Moralini yüksek tut canım unutsuz olma allah herkesin yanında . İnşallah sneinde en yakın zamanda gönlüne göre verir . Hayırlısı ile.Burayı artık anne olma günlüğüm olarak kullanacağım. Hem başımdan geçenleri kimseye anlatamadığım için kendimi rahatlatmak amacıyla hem de belki yazdıklarım birilerine ışık olur diye yazmaya karar verdim.
17 yaşımdayken PKOS tanısı aldım. 8 sene boyunca Diane kullanarak adet oldum. Sonra kanser riski yüksek olduğu için bıraktırdılar. Adet söktürücü kullanmazsam 6 ay bile adet olmuyorum. 2016 yılında evlendim, evlendiğim günden beri korunmadım ve çocuğum henüz olmadı. Evlendiğimde vajinismus tedavisi gördüm ve bir başarısız HSG grişimimim oldu. Şimdi yeniden başlıyorum...
Bu hafta sonu özel hastaneye gittim. Doktor çok moralimizi bozdu. Olumlu hiçbirşey söylemedi. Eşimi de ağlattı... Ben her zamanki gibi güçlü durmak için çabalıyorum.
Kilom yüksek, 10 kg verdim yaklaşık 17 kg kadar fazlam var. İki günde bir spor yapıyorum ve yüzüyorum.
İnofolic combi başladım, bir de tarlusal. Bir kaç aydır da glifor kullanıyorum.
İlk hedef düzenli bir şekilde devam edip kilo vermek.
İkinci hedef ilaçlarımın düzenini aksatmamak.
Adetimin 2. günü soğan kürüne başlıyorum.
Adetimin 3.-4. günü hormon testlerini vereceğim.
Adet bitiminden 3-4 gün sonra HSG çekileceğim.
Allah yardımcım olsun.
Moralini yüksek tut canım unutsuz olma allah herkesin yanında . İnşallah sneinde en yakın zamanda gönlüne göre verir . Hayırlısı ile.
Ben inofolic kullandım hormon degerlerim düzeldi biraz hemde ilk kutuda . O ilacı kullanmaya devam et . Doktor pko görüntüsü bile yok dedi kullandıktan sonra
Oh cok iyi diğerleri de düşmüştür fsh lh düşüyor benim de düştüler . Soğan kürüde gercekten faydalı yap onu da içinin temizlendiini anlıyorsunCok teşekkür ederim canim. Benim de ilk kullanimda kistler tamamen yok oldu. Ama sogan kuru de yapiyorum. Gerci ona daha bir hafta oldu baslayali ama inofolik mi sogan mi bilemesem de sonuc guzel.
Lh 18 lerdeydi 11 e kadar dustu mesela. Digerleri hep normal
Güzel haberlerle geldim çok şükür.
Perşembe günü devlet hastanesinde hsg randevum vardi. Bütün günüm harcandi ama değdi. Sabahtan oglene kadar tahlil verebilmek icin sıra bekledim. Ogleden sonra tam hsg sirasi bana geldi ve ekibin erkek olduğunu ogrenince geri çıktım. Eşim hasta haklarina gidelim dedi. Hastanenin hasta hakları ekibi ve bashekim yardimcisi inanilmaz yardimci oldular ve talebim uzerine kadın hekim ve teknisyenler getirdiler. Hsg sirasinda cook korkuyordum. İceriden uc kisi çıktı üçü de aglayarak çıktı. Haliyle cok gerilmistim.
Daha once buraya da yazmistim. Bir hg girisimim olmustu ancak vajinismus sebebiyle yapilamamisti. Yine olmayacak diye aglayarak girdim. Hekim olsun teknisyenler olsun cok kibar ve anlayisliydi.
Ufak bir acı oldu ama agda yapan insanlar olarak asla korkuldugu gibi olmadigini rahatlikla söyleyebilirim.
Hekime işlem öncesi durumumu anlatmistim. Pkos oldugumu korunmadigimi filan.. Cekim sirasinda beni cesaretlendirmek icin hadi bak cocugunla parka gittgini hayal et onun icin dayan demeye basladi. o kadar duygulandim ki aglamaya basladim. Hoca da islem bitince yanima geldi elimi tuttu.
