polikistik over belası

Herkese merhaba, kızlar bir konu hakkında fikre ihtiyacım var. se-DNA nın dediği gibi rahim filmi çektirecektim. Ama ocak ayında eşimin babasını kaybettik. Sonra da bir türlü fırsat olmadı. Ama ben subatta hayıt otu ve aslan pençesi kürü yaptım. Ve şubattan beridir normal zamanda 30-35 günde bir adet olan ben 20-25 günde bir olmaya başladım. Yaptıgım kürler mi işe yaradı yoksa bir aksilik mi var anlamadım. Var mı benim gibi sık sık hastalanan?

Canım ben hamileyim :)
Bir şeyler bana uğurlu geldi ama ney :) Tabii ki Cem bey in verdiği moral motivasyonun da buna etkisi büyük bence.
Çoğu insan rahim filmi sonrası tüplerdeki bazı tıkanıklıkların da ortadan kalktığını söylüyor. Ya da kanallarda rahatlama olduğunu. Bu da etken olabilir. Histereskopi beklerken hamile kaldım anlayacağın.
27 haftalık olduk. Bir kaç ufak tefek sorun var, onlarla uğraşıyoruz. Bebek iyi maşallah.
İnşallah isteyen herkes bir an önce bebek sahibi olur.
İlk hamileliğim, çok değişik bi duygu karmaşası gerçekten de
Yaa çok ama çok sevindim.hayırlısıyla kucağına al inşAllah.
Kocaman da olmuşsunuz çok az kalmış bebek ve sen iyi olun da hiç bişeyi takma kafana,dr uda bulursun doğumuda yaparsın.en zor kısmı bitmiş.
Cem beye sadece muayene olup mu hamile kaldın?hiç bir işlerm olmadan yani ayy nolur birazcık anlat.çok seviniyorum böle duydukçe bak oluyor işte benimde olacak diyorum.
Yani rahim filmi mucizesini mi yaşadın sende?ben çektireli 1,5 ay oldu ne gelen var ne giden.echomara gittikten ne kdr süre sonra hamile kaldın?

Herkese merhaba, kızlar bir konu hakkında fikre ihtiyacım var. se-DNA nın dediği gibi rahim filmi çektirecektim. Ama ocak ayında eşimin babasını kaybettik. Sonra da bir türlü fırsat olmadı. Ama ben subatta hayıt otu ve aslan pençesi kürü yaptım. Ve şubattan beridir normal zamanda 30-35 günde bir adet olan ben 20-25 günde bir olmaya başladım. Yaptıgım kürler mi işe yaradı yoksa bir aksilik mi var anlamadım. Var mı benim gibi sık sık hastalanan?
merhaba bu kürler iyi deniyor ama çok kısa olan adet döngüsünde yumurta kalitesiyle ilgili problem olabilir diye duymuştum ama ne kdr doğru bilmiyorum.
Belkide soğan küründeki gibi olmuştur.oda ara kanama,erken veya geç regli yapıyor kimilerini.
Bende yaptım ama hiçbir etki yapmadı bende.

bela ki ne bela insanı kahra sokan bi bela diyet spor yapıyorum zayıflıyorum yine aynı halt nefret ediyorum bu hastalıktan her ay aynı hayal kırıklığı aynı hüsran bir kaybım var 6 ay oldu son 3 aydır korunmuyorum ama olmuyor yine çaresiz bir hastalık dr sağlıklı yaşam diyor bir seneyi aştı eşim yürüyüş bandından tut ekstra bir sürü spor aletleri aldı uyguluyorum arada bir gebelik oldu kalbi atmıyordu kürtaj oldum öyle yıpranmış haldeyim ki daha 25 yaşındayım ama bu hastalık yüzünden sanki 20 yaş daha büyüğüm gibi moralim sıfır
Bu yaşadığın sorunları bende yaşıyorum. Nasıl hamile kaldın acaba aydınlatır misin beni

Bu yaşadığın sorunları bende yaşıyorum. Nasıl hamile kaldın acaba aydınlatır misin beni
Canım şöyle söyleyeyim sana Dr lar da bir yere kadar Rabbim ne zaman vereceğini kimse bilmiyor.ben kendimce tedbir aldım gerişimi Allaha bıraktım. Hergun yurudum adım atmak yumurtaliktaki baskıyı azaltıyor mus.beslenmeye dikkat ettim kilom vardı bu arada biraz kiloda verdim ama deli gibi spor yaptım diyebilirim kafayı dağıtıyor.böyle yani canım. Rabbim hiçbirimizin kucağıni boş koymasin inşallah

