merhaba
uzun zamandır yazdıklarınızı okuyorum ama yaşadıklarımı yazıp hatırlamaktan korktuğum için üye olmuyordum.bugün nigar arkadaşımızın yaşadıklarını ve mutlu sonla biten hikayesini okudum bana umut oldu veben de birilerine örnek olurum diye yazmaya karar verdim.13 ay önce gebeliğimin 26. haftasında tansiyonum21-12 oldu.doktor her an ölebileceğimi söyledi.inanın hiç korkmadım kendim için sadece bebeğimi sordum.dopler akım kaybı olmuştu beslenemiyordu .ikinizi de her an kaybedebiliriz dedi.tansiyonumu düşürdüler.çanakkalede yaşıyorduk.orada şartlar çok kötü.yoğun bakım ünitesi yok.hemen kocaeli ne geldik ailem burada yaşıyor.ben daha önce ilaç firmasında çalışıyordum.uzun süre kadın doğum doktorlarına ilaç tanıttım çok şey öğrendim ama insanın başına gellince herşeyi unutuyor.o gece hastaneye yattım.bebeğim yaşadığı sürece gebeliği sürdürmek istedi doktorlar.ama 2gün dayanabildik bebeğim ve ben.bebeğimin solunum hareketi durunca hemen sezaryene alındım.spinal anestezi yaptılar bebeğim çok minik diye.kızım 710 gr doğdu.hiç ağlamadı sesini duyamadım,göremedimde zamanla yarışılıyordu hemen yoğun bakıma alındı.bebeğimi doğumdan 4 gün sonra görebildim.o kadar çaresizdiki.solunum cihazına bağlıydı.akciğerleri hiç açılmadı.23gün sonra beyin kanasından dolayı hidrosefali gelişti. acil beyin ameliyatı olduğunda 830 gr dı.ameliyattan 3 gün sonra kalp ameliyatı olmak zorunda kaldı.bu süreci 4 beyin ameliyatı takip etti.ve aradan 103 acı dolu gün geçti.103 günlük dönemi hatırlamak bile istemiyorum.hayatım boyunca kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim.bir sabah erkenden telefon çaldığında anladım kötü haberi.kızım artık yoktu .bu acınında tarifi yok biliyorsunuz.allah hiç kimseye yaşatmasın.eşimle bir bebeğimiz olsun istiyorduk sadace ama bir meleğimiz var.şu an tek dileğim bebeğimin aynı acıları yaşamaması.
1 yılın sonunda yeniden gebe kalmaya hazır hissettim kendimi.şuan 7+2 günlük gebeyim.gebe kalmadan yaklaşık 2 ay önce coraspin başladı doktorum.5. haftada lekelenmem oldu diye aspirin kesilmişti ama kanama tekrarlamadı ve bir haftadır yeniden aspirin başladı doktorum.bende pıhtılaşma sorunu yok ama eşimde var.bu da prreklemsiye zemin hazırlayabilyormuş.şimdilik tansiyonum iyi günde 3 defa ölçüyorum.sadece hastaneye gidince yükseliyor.kardiyoloji bu durumun normal olduğunu söylüyor.stres ve yorgunluktan oluyormuş.önemli olan evde istirahat halindeyken yapılan ölçümler diyor doktor.şu an kadın doğum,kardiyoloji ve nefroloji birlikte takip ediyor.24 aralıkta nefroloji kontrolüm var.korkuyorum protein kaçağı çıkarsa diye.
bu konuyla ilgili o kadar çok araştırma yaptım ki.ilk gebeliğimde ikili test sonucum pozitif çıktığı için amniyosentez olmuştum.oysa bhcg değerinin küksek olması preeklemsi belirtisi olabiliyormuş arkadaşlar yani boşuna amniyosentez oldum zaten sonuç temiz çıkmıştı.kusura bakmayın biraz uzun oldu yazdıklarım.
gebeliğim boyunca yazıcam gelişmeleri ,umarım son haftaları görebiliriz hepimz.sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza.
hoşçakalın..