• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Kızlar ablamın 2. hamilelğinde preeklamsi teşhisi konuldu.bebek 6,5 aylık ve bir kilodan biraz fazla doğdu.Küvezde yada yogun bakımda yatmadı.Şuan 3,5 yaşında maşallah.

Şuan 3.kez hamile.Bu 9 ay çok zor geçti.Çok çok az beslendi.Ama kızımız iyi maşallah,kilosu sağlığı yerinde.Ama ablamın psikolojisi çok bozuldu.Çünkü 2. hamileliğinde 1 ay fakültede yattı.Tedavi olmayı reddetti.Tanıdığımız bir prof u araya soktuk,o ilgilendi.Bize ablamın öleceğini söyledi.Yada büyük hasarlar kalacağını.Çok şükür onu atlattı.
Tekrar hamile kaldığını öğrendiğinde şok yaşadı(eşi ve kendisi korunuyordu,rahmi ters olduğu için spiral takılamadı.Zaten doktoru hamile kalamayacağını söylemişti.).çok korktu,hep öleceğini söylüyordu.Biz intihar etmesinden korktuk,yanında sürekli diğer 3 ablam yada annem kaldı yalnız bırakmadık.2 ocakta doğum yapacak.

Şuan doğum esnasında ve doğum sonrasında bir sorunla karşılarışırız endişesiyle çok gergin zamanlar geçiriyoruz.Ablamı motive etmeye çalşıyoruz.
Umarım ablam için ve hepiniz için hayırlısı olur.Allah hepinizin yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
selamlar arkadaşlar ben 18 mart 2012 de ağır preeklampsi hellp sendromu teşhisiyle 28 haftalık 900 gr ağırlığında doğuma alındım 100 gün bebeğim yoğun bakım ve servis olmak üzere hastahanede kaldı hayatımda bu kadar zor ve acı günler yaşamamıştım halen daha toparlanamadım üstelik lohusalık sendromu yaşadım beni çook iyi anlıyorsunuzdur ilk hamileliğimde bunları yaşamak çoook ağır geldi.ben aslında çok acemice yakalandım bu hastalıkla ilgili hiç bilgim yoktu.saçma sapan bi özel hastanenin doktoruna gidip geliyodum tansiyonlar iyi diyodu.5.aydan sonra bir haftada 9 kilo aldım derken aşırı ödem oldu v.s...kızım minik fatmanurum yaşıyor çok şükür ama ben halen tam olarak toparlanamadım.sizleri çook iyi anlıyor ve sizinle paylaşmak istedim.aslında aylardır hepinizi takip ediyorum ilk defa bende yazmak istedim.

Canım çok çok geçmiş olsun... bütün bu yaşadıkların kolay değil toparlanamaman gayet normal , ama bak kızın seninle ve onunla teselli bul , hayata sarıl..beterin beteri var derler ya hep..Rabbim hepimizi korusun ..görüp göreceğimiz bunlardan ibaret olsun.... paylaşımın için çok teşekkürler..

selam kader arkadaşlarım topiğimize yeni arkadaşlar gelmiş üzülerekde olsa hoşgeldiniz diyorum sizlere umut olabildiysem ne mutlu bana bende çok araştırdım gitmediğim doktor kalmadı nerdeyse kimi hayatınla oynuyorsun bırak dedi kimi %50 şans verdi en son gittiğim doktorum %90 sağlıklı doğum yaptırırım dedi bizde önce rabbime sonra doktoruma güvenerek denedik ve mutlu sona ulaştım çok şükür
rabbim hepinize yaşatsın bu mutluluğu benim erken doğan kızım var ama onda anneliği hiç yaşamamışım şimdi oğlumda yaşıyorum anneliği
hepinize dua ediyorum inşallah hepiniz sağlıklı gebelikler geçirip bebeğinizi kucağınıza alırsınız bir arkadaş sormuş ben hamileliğimde hiç tuz kullanmadım doktorum kesinlikle yasakladı birde kilo alımım çok az oldu 8 kiloyla hamileliğimi tamamladım
genel olarak iyisiniz gökçecim sıra sana geliyor heyecanla bekliyorum
nehirinannesi sen nasılsın kalp atışlarını duydunuzmu?
esra,bebek,ve ismini hatırlayamadığım arkadaşlarım umarım hepiniz iyisinizdir
şimdi gelelim bize oğlum bizi çok korkuttu teyzeleri sütüm gelmemişti bizde kaşıkla mama veriyorduk yine her zamanki gibi mamayla besledik yan yatırdık kuzumu 5 dakika geçmedi ağzından yemyeşil sümüksü birşey geldi nefes alamadı mosmor kesildi bu arada evde görümcem eltim vardı allahtan ben birşey yapamadım donakaldım onlar hemen ters çevirdiler ama yok nefes alamıyor hemen hastaneye götürdüler allahtan hastane evimize yakın mesafede yolda iyice nefesi kesilmiş ölümden döndük 5 gün yoğun bakımda yattık dün geldik evimize şimdi iyi çok şükür mışıl mışıl uyuyor şimdiye kadar sağlıklı doğuracakmıyım diyorken şimdiden sonrada ayrı bir sıkıntı başladı çok korkuttu bizi rabbim evlatlarımızı korusun aminn

