• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

ben bu 3 numarali oglumu 34 haftalik dogurdum erdemden taburcu olduk medipole getirdim enver bey bizi tanidigi icin bu oglumun takibinide bundan snr ona yaptiricam ikinci oglum 30 haftalik 1180 gr.dogdu 45 gun kuvezde kaldi onun takibini enver bey yapti cok memnun kaldim tavsiye ederim.bu arada sen ikinciye hamilesin sanirim bak medipolde ya hakan bey yada gurkan bey ikisinden biri riskli gebelik takibi yapiyo ama hangisiydi hatirlayamadin internetten bakarsin sen

canım medipol ü aradım hakan bey eskiden gebelik takibi yapıyormuş artık yapmıyormuş.sadece tarama testleri ve amniyosentez yapıyormuş.şimdi ne dersin senin eski doktoru mu denesem?

cnm gürkan bey var asıl o süper ayrılmadıysa tabi.kenisi prof.hemde çok güleryüzlü.samanyolunda hersabah sağlık programı var.sırasıyla medipolün doktorları programı sunuyo aynı anda konuk oluyo.gürkan bey orda çok çıkıyo çok sunuculuk falanda yapmıştır.bi sor istersen hala ordamı.ama fiyatını bilmiyorum.çocuk doktoru enver beyinki geçen hafta 55 ti.hemde iyi bi doktordur tavsiye ederim yani..

Sevgili dostum burdayım takılıyorum aslında ama çok fazla değil geçen hafta babam bypass oldu 2 damarı değişti o yüzden çok giremedim,bugünde malesef işteyim 23 nisan falan hikaye çalışıyorum.Babam şimdi iyi ama geçen hafta hastane ev arası mekik dokudum işten yıllık izin aldım.

Benim Mayısta doluyo sürem biliyosun.Allah hayırlısını versin.Bilmiyorum sanada oluyomu bazen çok isteksiz oluyorum yeni bir bebek için.Ya olmazsa ya çok beklersem.Bazen hevesim kırılıyor bazende hayata meydan okuyorum.Galiba hamile kalana kadar bitmeyecek bu işkence.Çok ama çok öptüm...:55:

Esracım çok çok geçmiş olsun. Benim de babam 2008 de kalp krizi geçirmişti duygularını anlayabiliyorum. Çok şükür iyiymiş baban. Allah kolaylık versin canım. Daha da iyi olur inşallah.

seninde başın saolsun allah sabırlar versin
canım hiç bişey vermediler bu gibi durumlarda kalsiyum ve magnezyum takviyeleri felan yapılıyormuş ben çok iyi takip olmadım memenun kalmadım doktor ihmali var diye düşünüyorum ama ben uzun sürede düşünmüyorum en azından kızım 8 yaşına kadfar gelene kadar bekleyeceğim vucudum dinlensin

Benim birincisinde kesinlikle doktor ihmali vardı. Yaz tatilinde bi kereliğine bir doktora gitmek zorunda kaldım. Pek de övmüşlerdi ondan gitmiştim. Ama onu asla affetmiyorum.

merhabalar bende ilk kızımda bu iilet hastalıkla tanıştım 22 haftalıkken bacak ağrısı şikayetiyle yattım 30.haftada doğum yaptım kızım 1360 gr doğdu şükür yaşadı şu anad 2 yaşında

ama 40 gün önce tekrar doğum yaptım 26 haftalıkken gene bu illet beni bulmuştu ve çok tesadüf bir şekilde hastaneye gittim doğum yaptım oğlum 650gr doğdu 11 gün yaşama tutunmaya çalıştı :( ama melek oldu şimdi

kızım kardeşsiz kalmasın istiyorum ama çokda korkuyorum en az 5 sene yapmamıyı düşünüyorum şu anad ilaca başladım 6.aydada spiral taktıracağım

