polikistik overli olup hamile kalanlar yardim

Canim o kosullar tup bebek icin gecerli asilamada yok onlar.rapor almam 1 dk surdu resmen sonra ciktim eczaneye gittim normalde ilaclar 500u geciyordu 900 unite puregon ve catlatma ignesi ben 195 odedim

Yumurta tembelligine verilecek ilac yumurta gelistirici ilaclardir canim o dedigin fitil filan enfeksiyon durumunda kullanilir.bence rahatca derdini anlatabilecegn bi doktora git ben doktoruma direkt vakit kaybi tedavilerle ugrasmak istemiyorum net bi sekilde cocuk istiyorum ve en kisa yoldan buna ulasacagm bi tedavi istiyorum dedim o da 2 kez klomen denedi olmadi hemen igneye gecti cocuk istemede tedavi sureci budur doktorunla konus bence

Birisii banada cevap verebilirmii acabaa
Canım ben cevap veririm sıkıntı yok ta yazdıkların hakkında herhangi bir fikrim yok bende de pko var ama doktor hiç antibiyotik vb bir ilaç vermedi. İlk doktora gittiğimde yeni evlenmiştim 1 sene korunmadan ilişki deneyin eğer çocuk olmazsa infertilite polikliniğine başvurun dedi 1.5 sene kadar vakit geçti infertiliteye gittim orda kan tahlilleri falan yapıldı hormon testleri yapıldı tüp filmi çekildi eşime sperm testi yapıldı. Eşimde bir sorun olmadığı bende pko olduğu anlaşıldı sonra tedaviye başlandı ama şimdiye kadar hiçbir doktor bana antibiyotik önermedi şeker ilacı vermişti birtanesi glifor diye onu da kullandım 1-2 ay sonra bıraktım. Doktora sormadın mı bunları kullandıktan sonra hamile kalabilecekmiyim yada başka ne yapmam gerekiyor diye. Hastaneler e- reçete düzenliyorlar birde yanlış ilaç falan eklemiş olmasın reçeteye. Belki de iltihap falan gördü fitille antibiyotiği oyüzden yazdı. Öyle bir ihtimal varsa iltihap normale dönünce tedaviye geçecektir belki bukadar fikir yürütebiliyorum

Bende
Canim o kosullar tup bebek icin gecerli asilamada yok onlar.rapor almam 1 dk surdu resmen sonra ciktim eczaneye gittim normalde ilaclar 500u geciyordu 900 unite puregon ve catlatma ignesi ben 195 odedim
bende o civar bir para verip almıştım. 1-2 denemeden sonra başarı sağlanmazsa tüp bebeğe geçirecekler beni. Sgk kısmında şuan bir sıkıntım yok ama işten ayrılıcam yakın zamanda. Tüp beneğe gönderirlerse inşallah herhangi bir sıkıntı çıkmaz bu sebepten

Ben doktora gittigimde direk cocuk istiyorum dedim zaten . Yumurta tembelligi var dedi ama iste igneden falan bahsetmedi hic. Sulcid diye bi antibiyotik verdi bide Ornisid fors verdi. Bunlarin ne yarari olcak bilmiyorum ama kullan duzelir dedi. Benm bu tembelligi gecircek tek ilac catlatma ignesi falan mi :/ klomen kullansam gecmezmiki.

Aynenn galiba olabilir. Cnku bakti akintida var cok az ondan vermistir ama snra tekrar gel falan demedi ;(

Malesef oyle yumurta buyutmeden catlatma ignesi yapilamaz.yumurta ise ya klomewm ya da igneyle buyuyor.bunlari gdip eczaneden kafamiza gore alamiyoruz doktor yazacak cunku kontrollu kullanlmazsa cok tehlikeli.ben daha once yne doktora gittm cocuk istiyorm dedm kadin 3 ay beni demir hapiyla oyaladi biraktm en snunda onu

Y
Aynenn galiba olabilir. Cnku bakti akintida var cok az ondan vermistir ama snra tekrar gel falan demedi ;(
Çatlatma iynesi gelişmiş belli bir boyuta gelmiş yumurtanın çatlamasını sağlar. Senin yumurtan gelişmiyorsa belli bir boyuta gelemiyorsa onun için klomen puregon gonal f gibi ilaç yada iğneler var onları kullanman lazım. Ama doktor kontrolü olmadan kendi başına bunları kullanamazsın. Bazı insanlarda yumurtalıkları aşorı uyardığı için karın ağrısı batma vb şikayetlere yol açıyor oyüzden doktor kontrolü şart. Zaten doktora gittiğinde bu tarz bir tedavi önerirse 2-3 günde 1 alttan ultrasonla muayene yapıp yumurtanın gelişip gelişmediğine bakıyor. Gelişirse yani yumurta 17-18 mm llduğunda çatlatma iynesi verip ya eşinle ilişki yada aşılama öneriyor. Birkaç sefer aşılama denenip sonjç alınmazsa da tüp bebeğe yönlendiriyor. Ama akıntın falan vardısa iltihap vardır bunu tedavi edip öyle yumurta geliştirmeyi düşünmüş olabilir doktorun.

