Yaa çok ama çok sevindim.hayırlısıyla kucağına al inşAllah.
Kocaman da olmuşsunuz çok az kalmış bebek ve sen iyi olun da hiç bişeyi takma kafana,dr uda bulursun doğumuda yaparsın.en zor kısmı bitmiş.
Cem beye sadece muayene olup mu hamile kaldın?hiç bir işlerm olmadan yani ayy nolur birazcık anlat.çok seviniyorum böle duydukçe bak oluyor işte benimde olacak diyorum.
Yani rahim filmi mucizesini mi yaşadın sende?ben çektireli 1,5 ay oldu ne gelen var ne giden.echomara gittikten ne kdr süre sonra hamile kaldın?
Tekrar merhaba
Ben echomar a gittikten 4-5 ay sonra hamile kaldım.
O arada Cem bey ile görüşmüştüm. Film sonuçlarımı göstermek için yeniden gittiğimde bana laporoskopi önermişti. Sonrasında 3-5 ay istersem doğal yolla hamile kalmayı deneyebileceğimi ama yaş sınırına da dikkat etmemi. eğer işe yaramaz ise tüp bebeğe başlamayı önermişti.
Tabii maddi açıdan biraz sıkıntılı bi dönemde olduğumuz için laporoskopi ücretini falan ayarlamaya çalışıyorduk. Eylül ya da Ekim de laporoskopi olmam gerekiyordu olamadım. Ekim sonu parayı ayarlayınca da Kasım da regl olmayk bekledim tabii. Regl nin 3. günü falandı sanırım o işlem. Regl olmayınca Cem bey i aradım yeniden. test yaptım (idrar) bişey çıkmadı. Bana adet söktürücü kullanmamı söyledi. Onu da kullandım fakat işe yaramadı. Yeniden test yaptım yine çıkmadı bişey. Aynı gün gidip bi de kan testi yaptırdım :) 6 haftalık hamile olduğum çıktı ortaya. Yani bu ev tipi gebelik testleri her zaman doğru olmayabiliyor.
adet söktürücü den dolayı epey bi sancı ağrı çektim tabii. Cem bey düşük riskine karşı benim en yakın kadın doğum doktoruna gitmemi, bebeğin kesesinid e kontrol ettirmemi ve ona haber vermemi istedi.
Her şey normaldi, fakat aşırı sancıdan dolayı düşük önleyici progestan kullanıp biraz dinlenmem gerekti.
Cem bey i sonrasında yeniden ziyaret ettim, hem bana doktor önermesi için hem de teşekkür etmem için. kendisi de muayene etmek istedi. Sorunsuz bir gebelik olduğunu söyleyip bir daha görüşmemeyi diledi.
Rahim filminin de buna etkisi olabileceğini ama benim durumumda birisi için bu durumu en iyi açıklayan kelimenin de mucize olduğunu söyledi.
Çünkü hem rahimde ciddi şekil bozuluğu, kavite derinliği var, hem polikistik over ım, hem de rahim ağzında 2 adet 3-4 mm lik polip var. Yaş da 34 dü tabii o zaman :)
Ben çocuk sahibi olabilmek için laporoskopi yi de, histereskopiyi de
tüp bebek işlemlerini de göze almıştım. Ama her şey beyinde bitiyor arkadaşım. Moral motivasyon çok önemli. Ben nasılsa ameliyat olucam diye çocuk fikrine odaklanmayı bıraktığım anda hamile kaldığıma inanıyorum. Dermansız dert değil diye düşündüğümde ve nihayet bana mantıklı bir çözüm yolu önerildiğinde zihnim de düşüncelerim de rahatladı.
Cem bey in bu konuda bana yardımı çok dokundu gerçekten de. Rahim filminin de buna etkisi olduğu kanaatindeyim ayrıca.
Bu sürecte sürekli aynı noktaya odaklanıp ıskaladığımız şeylere dikkat etmemiz gerekiyor. Mesela kendi ruh sağlığımızı es geçiyoruz. Fakat bu sürecin içinde iken de bunu başarmak gerçekten zor.
Benim bu konudaki destekçilerim eşim ve doktorum Cem bey olmuştur. İkisine de ne kadar teşekkür etsem azdır.
İnşallah sağlıklı sıhhatli ve hayırlı olur sonrası da.