Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım lh yüksek çıkmış,fsh biraz daha düşük olsa daha iyi olabilirdi ama tabi kötü değil. progesteron zaten 21. günde ölçülünce doğru yumurtalama sonucu verir.prolaktinin de çok iyi.
sanırım TH biraz yüksek olabilir bu konuda tam bilgim yok ama.sen Hormon değerlerin için günde iki kere testere dişli aslan pençesini içebilirsin.saraçoğlu hormonlar için bunu tavisye ediyor.
doktoruna gösterdinmi?
metformin kullanıyormuydun kullanıyorsan ne zamandır?

çok teşekkür ederim cevabın için canım..
14 martta randevum var doktorla ilk kez gideceğim bir doktor.henüz iyi bir doktor edinemedim kendime.
metformin içmiyorum canım henüz bebek istemiyoruz biz ama ancak tedavi olurum diye şimdiden tedaviye başlamak istiyorum..
Ya Allah bismillah diyip bi adım atıcaz bakalım :)

canım Ocean senin durumunu biliyordum tahminen düşündüğüm değerler hormonlarında da çıkmış.. lh yüksek çıkmış canım..foliküler e bakacaksın yanlış hatırlamıyorsam bende bakarım bi tahlilerime buna benziyordu aralıkları. doktorun yorum yaptı mı ? şuan anlıyorum neden o kadar geç adet görebildiğini. herhangi bir ilaç alıyor muusn canım senin hikayeni tam hatırlayamadım . sadece çok geç adet olabildiğin aklımda.. listeye yazmışmıydın hikayeni oradan da okurdum.. kilon boyun nasıl ?

14 martta randevum var canım o zaman gitcem doktora.
hiç bir ilaç kullanmıyorum şu an.
yıllarca yasmin içtim ama yeter dedim bıraktım.
boyum 1.68 kilo 90 :KK43: listede yokum canım.

14 martta randevum var canım o zaman gitcem doktora.
hiç bir ilaç kullanmıyorum şu an.
yıllarca yasmin içtim ama yeter dedim bıraktım.
boyum 1.68 kilo 90 :KK43: listede yokum canım.
canım yukarıda yazdığın cevabı da okudum metformine hemen başla derim sadece çocuk isteyenler içmiyor. ben bekarım bende kullnıyorum adetlerimi düzene koyabilmek için. kiloluymuşssun hemde kilo vermene de yardım eder zaten bir kaç kilo vermenle yumurtlamanda geri döner. uzmanlar adetlerinizi geciktirmeyin diyor. yani ilk amacımız yumurtlamayı sağlamak olsun. 14 mart adet günün mü ?

oo kimler gelmiş tuncss sultan haberler sende .. iyiyim sağolasın bugün tahlil yaptırdım biraz baş ağrısı var bende sen nasılsın ? iyi haberlerini bekliyıorumm...

:KK9::KK9:
eşimde hep sultan derdi bana.. ühüü son zamanlarda hiç demediğini hatırlattın bak şimdi bana... hmm hatırlatayım da yine söylesin :KK9::KK9::KK9:

bende hiçbişey yok.. oyunlara verdim kendimi.. psikopat gibi bi telefonda bi pcde oyun oynuyorum.. arada da battaniyemi örüyorum.. motif işleri bitti birleştirmem lazım aslında ama başlayamadım bi türlü işte..
benden iyi haber filan beklemeyin canım yaa.. progestana da başlamadım.. ne yapcağımı bilmiyorum.. hiç umudum yok hamişlikten ama inşallah uzun yıllar sonra kendiliğimden adet olacağım gibi geliyor.. çok gerginim ve göğüslerime dokunamıyorum bile.. çatlatma iğnesinin etkisi ile göğüslerim sanırım daha bi hassaslaştı.. bakalım işte bi 10 güne filan belli olur benim durumum..
sen nasılsın? sonuçlarını aldın mı?

eşimde hep sultan derdi bana.. ühüü son zamanlarda hiç demediğini hatırlattın bak şimdi bana... hmm hatırlatayım da yine söylesin :KK9::KK9::KK9:

