Ben de 23 yaşındayım 1 buçuk senelik evliyim ve 1 senedir bebek istiyoruz. Olmayınca doktor kontrollerinde öğrendim pko olduğumu. 2 kez klomen tedavisi gördüm birinde kist oldu hamilelik olmadı. Yumurtalarım oluşuyor ama gebelik olmuyor. Bu ay rahim filmi çekelim dedi doltorum herhangi bi tıkanıklık varsa görmek için ama biraz korkuyorum açıkcası genel anesteziyle çekiliyormuş. Aslında bu illette dengeli beslenmek yürüyüş yapmak ve stres yapmamak lazım ama stres yapmamak mümkün olmuyor ya hiç hamile kalamazsam korkusu başladı bende. Evlendiğin günden itibaren hiç korunma derim ben çok pişman oldum beklediğime. İnsanlara da söyleme korunmuyorum diye. Hala hamile kalamadınmı bakışlarından sorularından psikolojin bozuluyor. Ama bir de dahiliyeye git insülin direncine baktır. Ben çok kilo aldım evlendikten sonra. Tatlı krizlerim oluyordu. Meğer insülin direncim yüksekmiş ve yumurtlamayı engelliyormuş. Yani bağlantılı şeyler. İlaca başladığım ay 3 kilo verdim ve değerim normale döndü. Fakat hala ilacı kullanıyorum ve yumurtlama takibine gidiyorum. Adet oluyorum fakat İlaçsız yumurtlayamıyorum. Bu ay rahim filmi çekilecek diye ilaç kullanmadım. Bu illette de en beklemediğin anlarda hamile kalındığını çok duydum. Bebeğin olmaz diye bir şey yok sadece uzun süreçte hamile kalabiliyorsun. Şu ilk geceden hamile kalanlara nasıl özeniyorum anlatamamMerhabalar hanimlar .
24 yaşına girmek üzereyim bekarım .
4 gün önce 1 günlük adet gördüm hiç ağrı sizi olmadı birşeyler olduğunu tahmin ettim .
Doktora gittim hemen.
ultrason da bişey çıkmadı
ama hormon testlerinde senin Polikistik Over in var dedi bana .
Bu şekilde tedavi etmeden evlenirsen gebelik zor vs dedi .
3 kutu doğum kontrol hapı yazacağım adet görmen için dedi.
Kilo fazlalığı var hemen ideal kilona ulaş dedi .
Yumurtlamaların nerdeyse durmuş falan dedi
Tabi ben soğukkanlı durdum orda ama çıkar çikmaz ağladım .
Nasıl desem kızlar yillardir en çok istediğim şey anne olmak . Yengeç burcunun verdiği bir anaçlık belki de . Hep hayalim cok çocuk annesi olmak .
Şimdi daha bekarken hiç adet düzensizliği yaşamadığım halde ilk kez olan bu düzensizlikte bunu duymak beni çok üzdü ..
Hemen aklıma burası geldi . Yazayım dedim . İnşallah güzel yanıtlar alırım . İyi geceler
ben bu mesajı yazdıktan sonra başka bir doktora daaha gittimBen de 23 yaşındayım 1 buçuk senelik evliyim ve 1 senedir bebek istiyoruz. Olmayınca doktor kontrollerinde öğrendim pko olduğumu. 2 kez klomen tedavisi gördüm birinde kist oldu hamilelik olmadı. Yumurtalarım oluşuyor ama gebelik olmuyor. Bu ay rahim filmi çekelim dedi doltorum herhangi bi tıkanıklık varsa görmek için ama biraz korkuyorum açıkcası genel anesteziyle çekiliyormuş. Aslında bu illette dengeli beslenmek yürüyüş yapmak ve stres yapmamak lazım ama stres yapmamak mümkün olmuyor ya hiç hamile kalamazsam korkusu başladı bende. Evlendiğin günden itibaren hiç korunma derim ben çok pişman oldum beklediğime. İnsanlara da söyleme korunmuyorum diye. Hala hamile kalamadınmı bakışlarından sorularından psikolojin bozuluyor. Ama bir de dahiliyeye git insülin direncine baktır. Ben çok kilo aldım evlendikten sonra. Tatlı krizlerim oluyordu. Meğer insülin direncim yüksekmiş ve yumurtlamayı engelliyormuş. Yani bağlantılı şeyler. İlaca başladığım ay 3 kilo verdim ve değerim normale döndü. Fakat hala ilacı kullanıyorum ve yumurtlama takibine gidiyorum. Adet oluyorum fakat İlaçsız yumurtlayamıyorum. Bu ay rahim filmi çekilecek diye ilaç kullanmadım. Bu illette de en beklemediğin anlarda hamile kalındığını çok duydum. Bebeğin olmaz diye bir şey yok sadece uzun süreçte hamile kalabiliyorsun. Şu ilk geceden hamile kalanlara nasıl özeniyorum anlatamam