Canım şöyle söyleyeyim sana Dr lar da bir yere kadar Rabbim ne zaman vereceğini kimse bilmiyor.ben kendimce tedbir aldım gerişimi Allaha bıraktım. Hergun yurudum adım atmak yumurtaliktaki baskıyı azaltıyor mus.beslenmeye dikkat ettim kilom vardı bu arada biraz kiloda verdim ama deli gibi spor yaptım diyebilirim kafayı dağıtıyor.böyle yani canım. Rabbim hiçbirimizin kucağıni boş koymasin inşallah
İnşallah inşallah amin

Kızlar merhaba , bende geçtiğimiz ay pco olduğumu öğrendim bekarken adetlerim genelde kıs aylarında hep gecikirdi 10 gün ve maks 20 gün arası soğuklardan diye düşünürdüm pek önemsemezdim. Yazlarıda 3-5 gün geciktiği olurdu . Evlendim 1 buçuk sene geri çekilme yöntemiyle korunduk sonraki ilk korunmasız ilişkimizden sonra benim ağrılarım bitmek bilmedi devamlı bir kasık ağrısı bel ağrısı var bacaklarıma kadar vuruyor , sabahları yoğun bir mide bulantısı o kadar hamilelik belirtisi gibi ki kafayı yedirticek boyutta yaptığım testler negaitf çıkınca soluğu doktorda buldum pco olduğumu söyledi değerlerim lh:11 fsh:6 diğer değerlerimde normal sınırlar içersinde . Öyle kilo problemi sivilcelenme kıllanma vs de yok bende . Ben doktora uzun zamandır bebek olmadığını söylemiştim başlarından savmasınlar diye oda böle diyince hsg simir falan istedi benden eşinde gelsin vs dedi tedavisizde bebeğin olmaz demiyorum ama bu testleri görmeden net bi tedavi şekli veremeyiz dedi. Hsg yi araştırdım hemen ve baktıkça ağladım cesaret edemedim bi türlü:( Sonra çevremdekilerde bekle daha yeni düşünüyosunuz dedi uzunca bi süre olmazsa gider çektirirsin falan deyince bende çözümü bitkisel tedavilerde aramaya başladım. Soğan kürüne başlamıştım geçen ay 15 gün düzenli kullandım . sonra bir aylık adet döngüme göre olmam gereken ayda açık kahrenegi lekelenme geldi devamı gelmeyince yerleşme kanamasımı acaba dedim. Sonra 1 hafta daha geçti eşimle çok afedersiniz ilişkiye girdiğimiz ertesi günü müthiş bir karın ağrısıyla uyandım ertesi gün ama anormal boyutta tuvaletimi yaparken canımın acısından ölüyorum kasıklarım makat kısmım zonluyo bildiğiniz sonrasında peçeteyle silince gene kahverengi lekelenmeler oldu hemen acile gittik çevremdeki herkez hamilesin dedi ama hamilelik bu derece ağrılı olmazdı diye düşündüm kan ve idrar testi yaptılar hamile olmadığım, idrar testimdede anormal bir değer olmadığını kronik bir kasık ağrısı olduğunu söylediler iğne verdiler eve döndük. Sonrasında aklıma geldi soğan kürü yaptığım acaba dedim bütün bu ağrılara ara kanamalara vs ondanmı olmuştur diye . Yani normalde soğan kürü kullanma aşamasında kanama yaptırıyo benim üzerinden 1 hafta geçmişti lekelenme gibi olmuştu. Allah isteyen herkeze evlat nasip etsin yaşım 29 o yüzden geç kaldığımı düşünüp iyice stres yapıyorum bu durumu streste düşmanı tabii ne diyim tez zamanda isteyen herkeze annelik nasip olur inşallah.

Yaa çok ama çok sevindim.hayırlısıyla kucağına al inşAllah.
Kocaman da olmuşsunuz çok az kalmış bebek ve sen iyi olun da hiç bişeyi takma kafana,dr uda bulursun doğumuda yaparsın.en zor kısmı bitmiş.
Cem beye sadece muayene olup mu hamile kaldın?hiç bir işlerm olmadan yani ayy nolur birazcık anlat.çok seviniyorum böle duydukçe bak oluyor işte benimde olacak diyorum.
Yani rahim filmi mucizesini mi yaşadın sende?ben çektireli 1,5 ay oldu ne gelen var ne giden.echomara gittikten ne kdr süre sonra hamile kaldın?

