Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

merhaba arkadaşlar bende bu topik ilk açıldığında bir kaç defa yazmıştım uzun zamandır yoktum korkularım biraz hafifledi ve şuan hamileyim
nigar hamileliğin hayırlı olsun bende 7 haftalığım iğne ve coraspin kullanıyorum ve banada tuz tamamen yasak burdan konuşup tacrübelerimizi paylaşalım
nehirin annesi inş.hamilesindir

tuanacım hoşgeldin benimde korkularım vardı ama bir nebze olsun rahatladım gebeliğimiz aynı iğne ne kullanıyorsun birlikte aşacağız inşallah nasıl geçiyor hamileliğin rabbim sağlıkla kucağımaza almayı nasip etsin canım

Nigarcım, bende de MTHFR ve PAi 4050 mutasyonu çıkmıştı heterozigot. Ben coraspini günde a tane kullanıyorum 2.5 aydır. 3. ayın sonunda korunmayı bırakabilirsin demişti doktor. hamile kalır kalmaz iğneye başlayacakmışım. Senin doktorun gebelik öncesi iğneye başlamış ama coraspini de az vermiş. Bakalım hayırlısı.Senin pıhtılaşman nasıl, yani kaç tane mutasyonun var canım

Bu arada coraspin gerçekten sulandırıyor. Nereden mi anladım? Burun ameliyatından sonra dikiş yerinden gelen kanama 5 saat durmadı ancak buz koyunca durdu. Sanırım işe yarıyor :)

canım bende mthfr 677 homozigot ve protein s düşük çıktı sen heterizigotsun bana göre daha şanslısın aslında benim hematoloğa da gitmem gerekecek ben ihmal ediyorum daha önceki gebeliğimde hamile olduğumu öğrendiğimde iğneye başlamıştım ama olmadı 8. haftada kalbi durmuştu bu sefer daha umutluyum ve doktoruma güveniyorum canım benimle kıyaslayın kendinizi hepimiz preeklemsi geçirsekde mesela nehirinannesinde esrada hiç sorun çıkmadı ben anlamıyorum bu durumu coraspin kanı gerçekten çok sulandırıyor ben iğneyle beraber haftada 2 gün kullanıyorum kanama yapabilirmiş

Canım benim stres yok , biliyorsun hele bizim için.geçmişi bir süreliğine de olsa geride bırakıp önümüze bakmaya çalışmalıyız .bunu her ne kadar başarabilirim bilmiyorum ama kendimi bu şekilde şartlandırıyorum.. benim kilolar da gidiyor bir yandan valla .şu an nehire hamile kaldığım kilodan 10 kilo gerideyim.Allah yardımcımız olsun..

Aaaaaaa Canım hoşgeldin..gerçekten yoktun uzun zaman oldu, yeni bebişin hayırlı olsun bir tanem . çok sevindim vallaha yaa..Nigar ile aynı haftadasın Maaşallah
inşallah en kısa zamanda ben de size katılacağım.

Canım ne güzel kilo vermişsin, maşallah. Nasılsın iyisnin inşallah.

çok iyiyim bir tanem sen nasılsın ?? vallaha vermek zorundayım şöyle bir 5 kilo daha vereydim iyiydi ama bunada şükür . zaten beslenme tarzım değişti hafta da bir kilo gidiyor hiç birşey yapmasam bile.
preeklampsi geçmişim olduğu için , gebelikte tuz yasak , karbonhidrat yasak , tatlı yasak , kızartma yasak , yasak,yasak ,yasak..:) iyi oldu valla şimdiden alıştım artık sadece haşlama, ızgara tarzı besleniyorum ekmeği hayatımdan tamamen çıkarttım.
sen naaptın başladınmı çalışmalara :18:

günaydın güzel hatunlar.ne güzel valla kötü günler arkada kaldı herkes bebiş yolunda ilerliyo rabbim hepinizin yüzünü güldürsün lütfiyecim sen ne yaptın bugün beklenen adet günündü sanırım varmı sendede bişiler.nigarım sen nasılsın nasıl gidiyo gebelik diğer kızlardada moraller iyi anladığım kadarıyla.bende iyiyim sadece çok yorgun ve uykusuzum.birazda moralim bozuk ev sahibimiz bizden habersiz evi satılığa çıkarmış dünde aramış evi bir aya kadar boşaltın diyo.3 tane çocukla taşınmak çookk zor olacak benim için ama mecbur taşınıcaz artık mahkemeye versek biz kazanırız adamın 4 tane evi var habersiz bunu satılığa çıkarmmış ama hiç uğraşamıycam.şimdilik benden haberler böle.hadi öpüyorum hepinize.çalışmalara devam.boş durmak yokk..:)))

akimera hoşgeldin , nasılsın tatlım. bebişini gördüm facede maaşallah ona ne tatlı bişey olmuş.Rabbim sana bağışlasın..

iyiyim tatlım benim evet bebiş büyüyo dahada tatlı oldu teyzesi.heleki o keltoşunu varya öp öp doyamıyorum.dahada bi şirin duruyo saçsız kaşsız oluca :)),)rabbim sizlere dahada tatlısını nasip etsin inşallah..