Masalcım , başın sağolsun arkadaşım.acın daha çok yeni , rabbim kızına uzun ömür versin , oğlun şefaatçin olsun sana inşallah bir tanem.rabbim hepimizin acılarının,üzüntülerinin üstünü örtecek sevinçler versin bizlere inşallah.
yaşın daha gençse bekleyebilirsin tabiki , kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman yaparsın inşallah.Topiğimizde 2 tane preeklampsi yaşamış arkadaşımız çok şükür sağlıcakla doğumlarını yaptılar, umut oldular bize.Şimdi de Nigar ımız hamile:nazar::nazar::nazar:,
bende bu ayda düşünüyorum rabbim nasip ederse inşallah. Allah hepimizin umutlarını yollasın teker teker inşallah..

Benim birincisinde kesinlikle doktor ihmali vardı. Yaz tatilinde bi kereliğine bir doktora gitmek zorunda kaldım. Pek de övmüşlerdi ondan gitmiştim. Ama onu asla affetmiyorum.

keşkeler,acabalar,şöyle yapsaydım acaba daha mı iyi olurdu demeler...bu soruların cevabını hiç bir zaman bilemeyeceğiz..affetmek ???.affetsek de affetmesek de ,bizler onlara göre çok doğal şeyler yaşadık, bizi unuttular bile..keşke en azından bizim yaşadıklarımızdan ders alıp , risk taşıyan diğer hamileleri çabucak tespit edebilseler..
kendi kendimizin doktoru olacağız kızlar , başka çaremiz yok ne yazıkki .

merhabalar bende ilk kızımda bu iilet hastalıkla tanıştım 22 haftalıkken bacak ağrısı şikayetiyle yattım 30.haftada doğum yaptım kızım 1360 gr doğdu şükür yaşadı şu anad 2 yaşında

ama 40 gün önce tekrar doğum yaptım 26 haftalıkken gene bu illet beni bulmuştu ve çok tesadüf bir şekilde hastaneye gittim doğum yaptım oğlum 650gr doğdu 11 gün yaşama tutunmaya çalıştı :( ama melek oldu şimdi

kızım kardeşsiz kalmasın istiyorum ama çokda korkuyorum en az 5 sene yapmamıyı düşünüyorum şu anad ilaca başladım 6.aydada spiral taktıracağım

merhaba masal canım rabbim sabrını verecek inşallah...allahım kızına uzun ömürler versin...daha çok gençsin 5 yıl sonraya kalmadan inşallah sayın tıp profösörleri neredeyse sebebi çözümü bulunmayan tek illeti çözerler...hepinizi öpüyorum arkadaşlar...

masalcım aramıza üzülerek hoşgeldin diyorum allahım sabır versin 2. gebeliğin daha kötü geçmiş canım birde genetik tahlillerini yaptırmışmıydın kan sulandırıcı falan kullanmadınmı? profilinde kayseri diyor doktorun kim öğrenebilirmiyim bende uzun uzun düşünmelerden sonra tekrar hamileyim ilk kızımı 26 haftalık 780 gr ağırlığında doğum yapmıştım çok şükür kızım hayatta kızıma kardeş çok istiyoruz tekrar bir yola girdik allahım sonumuzu hayır etsin bende kayseride doktora gidiyorum

canım ben erciyes tıp fakültesinde yaptım özele gitmedim ama doktordan memnun kalmadım ihmal olduğunu düşünüyorum benimde ilk gebeliğimde preeklemsi olduğundan sorunlu hamilelikleri oraya gönderiyorlarmış çok övdüler ama memnun kalmadım ben

canım ben erciyes tıp fakültesinde yaptım özele gitmedim ama doktordan memnun kalmadım ihmal olduğunu düşünüyorum benimde ilk gebeliğimde preeklemsi olduğundan sorunlu hamilelikleri oraya gönderiyorlarmış çok övdüler ama memnun kalmadım ben

Masalcım, günaydın. İkinci gebeliğinde coraspin gibi kan sulandırıcı kullandın mı yada iğne? Biz şimdiden bunları kullanıyoruz ve yine de endişeleniyoruz.

canım doktorun kim bende kayseriye geliyorum söylede bende önlemimi alayım birde gebeliğinde kan sulandırıcı falan kullanmadınmı?

