Prader willi sendromumlu bebekler

Canlarim ben dun baktim bugunde aksama kadar baktim hic mesaj gorememistim bi aksaklik oldu sanirim goruntulemede . tugbacim sana soylemeyi unuttum hani sordunya yan etkisi varmis diye iyi etkisi yan etkisinden cok o nedenle yapilmasi gerekli . ayrica diyabet konusuna gelince bununla alakasi yok soyleki bu sendromun etkilerinden biride 2. derece diyabet ihtimali ilerleyen yaslarda tabiki , bunda beslenmeninde etkisi fazla. dogru beslenme surekli kalori kontrolu sart zamanla konusuruz zaten bunlari daha hemen olucak diye bisey yok biliyosun beslenmeyle alakali degisiyor insulun orani vucuttaki . ( ama sonucta illa olucak diye bisey yok sadece olasilik )git bakalim endokrinci ne diycek insallah iyi haberler alirsin tatlim bizde merakla bekliyoruz. yani sunu sende biliyorsun bi rahatsizlikta onlarca sey sayar doktor ama hepsi olucak demek degl yada ne kadar etkileyecek onu kestirmek zor herkesin bunyesi farkli o nedenle etkilerde farkli oluyor sana soyledim birkac hafta once ayni yas civari 3 cocuk gordum 3 u de birbirinden o kadar farkliydiki ... kitap okumaya ,bol bol oyun oynamaya, sarkilar soylemeye devam :) bebeklerimiz kucukler ama cooook buyuk adimlar atiyorlar bunun farkindayiz degilmi. ozgulcum raporunu aldiginda bana ulastirimisin bende burdan sorup arastirim canim hadi iyi geceler selametle kalin gorusmek uzere.

evet sonunda ogrenebildik :) insanllah birgun yanyana oturabildigimiz sohbetimize bi fincan cayimizi ekleyecegimiz gunlerde gelir.

inşallah bir gün olur da yan yana geliriz artık sen türkiyeye gelirsen olur inşallah tuğbayı ve seni daha yakından tanımayı çok isterim dünya küçük derler olur belki:))

insanlarin hayatlarin da neler oluyor neler biz neden bir araya gelemeyelimki ben kismet olursa yaza yine gelirim insallah ve muhakkak ki sizede ugrarim emin olun

insanlarin hayatlarin da neler oluyor neler biz neden bir araya gelemeyelimki ben kismet olursa yaza yine gelirim insallah ve muhakkak ki sizede ugrarim emin olun

allah nasip eder inşallah o günleri sen ankaraya gelemesen bile ben istanbula gelirim tatlım özgül sende ankaraya geldiğinde muhakak haberim olsun görüşelim konuşalım dertleşelim bu arada face de varım ama adresi nasıl vericez:)

selam kizlar umarim haftasonunuz guzel gecmistir burasi soguk malum yagmur ulkesi bigun yagmasa bigun yagar :) bugunlerdede gun asiri yagiyor evde bisey kalmamisti alisverise gittik dun esim ve kucuk kuzumla christmas geliyo diye burda butun marketler yagmalaniyor sanki deli gibi alisveris yapiyorlar ve 1 ay daha boyle devam edicekler agaclarini alan suslerini takmaya baslamis ve tabi altina hediye kutulari konuluyor o gun gelene kadar acmak bakmak yok herkes birlikte olucak hindiyi yiycekler sonra hediyeleri acacaklar :) evlerin disi susleniyor yavasyavas isikli olucak her ev her sokaka caddeler bu aslinda dini bir bayram dini bir kutlama hristiyan kulturu icin en cok dikkatimi ceken seylerden biride turkiyede ramazan gelir zam olur burda surekli gunden gune indirim yagmuru oluyor :) herneyse market turumuzu tamamladik kuzumun ihtiyaclarinida aldik malum bissuru ihtiyaclari var evden cikmadan yapilan listede yer almisti onunkilerde :) allahtan bebek bezlerinde surekli indirim zamanini yakaliyorum 3 4 paket birden aliyorum 3 5 kere kaka yapinca gunde dusunun 1 paket ne kadar gider :)))) bir telas donduk eve bu arada caniniz cekmesin ben dun sarma yaptim ama benim usulden , ayrica kuru biber dolmasi ,,,! koca tencere bize 2 kavanoz alperime yogurt..... bugunde tarhana corbasi ekledim menume :) baya bi turkish olmus degilmi . Yemeklerle aram iyi allahtan zor olmuyor hatta eglencelide yani benim icin yemek yapmak bigun sizede soyle guzel bi sofra hazirlarim belki kismet olursa. sabah hapsuruklarla uyandi minnosum burnu akiyodu hapsurdukca sanirim usuutu biraz ateside yok ama hic nezle gibi galiba mikroplar ucusuyo havada bu arada ust disleri cikmis onunda verdigi stres var kuzumda pek keyfi yerinde degildi bugun ama surekli gulumsemeyide eksik etmedi tabiki suan koltukta uzanmis yatiyo yanimda bi yandan da tikanmis burunla horluyormus gibi sesler cikariyo birkac gune atlatir umarim .banyosu icin kucuk oyuncaklar aldik ben gosterdim oda secti :) yarin kuveti doldurup eglenceli kopukler yapacagiz . simdi kuzumun igne saati , gorusmek uzere sekerler.