Polikistik overde yumurtalıklarında inci gibi dizili biçok yumurta gözükür. Normale göre çok yumurtamız olduğu için her ay biri seçilip büyüyemiyor ve hepsi kiste dönüşüyor. Normal insanlarda her ay bikaç tane yumurta olur ve biri büyük gelişir çatlar. Pkoda yumurta uyarıcı ilaçlarla yumurtalar büyütülüp çatlatma iğnesiyle çatlatılıyor ve genelde çoğul gebelik oluyor biçok yumurta gelişebildiği için. Ve soğan kürünü bi araştır derim tedaviye başlamadan önce. Rahmi ve kistleri atıyor gebeliğe hazırlıyormuş ve hormonların dengelenmesinde çok faydalıymış. Saraçoğlu pko için öneriyor. Ben önceden denedim kokusundan 1 kez içebildim ve çok öğürdüm bidaha içememiştim. Bu ay nezle olunca burnum tıkalıydı 1 haftadır çok rahat içtim ve 3 gündür kahverengi akıntım var bu iyi bir şey çünkü rahmin temizlendiğinin göstergesi. Sen de bi kendini zorlayıp yapabilirsen iyi olur hem bitkisel hem zararsızarkadaslar doktor ultrasondan bakıp gördü Polikistk olduğumu
tahlillerime bakınca da evet haklymşm dedi ..
nasıl gördü tahlillere bakmadan
kist mi var acaba
Dogru canim dogustan olan bisey pko. Ve asla gitmicek. Ama zayiflamak saglikli beslenmek etkisini azaltiyo sanslisin ki iki cocugun olmus. Ben ve benim gibi yillardir ugrasanlar var. Stres en buyuk dusmanimiz. Kilo. İnsulin direnci. Gibi gibi bi cok sey.Birde pkoyu dogustan olan sonradan olunmayan bir hastalık olarak duydum.acaba ne kadar gerçeklik payı var.
Dogru canim dogustan olan bisey pko. Ve asla gitmicek. Ama zayiflamak saglikli beslenmek etkisini azaltiyo sanslisin ki iki cocugun olmus. Ben ve benim gibi yillardir ugrasanlar var. Stres en buyuk dusmanimiz. Kilo. İnsulin direnci. Gibi gibi bi cok sey.
Bende de hicbir belirtisi yok cnm adetlerim duzenli hormonlarim normal zayifim ama pkoluyum. Yumurtaliklarim kist dolu.Canım inşallah en yakın surede senınde olur.malesef benım kız kardeşinden ileri düzeyde pko hastası.cok fazla kıstı var.Ama baktığımızda adetleri oldu olalı düzenli hiç günü şaşmaz.pkoya dair hiç bir belirtisi yok.bazen adetin düzenli oldugu da on onun olmaması anlamına gelmiyor malesef.bu pco çok tuhaf bı hastalık.korkularımı yenip gidemiyorum doktora bana pco tanısı koyacak diye.
Beyaz akinti bende de oluyo surekli ozellikle yumurtlamadan sonra. Ama seffaf akintim hic olmuyoArkadaşlar birde özür dileyerek birşey sormak istiyorum.gunluk olarak beyaz akıntının geliyormu pko hastalarında yumurta gelişimi olmadığı için kuruluk olduğunu duydum.dogru bir bilgimi acaba.kız kardeşim ileri düzey iki ve ondan gunluk akıntı gelmiyor.Bende işte sürekli beyaz akıntı geliyor kendimi bildim bileli.ve adet dongum boyunca ayda 2 kere yumurtlama akıntısı geliyor.seffaf ve uzayan bir akıntı.acaba diyorum ben her adet döngüsünde 2 keremı yumurtluyorum
Canım bazen adet dönemlerinde kişiler oluşup adetle kanıyla sökülüp gıder.Bence büyük bır ıhtımal öyledir.normal yolla pkoyla hamıle kalınmıyor.yanı ılacsız iğnesiz hamıle kalmışsın.ama sen.Bende şu sonradan pko olurmu onun merakı içerisindeyim.Ve bu zamana kadar muayenede kontrolde kimse bu görüntüyü görmedi. Böyle bişey olabilir mi 1 haftada pko görüntüsü oluşabilir mi kafam çok karışık,korkuyorum.