Hmm anladim canim tesekkur ederimm o zaman yapcak bisey yok bende ilac bitince ayni doktora gdip muayene olmayo dusunuyodum gitmiyim o zaman ama burda adam gbi baska doktorda yok devlet hastanesindede ilgilnmiolar napcam ben

Sagol canimmm cok tesekkur ederim en azindan biraz rahatladim. Ben en son dusuk yapali 1 sene oldu. Hic korunmuyorum bide 3 dusukten sonra kortum bidaha hamile kalamicam diye

Doktorun yaklaşımı yada tavrı seni tatmin etmediyse kafanda sorular varsa başka bir doktora daha git yada aynı doktora yeniden gidip sor bu ilaçları ne için yazdınız falan diye

Doktorun yaklaşımı yada tavrı seni tatmin etmediyse kafanda sorular varsa başka bir doktora daha git yada aynı doktora yeniden gidip sor bu ilaçları ne için yazdınız falan diye
Doktorun yaklasimi cok guzeldi bastan savar gibi davranmadi bende sevindim heralde bu sefer oldu galiba duzgun bi doktor buldum diye :) ama bundada sonuc yok. Bugune kadar cok doktora gittim idrar yolu enfeksiyonuda vardi ilaclari kullandim gecmis smdi. Bakalim yarin gene ayni doktora giderim belki konusurum ona gore yapar heralde biseyler :)

Sagol canimmm cok tesekkur ederim en azindan biraz rahatladim. Ben en son dusuk yapali 1 sene oldu. Hic korunmuyorum bide 3 dusukten sonra kortum bidaha hamile kalamicam diye
Eşimin bir akrabası da 3 sefer düşük yapmıştı şimdi 2.5 yaşında oğlu var. Korkma yani dua et sabret.. Düşük yaptığına göre kendiliğindenhamile kalabiliyorsun belki antibiyotikle fitili rahmini güçlendirsin ve hamilelik geliştiğinde bebek tutunabilsin diye vermiş olabilir doktor. Kadınlar kulübündeki Tüp bebek sayfalarından okuduğum kadarıyla fitili rahimin beslenmesi için kullandırıyorlar.

Insallahh her gun dua ediyorum en cok istedigim sey bi kizimin olmasi :) allah herkese nasip etsin insallah. Fitil oncedende kullanmistim 3-4 kere. Benimde bi arkadasim vardi 3 sene sonra hamile kalabilmis insallah o kadar uzun sure beklemem :) :) :) Bide isin garibi adetime 9 gun var goguslerim durduk yere buyumeye agrimaya basladi bi dolgunluk var. Normalde adetimden 2 gun once dolgunlasirdi. Istahsizlik var belki ilaclardandir diye dusunuyorum ama hcbisey yiyemiyorum sabah mide bulantisiyla kalkiyorum ama doktor alttan ultrasonla bakti bisey olsa gozukurdu sonucta :)

Bazen ilaçlar adet dönemlerini değiştirebiliyor belki erken adet olacaksındır. Allah kimsenin emeklerini boş çıkartmasın hayırlısıyla muradına erdirsin. Birde hamilelik döneminde çörek otu tüketmemek gerekiyor düşük riski oluşturabiliyormuş biyerde okumuştum aklında bulunsun

Sagol canim cok tesekkur ederimmm :) :) heryerde bu klomenin ise yaradigi yaziyo kullansammi dyorum ama ters etki yaparsa allah korusun daha kotusu olur diye korkuyorummm

Ka
Sagol canim cok tesekkur ederimmm :) :) heryerde bu klomenin ise yaradigi yaziyo kullansammi dyorum ama ters etki yaparsa allah korusun daha kotusu olur diye korkuyorummm
kafana göre kullanma doktor kontrolünde kullan kullanacaksan d. Bilinçsiz kullanıldığında baya tehlikeli olabiliyormuş

Ka

kafana göre kullanma doktor kontrolünde kullan kullanacaksan d. Bilinçsiz kullanıldığında baya tehlikeli olabiliyormuş
Canm ben ayni senin yasadiklarini yasiyorum suan bu 14.gun puregonda 10 gun 50 ml 4 gun 75 bugun gttim gelisme yok dedi(((cumartesi tekrar gdecem dusun 19.gun oluyor artik eger hala gelisme yoksa adet sokturucu verecek tekrar baslayaz 100le((((o kadar mutsuzum ki oruc halime tum moralim yerlerde umudumu kaybettim artik ben 100le de olmayacak

O kadar uzgunum mutsuzum ki klomen ise yaramayinca puregon kesin yarar sanmistim igne sonucta bu 14.gunum 10 gun 50 ml 4 gun 75 tik yok(((cumartesi tekrar gdecem ve yine buyumemisse adet sokturucuyle basa donecegm 100le baslayacak bu kez icimden bi his 100 de ise yaramayacak diyor umutsuz vaka gbi hissediyorum kendimi((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…