polikistik over belası

Merhaba arkadaşlar bende sizler gibi pcoluyum ve rabbimm bağışlarsa 22 haftalik hamileyim 2 yillik evliyim bir yil tedavi gordum igneler haplar rahim filmi hic birinde sonuc alamdim tek bir yumurta dahi gelişmemişti derken tedaviyi biraktim 5 ay hic doktora gitmedim sadece bitki çayları ictim aslan pencesi kurt üzümü vs derken adetim gecikmisti gerci her ay gecikiyordu 70 gunde günde adet oldugumu bilirim neyse korka korka test yaptim cünkü yorulmustum artık ama umdugum gibi olmadi pozitif sonucu gordugumde inanamadım 1 saat aralıklarla 1 tane daha yaptim oda pozitif 2 ayri doktora gittim onlarda kesinleşti sonunda melegim gelmisti hayalim gercek olmustu inanıyorum sizlerinde hayali gercek olacak sunu cok iyi anladım herseyin vakti zamani var ve ozman gelmeden hicbirsey gercek olmuyor rabbimm sizlerede sağlıkla yavrularinizi kucaginiza almayı nasip etsin inşallah sormak istediğiniz bir sey olursa elimden geleni yaparim yardimci olurum belki bir faydam olur sizlere

Merhaba arkadaşlar bende sizler gibi pcoluyum ve rabbimm bağışlarsa 22 haftalik hamileyim 2 yillik evliyim bir yil tedavi gordum igneler haplar rahim filmi hic birinde sonuc alamdim tek bir yumurta dahi gelişmemişti derken tedaviyi biraktim 5 ay hic doktora gitmedim sadece bitki çayları ictim aslan pencesi kurt üzümü vs derken adetim gecikmisti gerci her ay gecikiyordu 70 gunde günde adet oldugumu bilirim neyse korka korka test yaptim cünkü yorulmustum artık ama umdugum gibi olmadi pozitif sonucu gordugumde inanamadım 1 saat aralıklarla 1 tane daha yaptim oda pozitif 2 ayri doktora gittim onlarda kesinleşti sonunda melegim gelmisti hayalim gercek olmustu inanıyorum sizlerinde hayali gercek olacak sunu cok iyi anladım herseyin vakti zamani var ve ozman gelmeden hicbirsey gercek olmuyor rabbimm sizlerede sağlıkla yavrularinizi kucaginiza almayı nasip etsin inşallah sormak istediğiniz bir sey olursa elimden geleni yaparim yardimci olurum belki bir faydam olur sizlere
Cnm cok sevindim senin adına pko da dusuk riski yuksek oldugu icin hormonlardan dolayı icimde birseyler kopuyor ama senin gibi arkadasların hikayelerini duymak bana guc veriyor rabbim kucagına almayı nasip etsin dogdugu zamanda yaz bana lutfen bunu duymaya ihtiyacım olabilir.

Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin.böyle mutlu haberler almak beni çok ümitlendiriyor çok sevindim

Cnm cok sevindim senin adına pko da dusuk riski yuksek oldugu icin hormonlardan dolayı icimde birseyler kopuyor ama senin gibi arkadasların hikayelerini duymak bana guc veriyor rabbim kucagına almayı nasip etsin dogdugu zamanda yaz bana lutfen bunu duymaya ihtiyacım olabilir.
Amin canım yazarim tabi rabbimm en kisa zamanda sizlerede nasip etsin inşallah

Yok tatlım ne salakçası Estağfurullah. Sadece bildiğin bişey mi vardı diye sordum. Ben en çok 60 gün dayanmıştım. Glifor ben de kullanıyorum. Fazla kilon var mı? Ben 12 kilo verdim pco yu öğrendikten sonra adetlerim çok düzene girdi. Tabi glifora devam ediyorum ve glisemik İndeksi düşük beslenmeye özen gösteriyorum. İnsülin direnci yumurtlamayı engelliyor malum.
Ben bir kere ilaç kullandım o da tarlusal idi. Burda pco lu bir arkadaş daha vardı o da ilaçsız adet göremiyordu ama yumurtlama ilaçları ile hamile kaldı. Şimdi miniğinin gelmesini bekliyor inşallah.
Glifor bizim için çok önemli. Hamile kaldığımızda da devam etmemiz gerekiyormuş.