kızlar bu arada size bi itirafta blunayımmı ben gebeliğimde doktorumun yasaklamasına rağmen tuzu hiçç kesmedim hatta böle bidon bidon turşu falan yemişimdir çünkü damak tadım aşırı tuzluya alışmış asla kesemiyorum yemek yemek işkenceye dönüşüyo.ikinci gebeliğimde kortizon kullanırken bile kesememiştim zaten vücudum o yüzden ödem tutup 1 ayda 10 kilo birden almıştım ve tansiyon problemimde ozaman başlamıştı preeklemsi o zaman yapıştı vücuduma.bu son gebeliğimdede hiç kesmedim yine allaha şükür preeklemsi oluştu denemez evet 34+5 de doğurdum ama bütün tetkiklerim hep temiz çıktı idrarda protein falan hiç çıkmadı ödem tutmadımm tansiyonumda doğum yaptığım güne kadar 13 nadiran 14 ün üzerine hiç çıkmamıştı.zaten doktorum bebişin küçük doğmasının genetik olduğunu söledi çünkü ilk oğlumdada hiç bi problemim olmadığı halde 36 haftalık doğurmuştum ve bebişim 2000 gr.doğmuştu ozamanda bi 3 hafta falan yaşıtlarından kilo olarak bi gerilik vardı problem yoktu bu gebeliğimdede preklemsiyle ilgli bi problem yaşamayıp sadece bebekte gerilik olunca bunu genetikliğe bağladı doktor.anlıycağınız ben bütün risklere rağmen nefsime hakim olamadım siz oluyasanız ne mutlu size

Canım benim , Allah bu tür ev sahiplerini bildiği gibi yapsın inşallah .. ne kötü insanlar var hakikaten şu dünya da yaaa..hiç mi empati yapmaz bu insanlar anlamıyorum ben..Allah tan kış değil, yaz geldi ama 3 çocukla hakikaten çok zor olacak..ne yapalım tek derdin bu olsun aşkım , başka keder üzüntü vermesin rabbim.
Dediğin gibi artık geriye bakmadan ilerlemeye çalışıyoruz. söylemesi çok kolay geliyor da bazen derin derin dalıp gidiyorum.hele bu günler benim için çok zor geçiyor.geçen 17 mayısta hiçbirşeyden habersiz gittiğim kontrolde apar topar yatırdılar beni.17 mayıs a kadar her şey ne kadar güzeldi.zaman daraldıkça 17 mayıs yaklaştıkça daha bir tuhaf oluyorum.geçen sene bugün bunu yapmıştım ,şunu yapmıştım derken buluyorum kendimi.dakika dakika herşeyi hatırlıyorum.
Hele 19 mayıs kızımın doğum günü , sesini ilk duyduğum gün .o gün ne yapacağım hiç bilemiyorum, 21 mayıs ta benim doğum günüm ......
Kimseyi üzmek istememem ama işte ruh halim inişli çıkışlı ,idare edin bizi artık..
öpüyorum çok..kendine ve bebişlerine iyi bak tatlım..

Canım benim , Allah bu tür ev sahiplerini bildiği gibi yapsın inşallah .. ne kötü insanlar var hakikaten şu dünya da yaaa..hiç mi empati yapmaz bu insanlar anlamıyorum ben..Allah tan kış değil, yaz geldi ama 3 çocukla hakikaten çok zor olacak..ne yapalım tek derdin bu olsun aşkım , başka keder üzüntü vermesin rabbim.
Dediğin gibi artık geriye bakmadan ilerlemeye çalışıyoruz. söylemesi çok kolay geliyor da bazen derin derin dalıp gidiyorum.hele bu günler benim için çok zor geçiyor.geçen 17 mayısta hiçbirşeyden habersiz gittiğim kontrolde apar topar yatırdılar beni.17 mayıs a kadar her şey ne kadar güzeldi.zaman daraldıkça 17 mayıs yaklaştıkça daha bir tuhaf oluyorum.geçen sene bugün bunu yapmıştım ,şunu yapmıştım derken buluyorum kendimi.dakika dakika herşeyi hatırlıyorum.
Hele 19 mayıs kızımın doğum günü , sesini ilk duyduğum gün .o gün ne yapacağım hiç bilemiyorum, 21 mayıs ta benim doğum günüm ......
Kimseyi üzmek istememem ama işte ruh halim inişli çıkışlı ,idare edin bizi artık..
öpüyorum çok..kendine ve bebişlerine iyi bak tatlım..

aman yarabbi , canım neler söylüyorsun sen ..nasıl cesaret edebildin..Allah korumuş o zaman bebişlerini de senide ne diyeyim.çok tehlikeli çoook
Neyseki ucuz atlattın . e ben sana ne diyeyim şimdi..yapma böyle yaramazlıklar gözünü seveyim..evet tuzsuz ilk başlarda çekilmiyor ama ne yapalım zamanla alışıyor insan .. zaten bu preeklampsi denen illet kişiden kişiye farklı seyrediyor. hiç birimizin preeklampsi yaşama nedeni de aynı değil. bir sürü faktör var..ama tuz kesinlikle yasak ...

canım bugün adet günündü varmı bir gelişme tuannayla beraberiz benim için iyi oldu birlikte aşarız inşallah bu illeti

akimera hoşgeldin canım bebiş büyüyordur nasılda tatlıdır şimdi bende şimdilik iyi gidiyor canım bir sorunum yok ama çok dikkat ediyorum tuz hiç yok hayatımda zor oluyor ama bebiş için katlanıyoruz bu nasıl vicdansız bir evsahibiymiş üç çocukla nasıl olacak böyle allahım yardımcın olsun

canım hiç moralini bozma bak kilolarda gitmiş çok güzel inşallah bu sefer sağlıklı bir şekilde kucağına alacaksın mayıs ayı biraz zor geçecek ama bir şekilde aşacağız allahın izniyle üzmek ne demek burada ne için varız birbirimize destek olmak için varmı güzel gelişme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…