Gebeliğe Hazırlık PKOS'lu ve Anne Olmak

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Moralini yüksek tut canım unutsuz olma allah herkesin yanında . İnşallah sneinde en yakın zamanda gönlüne göre verir . Hayırlısı ile.
Ben inofolic kullandım hormon degerlerim düzeldi biraz hemde ilk kutuda . O ilacı kullanmaya devam et . Doktor pko görüntüsü bile yok dedi kullandıktan sonra

Cok teşekkür ederim canim. Benim de ilk kullanimda kistler tamamen yok oldu. Ama sogan kuru de yapiyorum. Gerci ona daha bir hafta oldu baslayali ama inofolik mi sogan mi bilemesem de sonuc guzel.

Lh 18 lerdeydi 11 e kadar dustu mesela. Digerleri hep normal

Oh cok iyi diğerleri de düşmüştür fsh lh düşüyor benim de düştüler . Soğan kürüde gercekten faydalı yap onu da içinin temizlendiini anlıyorsun

O zaman artık kafana takma labfaresi
Şansın yaver giderse olur bebeğin

Oh cok iyi diğerleri de düşmüştür fsh lh düşüyor benim de düştüler . Soğan kürüde gercekten faydalı yap onu da içinin temizlendiini anlıyorsun
evet evet diğerleri çok normal. hepsi olması gereken yerde elhamdülillah :) lh bu ay da düşmezse aslanpençesi deneyeceğim bakalım.

O zaman artık kafana takma labfaresi
Şansın yaver giderse olur bebeğin

artık takmıyorum aslında en büyük korkum hsg ydi. O bitince öyle rhatladım ki. Eşim bile diyor bakışların değişti.

gerçekten yükmüş omuzlarımda. bundan sonrası Allah'ın takdiri. Takacak birşey yok herşey yolundaysa..

O verirse olacak vermezse olmayacak.

Merhaba kızlar,

Benimde yumurtalıklarım pko görünümünde. Bu ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım kan testi bile yaptırdım negatif malesef. Adet olmayı bekliyorum. Sizin ne kadar süredir bebeşiniz olmuyo. Dr unuz ne gibi tedaviler uyguluyor.

merhaba hoşgeldin.
ben henüz bir tedaviye başlamadım geçtiğimiz günlerde hsg çekildim şu an beklemedeyim :)

Kızlar doktor bana 21. günde progesteron ölçülecek demişti. ben adet bittikten sonra 21. gün sanmıştım ama sanırım başlangıçtan sayarak 21 günmüş...

Adet günüm geldiğinde kahverengi lekelenmeler oldu kendi kendine. Haliyle sevinçten bir uçtum havalara. Ancak sonrasında kırmızıları gördüm.

Doktorumla görüştüm ve artık klomen başlamalıyız dedi. Bu ay ilk defa klomen kullandım. İlişkiye dikkat ettik. Şimdi BAT 27 Mayıs. Beklemedeyim.

Bir de normalde klomenden sonra çatlatma iğnesi yapılacaktı ancak usg yapamadık gidemediğim için. bu ay doğal seyrinde gözleyeceğiz. Olmaza bir sonraki adet döngüsünde klomen+çatlatma iğnesi denenecek.

Canim ne guzel olmus butun tedavi surecin anlatmissin hepsini okudum tek tek
Bende de pco var iki ay once klomen tedavim oldu ama doktordan memnun kalamadim sonraki ay akisina biraktim ve kendim inofolic kullandim 20.30 gun geciken adetim 4 gun gecikti dun adetimin 3.gunuydu baska bi doktora gittim glifor ve gunde iki tane klomen basladi inofolic istedim onun yerine daha iyi bi takviye vericem dedi baska bisey verdi bu ay da olmazsa hsg cekeriz dedi bend korkuyorum insallah gerek kalmaz

ilk mesajda da dediğim gibi benim için günlük gibi oldu burası geriye dönük bakabiliyorum. hem de inşallah birilerine de faydam olur ya da en azından destek olur. içinde yaşarken zor geliyor insana sonra aa herkes benzerlerini yaşıyormuş diye görünce rahatlıyorum.

inofolik ve glifor ben de kullanıyorum. ikisini de günde 1 tane. klomeni de normalde günde iki kullamış forumda çoğunluk bana 1 kullan dedi doktor.

hsg'den hiç korkma ve bence ilk onu çektir düşünsene eğer tıkalıysa onca ilaç boşuna... senin de sürecin benimkine benziyor hsg dışında. inşallah ikimizin de hayırlı haberlerini paylaşmak da nasip olur.

Canim ilk ay banada bi tane klomen verdi bi tane yumurta olustu o yuzden bu sefer iki oldu insallah canim en kisa surede anne oluruz

Uzun zamandır yazamıyordum. Şimdi bir bakalım neler yaşamışım.

Mayıs Haziran ve Temmuz ayında klomen kullandım. İlk kullandığımda biraz kasık ağrım filan olmuştu ama kontrole gidemediğim için hiç gelişti mi görme şanımız olmadı maalesef. Sonraki iki kullanımımda ise takip edilmesine rağmen maalesef hiç bir tepki olmadı. Bırak çatlamayı filan büyümediler bile. Haliyle oldukça zor günler geçti benim için.

Bu durumun ardından doktorum biraz kendime gelmem için süre tanıdı. Ağustos ayında normal seyrinde bıraktım herşeyi. 47. günde de adet olmayınca adet söktürücü kullanarak adet oldum. Dün 4. günümdü. Tekrar doktorumun yanına hazır olduğumu söylemeye gittim. Artık yumurtlama iğnesine geçtik. Dün ilk dozumu aldım. Üç gün aynı şekilde olacak ve sonra kontrole gideceğim. Duruma göre 10 güne kadar iğne kullanılabiliyormuş. Ultrason ile baktığımızda iyi durumda oldukça fazla yumurtan var bunlardan bir kaçını inşallah büyütürüz dedi.

Yumurtalar geliştiğinde çatlama iğnesi ve ardından aşılama prosedürüne geçeceğiz. Şimdilik durumlar bu şekilde.

Aynı zamanda spora da başladım ve 2 kilo verdim. Bir yandan da fazla kilolalarım ile boğuşuyorum. Yapılan ölçümler pek iç açıcı değil. Yağ oranım yüzde 41 çıktı. Bir an önce 30 lara inmesi gerekiyor.

Aylar sonra da olsa özet geçmek için tekrar geldim.

Aşılama deneyimim maalesef olumsuz sonuçlandı çünkü klomenle hiç uyarılmayan yumurtalıklarım aşılamada kullanılan ilaçlara aşırı tepki verdi. Baştan yavaş yavaş büyüyüp sonra hepsi alevleniyordu. Ohss riski sebebiyle tedaviyi tamamlayamadan bıraktık.

Doktorum tüp bebek önerdi. Ve ona başladık. Kasım ayında 24 adet yumurtam toplandı bunlardan 16 tanesi embriyo oldu ve 6 tanesi 5.güne ulaştı. Ohss riski devam ettiği için total freezing yapıldı. Nihayet bugün iki tane fındık transfer edildi.

Eğer gelmeye karar verirlerse haftaya hayırlı haberle dönerim inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…