Kız kardesımdede aynı sorun var.ara ara akıntısı oluyor.ama.şeffaf uzayan akıntısı hiç olmuyormuş.Beyaz akinti bende de oluyo surekli ozellikle yumurtlamadan sonra. Ama seffaf akintim hic olmuyo
Canım öncelikle içimi çok rahatlattın teşekkür ederim,eğer için rahatlayacaksa şöyle söyleyeyim. Pko doğuştan gelen bi hastalıkmış,ailende annende kızkardeşinde vs varsa sende olma ihtimali yüksekmiş sonradan oluşan bişey değilmiş. Ama bazen insanların yaşam tarzları bunları etkilermiş,birden bire çok aşırı kilo alımı yağlanma hastalığı tetikleyebilirmiş ama kimse tam olarak nasıl ortaya çıktığını falan bilmiyor ne yazıkki. Yani korkma aniden kilo alma durumun yoksa ve sadece görünüm varsa hormonların düzenliyse seninki hafif düzeydedir. Bende şunu anlamıyorum mesela 1 hafta önce kürtaj olmadan önce en az 3-4 farklı doktor alttan muayene etti baktı kimse kist pko olduğunu görmedi çünkü öyle bişey yoktu. Tam bir hafta sonra böyle bi görünüm çıkması bende polikistik over değil de küçük adetle atılabilecek kistler gibi geldi bana,çünkü daha önceden kesinlikle tertemizdi hiçbirşey yoktu.Canım bazen adet dönemlerinde kişiler oluşup adetle kanıyla sökülüp gıder.Bence büyük bır ıhtımal öyledir.normal yolla pkoyla hamıle kalınmıyor.yanı ılacsız iğnesiz hamıle kalmışsın.ama sen.Bende şu sonradan pko olurmu onun merakı içerisindeyim.
Bence de canım.bana gore de seneki kıstlerın adetle gidebilecek kistler kanısındayım.Bu topıklerde bir çok arkadaşım dediği gibi tek ultrasyonla pko kanısına var olmuyor hormon testlerine göre tam kanı koyabiliyor.Bu arada çok geçmiş olsun kurtaj olmussun.Bebegını kaybetmenin sebebi neydı canım.inşallah tez vakitte yeniden hamıle kalırsın.Canım öncelikle içimi çok rahatlattın teşekkür ederim,eğer için rahatlayacaksa şöyle söyleyeyim. Pko doğuştan gelen bi hastalıkmış,ailende annende kızkardeşinde vs varsa sende olma ihtimali yüksekmiş sonradan oluşan bişey değilmiş. Ama bazen insanların yaşam tarzları bunları etkilermiş,birden bire çok aşırı kilo alımı yağlanma hastalığı tetikleyebilirmiş ama kimse tam olarak nasıl ortaya çıktığını falan bilmiyor ne yazıkki. Yani korkma aniden kilo alma durumun yoksa ve sadece görünüm varsa hormonların düzenliyse seninki hafif düzeydedir. Bende şunu anlamıyorum mesela 1 hafta önce kürtaj olmadan önce en az 3-4 farklı doktor alttan muayene etti baktı kimse kist pko olduğunu görmedi çünkü öyle bişey yoktu. Tam bir hafta sonra böyle bi görünüm çıkması bende polikistik over değil de küçük adetle atılabilecek kistler gibi geldi bana,çünkü daha önceden kesinlikle tertemizdi hiçbirşey yoktu.
Bebeğim canlanmadı canım. O sebepten oldum. 1 haftada pko kisti oluşmaz dimi içim içimi yiyor şuan yaBence de canım.bana gore de seneki kıstlerın adetle gidebilecek kistler kanısındayım.Bu topıklerde bir çok arkadaşım dediği gibi tek ultrasyonla pko kanısına var olmuyor hormon testlerine göre tam kanı koyabiliyor.Bu arada çok geçmiş olsun kurtaj olmussun.Bebegını kaybetmenin sebebi neydı canım.inşallah tez vakitte yeniden hamıle kalırsın.