Son düzenleme:
kızlar bugün keremim sünnet olduuuuu.. vede kas biyobsisi alındı hem çok mutluyum biraz tedirgin . biraz kerem mızmız ama çok rahat geçti inşallah sonucumuzda iyi çıkarda dahada mutlu olurum... canım arkadaşlarım ALLAH hepimizin ve bebişlerimizin yanında olsun şifasını versin onların hayata tutunmalarında kolaylık versin kendinize iyi bakın heee bu arada havvacım türk usulü yemekleri döktürmüşsün afiyet olsun canım tuğbacım senide ve oğluşunuda çok öpüyorum vede alperimi çoook öpüyorum

merhaba arkadaşlar,konunuzu tesadüfen okudum sohbetleriniz ve arkadaşlığınız ne güzel olmuş
konu şurdan ilgimi çekti benim de zihinsel engelli iki çocuğum var genetik bir hastalıkları var ama teşhis konulamadı
kızım 20 yaşında folklor çalışmaları yaptığımız bir grubumuz var burda kızımın arkadaşlarından biri prader
willi sendromlu 18 yaşında cok güzel bir kız... anne babanın senelerdir gtitmedikleri dr kalmamış neredeyse
şu anda en önemli sorunları kilo ve öfke nöbetleri ..... zekası orta derece .... giyime ve kıyafete çok düşkün
sürekli diyet halinde....... çocuklara yemek kısıtlaması yapmak gercekten çok zor. yemeyince çok sinirli oluyorlar
sizin çocuklarınız küçük şu an yedirmeye calışıyorsunuz bende yaşadım ama inanın yedirmeye çalışmak
yemekleri saklamaktan çok daha kolay.....sürekli mutfağı kilitli tutmak zorunda kalıyorum iştahı olan bir çocuktan
yiyecek saklamak çok acı ama iyilikleri için... ne yazık ki onlar bunu anlayamıtorlar..

