Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Inşallah dediģin gibi olur canım.doktorum bence sağlıklı bir bebek ama bulgular da gözardı edemem diyor.çok korkuyorum kızımı kaybetmekten

Söylemek kolay benim için biliyorum.sonuçta hepimizin bi kaybı var ((.ama pozitif olmak gerek diye düşünüyorum.şu an senin sıkıntılı olduğunu kızında hissediyor onu unutma olur mu?

Söylemek kolay benim için biliyorum.sonuçta hepimizin bi kaybı var ((.ama pozitif olmak gerek diye düşünüyorum.şu an senin sıkıntılı olduğunu kızında hissediyor onu unutma olur mu?
anlıyorum seni canım..doktorum önce çok güzel şeyler söyledi.herşey süper dedi % 90 preeklamsi yaşamayacaksın dedi..kanlanma çok iyi bebek iyi besleniyor dedi..ama sonra beyindeki kisti gösterdi çok küçük ve tek taraflı olması iyi birşeymiş normal bebeklerin çoğunda görülürmüş ve gebelik ilerleyince kaybolurmuş..ama kalpteki parlama da eklenince ve en önemliside yaşımın 36 olmasıymış.yaşın 36 olmasa iki sorunuda hiç önemsemezdim dedi.ikili test yaptırmamıştım sadece ense kalınlığına bakmıştı... aslında doktorum stres yapmamamı söyledi çok büyük ihtimalle bebeğin sağlıklı diyor ama işte bunu kendime anlatamıyorum..
doktorum bana sordu, down sendromlu bir bebeği doğurup bir ömür bakarım diyomusun dedi..bilmiyorum dedim.bu öyle birkaç saniyede cevap verilecek bir şey değilki..çok korkuyorum böyle bir karar vermek zorunda kalmaktan.. isyan etmek istemiyorum ama daha kaç sınavdan geçicez ..tek istediğimiz herkes gibi anne olmak..neden bu kadar zor ki..

Bunlarım hepsi kafa karıştırıcı üzücü anlamaya çalışıyorum seni.ama iyi düşün hep.pozitif ol.allah göstermesin öyle bir günü ama gelişede bunu o gün düşün.yaşımdan dolayı bende birçok şeyden korkuyorum aslında.sen mesela benim önümde iyi bir örneksin.dua et arkadaşım.hepimizin hakkında hayırlısı olsun.ama dediğim gibi eğer o gün gelirse düşünürsün Allah göstermesin öyle bir günü..

zaten dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden..kızım yoğun bakımdaykende aynı duruma düşmüştüm..yapılan tedavilere yanıt vermiyordu etik kurul toplanmış ve biz bu bebeğe artık eziyet ediyoruz tedavi etmeye çalışırken.. aileden izin alın makinayı kapatalım demişler..o gün kan değerleri normale döndü ve vazgeçtiler..ama ben bunu öğrendim ya dünyam başıma yıkıldı..o ana kadar allahım kızımı benden alma diye dua ediyordum. o günden sonra dualarım değişti allahım eğer kızımı benden alacaksan bunun kararını bana bırakma sen al diye dua ettim..rabbim kabul etti dualarımı..şimdide dua ediyorum rabbim beni böyle bir karar vermek zorunda bırakmasın diye..

Amin arkadaşım.inşallah öyle bi durumda kalamazsın.bu arada sen ne zaman adet olmuştun.ne kadar sonra hamile kaldın.benim 52 ya da 53 gün kanamam sürdü.bugün 64 gün oldu halen adet olmadım ve hamile kalma olasılığım var.ne yapacağımı bilmiyorum.adet mi olucaz yoksa hamile miyim bilemiyorum da ((

canım sezeryandan sonrakini soruyosun galiba..ben düzenli adet olurum. doğumdan sonra 3 hafta kadar kanamam oldu. sonra adet günümde adet oldum..1 yıl sonra gebe kalabilirsin demişti doktorum. 1 yıl sonra gebe kaldım.ama 2 düşüğüm oldu 1 tanede kimyasal gebelik yaşadım...aslında adet olmadan gebe kalanlarda var ama sana doktorun bir süre vermedimi..mesela sezeryandan sonra 1 yıl içinde gebe kalınmasını istemiyorlar çünkü bebek sezeryan dikişlerine tutunuyormuş ve bu gebeliğin sonlandırılması gerekiyormuş..benim doktorum eğer dikiş yarası iyileşmeden gebe kalırsan kürtajla alırım demişti.. bu iyileşme yaklaşık 1 yıl sürüyormuş..sen normal doğum mu yaptın..