Nigarcım çok geçmiş olsun tatlım benim , hayırdır ne oldu öyle size ..
bende bebeğinle zaman geçiriyorsun ve yazamıyorsun diye düşünmüştüm .Hay Allah yaaa.. ee peki ne dedi doktorlar neden öyle olmuş , bir sebebi olmalı..minik yavrum benim .Allah korusun ...İnşallah bir daha yaşamazsınız böyle bir şey...

Benimse dün kontrolüm vardı .kan ve idrar tahlil sonuçlarımı götürdüm ..kalp atışlarını duyduk çok şükür , ultrason ölçümleri de gebelik haftası ile uyumlu ,sağlıklı bir gebelik dedi ...
yalnız TSH hormonum biraz fazla çıkmış birde şekerim 101 çıkmış , şeker için normal sınırlarda diye düşünüyordum ama fazla olduğunu söyledi , şaşırdım kaldım.endokrin e sevk etti biraz evvel oraya gittim , yarın sabah 8 e randevu verdiler..sanırım diyete başlayacağım öyle görünüyor . tansiyonum şu an gayet iyi ... şimdilik benden haberler bu kadar.. öpüyorum çok.
tekrar tekrar geçmiş olsun canım benim..

Kızlar ablamın 2. hamilelğinde preeklamsi teşhisi konuldu.bebek 6,5 aylık ve bir kilodan biraz fazla doğdu.Küvezde yada yogun bakımda yatmadı.Şuan 3,5 yaşında maşallah.

Şuan 3.kez hamile.Bu 9 ay çok zor geçti.Çok çok az beslendi.Ama kızımız iyi maşallah,kilosu sağlığı yerinde.Ama ablamın psikolojisi çok bozuldu.Çünkü 2. hamileliğinde 1 ay fakültede yattı.Tedavi olmayı reddetti.Tanıdığımız bir prof u araya soktuk,o ilgilendi.Bize ablamın öleceğini söyledi.Yada büyük hasarlar kalacağını.Çok şükür onu atlattı.
Tekrar hamile kaldığını öğrendiğinde şok yaşadı(eşi ve kendisi korunuyordu,rahmi ters olduğu için spiral takılamadı.Zaten doktoru hamile kalamayacağını söylemişti.).çok korktu,hep öleceğini söylüyordu.Biz intihar etmesinden korktuk,yanında sürekli diğer 3 ablam yada annem kaldı yalnız bırakmadık.2 ocakta doğum yapacak.

Şuan doğum esnasında ve doğum sonrasında bir sorunla karşılarışırız endişesiyle çok gergin zamanlar geçiriyoruz.Ablamı motive etmeye çalşıyoruz.
Umarım ablam için ve hepiniz için hayırlısı olur.Allah hepinizin yardımcısı olsun.

Canım hoşgeldin ... herşeye rağmen çok şanslı bir ablan var çünkü sizin gibi bir aileye sahip.Elbetteki onu çok iyi anlıyorum , yaşadıkları hiç kolay değil ..peki neden bu hamileliğinde bu kadar endişelisiniz anlamadım ,yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz ve inan bana bu zamana kadar geldikten sonra 38 hafta dan sonra preeklampsi yaşayan duymadım ben. preeklamptik bulgular mı tespit edildi anlamadım .hep hamilelik te bu olacak diye birşey yok biliyorsun , tabiiki yorumlarım senin yazdıklarınla sınırlı , detayları bilemiyorum..
tekrar tekrar geçmiş olsun , Hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum .Allah yardımcınız olsun..

gökçeee, esra35 , esraaa , bebek07 hiç sesiniz çıkmıyor kızlarrrr :15:

slm bir süredir yazamadım. ben iyiyim çok şükür şimdilik bir sorun yok karın ağrılarıım oluyor biraz ama soğuktan mı acaba diye düşünüyorum.
bu arada nigarcım çok geçmiş olsun rabbim bir daha böyle sıkıntılar yaşatmaz inş. Allah sağlık sıhhat versin bebeğine inş.

