Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

ay cok güzel bir isimmiş
nehirde harika bir seçim deniz de
bu sefer ömrü denizdeki damla kadar cok olsun insallah

merhaba arkadaşlar.
doktorum günün 1 gün bile geçse hemen gel iğne başlıycaz demişti.günüm 5 gün geçti ama testler negatif çıkıyor kan tahlilide yaptırdım oda negatif.ama hala hasta olmadım.hiç gecikmezdi benim.doktoruma gitsemmi sizce.çok kararsız kaldım...

Zeynepcim , bende hamile kalmadan bir ay evvel psikolojik olarak adetimi geciktirmiştim hemde 1 hafta mı ne gecikti.sonra geldi .. şimdi psikolojik olarak geciktirmiş olabilirsin , öte yandan testler hemen sonuç vermiyor ama kanda çıkması gerekirdi kafam ona takıldı.Doktorunu arama şansın varsa ara bir sor bence , için rahat eder..

Bu arada kızlar, bugün randevumuz vardı. Herşeyimiz yolunda çok şükür .. Kısmetse 3 Ağustos Cumartesi günü sezaryan olacağız...

Ne kadar az kalmış maaşallah, Ne heyecanlısındır şimdi
rabbim sağlıkla, mutlulukla kucağına almayı nasip etsin,
Çok çok seviniyorum inşallah önce sen sonra bütün melek anneleri bu mutlu sona ulaşır.
Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün.

Bu arada kızlar, bugün randevumuz vardı. Herşeyimiz yolunda çok şükür .. Kısmetse 3 Ağustos Cumartesi günü sezaryan olacağız...

bizim evlilik yıldönümümüz
ayrıca bayram üstü
ay ne güzel ne güzel
nerde yapıcaksın doğumu
dualarım seninle bol bol dua edicem sana doğumuna kadar
Rabbim korusun sizi

birde bebişin kaç kilo oldu nazar değmesin dersen özelden de yazabilirsin
inan bir ablam gibi sevindim senin adına
sen bizlere de umut olucaksın masallah masallah

Son düzenleme:

Amiiinn Ferihacım , Heyecanlı olmazmıyım hiç , günler çok zor geçiyor..İnşallahhh bütün melek anneleri yaşayacak bu mutlu günleri...Allahım isteyen herkese nasip etsin. Hayırlısı ile kucağıma bir alayım başka ne isterim.. Şu mübarek günlerde hepimizin yardımcısı olsun güzel Allahım...

Canım benim , buradaki melek annelerinin nazarının değeceğine inanmıyorum.. kendimden biliyorum biri sağlıkla doğum yapsa en az kendim kadar sevindim , hep dua ettim.. O duyguların nasıl bir şey olduğunu çok iyi bilirim.. 3 kilo olmuşuz Maşallah.. 3,5 gibi tamamlarız diye düşünüyorum.. çünkü şekerden dolayı çok diyet yaptım çoğu zaman aç kalktım sofradan diyebilirim..
Doğumu Memorial'da yapacağız Allah nasip ederse.. Bu arada bir şey anlatayım.. geçen gece kasılmalarım oldu tıp fakültesine gittik anında 10 kişi birikti başımda, hemen yatış verdiler hemde yatacağım oda ameliyathanenin yanında düşün.. serum bağlayacaklar, dedim ne yapıyorsunuz bana doğum eylemi başlamışmı başlamamışmı onu söyleyin .. vay efendim daha önce preeklampsi olduğum için takip edeceklermiş , hastanede kalacakmışım tansiyonum yükselebilirmiş bu arada tansiyon 10-6 düşürmek için serum takacaklar, daha ne kadar düşürmek istiyorlarsa artık..tövbe tövbe az kalsın kaçak kesime gidiyordum vallaha yaa. 37 . hafta da olduğum için sezeryan yapacaklarmış şuna bak. Hemen doktorumu aradım , iyi hissediyordan ayrıl ordan dedi :) ..kanamam yok, suyum gelmemiş sadece biraz kasılmam fazla oldu diye gitmiştim .. neyse Hukuki tüm sorumluluk tarafıma aittir diye kağıtlar imzalattılar.. zor kurtardım paçamı..
Diyeceğim şu ki cahil bir insan olsak düşünün artık olacakları..
Canım , 1 hafta sonra yine kontrolüm var tarihte bir değişiklik olursa yazarım yine , Gelebilirsen hastaneye de beklerim..