Tekrar merhaba

Ben echomar a gittikten 4-5 ay sonra hamile kaldım.
O arada Cem bey ile görüşmüştüm. Film sonuçlarımı göstermek için yeniden gittiğimde bana laporoskopi önermişti. Sonrasında 3-5 ay istersem doğal yolla hamile kalmayı deneyebileceğimi ama yaş sınırına da dikkat etmemi. eğer işe yaramaz ise tüp bebeğe başlamayı önermişti.
Tabii maddi açıdan biraz sıkıntılı bi dönemde olduğumuz için laporoskopi ücretini falan ayarlamaya çalışıyorduk. Eylül ya da Ekim de laporoskopi olmam gerekiyordu olamadım. Ekim sonu parayı ayarlayınca da Kasım da regl olmayk bekledim tabii. Regl nin 3. günü falandı sanırım o işlem. Regl olmayınca Cem bey i aradım yeniden. test yaptım (idrar) bişey çıkmadı. Bana adet söktürücü kullanmamı söyledi. Onu da kullandım fakat işe yaramadı. Yeniden test yaptım yine çıkmadı bişey. Aynı gün gidip bi de kan testi yaptırdım :) 6 haftalık hamile olduğum çıktı ortaya. Yani bu ev tipi gebelik testleri her zaman doğru olmayabiliyor.
adet söktürücü den dolayı epey bi sancı ağrı çektim tabii. Cem bey düşük riskine karşı benim en yakın kadın doğum doktoruna gitmemi, bebeğin kesesinid e kontrol ettirmemi ve ona haber vermemi istedi.
Her şey normaldi, fakat aşırı sancıdan dolayı düşük önleyici progestan kullanıp biraz dinlenmem gerekti.
Cem bey i sonrasında yeniden ziyaret ettim, hem bana doktor önermesi için hem de teşekkür etmem için. kendisi de muayene etmek istedi. Sorunsuz bir gebelik olduğunu söyleyip bir daha görüşmemeyi diledi.
Rahim filminin de buna etkisi olabileceğini ama benim durumumda birisi için bu durumu en iyi açıklayan kelimenin de mucize olduğunu söyledi.
Çünkü hem rahimde ciddi şekil bozuluğu, kavite derinliği var, hem polikistik over ım, hem de rahim ağzında 2 adet 3-4 mm lik polip var. Yaş da 34 dü tabii o zaman :)
Ben çocuk sahibi olabilmek için laporoskopi yi de, histereskopiyi de tüp bebek işlemlerini de göze almıştım. Ama her şey beyinde bitiyor arkadaşım. Moral motivasyon çok önemli. Ben nasılsa ameliyat olucam diye çocuk fikrine odaklanmayı bıraktığım anda hamile kaldığıma inanıyorum. Dermansız dert değil diye düşündüğümde ve nihayet bana mantıklı bir çözüm yolu önerildiğinde zihnim de düşüncelerim de rahatladı.
Cem bey in bu konuda bana yardımı çok dokundu gerçekten de. Rahim filminin de buna etkisi olduğu kanaatindeyim ayrıca.
Bu sürecte sürekli aynı noktaya odaklanıp ıskaladığımız şeylere dikkat etmemiz gerekiyor. Mesela kendi ruh sağlığımızı es geçiyoruz. Fakat bu sürecin içinde iken de bunu başarmak gerçekten zor.
Benim bu konudaki destekçilerim eşim ve doktorum Cem bey olmuştur. İkisine de ne kadar teşekkür etsem azdır.
İnşallah sağlıklı sıhhatli ve hayırlı olur sonrası da.

Çok haklısın kesinlikle beynimizde bitiyor.esas mucize bu ve bunu başarabilmek.
Ne mutlu ki sen başarmışsın umarım bende başarırım.(ama nasıl bilmiyorum benim için çok zor)
Yaş faktörüne gelince bende 32 yaşındayım.zamanım daralıyor.
Artık ben yazdıklarını okur okur kendime pay çıkartmaya çalışırım.genel olarak çok kafaya takıyorum herşeyi ve özellikle bebek konusunu.:)
Dilerim ki evladını sağlıkla,mutlulukla kucağına alırsın.uzun uzun yazmışsın çok teşekkür ederim.
Sevgiler se-DNA se-DNA

Çok haklısın kesinlikle beynimizde bitiyor.esas mucize bu ve bunu başarabilmek.
Ne mutlu ki sen başarmışsın umarım bende başarırım.(ama nasıl bilmiyorum benim için çok zor)
Yaş faktörüne gelince bende 32 yaşındayım.zamanım daralıyor.
Artık ben yazdıklarını okur okur kendime pay çıkartmaya çalışırım.genel olarak çok kafaya takıyorum herşeyi ve özellikle bebek konusunu.:)
Dilerim ki evladını sağlıkla,mutlulukla kucağına alırsın.uzun uzun yazmışsın çok teşekkür ederim.
Sevgiler se-DNA se-DNA
Bende çok kafama takıyorum ya... nasıl asicaz bu sorunu

Back