- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
Yüzleşmek buz gibi soğuk suya birdenbire atlamak gibi, ne kadar hızlı atlarsan o kadar çabuk sıyrılıyorsun korkularından.....
Dün iş çıkışı kızıma gittim kader arkadaşlarım...ilk defa...o nu kaybettiğimin 80.inci gününde.....
Ağladım,ağladım,ağladım, o kadar çok ağladım ki sanki onu kaybettiğimi ilk duyduğum , ilk hissettiğim anı yaşadım..ilk defa bir mezarlığı kıskandım,ilk defa bir mezarlık bana bu kadar güzel geldi..ilk defa orada yatanları kıskandım...kızımın yanına uzanıp kıvrıldım ,sanki onunla orda yatıyormuş gibi .. bu dünya da sarılamadım annem dedim , özür dilerim annem dedim , defalarca af diledim .....sonra o nun orda olduğunu bu gerçeğin değişmeyeceğini kabullendim.
Bugün mü ? bugün ise artık Nehir'in nerde olduğunu bilerek çıktım ilk defa evden...hiç biryerlere koyamadığım kızımın nerde olduğunu bilerek...Yine hiç bir şey yiyemiyorum, yine söndü içimdeki tekrar yanmaya çalışan yaşama sevinci, bir tokat yemiş gibiyim adeta ,nasıl kendime geldim ,nasıl salladı beni gerçekler....Gerçekler çok acı, hayat çok acı, teselli etmeye çalışıyor şiş gözlerimi görenler nafile , bir girdabın içindeyim sanki , hiç kimseyle konuşmak istemiyorum, kimse soru sormasın istiyorum ....sadece susmak istiyorum..
Yüzleşmek buz gibi soğuk suya birdenbire atlamak gibi, ne kadar hızlı atlarsan o kadar çabuk sıyrılıyorsun korkularından.....
Dün iş çıkışı kızıma gittim kader arkadaşlarım...ilk defa...o nu kaybettiğimin 80.inci gününde.....
Ağladım,ağladım,ağladım, o kadar çok ağladım ki sanki onu kaybettiğimi ilk duyduğum , ilk hissettiğim anı yaşadım..ilk defa bir mezarlığı kıskandım,ilk defa bir mezarlık bana bu kadar güzel geldi..ilk defa orada yatanları kıskandım...kızımın yanına uzanıp kıvrıldım ,sanki onunla orda yatıyormuş gibi .. bu dünya da sarılamadım annem dedim , özür dilerim annem dedim , defalarca af diledim .....sonra o nun orda olduğunu bu gerçeğin değişmeyeceğini kabullendim.
Bugün mü ? bugün ise artık Nehir'in nerde olduğunu bilerek çıktım ilk defa evden...hiç biryerlere koyamadığım kızımın nerde olduğunu bilerek...Yine hiç bir şey yiyemiyorum, yine söndü içimdeki tekrar yanmaya çalışan yaşama sevinci, bir tokat yemiş gibiyim adeta ,nasıl kendime geldim ,nasıl salladı beni gerçekler....Gerçekler çok acı, hayat çok acı, teselli etmeye çalışıyor şiş gözlerimi görenler nafile , bir girdabın içindeyim sanki , hiç kimseyle konuşmak istemiyorum, kimse soru sormasın istiyorum ....sadece susmak istiyorum..
canım ne diyebilirim yada acını nasıl hafifletebilirim bilemiyorum belki de ne söylesem hiçbir işe yaramayacak.Ateş düştüğü yeri yakar acılar bizim için dayanılması zor ama rabbim çekebileceğimiz dertler verirmiş her zaman kulunu taşıyamayacağı yükün altına sokmazmış,hep şöyle düşünmüşümdür eğer ki allah uğruna alemleri yarattığı o nadide insana bile evlat acısını gösterdiyse ki Hz. Muhammed onun en kıymetlisi olduğu halde bunu takdir ettiyse demek ki vardır bir hikmeti,evlat acısı acıların en zoruymuş,en dayanılmazıymış ama allah dünyada evlat acısı yaşattığı kullarına cennette bir binaa inşaa ettirirmiş,gün geçtikçe acıların hafifleyecek asla bitmeyecek belki ama ilk günkünden birazcık daha az acıtır olacak o günler gelene kadar sabır canım,isyan etmeden hakkında hayırlısının böyle olduğunu düşünerek sabır.Allah hakkında ve hakkımızda hayırlısını versin allahım dayanma gücü versin gönlüm yüreğim seninle...
canım arkadaşım kelimelerim yetmiyor şu an..ne isterdim biliyor musun?yanında olup sana sımsıkı sarılmayı ve sen çok güçlüsün,lütfen sabır...demeyi isterdim..evlat acısı için denecek ne varki?geçer mi,hayır!yerine yenisi konulur mu, hayır'yürek yangını kapanır mı, hayır! bir sürü hayırın içinde tek birşey var güzel olan..sen yavruna Cennette kavuşacaksın ve sonsuz hayatta hep birlikte olacaksınız..bir Meleğin,Cennet kuşunun annesi olmak kolay değil ama çok çok güzel...