Nigarım seni rüyamda gördüm ama hatırlamıyorum.Nasılsın iyimisin.Kendine iyi bak tatlım.

iyiyim bitanem hayırlara vesile olur inşallah sen nasılsın baban nasıl oldu ?

günaydın canım arkadaşlarım cumanız mübarek olsun dün kontrolümüz vardı bebeğimin kalp atışlarını duyduk çok şükür ultrasonla sat uyumlu çıktı 6+3 olduk tansiyonum normal 10/6 çıktı tuz hiç olmayacak hayatında dedi yemeğe salça bile koymayacaksın dedi kesin tavrı var doktorumun bu arada hiç kilo almadım doktorum iyi dedi moralimi çok düzeltti iyiki iğnelere erken başlamışız geç başlayınca plasenta yeterince beslenemiyormuş ve çürümeye başlıyormuş içten içe buda ya düşükle yada bizler gibi preeklemsiye yol açıyormuş mesela düşük yaptığım gebeliğimde gerilik vardı 5 gün kadar zaten arkasındanda düşük yaptım ama bu sefer çok umutluyum
nehirinannesi korunmayı bırakıyormuşsun çok sevindim hadi arayı fazla açmayalım birlikte geçirelim esra gökçe sizlerde gelin arkamdan
bu arada işyerinde kimse bilmiyor söylemeyide düşünmüyorum ailemde tek tük kişi biliyor epey saklamayı düşünüyorum
masalcım ben doktorumu tavsiye ederim çok memnunum ama önce genetik tahlillerini bir yaptır ona göre gidersin

günaydın canım arkadaşlarım cumanız mübarek olsun dün kontrolümüz vardı bebeğimin kalp atışlarını duyduk çok şükür ultrasonla sat uyumlu çıktı 6+3 olduk tansiyonum normal 10/6 çıktı tuz hiç olmayacak hayatında dedi yemeğe salça bile koymayacaksın dedi kesin tavrı var doktorumun bu arada hiç kilo almadım doktorum iyi dedi moralimi çok düzeltti iyiki iğnelere erken başlamışız geç başlayınca plasenta yeterince beslenemiyormuş ve çürümeye başlıyormuş içten içe buda ya düşükle yada bizler gibi preeklemsiye yol açıyormuş mesela düşük yaptığım gebeliğimde gerilik vardı 5 gün kadar zaten arkasındanda düşük yaptım ama bu sefer çok umutluyum
nehirinannesi korunmayı bırakıyormuşsun çok sevindim hadi arayı fazla açmayalım birlikte geçirelim esra gökçe sizlerde gelin arkamdan
bu arada işyerinde kimse bilmiyor söylemeyide düşünmüyorum ailemde tek tük kişi biliyor epey saklamayı düşünüyorum
masalcım ben doktorumu tavsiye ederim çok memnunum ama önce genetik tahlillerini bir yaptır ona göre gidersin

Nigarcım , senin adına çok sevindim canım benim.çok şükür iyisiniz maşallah .
kafama takılan bir şey var , bana doktor iğne falan vermedi sadece folbiol kullanıyorum 3 aydır.bende pıhtılaşma çıkmamıştı acaba ondan mı ? folbiol bu plesantanın iyi gelişmesini sağlayacak demişti.acaba başka bir doktora daha mı gitsem , benim gittiğim akdeniz ünv.riskli gebelikler prof.u .hatta preeklampsi üzerine makaleleri falan var yayınlanmış .başka bir il'e mi gitsem acaba yaa..:26:
Korunmayı bırakma işini sorma , bir kaç gündür bütün kokular burnuma keskin keskin geliyor , başım dönüyor acaba diyorum bende.bakalım hayırlısı .bakarsın bir kaç hafta arayla takılırım sana :1:
iş yerinde kimseye söylemedim demişsin , ee peki doktor ne dedi , ne kadar süre çalışabilirmişsin?