bende hiçbişey yok.. oyunlara verdim kendimi.. psikopat gibi bi telefonda bi pcde oyun oynuyorum.. arada da battaniyemi örüyorum.. motif işleri bitti birleştirmem lazım aslında ama başlayamadım bi türlü işte..
benden iyi haber filan beklemeyin canım yaa.. progestana da başlamadım.. ne yapcağımı bilmiyorum.. hiç umudum yok hamişlikten ama inşallah uzun yıllar sonra kendiliğimden adet olacağım gibi geliyor.. çok gerginim ve göğüslerime dokunamıyorum bile.. çatlatma iğnesinin etkisi ile göğüslerim sanırım daha bi hassaslaştı.. bakalım işte bi 10 güne filan belli olur benim durumum..
hadiya :KK3: bencede hatırlat eşine :KK31: aklım hep sizlerde hamile kalan birilerin haberleini duymak duasıyla bu topiğe giriyorum.. motifli battaniye hııı ne güzel bi hobi bende severm örgü dantel işlerini.. inşallah hamiş olursun canım kutlama yaparız burada ..:KK49:

canım yukarıda yazdığın cevabı da okudum metformine hemen başla derim sadece çocuk isteyenler içmiyor. ben bekarım bende kullnıyorum adetlerimi düzene koyabilmek için. kiloluymuşssun hemde kilo vermene de yardım eder zaten bir kaç kilo vermenle yumurtlamanda geri döner. uzmanlar adetlerinizi geciktirmeyin diyor. yani ilk amacımız yumurtlamayı sağlamak olsun. 14 mart adet günün mü ?

çocuk istemekle değil de canım kafama göre başlamak istemedim.
doktor versin, kaç mg la başlayayım günde kaç kez içeyim, o yüzden başlamadım ilaca.
yok canım adet günüm değil 14 martta yer vardı doktor da yoğunmuş bayağı.
o gün bu kan sonuçlarımla beraber gidicem, eğer yine tahlil isterse bi daha yaptırırım orda.

ha birde bişey sorcam canım şimdi ben adetimin 4. günündeyim.
bu duphastona ne zaman başlayacam tam olarak?
sen nasıl kullanıyorsun?

canım listeyi yarın yayınlayacağım istersen seni de ekleyelim.. formatı biliyor musun yada ben sana örnek bir tane yollayayım mı?

çocuk istemekle değil de canım kafama göre başlamak istemedim.
doktor versin, kaç mg la başlayayım günde kaç kez içeyim, o yüzden başlamadım ilaca.
yok canım adet günüm değil 14 martta yer vardı doktor da yoğunmuş bayağı.
o gün bu kan sonuçlarımla beraber gidicem, eğer yine tahlil isterse bi daha yaptırırım orda.

ha birde bişey sorcam canım şimdi ben adetimin 4. günündeyim.
bu duphastona ne zaman başlayacam tam olarak?
sen nasıl kullanıyorsun?
15 ya da 16. günlerinde başalaybilirsin duphastona günde sabah akşam olmak üzere 2 kere 10 gün kullan.. sonrasında adetin normal zamnında geliyor.. tahlil sonuçlarını göstermek için sıra mı aldın yoksa ? sıra almana gerek yok ki canım tahlil sonuçları için ... canım için rahat edecekse 14 martı bekle derim doktoruna metforminden de bahset .. pko hastaları için önerilen doz 850mg günde iki kez alım.
bu arada çoğu doktor metformini vermiyor bana 5 tane ayrı jinekolog hiç vermemişti. 6 . doktorum bu ilaçtan bahsetti ve verdi.

canım çizelgen çok güzel olmuş 11 haftalık mı oldu canım benim ya.. Allah hayırlısı ile kucağına almayı nasip eder inşallah..:nazar:

saol tatlm senn çizelgen de çok güzeeeeelll.evet zaman çabuk geçiyo 3ay olduya.amin canm inşallah tüm hamile arkadaşlarımıza da inşallah...

evet canım bende zevkle okudum meseğimi yapsam daha iyiydi ama dediğin gibi burası türkiye evlendikten sonra keşke öğretmen olsaydım dediğimde çok olmuştur evli bir bayan için öğretmenlik çok iyi.sen devlettemi çalışıyorsun

canım bendede vardı belirtiler troid mi diye özellikle test yaptırdım ama çıkmadı bir şey ,kilo vermekte zorlaşır troidde ama sen çok güzel kilo verdin.

canım inşallah güzel haberlerle gelirsin troid prolaktinin yükselmesindede etkili olduğu için özellikle baktırmıştım ben ama benimki PKO danmış.

evet canım ben doktora sordum hormon seviyelerini dengeliyor hatta hamile kalmaya yardımcı tamamen bitkisel bir hap.fiyatı 9,50 TL en az 3 ay kullanılacak.

evet canım yaa bu konuda bende çok muzdarip olmuşlardanım.söylemeseler kötü oluyosun söyleseler bir türlü acır gibi yazık der gibi bakışlar karşında kalıyorsun.kıskançlık değil aslında bizimkisi.bunun bir kıskançlık olmadığını ancak arkadaşlarımız yani bizler birbirimizi anlayabiliriz.ama hamile görünce bende çok kötü oluyorum hani çok beğendiği bir elbiseyi alamayan boynu bükük çocuklar vardırya onlar gibi dakikalarca bakıyorum ,içindeki yavruyu düşünüp annesine ne mutlu diyorum :KK5:

