bir haftadır tamamen kestim.çünkü sıcaklar başladı ödüm kopuyor elim ayağım şişecek diye..
Nigarcım bizde seni çok özledik.oğluşunun iyi olmasına sevindim..bizi yalnız bırakma arada uğra .
Bugün bizim de saat 2 de kontrolumuz var , döndükten sonra gelişmeleri yazarım.
esra35,nsmsny,melek08,feriha81,bemutlu,bebek07,gökçe ve adını sayamadığım tüm canlar.hepinizi öpüyorum...

kızlar tekrar selam,
kontrolden geldik , Maaşallah herşey yolunda gelişimi iyi ... doktorum hep böyle giderse 38-39 hafta da doğum yapabileceğimi söyledi.. yalnız tuz kısıtlamasına gittim diye fırça yedim.
havalar sıcak zaten su kaybediyorsun bununla birlikte vücuttan tuzda kayboluyor bebeğin tuza ihtiyacı var böyle kendi kendine tedavi şekli uygularsan nasıl olacak dedi .Yani
üstüne basa basa aşırı olmamak kaydıyla normal tuzlu yememi tembihledi.
şimdilik benden haberler bu kadar gelecek randevumuz 1 haziran da .İnşallah hep böyle güzel haberlele gelirim.hepinizi öpüyorum..

canım suan cok yeni 5 hafta bitti
insallah sonuda mutlu gelir bende inanc beye gidiyorum
sen inanc beyde mi devam ettin
belki de orda karsılasırız
11 mayısta randevum var kalp atısı insallah duyarım benim düşüklerim de var ilk 3 ay da son 3 ay da cok önemli
baya büyümüşsün sen
sonunda gelir insallah
hepimzin Allah yardımcısı olsun

Ayyy kıyamam daha çok yenisiniz, Allahım tamamına erdirsin inşallah ...Evet biz İnanç bey'e devam ediyoruz. Ne güzel olur karşılaşsak , sen 11 mayıs a randevu almışsın . benim bir dahaki randevu 01 haziran da . randevularımızı denk getirsek ne güzel olur..İnanç beyle konuştum doğumu memorial da yapacak , daha önceki doğumum da orada olmuştu o yüzden o hastaneyi en son seçeneklerim arasına koymuştum ama yapacak birşey yok ..Herşeyin hayırlısı..
Hiç kalbini bozma duyarsın kalp atışlarını daha neler göreceksin Allah'ın izniyle.Ben dün stresten ölüyordum acaba kötü birşeyler duyarmıyım diye ama çok şükür herşey yolunda artık şimdiden sonra rahatla preeklampsi yaşamayacaksın dedi.Allah'ım başka sorun göstermeden sağsalim kavuşturur inşallah..
öpüyorum seni..

Allahım o kadar mutlu oluyorum ki böyle haberler duyunca , hem sizler adına hem de kendi adıma, ben ya bir daha tekrarlarsa korkusundan kurtulamıyorum bir türlü, korunma süremin bitmesine az kaldı ama stresim had safhada, bazen de diyorum preeklampsiyi tekrar yaşasam bile, belki o kadar şiddetli olmaz, ama sizlerin gebelikleri çok büyük umut oluyor, çok şükür buradaki çoğu arkadaş sorunsuz aldı bebeklerini kucaklarına, (gökçe de alacak bütün kalbimle buna inanıyorum ve dua ediyorummm)
Allahım seni nazarlardan, kem gözlerden korusun, çok çok seviniyorum senin adına, yine süper süper haberlerini duymak dileğiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…