selamlar arkadaşlar ben 18 mart 2012 de ağır preeklampsi hellp sendromu teşhisiyle 28 haftalık 900 gr ağırlığında doğuma alındım 100 gün bebeğim yoğun bakım ve servis olmak üzere hastahanede kaldı hayatımda bu kadar zor ve acı günler yaşamamıştım halen daha toparlanamadım üstelik lohusalık sendromu yaşadım beni çook iyi anlıyorsunuzdur ilk hamileliğimde bunları yaşamak çoook ağır geldi.ben aslında çok acemice yakalandım bu hastalıkla ilgili hiç bilgim yoktu.saçma sapan bi özel hastanenin doktoruna gidip geliyodum tansiyonlar iyi diyodu.5.aydan sonra bir haftada 9 kilo aldım derken aşırı ödem oldu v.s...kızım minik fatmanurum yaşıyor çok şükür ama ben halen tam olarak toparlanamadım.sizleri çook iyi anlıyor ve sizinle paylaşmak istedim.aslında aylardır hepinizi takip ediyorum ilk defa bende yazmak istedim.

hoşgeldin topiğimize...çok geçmiş olsun canım bebeğini sağlıkla büyüt inşallah...şükür rabbime bebeğinde yanında zor günleri zamanla bir anı olarak hatırlayacaksın.sağlıkla kalın...

selam kader arkadaşlarım topiğimize yeni arkadaşlar gelmiş üzülerekde olsa hoşgeldiniz diyorum sizlere umut olabildiysem ne mutlu bana bende çok araştırdım gitmediğim doktor kalmadı nerdeyse kimi hayatınla oynuyorsun bırak dedi kimi %50 şans verdi en son gittiğim doktorum %90 sağlıklı doğum yaptırırım dedi bizde önce rabbime sonra doktoruma güvenerek denedik ve mutlu sona ulaştım çok şükür
rabbim hepinize yaşatsın bu mutluluğu benim erken doğan kızım var ama onda anneliği hiç yaşamamışım şimdi oğlumda yaşıyorum anneliği
hepinize dua ediyorum inşallah hepiniz sağlıklı gebelikler geçirip bebeğinizi kucağınıza alırsınız bir arkadaş sormuş ben hamileliğimde hiç tuz kullanmadım doktorum kesinlikle yasakladı birde kilo alımım çok az oldu 8 kiloyla hamileliğimi tamamladım
şimdi gelelim bize oğlum bizi çok korkuttu teyzeleri sütüm gelmemişti bizde kaşıkla mama veriyorduk yine her zamanki gibi mamayla besledik yan yatırdık kuzumu 5 dakika geçmedi ağzından yemyeşil sümüksü birşey geldi nefes alamadı mosmor kesildi bu arada evde görümcem eltim vardı allahtan ben birşey yapamadım donakaldım onlar hemen ters çevirdiler ama yok nefes alamıyor hemen hastaneye götürdüler allahtan hastane evimize yakın mesafede yolda iyice nefesi kesilmiş ölümden döndük 5 gün yoğun bakımda yattık dün geldik evimize şimdi iyi çok şükür mışıl mışıl uyuyor şimdiye kadar sağlıklı doğuracakmıyım diyorken şimdiden sonrada ayrı bir sıkıntı başladı çok korkuttu bizi rabbim evlatlarımızı korusun aminn

nigarım bende nigarım çok yoğun oğlanı aldı bizi unuttu diyordum.çok geçmiş olsun canım.neden olmuş nigarcım yaa...rabbim bi daha göstermesin inşallah...

amin canım bize mutlu haberi de ver mutlaka olurmu?allah yardımcınız olsun...

burdayız lütfiyecim.bebeğinin kalp atışlarını da duymuşsun hayırlı olsun canım.tel.aldım fakat saatten dolayı arayamadım.7 gibi bende evde iş güç koşuşturmaca.kalpler bir ona şüphe yok zaten.kendinize yi bakın...

merhaba çok geçmiş olsun.üzüldüm oğlun için allah onu sana bağışlasın bu kadar mücadeleden sonra birşey olmaz korkma sende..kendine ve bebişine dikkat et.

merhaba çok geçmiş olsun.üzüldüm oğlun için allah onu sana bağışlasın bu kadar mücadeleden sonra birşey olmaz korkma sende..kendine ve bebişine dikkat et.

merhaba nigar50 hanımefendi çoook geçmiş olsun Rabbim şifasını versin.bu arada yeni üye oldum daha önce tajip etmiştim yanılmıyorsam kayseride ikamet ediyorsunuz rica etsem gittiğiniz doktorun adını yazabilirmisiniz.teşekkür ediyorum hayırlı günler

merhaba nigar50 hanımefendi çoook geçmiş olsun Rabbim şifasını versin.bu arada yeni üye oldum daha önce tajip etmiştim yanılmıyorsam kayseride ikamet ediyorsunuz rica etsem gittiğiniz doktorun adını yazabilirmisiniz.teşekkür ediyorum hayırlı günler

selam kızlar

bende 37 haftalık gebeliğimi temmuz ayında sezeryanla sonlandırdılar

tansiyon yükselmesi,şişlik, idrarda albumin

ama doktorum beni hastaneye yatırmadı
ve ben meleğimi kaybettim

preeklamsi geçirdin demese de doktor ben bu sebeple kızımı kaybettim

suyum geldi,yavrum kakasını yedi ve strese girdi

Allah hepimize sabırlar versin

Bir kaç gündür girmiyorum KK'ya neler olmuş... Nigar neden öyle oldu Emir??? Şoktayım ! Ben sütünün gelip gelmediğini merak ederken...Gelmiş geçmiş olsun arkadaşım. Doğurmakla bitmiyor işte, bundan sonrasında da hep tetikte olucaz.

