canım benim de metforminle 6 aya gireceğim .. yavaş yavaş ama etksiisni gösteriyor. bir de bünyeni kendi haline bırakman da önemli . doktorum demişti kendi vucudunuz hep dengeyi kurmaya çalışır.. yani klomen ve adet söktürücüler de bir yere kadar kullanılması gerekiyor.. bir kaç ay sadece metformin al bakalım nasıl olacaksın olmadı dozunu artırırsız doktoruna durumunu anlatıp.. bana doktorum 6 ile 1 yıl içinde metformin sonuç vermezse dozunu artıtırız demişti.. ben yavaş yavaş etkisini görmeye başladım.. 850mg kaç kere alıyorsun günde.. pko hastalarının dozu 850mglık günde 2 kere olmalı(başalngıç dozu).. yeterli gelmediğinde dozu artırılabilirmiş.. bir de stresden uzak durmaya çalış.. salla biraz dünyayı senden kıymetli mi
sevindim canım senin pko direncin benimkisi kadar dirençli çıkmadı ne güzel.. ben ancak ancak etkisini göremye başladım buna da çok şükür..
aynen farkındayız bubenimiste yoksun.. düşük yaptıktan sonra iyice çekildin kabuğuna..gizli şeker ebaktırman çok yerinde bir karar.. ama sen metfrormin alıyordun zaten.. şu da olabilri doktorun düşüncesi gizli şekeri bulunanlarda hamile old öğrenilse bile bıraktırmıyorlar.. ya da dozunu artıtırlar.. 3 ay kafanı dinle illa olacak diye uğraşma.. böyle salıverdiğin zaman merhaba anne diyor bebiş..
çok öptüm canım seni sıkma canını..
canım normal siklusu olan hanımların 12. gününde başlıyor yumurtlama belirtileri 2-3 gün sürer bu günler hamilelik için verimli günler oluyor... ben bu ay ciddi ciddi gördüm.. aynen denildiği gibi yumurta akı kıvamında rengi de öyle uzayan bir akıntı.. ve gözden kaçırman imkansın böyle bir şeyi baya var yani.. ben adetimi bekliyordum ya çatlama gerçekleşti ve çatlamadan 14 gün sonra mutlaka adet geliyor andan yaklaşık 4 nisan da adet olacağım demektir. bizim sorunumuz zaten yumurtanın zamanında çatlayamaması yoksa çatlarsa 14 gün sonra adet olabiliyoruz.. yumurta çatlamadan da tüplerden çıkmadığı için hamile de kalamıyoruz.
canım durdukça bir şeylerden şüpheleniyoruz.. prolaktin yüksekliği doğrudan tiroid bezini ilgilendiren bir durum.. tiroidlerinde bir sorun çıkmamış neden kendi kendine o da var mı acaba diye strese giriyorsun... sıkma canını metformine devam .. sabır canım dua ile...
bak biraz araştırdım senin için bu linkte faydalı olacak bilgiler var..
Tiroid (tiroit) bezi - Jinekolog (jinekolok) Dr. Kaan Kocatepe
hatta şöyle bir not var :TRH, TSH hormonu salgısı yanında yine hipofizden Prolaktin hormonu salgısını da yönetir. Bu nedenle TRH hormonunun artmasına neden olan durumlar (hipotiroidi, yani tiroid hormon salgı yetersizlikleri) Prolaktin hormonu artışına da neden olabilmektedirler. Prolaktin hormonu salgı bozukluğundan şüphelenilen her durumda bu nedenle kan prolaktin hormonu seviyesi yanında TSH seviyesi de bakılır r