Cnm laptopum tamirde.cepten girilmiyor bir deneyeyim yine de dedim ve girdi hayret !.. sana yazamadim diye cok huzursuz olmuştum yazdıklarinı okuduğumdan beri.doktor benim kızımın beyinciğine küçük dediğinde beyinle ilgili bir sürü şey okumuştum ben ve inan hep kötü şeylerle karşılaştığımz halde nette beyindeki kistlerin azımsanmayacak kadar çoğunun daha sonra kaybolduğunu okumuştum.kalbinde de bir şey çıkmayacak ben ona inanıyorum..kalple ilgili beni de korkuttular biliyorsun.neler dediler fetal dna analizi bile yaptırdm mecbur.artık mutluluğu hak ettiğimizi düşünüyorum ben.Allahim bizi ve evlat isteyen herkesi bu mutluluktan mahrum bırakmasın inşallah..üzme kendini diyemem kızınla yatıp kızınla kalkıyorsun hepsi geçer inşallah arkadaşım..

sağol canım benim..çok korkuyorum ama kötü düşünmeyeceğime dair söz verdim eşime..sözümü tutmaya çalışıyorum..doktorum çok rahat çok çok büyük bir ihtimalle sağlıklı bir bebek diyor..doktorum için en önemlisi preeklamsi beni korkutan sadece bu diyor..ama kanlanma çok iyimiş yüksek ihtimalle preeklamsi yaşamayacaksın dedi..tetanoz aşısını sordum yaptırmayacakmışım..bizim durumumuzdaki gebeler için riskliymiş..sen yaptırmışmıydın ..birde akciğer gelişimi için yapılan iğneyi sordum..eğer 24. haftada preeklamsi belirtileri başlarsa 26. haftada iğneleri yapıcaz iyi giderse yapmayabiliriz dedi...rabbim hepimizin yardımcısı olsun...şunu bir kere daha anladım sürekli ağlasak da sonuç değişmiyor..hayırlısı olsun hakkımızda...

Bana tetanoz aşısı yapıldı 2 doz hemde cnm..2 doktorumda yaptır dedi..riski nedir bilmiyorum hiç öyle birşeyden söz etmediler..28. Haftama girdim ben yarın kontrole gidicem tekrar sorarım ciğer iğn

Cnm bana yapıldı tetanoz aşısı hemde 2 doz.riski nedir bilmiyorum ama 2 dr.da yaptır diyince yaptırdım.bu hafta 28. haftamdayım yarın doktora gidicem tekrar ciğer iğnesi işini konuşcam.perinatologum gerek yok demişti digeri 28 gibi yaparız dedi.böyle olunca kafam karışıyor aslında. Kim fazladan bir şey isterse onu yaptırıyorum resmen nolur nolmaz diye :) hakkımızda hayırlısı artık kafayı yemeden bir doğurabilseydik :)

Bana Dr um bir yıl dedi.ama ben o kadar beklemek istemiyorum (.ben bilemedim valla ne yapacağımı ama genetik sonuçlarıyla perinataloğa gidicem sonrankarar vericem.bide benim adetim sizlere göre baya gecikti.o yüzden sordum.

Bana Dr um bir yıl dedi.ama ben o kadar beklemek istemiyorum (.ben bilemedim valla ne yapacağımı ama genetik sonuçlarıyla perinataloğa gidicem sonrankarar vericem.bide benim adetim sizlere göre baya gecikti.o yüzden sordum.

birkaç ay adet gecikmesi normal bence..gebelik şüphen varsa test yapsaydın..1 yıl çok uzun geliyor insana seni anlıyorum.ama zaman çabuk geçiyor.ben diyet yapmıştım bu sürede normal kiloyla gebe kalmak için.psikolojik olarak da ancak hazırlanıyor insan..bence acele etme..

