• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık PKOS'lu ve Anne Olmak

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aylar sonra da olsa özet geçmek için tekrar geldim.

Aşılama deneyimim maalesef olumsuz sonuçlandı çünkü klomenle hiç uyarılmayan yumurtalıklarım aşılamada kullanılan ilaçlara aşırı tepki verdi. Baştan yavaş yavaş büyüyüp sonra hepsi alevleniyordu. Ohss riski sebebiyle tedaviyi tamamlayamadan bıraktık.

Doktorum tüp bebek önerdi. Ve ona başladık. Kasım ayında 24 adet yumurtam toplandı bunlardan 16 tanesi embriyo oldu ve 6 tanesi 5.güne ulaştı. Ohss riski devam ettiği için total freezing yapıldı. Nihayet bugün iki tane fındık transfer edildi.

Eğer gelmeye karar verirlerse haftaya hayırlı haberle dönerim inşallah :)
Aminnnn

Aylar sonra da olsa özet geçmek için tekrar geldim.

Aşılama deneyimim maalesef olumsuz sonuçlandı çünkü klomenle hiç uyarılmayan yumurtalıklarım aşılamada kullanılan ilaçlara aşırı tepki verdi. Baştan yavaş yavaş büyüyüp sonra hepsi alevleniyordu. Ohss riski sebebiyle tedaviyi tamamlayamadan bıraktık.

Doktorum tüp bebek önerdi. Ve ona başladık. Kasım ayında 24 adet yumurtam toplandı bunlardan 16 tanesi embriyo oldu ve 6 tanesi 5.güne ulaştı. Ohss riski devam ettiği için total freezing yapıldı. Nihayet bugün iki tane fındık transfer edildi.

Eğer gelmeye karar verirlerse haftaya hayırlı haberle dönerim inşallah :)
Merhaba transferiniz hayırlı olsun umarım güzel sonuçlanır. Transfere hazırlanırken hangi ilaçları kullandınız acaba?

Uzun zaman sonra bir güncelleme daha gelsin o zaman.

O uzun hikayenin sonucunda, transfer edilen iki fındık da biz geliriz ki diyerek tutunmaya karar verdiler. Şu an 20. haftamdayım ve elhamdülillah herşey yolunda.

Gebe kaldıktan sonra sivilcelerim gitti, şimdiye kadar 6 kilo verdim, vücudum acayip derecede şekillendi ve PKOS'un sebep olduğunu düşündüğüm birçok belirtim yok oldu. Fındıklar da kocaman oldu.

Bu günlüğü açarken çok umutsuzdum şimdi doğum için gün saydığıma inanamıyorum. Ama çok şükür.

Lütfen ümidinizi kaybetmeyin, her zaman bir yolu var demek istiyorum bir de. Bu süre içinde yani PKOS teşhisi aldığım 17 yaşımdan beri her doktora gittiğimde problemler konuşuldu. Hani hormonumun ne kadar yüksek olduğu, kistlerimin boyutu, rahim duvarımın kalınlığı, nasıl hamile kalamayacağım.... Saymakla bitmeyen sayısız kötü tecrübeydi benim için kadın doğum doktorları..

Şimdi ise her doktora gittiğimde herşey yolunda, sağlıklısın, bebekler büyüyor, harika gidiyorsun laflarını duymak içimi soğutmuyor. Hala her doktora gittiğimde yumurtalıklarımda kist var mı diye sorarken buluyorum kendimi. Hala gözüm oralarda bir problem arıyor. En son doktorum unut artık onlar geride kaldı deiynce kendime geldim.

Atlattığımız ya da yaşadığımız şey çok zor biliyorum. Bunu da ancak yaşayan biliyor. Ama ben bu aşamaya gelmemi hep pozitif olmama borçluyum. Mutlu olun güzel kadınlar, hepiniz mutlu olun. Göreceksiniz, siz mutlu olunca herşey değişecek.

Bir güncelleme daha gelsin!

Bebeklerim doğdu 1 yaşını geçti bile. Şu an düzenli adet oluyorum. Doğumdan sonraki kontrollerden birinde yine polikistik over görünümü vardı ama artık hiç bir belirtisi yok. Sivilce tüylenme vb hiç birşey hem de. Hormonlarım çok iyi. Tekrar çocuk istesem ne olur şu an kestiremiyorum. Ama herşey çok değişti.

Sizlere tavsiyem, tedavi gerekiyorsa olun. Tüp bebek, aşılama vs ne gerekiyorsa! Kendinizi yıprattığınıza üzdüğünüze asla değmez. Tamamen sağlıklı bile olsam şu an bekleyen 3 tane embriyom var belki hiç denemeden tekrar tüp bebek düşüneceğim.

Demem o ki! Yılmayın. Vazgeçmeyin!

Allah yardımcınız olsun.

Back
X