kafama takılan bir şey var , bana doktor iğne falan vermedi sadece folbiol kullanıyorum 3 aydır.bende pıhtılaşma çıkmamıştı acaba ondan mı ? folbiol bu plesantanın iyi gelişmesini sağlayacak demişti.acaba başka bir doktora daha mı gitsem , benim gittiğim akdeniz ünv.riskli gebelikler prof.u .hatta preeklampsi üzerine makaleleri falan var yayınlanmış .başka bir il'e mi gitsem acaba yaa..:26:
Korunmayı bırakma işini sorma , bir kaç gündür bütün kokular burnuma keskin keskin geliyor , başım dönüyor acaba diyorum bende.bakalım hayırlısı .bakarsın bir kaç hafta arayla takılırım sana :1:
iş yerinde kimseye söylemedim demişsin , ee peki doktor ne dedi , ne kadar süre çalışabilirmişsin?

canım benim coraspinde kullanmalısın bence kanımızın sulanması gerekiyor sende pıhtılaşma sorunu yok ama preeklemsi hikayen var coraspini normal gebelere bile veriyorlar bu doktorum tüp bebek uzmanı riskli gebelerle ilgileniyor kafamda hiç soru işareti kalmadan geldim hatta ne dedi biliyormusun plesenta yeterli beslenirse tansiyonun çıkmaz dedi sadece tuz hiç olmayacak dedi yemeklere salça bile koymayacksın bol dametesli pişireceksin dedi istirahat falan bir şey demedi herşey serbest dedi günlük hayatından daha aktif olacakmışım bende hergün yürüyüş yapıyorum serbeest deyince kocişde sevindi oda serbestmiş
ben anlamadım benim doktoru çok relax ve banada aynısı söyledi gayet relax olacaksın ve hamileliğn tadını çıkaracaksın dedi 21 hazirana randevu verdi ama ben dayanamam o zaman kadar burdada devlet hastanesine gidiyorum
doktoruna güven canım vardır bir bildiği yoksa varmı birşeyler adet tarihin ne zaman?

canım benim coraspinde kullanmalısın bence kanımızın sulanması gerekiyor sende pıhtılaşma sorunu yok ama preeklemsi hikayen var coraspini normal gebelere bile veriyorlar bu doktorum tüp bebek uzmanı riskli gebelerle ilgileniyor kafamda hiç soru işareti kalmadan geldim hatta ne dedi biliyormusun plesenta yeterli beslenirse tansiyonun çıkmaz dedi sadece tuz hiç olmayacak dedi yemeklere salça bile koymayacksın bol dametesli pişireceksin dedi istirahat falan bir şey demedi herşey serbest dedi günlük hayatından daha aktif olacakmışım bende hergün yürüyüş yapıyorum serbeest deyince kocişde sevindi oda serbestmiş
ben anlamadım benim doktoru çok relax ve banada aynısı söyledi gayet relax olacaksın ve hamileliğn tadını çıkaracaksın dedi 21 hazirana randevu verdi ama ben dayanamam o zaman kadar burdada devlet hastanesine gidiyorum
doktoruna güven canım vardır bir bildiği yoksa varmı birşeyler adet tarihin ne zaman?

adetimi 10 mayısta bekliyorum :18: hayırlısı .. benim sorunda plesantanın bozulmasıydı . olmazsa şu adet tarihim geçsin olsada olmasada tekrar gitmek istiyorum doktora.
iyi yapıyorsun valla ,bende iki ayrı yerde takip ettireceğim kendimi.bu defa şansa bırakmak istemiyorum hiç bir şeyi.

adetimi 10 mayısta bekliyorum :18: hayırlısı .. benim sorunda plesantanın bozulmasıydı . olmazsa şu adet tarihim geçsin olsada olmasada tekrar gitmek istiyorum doktora.
iyi yapıyorsun valla ,bende iki ayrı yerde takip ettireceğim kendimi.bu defa şansa bırakmak istemiyorum hiç bir şeyi.

az kalmış canım hadi hayırlısı olsun bencede tedbirli davran iki doktorla devem et birinin gözünden kaçanı diğeri görür diye düşünüyorum

Nigarcım hamile kalmadan önce bile iğne mi vuruyordun? Ben sadece coraspin kullanıyorum. Hamile kaldığım zaman iğneye ve kalsiyuma başlayacakmışım. Yeterli mi acaba?