Yaşımdan ve yumurta rezervimden dolayı biraz tedirginiz eşimde bende.hakkımızda hayırlısı diyorum hep.cumartesi günü test yaptım negatifi .ama herkes olmuş ikinciyi olacak nerdeyse.olmamakta insanı geriyor biliyorsun ki.

stres yaptığın içinde gecikiyor olabilir sen bunları benden daha iyi bilirsin..adet söktürücü kullan istersen doktorunla görüşüp..kaç yaşındasın yumurta rezervin çok mu kötü..zor bir süreç anlıyorum seni..dualarım tüm anne olmak isteyenler için..

Bgün doktor kontrolüm vardı..preeklampsi belirtisi veya erken doğum belirtisi görmediği için tahmin ettiğim gibi ciğer geliştirici iğne vurulmasını istemedi. 2 hafta sonra vurabiliriz dedi..inşallah 2 hafta sonra da gerek kalmaz ama vurulunca da sanki içim rahatlayacak karışık duygular işte :)tabiki sorunsuz çıkmadım doktordan yine. Bu seferde başçevresi 1 hafta geride karın çevresi 4 gün ilerde..bu böyle gidecek sanırım 2 haftada bir geri olan kısım değişiyor..2 hafta üzerine çıkmadığı sürece gelişme geriliği tanısı koyamazmışız..ondan sorun yapmıyorum; tek duam fark artmasın..benden haberler böyle..

Zeynep'in dediği gibi zaman geçmeyecek gibi gelse de çok çabuk geçiyor.ben tam 1 sene sonra hamile kaldım doktorları dinleyip..hatta söyle diyeyim doktora gittiğimde bana şöyle anlattı.bir balonu şişirdiğini düşün sonra bir şekilde birleştirdiğini ve tamamen kaynaşmadan tekrar sişirmeye kalktığını..bu da böyle bir sey..rahmin kendini tamamen yenilemesi 300 gün gibi sürüyor bundan öncesinde problem olur diyemem ama problem olma ihtimalini arttırmış oluyoruz..plasenta dikişe yapışabilir rahmin alınabilir ,yanlış yere yerleşme olabilir,preeklampsi riskin artar tabi hicbir şey olmayadabilir ama neden kötü olasılıkları arttıralım, kötü birşeyle karsılaştığımızda ve yine kaybımız oldugunda düşündügünden daha fazla zaman kaybetmiş olacaksın ve belkide bir sezeryan daha geçirmiş olacaksın dedi ve bana çok mantıklı geldi..ki benim 1 sene olduğu halde plasenta olması gereken yere yerleşmedi ve total plasenta previa hastasıyım.. tabiki sen içinden geleni yapmak isteyeceksin..ama önce biraz daha ruhunu iyileştir en önemlisi ideal kilona gel arkadasım..

Nerdeyse 35 canım.folikül sayım en fazla 3 oluyor benim,yani öyleydi.şimdi nasıl bilemiyoruz.iki ay sonra gel demişti drum.belkide onalara bakacak bilemiyorum ki.hormonları herşey etkileyebiliyır .streste en büyük etkenlerden bitanemi tabiki.hakkımızda hayırlısı ne diyelim ..

Sağol arkadaşım.ben çok kararsız kaldım.perinataloğa da gidicem bakalım o ne diyecek.daha adet olmadığım için bişey diyemiyorum.bi sonra ki dönem korunsam zaten Dr a gideceğim dönem olur.öyle karar vericem eşimle .seninde iyi olmana sevindim.bi ara göremeyince bende endişelenmesin desem yalan olur.hepimizin dediği gibi Allah hakımızda hayırlı olanı nasip etsin hepimize .

doktorun kim..ben üniversiteye Emek beye gidiyorum...çok memnunum..ymurta rezervine hiç takılma kısmetinde varsa tek yumurtayla bile anne olursun..rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

off off..ne diyeyim bilemiyorum canım ya..bu sınavı geçicez biliyorum ama bizi zorlayacak işte..bu da bizim şanssızlığımız diyelim...artık sadece dua ediyorum hayırlısı olsun diye..geçen hafta doktora giderken eşimle karar vermiştik, cinsiyetini öğrenince hastane çıkış seti alıcaz diye..cinsiyeti öğrendik hemde yüreğimizden geçen oldu..ama hiç bir şey alamadık :)) ama bu hafta kontrolden sonra herşey yolundaysa kızım için bir şey alıcam..sanki kızıma ait bir şey alırsam uğur getirecekmiş gibi hissediyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…