- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
evet canım genetik testlerimde kan pıhtılaşması çıktı ilk bebeğimdi doktorum 6 ay sonra hamile kalabilirsin demişti ama ben korktuğum için 20 ay geçti doktorum kan sulandırcı aspirin ve iğneyle sorun yaşamıyacağımı söyledi ama ben bu kadar zamandır sürekli bi bahane buldum ama artık yeni yeni düşünmeye başladım belki artık seneye..
bende ilk zamanlar öyleydim işte bütün gün ağlardım herkes beni teselli etmeye çalışırdı şimdi de ağlıyorum ama eskisi kadar değil çünkü kendimi alıştırmaya çalışıyorum yoksa bu gidişle hiç bir zaman yeni bir bebek sahibi olamıcam tabi yine bebeğimi düşünüyorum ama onun cennette ve çok mutlu olduğunu beni beklediğini
düşünüp kendimi teselli etmeye çalışıyorum
Canım arkadaşım evet daha öncede yazışmıştık senle.çok şükür bebeklerin yanında rabbim bizede nasip eder inşallah.çok korkuyorum arkadaşım korku bir yandan ,kızımın üzüntüsü bir yandan bir daha ki gebelik nasıl geçer artık bilmiyorum.o tekmeledikçe nehirim aklıma gelecek nasıl dayanacağım,29.haftaya geldiğimde stresten kendim yükseltirim tansiyonumu gibi geliyor bakalım bir periantologla görüşeyimde kısmette ne var yaşayıp göreceğiz hep birlikte Allahım kuvvet versin rabbime sığınıyorum bir tek ...
canım çok iyi anlıyorum.ilk hamileliğim doğal şekilde olmuştu,tedavi falan değildi.6.haftada kaybettik onu,hemde ikiz olabilir demişti doktorumuz.sonrada çocuğum olmadı ve olmayacağını öğrendik.tedaviyle hamile kalabildim.ama hiç sevinemedim.nasılsa bunlarda gidecekti ilki gibi.öyle düşündüm.ve 8 ay hep öyle geçti.elimizde olmadan tedirginliker yaşıyoruz elbet.ama yapabileceğimiz şeyler sınırlı.herşey Allah'ın takdiri.ama önlemler alırsın.örneğin evde bir tansiyon aleti bulundurursun ve gün içinde sık sık tansiyonunu kontrol edersin.haftada bir idrar testi verirsin.proteine bakılır.meleğinin acısı hiçbir zaman geçmez,orası ayrı..o hep en derininde kalır.ama kardeşiyle yeniden doğmuş gibi olacaksın.sadece biraz cesaret ve umut..
canım bazen ecel çekiyor derler ya aynen öyle.bende burda gebelik zehirlenmesi başlıklarını hep okurdum ama hiç konduramazdım kendime.öyle birşey olsa mutlaka anlarım derdim.mesela son 15 gün dediğin gibi el ve ayaklarım aşırı şişmişti.hatta annemler falan resimlerimi çekiyordu davul gibi oldun hatıra kalsın diyorlardı.ben 10 günde bir kontrole giderdim,son üç hafta doktora gitmek istemedim hiç.eşim gidelim diye ısrar ediyor ben hayır,gerek yok diyordum.en son gece, 19 mayıs gecesi yani,burnum tam 6 saat kanadı düşün.herkes yalvarıyor doktora gidelim diye ben gitmiyorum.en son babam öyle bir azarladıki beni kalkıp gittik.meğer halimiz betermiş.işte böyle bi tanem,bazen gerçekten zamanı gelince elimiz kolumuz bağlanıyor.nazara çok inanmam ama dediğin olabilir.fesat ve kıskanç insan o kadar çok ki..
benimde çevremde de var böyle insanlar.bir arkadaşım vardı.ikimizde bebek istiyorduk.ikimizinde olmuyordu.hatta bir çok şeyimizi paylaşmıştık onunla.sonra davranışlarını ve bazı huylarını beğenmediğim için arkadaş olarak kalmak istemedim ve arkadaşlığımızı bitirdim.kavgacı ve bencil bir yapısı vardı.sonra inanmazsın belki onu nette tesedüfen buldum.ben tedaviyle anne olmuştum,o tedavi olmamıştı ve bebeği yoktu henüz.ben onun gerçek kimliğini anlamadım ama o benim kim olduğumu anlamış ve bana terbiyesizce bir msj atmış.önce şok oldum,sonra anladım ki tek nedeni büyük bir kıskançıl duymasısürekli ben doğal yoldan anne olacağım,tüp bebekle değil diyordu.Allah sağlıklı evlatlar versin.bilmiyorum ama böyle insanlardan çok korkuyorum ben.seninde çevrende varsa hemen uzaklaş onlardan.o zaman daha rahat edeceksin.
ben ilk hamileliğimi herkese söylemiştim.tam 1 hafta sonrada bebeğimi kaybettim.bu sefer kimseye haber vermedim.ailelerimiz ve en yakın arkadaşlarımız hariç herkes 5-6.aydan sonra öğrendi.en iyisini yapmışım aslında.soranlara kilo aldım diyordum:))
canım bende aynı şeyleri yaşadım sayılır.o yüzden yanında olmaktan,paylaşmaktan çok mutluyum.belki daha şanslıydım,bebeklerime birşey olmadı Şükür.birde seninle aramızda tanm 1 yıl olması beni daha da üzüyor.inan sen bebeğini sağlıka kucağına alınca ohh be diyeceğim..İnşallah.