üzülme canım benim yalnız değilsin her adet oluşumda o gün bende çok üzülüyorum sonra geçiyor bekle sende dediğin tarihe kadar tıp çok ilerledi inşallah Allahın izniyle olacak bu sene bebeklerimiz.

merhaba canım takvimin çok güzel olmuş canım.Allah bizede böyle nasip etsin.

saol tatlm.inşallah canm benm inşallah.

Merhaba canım teşkler iyi olmaya çalışıyorum seninde iyi olmana sevindim.Haklısın canım hamile olduğumuzda yeniyken denmez zaten öyle hemen.Bende olsam demezdim hemen.Allah nasip eder inşallh canım hepimizede

İnşallah canım olumlu düşün kontrol amaçlı gidiyorsun zaten :KK16:.Katoloğu inceliyorum parfüm hediye geldi kokusu harika katalogda var hatta beğendim ürünlerini birde satış yapabilsem bu konuda tecrübem çok bu meslekte kendim için aldım ürünleri bakalım alan olursada yardımcı olurum.:KK34:

Canım çizelgen hayırlı olsun zaman hızla geçiyor değilmi?Darısıda doğumuna inşallah:KK34::KK16::nazar:

Canım çok geçmiş olsun okadar korkulacak birşey yok aklınıza kötü şeyler getirmeyin bizlerdede pko var canım Allah sabrını veriyor.Bu hastalığın kesin bir tedavisi yok ama ilaçlarla ilerlemeyi engelliyor genelde metformin veriliyor şeker ilaçları.Çünkü pkoda insülin direncini artırdığı için bu ilaçlar engelliyor.Adet düzensizliği gebe kalamama vs gibi sorunlar oluşturuyor.Doğum kontrol ialçalrı yada adet söktürücü ilaçları veriyorlar genelde .Kist derken yumurtalıkta küçük kistler yani yumurtalama oluşamıyor onu yerine kist oluşuyor adet düzensizliği varmı annende?Kilo sorunu ?Kilosu varsa kilo vermeye çalışsın kilo vermekte olumlu gelişmler sağlıyor.Allah hepmize şifa versin annende tedavisini ihmal etmesin kontrollerine gitsin:KK34::KK16:Kadın hastalıkları doktoruna gittiğinizde bütün hormon tahlillerinide yaptırın Allah şifa versin canım:KK16:

saol canm.amin.sen napıyosun nasılsın.

inşallah canım.gelişmeleri yazarsın.bende martın 17 sine randevu alabildim . benim doktorum çok yoğun önümüzdeki 2 hafta doluymuş bende ctsi gitmek istediğim için mart 17 ye randevu aldım. geçen hafta içi işten izin alıp gittim kadın doğuma girmiş 1 saatten önce çıkmaz dediler ,bu yüzden özellikle cts gideyim dedim bakalım bende prolaktin ölçtürcem.kadın okadar yoğunki adetin 3. günü randevu almak istiyorum hep dolu. E ne zaman adet göreceğimiz de belli olmadığı için çok önceden de randevu alamıyorum yani 3. günü bir türlü denk getiremiyorum bu yüzden.

canm benm dr.mda yoğun ama ben hastasıyım 3.günü gel deyince sıkıştırıyolar araya.yoksa ben dr.dolu diye ben niye tedavimi aksatayım.olmadı başka dr.a git dr.n kadın olunca da çok yoğundur.benm gittiğim hastane de bi kadın dr.var o daha yoğun benm dr.ma göre kadın olunca herkes onu tercih ediyo.benm dr.m erkek ama memnunum yani.önce 2kadın dr.a denk geldikten sonra erkek dr.a gitmeye karar verdim.memnunum çok şükür.doğumda da memnun kalırım inşallah önce Allahın izniyle.

slm arkadaşlar,aranıza az önce katıldım.pcoslu olduğumu yaz sonunda öğrendim aslında ama bebek istemediğimizden pek tınlamamıştık.ancak şimdi biz de bebiş istiyoruz....forumu çok beğendim,sabahtan beri aradığım herşeyi bulabildim.tabii sayenizde :))))

aramıza hoşgeldin canm.tedavine başlamak için iyi bi dr. bul Rabbim çok bekletmez bi an önce bebişine kavuşursun inşallah.