aaa bir de tıp fakültesi yapıyor bunu
cok mutluyum senin için darısı bizlerin basına
bebeginin kilosu da masallah cok güzel
bu sefer tansiyon yükselmesi idrarda protein atımı olmadı dimi
rahat rahat bitirdin
şeker cıktı sadece, acıkcası preeklamsinin yanında şeker basit geliyor da bilmiyorum tabi ceken sensin sen daha iyi bilirsin
bu arada ben Antalya merkezde değilim Sidedeyim yoksa mutlaka gelirdim
ama ilerde mutlaka görüşmek isterim seninle bebegine hediyemi vermek isterim
ben de aynı senin gibiyim burdaki anneler senin bebegin ne kadar sağlıklı olursa o kadar mutlu olur bundan eminim
Allahım yardımcın olsun
bu sefer tek seferde kurtul insallah

canım aynen dediğin gibi oldu dün başladı adetim. bu ay biraz tereddütlerim vardı .annemin tedavisi boyunca bende yanındaydım ve 2 ay radyoterapi gördü ben de onunla beraber odaya girdim annemin hazırlanmasına yardım ettim.odada radyasyon var.hep kafama takılmıştı bu durum acaba bende de radyasyon birikmişmidir ve hemen gebe kalırsam bebeğime zarar verirmi diye düşünüp duruyordum.bu ay gebe kalmaktan korkuyormuşum adet olunca bunu anladım ..çünkü sevindim gebe olmadığıma...hayırlısı artık..

senin de az kaldı canım.hayırlısıyla sağ sağlim kucağına alacaksın inşallah kuzucuğunu..dualarım seninle..

Canım benim , umarım Annen daha iyidir bizimde dualarımız hep seninle.. İnşallah hayırlısı ile hayırlı zamanda gelir bebişin..

ay nasıl sevindim ya anlatamam..bir sürü maşallah dedim içimden ..Allah sağlıklıca kucağına almayı nasip etsin inşallah ,hiçbir şey kalmamış..sanırım izmirdeydin yoksa hastaneye bile gelmek geliyor içimden..normalde birilerinin doğum yapacağını duyunca içim acıyor hala ama burdan biri doğum yapacağı zaman ya da hamile olduğunu duyduğumda nasıl seviniyorum...bize de nasip olsun bizi de kutlayanlar olsun inşallah

İnşallah canım arkadaşım inşallah..Allahım hepimize yaşatsın.. her ezan sesi duyduğumda buradaki bütün arkadaşlarım için de dua ediyorum..Olacak inşallah bizlerde sizleri kutlayacağız, bunca yıldan beri anladığım tek şey var ,zaman herşeyin ilacı..
Bu arada ben Antalya'dayım canım benim.. Keşke öyle bir imkanımız olsa , kucaklasam hepinizi teker teker....

