Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Eninde sonunda ikimizden biri yalnız kalacağı için bir dedim yani hiçbir zaman üç olmayacağız gittikçe azalacağız gibi bir şey demek istemiştim. Başka bir sorun yok hiçbir şeyin eskisi gibi olmaması dışında. Hiçbir şey normale dönmüyor.

Canım benim dün kızımın doğum günüydü öyle zor geçtiki benim için yarın ise benim doğum günüm .. özel günler benim için de bitti ne yazık ki. dayanıyoruz bir şekilde işte.....
lütfen bu kadar karamsar olma elbet bir gün üç olacaksınız belki de dört kimbilir..hem öyle ne demekmiş o sonra da bir kalmak .hep söylüyorum daha çok gençsin geçecek bu günler bir tanem ....

merhaba arkadaşlar bende geçen sene 7 haftalık bebeğimi rutin muayenede kalp atışı durduğu için kaybettim,tam iyileşmişken yine hamile kaldım ve 16 haftalık bebeğimi geçen ay rutin muayenede kalp atışı olmadığı için tekrar kaybettim.herşey güzel gidiyordu neden böyle oluyo ve normal doğum yaptım ve kürtaj şimdi 2 ay korunma süresi var hemen bebek istiyorum insan daha sabırsız oluyo hep ağlıyorum.arkadaşlar duydunuzmu bilmiyorum sübyan diye bişey varmış çevremdekiler hep bi hocaya git dediler ve iyi bir hocaya gittim ve bana dua yazdı boynumdan hiç çıkarmayacakmışım bende sübyan varmış anne karnında bebeği öldürüyorlarmış annemdede varmış ve çevremdede hocaya gidip sağlıklı bebek doğuranlar var.sebebi belli olmayan kayıplarda daha çok oluyomuş.hoca bana dediki yine hamile kalsan yine aynı şey olacak bu duayı taşımazsan dedi ,belki inanmayanlarınız olabilir ama duanın gücüne inanıyorum

arkadaşlar ben 6 martta doğum yapıp,10 martta bebeğimi kaybetmiştm.dediğiniz gibi yaptm,perinatologa gittim.benden de kan pıhtılaşması ve genetik testleri istedi.yalnız bir şey sormak istiyorum.doktor bana hamilelik öncesi tansiyonun vardı da sen mi bilmiyordun acaba eğer öyleyse tekrarlama olasılığı %70,tansiyon hastası değilsen sadece gebelikte oluyorsa %30 dedi.geçmişe yönelik tansiyon olup olmadığını anlayabiliyrlar mı?yaklaşık 1 ay önce tansiyon holteri taktırdım evde de sürekli kendim ölçüyorum normal çıkıyor.holterde biraz yükseklik vardı ama tansiyon hastası sayılacak gibi değilsin dedi kardiyolog.şimdi başka bir kardiyologa gidip tekrar özellkle doktorun elinden rapor istedi tansiyon hastası olup olmadığıma dair..

hayat zor ama mutlu olmaya da neden aramamız gerekiyor sanırım...doğum günün kutlu olsun nehirinannesi2011..her şey gönlünce olsun.upuzun,sağlıklı,mutlu bir hayat diliyorum..

hayat zor ama mutlu olmaya da neden aramamız gerekiyor sanırım...doğum günün kutlu olsun nehirinannesi2011..her şey gönlünce olsun.upuzun,sağlıklı,mutlu bir hayat diliyorum..

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim umarım hepimize yıllar güzellikler getirir...
Tansiyon için ise çok endişelenme benim de önce den tansiyonum 10-6 seyrederdi kendimi bildim bileli ama önceki gebeliğimde son 2 haftada yükseldi ve doğumdan tam altı ay sonra düzene girdi ne yazık ki.hatta tansiyon ilacı bile kullandım... biraz zaman geçsin bakalım senin ki nasıl olacak .. tansiyonun düzelmesinde yürüyüşünde çok etkisi var...

Daha önceden tansiyon sorunun olduğunu hiç zannetmiyorum cnm, sonuçta gebeliğinin ilk aylarında mutlaka anlaşılırdı bu durum,
ben doğum yapalı 5 ay oldu hala tansiyonumun ara ara yüksek çıktığı oluyor, hatta ben de holter taktırdım, ilaç kullanacak kadar sorun yokmuş ama dediğim gibi bazen yükseliyor,
sanırım belli bir zaman geçmesi gerekiyor iyice düzene girmesi için,
bir de tabii içinde bulunduğumuz depresyon ve moral bozukluğunun da etkisi vardır,
gittiğim doktorlar hareket etmemi, spor yapmamı tavsiye etmişti, senin de aklında bulunsun.

doğru söylüyorsun aslında bu psikolojiyle tansiyon nasıl hemen normale dönebilir ki...spora yazıldım cnm yaklaşık 10 gün oldu kilo da vermem gerekiyor çnkü teşekkür ederm tavsiyelerin için..

arkadaşlar merhaba

ben preklamsi nedeniyle 34. haftada doğum yaptım.

inanın preklamsinin ne demek olduğunu, nasıl zararları olabileceğini hiç ama hiç bilmiyordum. rutin kontrolümde gebelik haftamla bebeğin gelişimi uyumlu değildi, tansiyonuma bakıldı 15-9. doktorum hemen hastaneye yatış yaptırdı. doğum yaptığımda tansiyonum 20 -12 olmuştu...

ben herşey güzel gidiyor diye seviniyordum, oysaki bebeğim 2 hafta boyunca hiç kilo almamış. 1900gr. doğdu
2 hafta küvezde kaldı ve çok şükür ciğerlerinde, böbreğinde, gözlerinde , dolaşımında hiç problem olmadı.