Bir kere yazdım gene yazıcam içime sinmedi belki yanında olduğumu ve acını derinden yürekten paylaştığımı anlatamamışımdır sana diye düşündüm,bir yerde okudum ve çok huzur bulduğum bi yazıda şöyle diyordu Allah bir bebeği ailesinden ayırdığında acımasızlık değil şefkat izleri taşırmış, bebekler cennetin bi çeşit taslağına benzeyen bir yerde o dağın eteklerinde koşuşup oynarlarmış,bunu okuduktan sonra oğlumun ultrason fotoğrafı aklıma geldi çenesi bana, burnu babasına benziyordu sonra düşündüm bana ve kocama benzeyen biri mahşer günü ilk sıralarda bütün çilelerden uzakta benim alacağım dünyalık bir çaputu giyemedi ama O en şerefli mekanlarda, mezarlığa cuma günleri hoparlorle kuran dinletisi veriyolar zaten duygulu oluyorum iyice duygulanıyorum.Çoğu insana tuhaf gelecek bi duyguyu yaşıyorum aynı anda GURURU oğlumla gurur duyuyorum.Sonsuza kadar benim evladım ben onun sonsuza kadar ve sonsuzluktada annesiyim.Lütfen kendini harap etme yoksa ben ve biz diğer arkadaşlar çok üzülürüz.Biz herkese örnek olmalıyız kader arkadaşım.
Olur mu kader arkadaşım , nasıl anlatamazsın hislerini....yanımdasınız biliyorum , aynı şeyleri yaşadık halada yaşıyoruz..dün mezarlıkta sen geldin aklıma , hak verdim sana neden daha önce gelmedim diye o kadar haklıydın ki birebir anlattıklarını hissettim orada..Bebeğimi orada görmek ! ismini okumak mezar taşında... ahhh yavrum dedim okul sıralarında olacaktı adın dedim mezar taşında değil ! nasıl yandı yüreğim içimdeki ateş nasıl çoğaldı ,eridim bittim yok oldum sanki orada...sonra baktım Nehir den sonra bir sürü bebek gelmiş.. kahpe dünya döndükçe de sonu gelmeyecek biliyorum .Rabbimden tek dileğim onlara layık ana baba olarak yanlarına gidebilelim..
Üzülmemek elde değil, ağlamamak hele hiç ... dostumsunuz ve yaşadığım müddetçe öyle kalacaksınız kader arkadaşım benim....
Oğlumun adı Toprak, aslan oğlum benim.çok özenerek koymuştum adını benim için ve eşim için anlamı çok farklı hemde bolluk bereket 1 verirsin 10 alırsın topraktan, ama bu ismi o taşta görmek beni mahvediyor.her gittiğimde önce o ismi koklaya koklaya öperim,sımsıkı sarılırım o isme,Rabbim bu hallerimizi görüyor ve ben inanıyorum inşaallah birgün bizimde acılarımız hafifleyecek.
nehirinannesi, canim cok iyi yapmissin böyle bir bölüm acmakla..... Insallah cok güzel haberlerini de buradan okuruz....
kizinin yanina gitmissin, cok tuhaf bir duygu degil mi, aylarca karnimizda tasidigimiz yavrularimizi orada ziyaret etmek... bütün bu yasadiklarimizin mükafatini bir gün insallah alacagiz...
Kendine iyi bak canim...
Kadir geceniz mübarek olsun...
canlarım günaydın..bugece mübarek Kadir Gecesi..hepimiz bol bol dua edelim,Allah açılan elleri geri çevirmezmiş..aslında özelden gerçek isimlerimizide yazsak ve isimlerimizle dua etsek daha makbul olurmuş.ne dersniniz?
Nehirinannesi,Toprakesra,Akimera,Nigar..başka arkadaş var mıydı?
bu arada halaa şu liste olayını çözemedim aşkolsun bana
nehircim bizim topikteki nazdan yardım iste yardımcı olacaktır sana o güzel beceriyor:)
Önceden ne çok dostum var derdim , ne çok arkadaşım vardı benim, ohhh yiyelim , içelim , gezelim nerde akşam orda sabah..birine söz verdiğimde diğeri küserdi hani bugün sıra bendeydi diyee, kısacası paylaşamazlardı .. ya evim ; hiç misafirsiz kalmazdım Allah eksik etmesin derdim , yorulmazdım, herkese koşmaya çalışırdım....şimdi hiç biri yok... ne kadar ağır geliyorsam artık , paylaşmaya bile cesaret edemedi hiç kimse , üzülme Allah bir daha verir , yada ya sakat olsaydı zırvalarından başka bir cümle üretemediler , bazıları aramadı bile hala belkide eli gitmiyor arayamıyor, ama ne olursa olsun ben giderdim , hep yanında olurdum onu da biliyor ama aramıyor..çok garip gerçekten çok yalnızım ,kızım öğretti bu gerçeği bana , kızım yüzleştirdi dost bildiklerimle ,uyan anne dedi ve gitti hayattı en büyük dersi vererek......peki ya siz , tanımıyorum hiç birinizi , ama yüreklerimiz sanki aynı anda yaşadı bu acıları, aynı anda feryat ettik sanki hep birlikte..iyiki varsınız iyi ki anlıyorsunuz beni ne yapardım yoksa.......
akimera nasıl oldun canım benim kanaman durdu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?