selamlar allah size sabir ve sabir versin diliyorum.Merakimi mazur gorun ama neden teshis koyamadilar anlamadim elinizde bir test raporunuz varsa bende arastirmak isterim yani dunyada bircok ornek var ve genetik kromozom hastaliklarinin aynini illaki dunya uzerinde tasiyan yuzlerce kisi var belkide kizini gibi. Benim oglum suan 8 aylik ve 2 aylikken konuldu teshisi zaten mesaj gecmisinde okuduysaniz bircok bilgi paylasmaya calistim bircok hastalikta oldugu gibi herzaman ilk yapilacak sey varsa kullanilabilecek bir ilaci temin etmek ve erken egitim terapiler ve en onemliside anne sevgisi ilgisi . Burdaki bircok kisi cok sansli su bakimdanki kendilerine yardim tmek icin ugrasan yuzlerce kisi var ben burda baska ailelerle tanisiyorum cocuklari ayni sendromda ayda bir boyle toplati oluyor yada bi faaliyet gunu kermes gunu ...... orda herkes tecrubelerini sorunlarini paylasiyor su gercekki azim ve sabir egitim ne onemli anliyor insan .burda hem cocuk hemde aile icin onceden olabilecekler soyleniyor hazirlikli olmak acisindan. tabiki hastaliklarin genel belirtileri var ama sonucta etkileri kisisel biz daha yolun basindayiz ve inanilmaz bir azimle ugrasiyoruz. burda cok iyi orneklerde var universite bitirmis is bulmus calisan nisanli olan evlenen. almayada bir hastane var sadece prader willi sendromuna bakan klinik gibi ve davranis bozuklugu tedavisi icin ayrica kilo fazlasi olan hastalarin zayiflamasinada yardimci oluyorlar .tahmin ediyorum tabiki cok zordur evde dolaplarinizi kilitli tutmak surekli hayir demek gozunuzu uzerinden ayiramazsiniz . Suan ki durumunuz nasil neler yapiyorsunuz nasil geciriyorsunuz gunlerinizi ? yemek disinda baska bir problemi varmi kizinizin ? ne zaman biseyler paylasmak isterseniz burdayim. konusmak biseyler paylasmak tek olmadigini bilmek de bi yerde sizin icin terapidir . selametle kalin .

olduda bitti masallah :) afferin kuzuma benim resminide gordum masallah yanaklari tombis tombis. birkac haftaya sanirim hicbir sorununuz kalmaz cabuk iyilesir . genel anestezimi yaptilar minigime insallah canini yakmamislardir. test sonuclarini ne zaman vericeklermis sana ? ozgulcum ben ne zaman yemek yapmaya basladigimi hatirlarmiyorum yani o kadar uzun yillardir yemek yapiyorum :) canim havalar sogudu dikkat edin hasta olmayin . bu arada senin kizin 1. sinif sanirim nasil okulu sevdimi ? Cok optum bende sizi bekliyorum guzel haberlerinizi.

Son düzenleme:

slm kızlar inşallah iyisinizdir?
havva alperime üzüldüm ama çabucak atlatır inşallah ozanın genelde burnu tıkalı serum fizyoloji hep ortalarda geziyo halimiz rezillik biri gelmeye kalksa oturma odasında yer bulamıyacak:)
gerçi birazda annesinin dağınıklığından kaynaklanıyo malum ben bir balığım:) bu arada dün gene doktordaydık ve ozanın boronşiti kalmamış dedi doktor çok sevindim ama eğer tekrarlarsa alarji bölümüne göndericem dedi kronikleşip kronikleşmediğine baktıracakmış bide endokrinden randevumu aldım çarşamba saat 5 e inşallah iyi bişeyler söylerde hoca bende biraz ferahlarım en çook merak ettiğim bakalım büyüme hormonu için ne diyeceği.
özgül inşallah keremimde iyi olucak allahın izniyle bu arada kerem niye sünnet oldu onun testisleri inmişmiydi doğduğunda
hayrılısı ile kas biyopsiside inşallah iyi sonuçlanır sende daha fazla üzülmezsin artık
havva bu arada kuru dolmaya bayılırım bizim kültürümüzde yok ama ankarada hemen hemen herkes yapıyo seninkilerin de tadına bakarız inşallah gerçi hiç ihtiyacım yok ama:) olsun
selametle kalın kızlar dağ gibi ozan beyin kıyafetleri ütü bekliyor ben ütü yapmaya gidiyorum

merhaba ablacım abla dememde bi mahsur yoktur inşallah ?
allah size ve arkadaşına hatta hepimize sabır versin biz yolun başındayız daha neler görücez bakalım çook zor bi yola girdik ben artık bu bizim sınavımız diye düşünüyorum rabbim onlara inşallah tez zamanda sağlık versin demekten başka elimizden bişi gelmiyo
bu zorlu yolda sizlerin tecrübeleri bizim için çok önemli nerede oturuyorsunuz ?
belki ankarada hacettepede cocuklarınıza bi teşhis konulabilir hiçbirşey için geç sayılmaz tıp hergeçen gün dahada fazla yol katediyor selametle kalın