aynen cnm glifor cok onemliymis.ileride seker hastasi olma riskini indiriyormus.hep icicez sanirim :(bnim btti ama glifor.bidahada gdemedim dunya telasi iste...enyaliosu mu diosun cnm sen femarayla kalan?ben 70 kiloyum cnm birden kilo aldim 62ydim.boyum 1.64.sen nasil kilo werdin bana akil wer.ne yedin ne yemedin nolur soleee

aynen cnm glifor cok onemliymis.ileride seker hastasi olma riskini indiriyormus.hep icicez sanirim :KK43:bnim btti ama glifor.bidahada gdemedim dunya telasi iste...enyaliosu mu diosun cnm sen femarayla kalan?ben 70 kiloyum cnm birden kilo aldim 62ydim.boyum 1.64.sen nasil kilo werdin bana akil wer.ne yedin ne yemedin nolur soleee
Canım ben bir senede 20 kilo Aldim ! 57 ile evlenip 77 oldum bir senede! Burda zayıflama grupları var oraya katıldım geçen sene 10 kilo verdim şimdi tekrar katıldım 10 kilo daha vermek istiyorum. Cuma zayıflama yarışmalarına bir bak istersen. Dengeli beslenme düzenli spor kısaca..

Canım ben bir senede 20 kilo Aldim ! 57 ile evlenip 77 oldum bir senede! Burda zayıflama grupları var oraya katıldım geçen sene 10 kilo verdim şimdi tekrar katıldım 10 kilo daha vermek istiyorum. Cuma zayıflama yarışmalarına bir bak istersen. Dengeli beslenme düzenli spor kısaca..

linkini atarmisn bana cnm

Kızlar bir sitede buldum bunu ya o kadar araştırdım düşükle pco nun alakali olduğunu ilk defa düşündüm sizin sayenizde. 10 doktora gittim bir tanesi bile bahsetmedi Allahalla

Polikistik Over Sendromu (PCO); Yumurtalıkların üzerinde birçok kistin bulunduğu ve kistler arasındaki dokularında arttığı durumlar polikistik over sendromu olarak adlandırılır. Polikistik over sendromu kalıtımla geçer, annesi veya kız kardeşlerinde PCO olan kadınlarda çok sık görülür. Bu sendrom infertilite ve gebelik kayıplarına yol açan birçok immün problem ile ilişkilidir. Bu sendromda düzensiz ya da adet kanaması olmadan geçen sikluslar, aşırı tüylenme, sivilcelenme, saç dökülmesi ve şişmanlık görülür. Polikistik over sendromu olan kadınlarda kanda pıhtılaşma eğiliminin artması ve yüksek tansiyon sık görülen diğer problemlerdir. Bu kadınlarda testosteron, androstenedion gibi erkeklik hormonlarının ve insülin hormonunun düzeyi artar, östrojen ve progesteron hormonlarının düzeyi düşer, FSH/LH oranı bozulur (azalır). Polikistik over hastalığının tanısı ultrasonografik inceleme ile konur.

Kilo verilmesi hastalığın tedavisinde önemli bir basamaktır. Bu hastalarda menstrual siklusun 7 ile 9. günleri arasında LH (Luteinize edici hormon) düzeyi belirlenir. Bu hormonun yüksekliği infertilite ve düşük nedeni olabilir. Polikistik over sendromunun tedavisinde ovulasyonun gerçekleşmesi için hormon preparatları kullanılır. Ayrıca laparoskopik olarak yumurtalıklardaki kistlerin koter veya lazer ile yakılması da önerilir. Bu operasyondan sonra ovulasyonun elde edilmesi ve LH düzeyinin düşmesi beklenir.