Canım benim çok sevindim hadi hayırlısı....iğne gebelikten öncedemi kullanılacak ve de coraspin ben şimdi sadece folbiol kullanıyorum.Valla panik oldum şimdi.

Bende korunmayı bıraktım ama bi hareket yok şimdilik yani içimden bi ses bu ayda yok diyor.Sitres yapmamaya çalışıyorum ama kafaya çok takıyorum.Toprak hemen oluvermişti.Bakalım dua edelim inşaallah.Öptüm çok faydalı bilgilerini bekliyoruz tatlım.:55:

Ay canım benim ya demek Nigarıma takılıyosun bi kaç haftaya inşaallah kuzen.valla bende seni bekliyorum.
Bende kendi doktoruma güvenmiyorum yani güvenmiyorum derken iyi bi dr ama bizim burda riskli gebelik dr u yok,yakın şehirlerden birinde de bi dr a gidilebilir araştırılıp ama hamile kalmadan şimdi gitmek ne kadar doğru olur.Bide ben hiç soğuk kanlı olmaıyorum ne yapıcaz üf üf...:18::36:

Nigarcım hamile kalmadan önce bile iğne mi vuruyordun? Ben sadece coraspin kullanıyorum. Hamile kaldığım zaman iğneye ve kalsiyuma başlayacakmışım. Yeterli mi acaba?
canım bende pıhtılaşma problemi varya o yüzden gebelikten önce kullanmaya başladık rahim yeterince kanlanmayınca düşük veye erken doğumlara yol açabiliyormuş ben gebelikten önce haftada 3 gün kan sulandırıcı iğne ve haftada 2 gün coraspin kullandım bu tedavi şeklini her doktor uygulamıyor bu doktorumun tedavisi bu şekilde kalsiyum ben hala kullanmıyorum bol süt yoğurt yemeye çalışıyorum iğnenin dozunu biliyormusun?

Canım benim çok sevindim hadi hayırlısı....iğne gebelikten öncedemi kullanılacak ve de coraspin ben şimdi sadece folbiol kullanıyorum.Valla panik oldum şimdi.

Bende korunmayı bıraktım ama bi hareket yok şimdilik yani içimden bi ses bu ayda yok diyor.Sitres yapmamaya çalışıyorum ama kafaya çok takıyorum.Toprak hemen oluvermişti.Bakalım dua edelim inşaallah.Öptüm çok faydalı bilgilerini bekliyoruz tatlım.:55:
sende pıhtılaşma sorunu yoktu demi esracım coraspin vermedimi nehirinannesinede söylemiştim bence coraspin kullanmalısın ama en iyisini yine doktorun bilir korunmayı bırakmışsın hiç moralini bozma en hayırlı zamanda bebeğin göbüşüne konur tatlım

Ay canım benim ya demek Nigarıma takılıyosun bi kaç haftaya inşaallah kuzen.valla bende seni bekliyorum.
Bende kendi doktoruma güvenmiyorum yani güvenmiyorum derken iyi bi dr ama bizim burda riskli gebelik dr u yok,yakın şehirlerden birinde de bi dr a gidilebilir araştırılıp ama hamile kalmadan şimdi gitmek ne kadar doğru olur.Bide ben hiç soğuk kanlı olmaıyorum ne yapıcaz üf üf...:18::36:

canım içine sinmediyse başka bir doktora gidebilirsin moralini yüksek tut inşallah sorunsuz bir gebelik geçireceğiz ben inanıyorum öptüm

Back