Nehirin güzel annesi nasılsın bugün?prematüre bebekler başlığında PREEKLAMPSİ GEÇİREN ANNELER diye bir topik var,biraz alt sıralarda.orayı oku lütfen.
canım okudun mu?bak balböcüü,aselbe,ylmznrm var. sanırım akimera da var.hepsi ilkinde preeklampsi geçirip ikincide bebeklerini kucaklarına almışlar
canım okudun mu?bak balböcüü,aselbe,ylmznrm var. sanırım akimera da var.hepsi ilkinde preeklampsi geçirip ikincide bebeklerini kucaklarına almışlar
malesef cnm ben ikinci oğlumda preklamsi geçirdim.şu an 3.ye hamileyim ve henüz 5 haftalık olmama rağmen tansiyonum15-8 lerde.yani tam sınırdayım.doktor bundada preklamsi yaşıycağımı söledi ve beni genetik araştırma merkezine yolladı.çarşamba randevum var gerçi ilaç kullanmak zorunda kaldığım için bununla ilgili bebeğe kar zarar taraması yapacaklar ona göre kullanıcam ama malesef şu an yine risk altındayım.üstelikte çok erken bi dönemde..
evet canım okudum bebeğimi kaybettiğim zamanlar preeklamsi geçiren anneler diye google dan taratınca zaten direk o topik gelmişti ve balböcüünü o zaman okumuştum evet ama ikinci de hiç problem yaşamadan doğum yapan yok malesef buda beni çok korkutıyor çok moral bozucuuuuuuuuuuuu
kızlar normalde tansiyon problemim yok.takibim yapılıyo herzaman hamilelikte yükselir dedi doktor.evet ilk muaynemde 130-80 çıktı doktor sınırda deid.canım sıkıldı benimde.ama evde takip yapıyorum aksine büyük tansiyonum hep 100 -110 civarlarında yani düşük bile.hatta dün akşam 90 a kadar düştü..belkide doktorun yanında keseyi görünce heycan yaptımda ondanmı yükseldi bilemiyorum.inşallah hep böle devam eder.hiç yükselmez.ama malesef şekerim hep yüksek.ben ikinci hamileliğimde 3 ay kortizon kullandım.şekerde tansiyonda ondan snr çıktı.iki gündür ölçüyorum hep yüksek tokluk şekerim 140 ların altına açlık şekerimde 110 un altına düşmüyo.onun için moralim çok bozuk..off yaa.canım istanbulda oturuyorum ben 3 snedir devamlı gittiğim bi kadın doğumcum var artık ablam gibi oldu yani sesimden bile tanır beni çok yardımları olmuştur.o yüzden onu değiştirmeyi düşünmüyorum.ama işler aksine kötü giderse ozaman öle bi prof.arayabilirim..
kızlar normalde tansiyon problemim yok.takibim yapılıyo herzaman hamilelikte yükselir dedi doktor.evet ilk muaynemde 130-80 çıktı doktor sınırda deid.canım sıkıldı benimde.ama evde takip yapıyorum aksine büyük tansiyonum hep 100 -110 civarlarında yani düşük bile.hatta dün akşam 90 a kadar düştü..belkide doktorun yanında keseyi görünce heycan yaptımda ondanmı yükseldi bilemiyorum.inşallah hep böle devam eder.hiç yükselmez.ama malesef şekerim hep yüksek.ben ikinci hamileliğimde 3 ay kortizon kullandım.şekerde tansiyonda ondan snr çıktı.iki gündür ölçüyorum hep yüksek tokluk şekerim 140 ların altına açlık şekerimde 110 un altına düşmüyo.onun için moralim çok bozuk..off yaa.canım istanbulda oturuyorum ben 3 snedir devamlı gittiğim bi kadın doğumcum var artık ablam gibi oldu yani sesimden bile tanır beni çok yardımları olmuştur.o yüzden onu değiştirmeyi düşünmüyorum.ama işler aksine kötü giderse ozaman öle bi prof.arayabilirim..
günaydın canım..olur mu öyle şey,çok var.aselbe mesela üçüncü çocuğunuda doğurdu sanırım.öyle çok arkadaş var.sadece daha dikkatli olmak gerekiyor.üstelik preeklampsiye ilk gebliklerde daha sık rastlanılıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?