- 1 Haziran 2011
- 145
- 0
uzgunum canim ama duymadim daha dogrusu sende biliyorsunki insanin karsilastigi sorundan sonra doktor arayisima giriyor yani basina gelince ogreniyorsun ve diyorsun neler var neler . benim onceki mesajimda yazdigim koray boduroglunu ben prader willi international sitesinde gordum turkiye temsilcisi yaziyordu o sekilde yazdim tugbayada ankarada ulasmasi kolay olur belki diye eger okuduysan gormussundur yukardaki mesajimda 4 farkli durum var prader willide bazen anneden gelen 1 fazla kromozomda neden olabiliyor bu sendroma yada kromozomun vucutta olup baska bir kromozomla yer degistirmeside tabi hepsi 15 kromozomla alakali seyler. Bekleyip gorelim bakalim senin oglusunun nesi varmis . inmemis testis teshislerden biri pws icin genelde butun erkek bebeklerde var ve ameliyatla duzeltiliyor ama dunya uzerinde baba olabileni yok malesef detayli bir test yapiliyordur sanirim ogluna yani sadece prader willi degil baska seyler icin tum kromozomlar inceleniyor olmali tum genler dravet send. nedeni gen mutasyonu mesela ufacik sey bile nelere yol aciyor yuce rabbim oyle tasarlayip yaratmiski bizi . sizin hikayeniz nasil basladi ne sikayet oldu ne farkettiniz doktora gittiniz merak ettim .kerem suan kac aylik ?
kerem 3,350 gram doğdu doğum yaptığımda hastanede fazla emmiyordu neredeyse hiç emmiyordu hep uyuyordu emmeyince sarılık oldu ben taburcu oldum oğlum 3 gün daha kaldı bu arada süt sağım hergün hastaneye gidiyordum doktorlar hiç emme refleksinin olmadığını söylediler beslenme sondasıyla besliyorlarmış sonra doktorumuzla konuştuğumuzda hiç iyi konuşmadı özürlü olabilir dedi o anı hatırlamak bile istemiyorum dünyam başıma yıkılmıştı ne umutlarla beklediğiniz bebeğiniz rahatsızdı o hastaneden alıp delet hastanesine yatırdık sürekli uyuyordu ve hiç el tutma emme aranma refleksleri yoktu 45 gün kaldık ölücek dediler resmen SMA dan şüphelendiler genetik test çıkana kadar kerem biraz hareketlenmeye başladı dilini emiyordu ama okadar denememize rağmen hiç beslenemedi şu an 6 YLIK DAHA YENİ YENİ OKADAR UĞRAŞMAMA 6 7 KAŞIK YİYEBİLİYOR tam 45 gün küvezde kaldı her gün gittim bebeğimi görmeye o günleri hatırlamak bile istemiyorum hep ağlıyordum o güzel yüzüne baka baka hastanedeyken prader willi twstide yapıldı kromozonlarınada bakıldı temiz çıkmıştı şimdi yenide yapılıyor ankarada bide tabiki kas biyopsisi var kas hastalığı varmı diye inanın adı konmadığın için hastalığın daha bir kötü geçiyor zaman artık ne olursa olsun bişey çıksın diyorum en azından ağlarım üzülürüm ama alışır ve normal hayatıma dönerim böyle beklemek çok kötü biri iyi olu der biri kötü hem umutlanmak hemde karamsarlığa düşmek beni mahvediyor inşallah iyileşen birşey ıksın diye umut ve dua ediyorum