PCO tedavisinde en son gelişme metformin olarak adlandırılan ve serbest açlık insülin düzeyini düşüren ilacın kullanılmasıdır. Metformin, yüksek olan insülin ve erkeklik hormonlarının normal düzeye inmesini ve kan basıncının düşmesini sağlar. Metformin kilo verilmesini hızlandırır, kolesterol düzeyinin düşmesini sağlar ve kandaki pıhtılaşmayı engeller. Gebelik döneminde kullanıldığında gelişmekte olan bebeğe zararlı bir etkisi olmayan metformin düşük görülme ihtimalini azaltır.
Pko kısaca nedir

4. Sayfaya yazmıştım canım netten daha geniş bilgi de bulabilirsin

Bende pkoluyum malesef. Bir buçuk ay önce ikiz bebeklerimi kaybettim. 5 yıllık tedaviler sonrası tüp bebekle hamile kalabilmiştim ama nasip olmadı. Bebeğim olmasını çok çok istiyorum ama arkadaşlar biz hep düzensiz mi adet olacağız,kilo alıp yağ mı bağlıcak her yerimiz, tüylenmelerimiz hep artarak devam mı edecek ben en çok buna üzülüyorum. Üst komşum pkolu ama gebelik düşündüğü an hamile kalabiliyor. Kilolu, adetleri çok geç geliyor,eşim çıktıktan sonra sakal traşı oluyorum diyor. Şuan hamile ama beni bu kilo, tüylenme, adet düzensizliği korkutuyor. Ben 1.63 boya 52 kiloyum kolay kilo alamam çok çabuk zayıflıyorum ama bende sağlıklı bir insan olmak istiyorum. Çok büyük bir rahatsızlık değil daha zor durumda olanlar var biliyorum ama kimsenin adet olduğundan haberi olmaz ben dört gözle adet olmayı bekliyorum. Oyüzden önce sağlık sonra bebek diye düşünmeye başladım.

Bende pkoluyum malesef. Bir buçuk ay önce ikiz bebeklerimi kaybettim. 5 yıllık tedaviler sonrası tüp bebekle hamile kalabilmiştim ama nasip olmadı. Bebeğim olmasını çok çok istiyorum ama arkadaşlar biz hep düzensiz mi adet olacağız,kilo alıp yağ mı bağlıcak her yerimiz, tüylenmelerimiz hep artarak devam mı edecek ben en çok buna üzülüyorum. Üst komşum pkolu ama gebelik düşündüğü an hamile kalabiliyor. Kilolu, adetleri çok geç geliyor,eşim çıktıktan sonra sakal traşı oluyorum diyor. Şuan hamile ama beni bu kilo, tüylenme, adet düzensizliği korkutuyor. Ben 1.63 boya 52 kiloyum kolay kilo alamam çok çabuk zayıflıyorum ama bende sağlıklı bir insan olmak istiyorum. Çok büyük bir rahatsızlık değil daha zor durumda olanlar var biliyorum ama kimsenin adet olduğundan haberi olmaz ben dört gözle adet olmayı bekliyorum. Oyüzden önce sağlık sonra bebek diye düşünmeye başladım.
Canım yine de şanslısın en azından kilon normalmiş.ben su içsem kilo yapıyor malesef.iyi düşünelim ki iyi olsun bebişlerimiz sağlıkla gelecek inşallah ben inanıyorum

Kizlar bugün doktora gittim pco değilsin dedi ben dedim ama daha önce doktor öyle demişti söylemek için söylemiş. Dedi o kadar rahatladım ki

Canım yine de şanslısın en azından kilon normalmiş.ben su içsem kilo yapıyor malesef.iyi düşünelim ki iyi olsun bebişlerimiz sağlıkla gelecek inşallah ben inanıyorum
İnşallah canım kilo konusunda evet şimdilik kilolu değilim ama pko devam ettiği sürece bir süre sonra yaşın da etkisiyle kiloda alacağım keşke pkonun bir tedavisi olsa

İnşallah canım kilo konusunda evet şimdilik kilolu değilim ama pko devam ettiği sürece bir süre sonra yaşın da etkisiyle kiloda alacağım keşke pkonun bir tedavisi olsa
Canım her pkolu kilolu olacak diye bi durum yok.bazıları da zayıf oluyor ilerde kilo alacağını daha şimdiden takma kafana

Back