polikistik over belası

Beş kilo versen Herşeyin daha kolay olur bence arkadaşım da kilo vermişti. olmayacak diye olumsuz Düşünme çok önemliymiş bu da.

Ben 31 yaşındayım esim 35 biz zaman kaybetmek istemedikce olmuyor malesef

merhaba benimde ultrasonda yumurtalığımın birinde küçük kistler vardı adetlerimde düzenli olur hep kilom 75 pkomuyum bende acaba

adetlerının duzenlı olması cok ıyı cnm.ben ılacsız regl olmuyorum :KK43:
ALLAH'IM YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH ÇOK BEKLETMEZ BİZİ MELEKLERİMİZ :(
BEN YARIN SOĞAN KÜRÜNE BAŞLIYORUM KİSTLER İÇİN SENDE YAPABİLİRSİN CANIM ADETİDE SÖKTÜRÜYOMUŞ SANIRIM

gelır dıye bekledım desem salakca olcak dımı.3 aydır glıfor ıcıom yumurtlama saglıyormus onu bekledım.bırde nurs lokmaan hekımın cıvanpercemlı karısık bıtkı cayını ıctım bekledım.gelmedı gelmedı gelmedı:KK62::KK62::KK62:estrofem warmıs ondan alcam ıccem
Yok tatlım ne salakçası Estağfurullah. Sadece bildiğin bişey mi vardı diye sordum. Ben en çok 60 gün dayanmıştım. Glifor ben de kullanıyorum. Fazla kilon var mı? Ben 12 kilo verdim pco yu öğrendikten sonra adetlerim çok düzene girdi. Tabi glifora devam ediyorum ve glisemik İndeksi düşük beslenmeye özen gösteriyorum. İnsülin direnci yumurtlamayı engelliyor malum.
Ben bir kere ilaç kullandım o da tarlusal idi. Burda pco lu bir arkadaş daha vardı o da ilaçsız adet göremiyordu ama yumurtlama ilaçları ile hamile kaldı. Şimdi miniğinin gelmesini bekliyor inşallah.
Glifor bizim için çok önemli. Hamile kaldığımızda da devam etmemiz gerekiyormuş.

Yok tatlım ne salakçası Estağfurullah. Sadece bildiğin bişey mi vardı diye sordum. Ben en çok 60 gün dayanmıştım. Glifor ben de kullanıyorum. Fazla kilon var mı? Ben 12 kilo verdim pco yu öğrendikten sonra adetlerim çok düzene girdi. Tabi glifora devam ediyorum ve glisemik İndeksi düşük beslenmeye özen gösteriyorum. İnsülin direnci yumurtlamayı engelliyor malum.
Ben bir kere ilaç kullandım o da tarlusal idi. Burda pco lu bir arkadaş daha vardı o da ilaçsız adet göremiyordu ama yumurtlama ilaçları ile hamile kaldı. Şimdi miniğinin gelmesini bekliyor inşallah.
Glifor bizim için çok önemli. Hamile kaldığımızda da devam etmemiz gerekiyormuş.
Canım bu glifor denilen ilaç kilo vermeye de yarıyormuş doğru mu özellikle pkolu olanlara kilo versin diye doktor öneriyormuş

Canım bu glifor denilen ilaç kilo vermeye de yarıyormuş doğru mu özellikle pkolu olanlara kilo versin diye doktor öneriyormuş
Kilo vermeyi kolaylaştırıyor doğru ama kilo verme amacıyla vermiyor doktorlar pco da insülin direnci oluyor insülin direnci de yumurtlamayı engelliyor glifor yumurtlama sağlamak amacıyla veriliyor.
Dikkat etmezsem yediğime hemen kilo alıyorum canım ilacı kullansam da. Yani tek başına ilaçla kilo verilmesi mümkün değil ama insülin direnci olanlar zor kilo veriyor ya malum ilaç o direnci kırıyor. Yediklerime dikkat edip spor yapınca veriyorum kilo

Kızlar bir sitede buldum bunu ya o kadar araştırdım düşükle pco nun alakali olduğunu ilk defa düşündüm sizin sayenizde. 10 doktora gittim bir tanesi bile bahsetmedi Allahalla

Polikistik Over Sendromu (PCO); Yumurtalıkların üzerinde birçok kistin bulunduğu ve kistler arasındaki dokularında arttığı durumlar polikistik over sendromu olarak adlandırılır. Polikistik over sendromu kalıtımla geçer, annesi veya kız kardeşlerinde PCO olan kadınlarda çok sık görülür. Bu sendrom infertilite ve gebelik kayıplarına yol açan birçok immün problem ile ilişkilidir. Bu sendromda düzensiz ya da adet kanaması olmadan geçen sikluslar, aşırı tüylenme, sivilcelenme, saç dökülmesi ve şişmanlık görülür. Polikistik over sendromu olan kadınlarda kanda pıhtılaşma eğiliminin artması ve yüksek tansiyon sık görülen diğer problemlerdir. Bu kadınlarda testosteron, androstenedion gibi erkeklik hormonlarının ve insülin hormonunun düzeyi artar, östrojen ve progesteron hormonlarının düzeyi düşer, FSH/LH oranı bozulur (azalır). Polikistik over hastalığının tanısı ultrasonografik inceleme ile konur.

Kilo verilmesi hastalığın tedavisinde önemli bir basamaktır. Bu hastalarda menstrual siklusun 7 ile 9. günleri arasında LH (Luteinize edici hormon) düzeyi belirlenir. Bu hormonun yüksekliği infertilite ve düşük nedeni olabilir. Polikistik over sendromunun tedavisinde ovulasyonun gerçekleşmesi için hormon preparatları kullanılır. Ayrıca laparoskopik olarak yumurtalıklardaki kistlerin koter veya lazer ile yakılması da önerilir. Bu operasyondan sonra ovulasyonun elde edilmesi ve LH düzeyinin düşmesi beklenir.

PCO tedavisinde en son gelişme metformin olarak adlandırılan ve serbest açlık insülin düzeyini düşüren ilacın kullanılmasıdır. Metformin, yüksek olan insülin ve erkeklik hormonlarının normal düzeye inmesini ve kan basıncının düşmesini sağlar. Metformin kilo verilmesini hızlandırır, kolesterol düzeyinin düşmesini sağlar ve kandaki pıhtılaşmayı engeller. Gebelik döneminde kullanıldığında gelişmekte olan bebeğe zararlı bir etkisi olmayan metformin düşük görülme ihtimalini azaltır.

Kilo vermeyi kolaylaştırıyor doğru ama kilo verme amacıyla vermiyor doktorlar pco da insülin direnci oluyor insülin direnci de yumurtlamayı engelliyor glifor yumurtlama sağlamak amacıyla veriliyor.
Dikkat etmezsem yediğime hemen kilo alıyorum canım ilacı kullansam da. Yani tek başına ilaçla kilo verilmesi mümkün değil ama insülin direnci olanlar zor kilo veriyor ya malum ilaç o direnci kırıyor. Yediklerime dikkat edip spor yapınca veriyorum kilo
Galiba bende de var insülin direnci o kadar sporda yapıyorum bi türlü kilo veremiyorum

Back