Nigarcım çok geçmiş olsun tatlım benim , hayırdır ne oldu öyle size ..
bende bebeğinle zaman geçiriyorsun ve yazamıyorsun diye düşünmüştüm .Hay Allah yaaa.. ee peki ne dedi doktorlar neden öyle olmuş , bir sebebi olmalı..minik yavrum benim .Allah korusun ...İnşallah bir daha yaşamazsınız böyle bir şey...

Benimse dün kontrolüm vardı .kan ve idrar tahlil sonuçlarımı götürdüm ..kalp atışlarını duyduk çok şükür , ultrason ölçümleri de gebelik haftası ile uyumlu ,sağlıklı bir gebelik dedi ...
yalnız TSH hormonum biraz fazla çıkmış birde şekerim 101 çıkmış , şeker için normal sınırlarda diye düşünüyordum ama fazla olduğunu söyledi , şaşırdım kaldım.endokrin e sevk etti biraz evvel oraya gittim , yarın sabah 8 e randevu verdiler..sanırım diyete başlayacağım öyle görünüyor . tansiyonum şu an gayet iyi ... şimdilik benden haberler bu kadar.. öpüyorum çok.
tekrar tekrar geçmiş olsun canım benim..

Gözünaydın canım, kalp atışlarını duymuşsun topişinin. Şeker normal sınırda ama daha düşük olsa daha iyi olur. Hamurlulardan uzak dur bence. Dikkat et kendine öpüyorum.

hoşgeldin topiğimize...çok geçmiş olsun canım bebeğini sağlıkla büyüt inşallah...şükür rabbime bebeğinde yanında zor günleri zamanla bir anı olarak hatırlayacaksın.sağlıkla kalın...

teşekkür ederim canım inanın aylardır bitmek bilmeyen bi stres telaş korku hüzün v.s içerisindeyim biliyosunuz prematüre olunca bebek böyle oluyor.bende hakim olan duygular hep şunlar acaba ikinci gebelikte böyle olurmuyum olmazmıyım.hep bir korku var ve öyle şiddetli etkilenmişim ki hep aklımda.kızım henüz çok küçük 7 aylık.ama ben hani uzun süre bu stresi yaşayacağıma hani olur mu olmaz mı korkusuyla acaba yine hamile kalıp bunu yensem mi diye düşünüyorum sonra vazgeçiyorum ne bileyim bayağı bi karışık kafam.aslında korkularımı ertelememe gibi bi ruh
hali.abu arada İDRAR YOLU ENFEKSİYONU BU HASTALIĞI TETİKLEMİŞ OLABİLİR Mİ.

Buralardayımyawww :))) Sadece kkya giremedim. Haftaya izne ayrılıyorum ya, son sınavları hazırlıyorum okul işleri baya yoğun benim için şu aralar. Yeni arkadaşlar katılmış aramıza hoşgeldiniz hepiniz. Anlıyorum hepinizi. Küvezde geçen zor günler, eve kucağı boş dönmek, lohusalık sendromunun yanında evlat acısı :((((( Ben hala oğlumu çok özlüyorum, bebeğimi keşke oğlumle beraber bekliyor olsaydık. İki evladımı da ayıramam. Hamile kalmakla yaşanılan kaybın acısı unutulmuyormuş. İlk günkü gibi taze yaralarım. Allahım bu evladıma, izin evlatlarınıza sağlık versin. Yine düğümlendi boğazım :2:

kusura bakmayın alakalı alakasız yerlere mesaj yazıyorum yeni üye olunca tam işi çözemedim birinin geçmiş olsun mesajından alıntı yapıp başkasına yazmışım

Hoşgeldin :) Keşke daha önce yazsaydın buraya. Yazınca insan çok rahatlıyor çünkü bu acıyı sadece yaşayanlar anlıyor. Şükretmelisin bebeğin seninle ne güzel birşey onun hayata tutunmuş olması. Kendini artık toparlamaya çalış, çünkü bunun için çok büyük bir sebebin var,kızın...Ben oğlumun yaşadığı her gün hayatı daha çok seviyordum, 1 gün daha fazla, 1 gün daha fazla diyordum.

Back