merhaba arkadaslar,
bir süredir sizi takip ediyorum ancak bu gune kısmetmıs.bende preklamsi magduruyum. 14.06.2013 de oglumu kaybettim.oglum 6 gun yasadı.
ben biraz doktor magduruyum. benım oykum 20.haftamda basladı.detaylı ultrasonumu yapan dr bebegin ve benım streste oldugumu farketti bir kac gun oncesınde anıden vucudum sismeye baslamıstı gecer diye bekledim gecmedi detaylı ultrasonu yaptırdıgım gun dr durumu ciddiye almamızı soyledi ogunden sonra sürekli rapor alarak iş hayatımaara verdim. her gecen gun sismeye basladım.son zamanlarımda algımda sorun oldugunu soyluyor esim iyi ce içime kapanmıs kımseyle konusmuyordum sisliklerimi cok kafama takıyordum yediklerime dikk etmeme ragmen hızla kılo alıyordum.son zamanlarda mide bulantısı baslamıstı içtigim ilaçları bile cıkartıyordum.baldırlarım kasılıp belime agrı giriyordu yürüyemıyordum meger ben agırlasmaya baslamısım üstelik 27. haftamdaydım. bu arada sürekli hastaneye gidip 3 farklı dr a göründüm onlar birseyin yok diyip benden daha kotu durumda hastaların oldugunu söyleyip benı geri gönderdiler. artık ellerimi bile acamıyordum sisliklerden.evde tek basıma zorlandıgım için anneme gidip kalıyordum.drumu arayıp sürekli kustugumu soylediğimde bana kan ilacını kes dedi.oysa baska dr u aradıgımda benı hemen z.kamil hastanesine yonlendirdi bebek ogun bakım ünitesi cok iyiymiş.durumum iyi degilmiş. o aksam apar topar z.kamil hastanesine gittim ve benı tansıyon takıbi için hemen yatırdılar bu arada 1 haftadırda idrara cıkamıyordum.o gece nts ile sürekli takip ettiler derken ertesi gün oglen annemler,ablamlar eniştemler ve esimin gözü onunde bacaklarımdan kanlar bosaldı ani sekilde sezeryana alındım cıktıgımda cok kotuydum bebegimi bile unutmustum dogum yaptıgımın farkında degildim bebegim 800 gr dogmus kuveze almıslar.hep dua ettigim gibi esime benziyormus.400 gr bebeklerin bile yasadıklarını soyleyeyenler var ama oglum dogduktan sonra bagırsak ameliyatı gecirmiş(benden gizlemişler) peşinden tansıyon sorunu ve beyin kanaması...minicik bedenı bunlara dayanmadı beyini hasar görmus drlar yasarsa sakat kalır dediler biz kabul ettik.oglumu gittim gordum ona dokundum bana tepki verdi.cok güzeldi melek olacagı belliymiş.şimdi daha cok yeni biliyorum cok acı cekıyorum kımse acımı hafifletemiyor hiç birseyden mutlu olamıyorum.ancak tekrardan bebek sahibi oldugumda acım dinecek biliyorum. dun tekrar z.kamile gittim dahiliyeci bobreklerde kanda ve idrarda sorun olmadıgını söyledi. kadın dogumcuda 1 yıl sonra tekrar hamıle kalabilecegimi söyledi. ama okadar acı cekıyorum kı 1 yıl cok uzun gibi geliyor.henuz 1.5 ay oldu genetik bölümden de randevu aldım durumun genetik olup olmadıgını ögrenmek istiyorum. bunun için istanbulda iyi bir perinatoga ihtiyacım var.benım içimi rahatlatacak.sürekli arastırıyorum ilk gebelikte preklamsi gecirip 2.gebelikte tekrar bu hastalıgı gecirenler var. gecirmeyenler cok az onlar nasıl basardılar naptılar nelere dikkat ettiler. hangi doktorlara gittiler? lütfen arkadaslar bana destek olun kafamda bir sürü soru işareti acabalarım ve korkularım var.

Allah sabır versin canım
hamileiğinde cok mu kilo aldın
bu arada kırmızı işaretlediğim lafları bana da demişlerdi

Canım başın sağolsun.. yaşadıklarımız birbirimize o kadar çok benziyor ki , Allah sabır versin ,bir daha göstermesin inşallah..acın daha çok yeni , seni çok ama çok iyi anlıyorum ..dediğin gibi yeni bir bebek olmadan da düzelmek çok zor..ama göreceksin zamanla herşey düzelecek inşallah.. Bizim sayfanın gerilerini oku , neler yapman gerektiği konusunda az çok bilgi sahibi olabilirsin. Bizler iki yıl boyunca benimle aynı kaderi paylaşan arkadaşlar ile tedavi süreçlerini elimizden geldiğince yazmaya çalıştık. Ama hep söylüyorum her hamile kesinlikle bir değil , hepimizin yaşadığı süreçler çok farklıydı .. Dediğin gibi ilk yapman gereken iyi bir perinatalog araştırman.Antalya'da olsan sana yardımcı olabilirdim , ama İstanbul'da tanıdığım bir perinatalog yok ama mutlaka bu sayfada olup ta bilen arkadaşlar vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…