Alper'e cok gecmıs olsun Havva.Bızde Poyraz'ın aşısını yaptırdık bu hafta hasta olma ıhtımalı var evden dısarı cıkmıyoruz her zamankı gıbı..Burnumuz tıkandımı sonra uykular bıze haram oluyor.Burdan herkesın bebısıne cok gecmıs olsun dıyorum.Bana gonderdıgın maılı ınceledım Havva en sonunda kı ornek bıraz olsun ıcımı hafıflettı.

kızlar yarın aşure yapıcam bu arada buyrun gelin:)

olsada yesek harika yani:) ben cok severimde simdi yapsak 2 3 kase icinde yapilmazki burda verecek paylasicak kimsede yok bozulur dokmek istemem , cok uzuluyorum dokulen yemeklere . sen benim yerimede yaptiginda bi kase yersin canim. Bu arada dusundumde belki sende buraya gelirsin ailecek yani yada sen minnosunla birlikte cok uzak degil 3.5 saat ucakla vizede halledilir bisey turist vizesi olarak sizede degisiklik olur hatta burdaki bir toplanti zamanina da denk getirirsek sende burdaki diger aileleri gorursun sizi burda gezdiririm . Bizede cok degisiklik olur yani sevinirim bakalim kismet bunu konusuruz nasil olsa ilerde . Cok isterim seni evimde gormeyi ozanda alperle oynar :) Insallah doktor yarin iyi haberler verir canim sana istersen siteden bi sayfa var cikti alip gotur pwsa ( prader willi derneginin sayfasi )yani ingilizce olan doktor orda da gorebilir erken zamanda buyume hormonu ignesine baslandigina .alper hapsurup duruyo butun burnunda ne varsa disari tabiki :) biyerde seviniyorum temizleniyor kendi kendine yoksa ne mumkun burnunu sildirmez elletmez bile :) bugun daha iyi atesi zaten yoktu tek tuk arada oksuruyo ama ciddi bisey degil gogsunden de ses gelmiyo cunku. ozan neler yapiyor . aa ne diycem bugun enerji patlamasi yasiyor alper adeta ziplamak istiyor surekli gorsen cok komik gulduruyor beni videoya cekiyimde yolliyim sana yada sen gorursun zaten bi ara . sabah kahvaltida ceviz peynir pekmez yumurta bizkuvi kahvalti karisimlari yiyor ondan sanirim cok keyifli gunduzleri .Esim diyorki bunu ben yesem metrelerce kosarim :))))) Bu arada bizim evde seninkinden farksiz ayrilmak istemiyorumya oglumdan bide zaten cok gelen gidenimde yok burda oyuzden umursamiyorum ne kadar daginik oldugunu heryer oyuncaklar alperin kiyafeti bezi derken baya bi kalabaligimiz var yani. Burda evler genelde iki kat mustakil o yuzden belkide useniyorum surekli yukari in cik yapmiyim diye oturma odamizda cok kalabalik var :) dun ilk kar yagdi ama hemen eridi bugunde soguk birkac gune sanirimki burasi bembeyaz olucak . Bu arada ozgule sormussunya testis olayini kereminki zaten yukarda degilmis ve daha once yapilan prader willi restleri negatif cikmis onlarin sanirim yine prader willi cikmiycak bekleyip gorucez bakalim test sonucunu resmini gordunmu bilmiyorum ozgulde resim eklemis cok seker cok tatli masallah. musait oldugun zaman gorusmek uzere canim.

canim dikkat edin walla havalar iyice sogudu ve saniyorumki poyrazin bunyesi biraz zayif hasta olmasin kuzucum . siz neler yaptiniz deidgin doktora bakma firsatin oldumu hic ? sana gonderdigim dosyada 1qter bozukluklari vardi zaten sizinkide 1 qter oldugundan gonderdim ama uzantilarinin numaralari farkli farkli sana sana en yakin 1qter42 vardi sanirim orda onu da incelemissindir sanirim ben hepsini okudum ama genel sekliyle ayrica bircokda site baktim inceledim .Ihtimaller verilmis ama hepsinin etkisi ne derece olur bu kisisel orda da yazan ve benimde dusundugum erken egitim herseyin en basinda gelen sey. Bu arada sen nasilsin neler yapiyorsun zamaninin hepsi eminim poyrazla geciyordur ama varmi hic kendin icinde yaptigin biseyler . benim burda komsum yok varda buranin genel kulturunde var pek yakin insanlar degiller gidip gelmezler kapidan kapiya merhaba merhaba o kadar 2 3 turk arkadas var o kadar ama malum kis gorusmek zor oluyo alper hasta olsun istemiyorum .cok isterdim yakinda olmayi butun burda tanistigim arkadaslarla ne kadar guzel seyler yapabilirdik birbirimize yanyana olmasakta burdan destek olmak da guzel yani beni inanilmaz mutlu ediyor. opuyorum canim senide minnosunuda gorusuruz.