Hayatimda yasadigim en duygusal anlardan biridi.
Çekim sonrası kadin dogum uzmanina ciktik sonuc icin. Ve ikinci guzel haber de soyle geldi.
Gecen ay yumurtaliklarimda kistler vardi. O zamandan beri inofolik kullaniyorum. Adeim bittiginden veri de sogan kuru yapiyorum. Veeee hersey tertemiz. Kanallar acik, kist yok,rahim duvari normal.
Klomen dedim, gerek yok bekleyelim bir sonraki ay yazalim dedi. Sonc olarak tum hormonlarim ve fiziksel durumum oldukca normal gorunuyor.
evet evet diğerleri çok normal. hepsi olması gereken yerde elhamdülillah :) lh bu ay da düşmezse aslanpençesi deneyeceğim bakalım.Oh cok iyi diğerleri de düşmüştür fsh lh düşüyor benim de düştüler . Soğan kürüde gercekten faydalı yap onu da içinin temizlendiini anlıyorsun
O zaman artık kafana takma labfaresi
Şansın yaver giderse olur bebeğin
merhaba hoşgeldin.Merhaba kızlar,
Benimde yumurtalıklarım pko görünümünde. Bu ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım kan testi bile yaptırdım negatif malesef. Adet olmayı bekliyorum. Sizin ne kadar süredir bebeşiniz olmuyo. Dr unuz ne gibi tedaviler uyguluyor.
Kızlar doktor bana 21. günde progesteron ölçülecek demişti. ben adet bittikten sonra 21. gün sanmıştım ama sanırım başlangıçtan sayarak 21 günmüş...
Evet 7 gün gecti uzerindenevet başlangıcından itibaren sayacaksın
kaçırdın mı şimdi
Evet 7 gün gecti uzerinden
boşver canını sıkma, bi dahaki ay bakarlar gerekirse
ben de 20. günü yaptırmıştım
doktora göstermeye gitmedim.
Canim ne guzel olmus butun tedavi surecin anlatmissin hepsini okudum tek tekAdet günüm geldiğinde kahverengi lekelenmeler oldu kendi kendine. Haliyle sevinçten bir uçtum havalara. Ancak sonrasında kırmızıları gördüm.
Doktorumla görüştüm ve artık klomen başlamalıyız dedi. Bu ay ilk defa klomen kullandım. İlişkiye dikkat ettik. Şimdi BAT 27 Mayıs. Beklemedeyim.
Canim ne guzel olmus butun tedavi surecin anlatmissin hepsini okudum tek tek
Bende de pco var iki ay once klomen tedavim oldu ama doktordan memnun kalamadim sonraki ay akisina biraktim ve kendim inofolic kullandim 20.30 gun geciken adetim 4 gun gecikti dun adetimin 3.gunuydu baska bi doktora gittim glifor ve gunde iki tane klomen basladi inofolic istedim onun yerine daha iyi bi takviye vericem dedi baska bisey verdi bu ay da olmazsa hsg cekeriz dedi bend korkuyorum insallah gerek kalmaz
Canim ilk ay banada bi tane klomen verdi bi tane yumurta olustu o yuzden bu sefer iki oldu insallah canim en kisa surede anne oluruzilk mesajda da dediğim gibi benim için günlük gibi oldu burası geriye dönük bakabiliyorum. hem de inşallah birilerine de faydam olur ya da en azından destek olur. içinde yaşarken zor geliyor insana sonra aa herkes benzerlerini yaşıyormuş diye görünce rahatlıyorum.
inofolik ve glifor ben de kullanıyorum. ikisini de günde 1 tane. klomeni de normalde günde iki kullamış forumda çoğunluk bana 1 kullan dedi doktor.
hsg'den hiç korkma ve bence ilk onu çektir düşünsene eğer tıkalıysa onca ilaç boşuna... senin de sürecin benimkine benziyor hsg dışında. inşallah ikimizin de hayırlı haberlerini paylaşmak da nasip olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?