- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
- #2.781
ödem kontrolü yapıyorum ödem yok henüz kilo almayada başlamadım:)) idrar yolu enfeksiyonun için kültür yapmadılarmı..enfeksiyon tedavi edilmeli bence.neden ilaç vermiyorki anlamadım..hakkımızda hayırlısı artık canım ya..inanırmısın tüm vücudum acıyor iğnelerden ve insülinden..progestan da kullanıyorum oda alerji yapıyor tüm vücudum kaşınıyor kendimi uyuz olmuş gibi hissediyorum:))
Beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır diyorum artık zeynepcim :) Delik deşik oldun ama sonu güzel olsun :)Progestanı kanaman olduğu için mi verdi cnm ?Kültür yapıldı bakteri üredi yazıyordu ve tedavi edilmedi işte ısrarım ondandı neyse 2 doktordan biri enfexia 500 mg. sabah aksam verdi sonunda ama benim sıkıştırmamla:) diyorumki belki de tuvaletteykenki kasık ağrım ve idrarda olan kanda enfeksiyondan kaynaklanıyordu?.. sen ne dersin?..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhabalar,
oğlumdan önce 3 gebelik kaybı yaşadım, 2. si canlanmadı, 1 tanesinin de kalbi durmuştu. az biraz tansiyonum yüksek çıkıyordu ama doktorum normal olduğunu söylemişti.
daha sonra doktorumu değiştirdim... oğluma hamile kaldım ve 29. haftada preeklamsi çıktı.. tansiyonum çıkıyordu ve ödem başlamıştı.
doktorum zaten uyarmıştı ve evde sürekli yatış verdi doğuma kadar. zaten azıcık kalksam tansiyonum yükseliyordu. tuzu tamamen hayatımdan çıkardım, ama oğlumun da gelişimi geri gitmeye başladı.. ve suyum da azalıyordu artık. 36. haftada 1.800 gram ağırlığında paşam doğdu.. birkaç saat küvözde kaldı.. el kadardı..
şimdi 4 yaşında... şu anda da dış gebelik geçiriyorum ve 2. cocuk fikri beni çok korkutuyor her yönden.
diyeceğim o ki.. preeklamsi durumunda doktor da çok önemli... ilk gebeliklerim de belki bu yüzden gittii.. bilemeyiz tabi.. 2. gebelikte de tekrarlayabiliyormuş büyük ihtimal.
Beterin beteri vardır, Allah isteyen herkese bebiş versin sağlıkla hayırlısıyla tabii ki..
Kesinlikle Dr çok önemli ama olacaksa elden hiçbişey gelmiyor.ben sürekli kontrol altında olduğum halde oğlumu ağır preeklampsi sebebiyle erken doğum sonrası kaybettim.dediğin gibi insan korkuyor.bugün oğlumu kaybedeli41 gün oldu.ama onun acısını hayırlı sağlıklı başka bi evladımda azaltmak istiyorum.allah hakkımızda hayırlısını versin
inşallah canım..kanamam için verdi progestanı..idrar yolu enfeksiyonu kanama yapıyor.ayrıca neden basit görüyolar ki nefroloji bana idrar yolu enfeksiyonun ilk haftalarda önemli değil ama ilerleyen haftalarda erken doğum sebebi dedi..mutlaka tedavi edilmeliymiş..hakkımızda hayırlısı canım ya..millet güle oynaya geçiriyor gebeliğini bizde neler çekiyoruz :))
Zeynepcim belki biliyorsundur ama şu an tvde izliyorum aklıma sen geldin ev yoğurdu şekerin doğal ilacıymış..haberin olsun :)
Çok geçmiş olsun.. İnsallah en kisa zamanda saglikli bir evladin olur canim, bana bir daha hamile kalirsam igne verecegini soylemisti doktorum..
Beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır diyorum artık zeynepcim :) Delik deşik oldun ama sonu güzel olsun :)Progestanı kanaman olduğu için mi verdi cnm ?Kültür yapıldı bakteri üredi yazıyordu ve tedavi edilmedi işte ısrarım ondandı neyse 2 doktordan biri enfexia 500 mg. sabah aksam verdi sonunda ama benim sıkıştırmamla:) diyorumki belki de tuvaletteykenki kasık ağrım ve idrarda olan kanda enfeksiyondan kaynaklanıyordu?.. sen ne dersin?..
canım sana ulaşamıyorum aklım sende kaldı iyimisin...Beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır diyorum artık zeynepcim :) Delik deşik oldun ama sonu güzel olsun :)Progestanı kanaman olduğu için mi verdi cnm ?Kültür yapıldı bakteri üredi yazıyordu ve tedavi edilmedi işte ısrarım ondandı neyse 2 doktordan biri enfexia 500 mg. sabah aksam verdi sonunda ama benim sıkıştırmamla:) diyorumki belki de tuvaletteykenki kasık ağrım ve idrarda olan kanda enfeksiyondan kaynaklanıyordu?.. sen ne dersin?..
Kızlsr merhaba 23+4 teyim bugün doktora gittim minik kızım gerçekten biraz minik sanırım 543 gram dedi boyuda 30 cm..karın cevresi gelisimi 1 hafta geride dedi.onun haricinde her şeyin gelişimi normal,bundan sonra diğer değerlerle arayı açarsa gelişme geriliği başlamış diyebiliriz dedi..korkuyorum ilk kızımda 520 gramdan sonra dogru düzgün kilo alamamıştı ji 560 doğmuştu.karın çevresi (ac) küçüklügü gelişme geriliğinin ilk tanısı olarak görülüyormuş netten okuduğuma göre..o kadar da düzgün besleniyorum ki büyüsün diye
canım sana ulaşamıyorum aklım sende kaldı iyimisin...
Hiç korkma Allah izin verirse sağlıkla alacaksınız kucağınıza :) Bazen 1 hafta geriden gösterebiliyormuş ultrason. Stres yapma dualarım sizinle
cnm iyiyim sana cvp yazmak için girdim siteye güncelleme geldi diye sanırım cepten girmeye çalışınca tapatalk uygulaması durduruldu diye bir uyarı çıkıyor ne zamandır,laptopta da sıkıntı var benim malesef ondan cvp yazamadım.bugün gittim doktora 27. haftadayım her şey haftasıyla uyumlu gidiyor bir sorun yok çok şükür.32. haftada coraspirini bırakmamı ve sezeryan için kan tedarikinde bulunmama söyledi plasenta hala aşağıda çünkü...bebiş nasıl,kaçıncı hafta oldu,cinsiyet ne zaman belli olacak,bir sıkıntın var mı? hepsinin cevabını bekliyorum :)
canım çok sevindim iyi olmanıza..bizde iyiyiz geçen hafta karnım ağrıyodu gittim hastaneye herşey yolundaydı.bebişim 135 gr olmuş biraz tombik olabilirmiş diyabetten dolayı..doktorum burada olmadığı için sıkıntı olunca asistanına yönlendiriyor bu cuma doktorumla randevum var..cinsiyetini öğrenicez gösterirse tabi :)) yarın 16. hafta bitiyor..canım sen tetanoz aşısı oldunmu sağlık ocağındaki ebe daha önceki gebeliğimde 2 doz yaptırdığım için bunda gerek olmadığını eğer doktorum isterse 26. haftada yapılabileceğini söylüyor.zaten risklisin birde aşının sıkıntısını yaşama diyor.. birde akciğer gelişimi için iğne yaptılarmı sana..ben doktoruma sorucam.sonuçta erken doğum riskimiz var en azından bebişlerimizin akciğerleri gelişmiş olsun...rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..
çok mutsuzum(
deli gibi ağlamak istiyorum..bugün kızım olacağını öğrendim ama sevinemedim bile..bebeğimin beyninde küçük bir kist varmış ve kalbinde de parlaklık var.. bu iki bulgunun birlikte olması down sendromu riskini artırabiliyormuş..ama kendiliğinden kaybolabilirmişte..2 hafta sonra tekrar bakacak eğer kist büyüdüyse yada kalpteki parlama arttıysa fetal dna analizi yapılacak..
Inşallah dediģin gibi olur canım.doktorum bence sağlıklı bir bebek ama bulgular da gözardı edemem diyor.çok korkuyorum kızımı kaybetmektenCanım lütfen kalbini ferah tut.iyi düşünelim ki iyi olsun.kızın hayırlısıyla sağlıklı olacak inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?