Sağol Havvacım hersey ıcın.Evet bız bıraz nazlıyız annesıne cekmıs poyraz bende de alerjı var soğuk sıcaga karsı nem aldık mı hasta oluyoruz ama suana kadar poyraz ıyı gıbı umarım aşının yan etkısı olmaz fazla.Dediğin doktora baktım ozellıkle kas uzerınde brans yapmıs.Ankara uzak mesafe oncelıkle su capadakı profa goturmeyı dusunuyorum ondan alıcagım on bılgıyle o doktora daha cok agırlık verıcem.Poyraz hergun yenı bısıler yaptıkca mutlu oluyorum.Artık cop kutularını dolapları karıstırmak ıcın hamle yapmaya basladı.Bıde 'tapşini tapşini! dedın mı el çırpmaya baslıyor .O vakaları kendı ıngılızcemle cozmeye calıstım ama o kadar yeterlı degıl ıngılızcem.Sadece Molly dıye bır kız vardı oda Poyraz gıbı hastalık teshısı tamamen referansla konulmus.Ve suan normale cok yakın bır sekılde buyuyormus.bılmıyorum suan sadece dua edıyorum norologa gıdınce bıze detaylı bılgı verıcektır heralde.Arkadasım Avusturyada oda cevresınde fazla kısı olmadıgından bahsedıyor ehh bızde Corludayız sızden pek bır farkımız yok bızımde merhaba dedıgımız 2 tanecık komsumuz var, bırazıkcta akraba bırkac arkadas o kadar :) İstanbul'un yerını tutmuyor..30'a kadar hızlı yasadık sımdı evde butun gun poyrazla vakıt gecırıyoruz suan ıcın buda bızım kaderımız Bu arada sende aşure yaptın mı ?Ben hazırladım yarın sabaha ınsallah bakalım ılk defa yanlız yapıcam eskıden rahmetlı annem yapardı sımdı sıra bızde devırdayımla hayat akıp gıdıyor ıste..Bızde sızı optuk gorusuruz..

PAVLODERM, TUĞBAKİRCALİ
arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim yirmi senedir bu işlerin içindeyim çok uzun zaman alsada kabullenmeyi öğrendim. yapılması gereken başlarda fizik tedavi sonraları eğitim oldu bizim için
türkiye de neredeyse bütün engelli çocuklar için de bunlar uygulanıyor bazı özel hastalıklarda diyet var sadece bizim için öyle birşey söz konusu değil.... eğitim...
ve sosoyal yaşamın içinde olabilmek için çeşitli faliyetler spor, folklor,müzik v.b. bunların hepside ailenin üzerinde.
ben istanbul da yaşıyorum. dilerseniz prader willi,sendromlu kızımın arkadaşı hakkında sormak istediklerinizi ona iletebilirim iş eğitim okulunda okuyor, haftada bir staja gidiyor ailesi çok ilgili ona da sizlerden bahsedeceğim.şu anda aklıma gelenleri acele olarak yazdım hayat devam ediyor bu dünyada ölümden başka hiç bir şeye fazla üzülmemek gerekli.Allah herşeyin sabrını ve gücünü veriyor eskiden engelli demeye korkarken şimdi heryerde benim iki engelli çocuğum var diyebiliyorum onlara verilen her haktan sonuna kadar faydalanmaya calışıyorum.ama haklar o kadar azki... bizim hayatımızı en çok çevre ve prosodürler kısıtlıyor ...
her neyse başınızı ağrıtmayyım sizi ve güzel çocuklarınızı öptüm....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…