şimdi 7.ayımıza girdik..

öylesine riskli bir durum olduğunu bilseydim, eminim ki çok daha zor atlatırdım süreci. bilmeden yaşadım ve atlattım çok şükür.
şimdi çok korkuyorum, yeniden hamile kalırsam aynı şeyleri yaşarmıyım, daha erken ortaya çıkıp bebeğimi kaybedermiyim diye...

Allah herkese sağsalim bebeklerini kucaklamayı nasip etsin.

canım şuan online mısın?özel msj göndermek istedim ama olmadı,en 100 msjım olması gerekiyomuş

merhabalar kızlar.28 haftamda preklampsı oldugunu ogrendım tansıyonum hep yuksektı tansıyon ılacları kullanmaya basladım elıde tansıyon aletıyle gezıyordum sureklı ıdrar tahlılı.akcıger gelıstırıcı ıgne yapıldı erken dogum ıhtımalınden dolayı.08.eylul.2012 34+2 haftamda guzel kızım eceyı dunyaya getırdım.cok sukur kuvoze gırmedı ama 1950 gr dogan kızım 1750 gr a dusunce bırde beslenmeyınce hastaneye yatırlıdı 8 gu yogun bakım bolumunde beslendı.sımdı bır sorunu yok cok sukur ama ben 2 cocugu dusunuyorum ve cok endıselıyım?tekrar aynı olayları yasarmıyım.ayrıca ecede tup bebekle oldu buda oyle olucak

Tarihlere hepimiz takılıyoruz aslında ama yaşadıklarımız ne kadar kötü olursa olsun zaman herşeyin ilacı biz bu moddan çıksakta çıkamasakta zaman bizi kendisi yatıştırıyor belki.Canım arkadaşım seni elbette çok iyi anlıyorum oğlumu 24 mayısta kaybetmiştim tam 2 yıl olmuş biliyormusun o günün gelmesini hiç istemedim, sanki o anlara tekrar döndüm. yüreğim tarifsiz bir acıyla yandı. Ama hayat devam ediyor ve ben senin tekrar çok mutlu olacağına inanıyorum. Kendine çok dikkat et. Hayallerin yıkıldı biliyorum. birlikte yapmayı planladığın herşey, ama tekrar yeşerecek hiç şüphem yok, almayı bilen vermeyi de bilir. Çok öptümmm. Allah eşinle daha çok güzel yıldönümleri kutlamayı nasip etsin bebişlerinle birlikte...

2005 yılında 2. gebeliğimde farkına varamadım düenli kontrollerede gitmiyordum son haftalarda yanılmıyorsam 38. haftada 3gün geçmeyen baş agrısı,kusma yaşadım sonra hastaneye gittiğimde bebeğimin beslenmediğini söylediler ve beni ilk önce tedavi edip sonra doğumu gerçekleştireceklerini söylediler ve ben en son hasta bakıcının koluna girdiğimi hatırlıyorum.Bayılmışım doğum gercekleşmiş ve sonra ben yoğun bakıma alınmışım 4 gün sonra çıkmışım ve ben hala o günleri hatırlamıyorum .kızım 2050gr dünyaya geldi çok şükür şuan 8 yaşında bir problem yok.Şimdi gebeyim ve kontrollerim cok düzenli herşey gayet yolunda çok şükür

Kızlar selammm;

uzun süredir yazamıyorum.. işyeri stresi işler güçler derken zaman geçip gidiyor.Halaaa gebelik şekeri ile uğraşıyorum sabah açlıklarım son 2 güne kadar yüksek çıkıyordu . çok şükür ki iki gündür gayet güzel geliyor.insülün kullanmaya devam ediyorum..
Bu arada güzel haberler cumartesi günü kontrolümüz vardı. Kızım 1600 gr olmuş herşey yolunda yüzbinlerce milyonlarca kez şükürler olsun..gelişimi gayet güzel hatta biz başından beri bir hafta önden gidiyoruz. Doğum tarihimiz Allah'ın izniyle 5 Ağustos olacak inşallah..bu arada diyet yapa yapa 2,5 kilo verdim yanii anlayacağınız gebeliğin başından beri 3 kilo almış oldum .Doktorum bu durumun gayet iyi olduğunu söylüyor..zaten şekerle uğraşmaktan inanın insan preeklampsiyi unutuyor..Benden haberler şimdilik bu kadar hepinizi öpüyorum...

Ne kadar guzel Allah zamaninda ve s
aglikli dogum nasip etsin.preeklamsiyi dusunmemek en guzeli ben daha once yasadigim icin gebeligimin basinda cok telasliydim. En ufak belirtide telaslaniyordum sagolsun esim en buyuk destekcim konusa konusa bundan vazgetim kontrollerim duzenli beslenmeme dikkat ediyorum tansiyonumu hergun kontrol ediyoruz. Dedigim gibi acaba yasarmiyim diye dusunceye kapilmamak lazim bu durum gerginlik yaratiyor. Herkese saglik diliyorum bebislerimiz zamaninda ve saglikla dogsuninsallah

Ben de haberinizi bekliyordum, merak etmedim değil, çok şükür herşey yolundaymış,
Kızının kilosu da rabbim nazarlardan korusun çok iyiyimiş, maaşallah ona:))
Çok seviniyorum ve umutlanıyorum böyle güzel haberlere,
Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallahhh.

ferihan sen biliyosundur cnm nehrin annesi ne kadar sonra hamile kalmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…