amin canım aminnn

amin hepimizin karşısına iyiler çıksın canımm

evet çok haklısın kıskançlık değil de imrenmek bizimkisi.
bu arada benim eşim de mimar,zor aslında gecesi gündüzü tatili yok

ooo şimdi olmuş tamam:) ne demek canım önemli değil

çizelgemin üstündeki not sennkinden kopya çekmişim gibi oldu ama tek dileğimiz bu dimi?aklıma başka hiçbişey gelmedi tek isteğim o şuan.Rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

kızlar tüm yazılanları okuyamadım bayadır gelemedim ondan.... değişik bişey var mı müjde alırım diye gelmiştim ama yok galiba...

canım her şey çok yolunda gitsin inşallah :))

aynen benim de kına saçım harikaydı gelin başım berbattı sanki sarılmış da öyle bırakılmış açılmamış gibi çok çirkin bir topuz yapmışlardı....

canım evet ikiz olasılığı da yüksek ama daha çok yumurtlama tedavileriyle yüksek bu oran yoksa zor... inşallah hakkımızda ne hayırlıysa o olsun canım tez zamanda :))

ben de seni öpüyorum canım :))

et balık, tavuk bunların hazmı daha bile kolaydır kilo aldırmazlar canım için rahat olsun....

aaaaa seni böyle görmeye alışık değiliz canım eşinle aranı düzelt bir an önce :KK9: gerisini de yani bebeği de olana kadar düşünme artık bırak yoruldun canım....

progestan kuvvetli bir söktürücüdür aslında ama demek herkeste işe yaramıyor????

metformin bizlerde mucize ilaç günde bir le başlayıp sonradan 2 ye çıkartıp devam etmelisin elbette....

kafadan atmak öyle basit değil canım ama ben bunun için foruma az geliyorum, kendimi oyalayacak bişeyler buluyorum.... sen de böyle yap ateş de bakmıyorum zaten glifor baya mucize gösteriyor... bize de düşünmemek kalıyor tabi en zoru... mesela ben 2. çıbanı çıkarttım baş ağrısı, göğüs hassasiyeti bulantılar var adet belirtileri gösteriyorum...başlayacak yakındır....
sen nasılsın?

inşallah canm.seni özlüyoruz ama eğer kafandan atıyosan birazcık keyfine bak tatlım.rahim filmini bu adet döneminden sonramı çektircektin?

hayırlıı cumalarrr kızzlarrrrr...nasılsınızzz...iyisinizdir inşallahh....bugün iyiyim şükürr diyerekk yazıma başladımkii o arada tv de müga anlıya takıldı kulagım gözümm...adamın on çocugu var yine olmuş internetten bi aile bulmuş vermiş onlaraa....çocuk pramatüre doğmuş sağ tarafı felçliii ailede çok çocuk istediği için almışlar bebeğii...şimdi adam çıkmışş vijdan azabı çekiyoruz diye...ayy çocuğu alann anne aradıı ağlaya ağlayaaaa:KK43::KK43:2 senedir hastanelerdeyimmm yinede of demedimm onu çuk seviyoruzz ırakamamm onu diyee nasıll ağlıyorrr bende başladım ağlamayaa ew dolusuncaaaa.....oooyyyy oyyyy rabbim büyük ondan merhametli olamammmm..çekemeyecegimizzz yükü vermesinnnn ..evladıı tatlı yapanda oo..cennet meyvesii...ama biz acizizzzz:KK43::KK43::KK43:.ne acı bi durummuşşş bebek hasretii ne kadarr düşünmücemm desendeee....görünürdeee bi hastalıkk değill acısıı olannnn....ama nasıl bi yürek yangınıdırrrrr....en azındann ümidimizz varrrr....ya hiç olmayacak olanlarrrr....

canm ya öyle şeyleri izleyip üzme kendini.bende çok etkilenirim öyle şeylerden.

Evet bende de pko çıktı ne yazık ki ne yapacağımı bilmiyorum yasmin adlı bir ilaç verdi henüz başlamadım kararsızım sizce ne yapmalıyım?
bir de ve diğer adetimde de yaptırmam için testler verdi.
Siz ablalarım sayılırsınız daha 17 yaşındayım ben bu hastalığın bir tedavisi yok mu benim adetlerim düzenli sayılır en azından son beş aydır düzenli oluyorum ama tüylenme ve sivilcelenme var sizde anlarsınız ki benim yaşımdaki biri için tüylenme ve sivilcelenme depresyona sokuyor.
Kilo verirsem pko geçer mi yoksa ömür boyu pko olmaya mahkum muyum?

hoşgeldin aramıza.canm bence doğum kontrol hapları çözüm deil.kilo vermen çok önemli pko da.tahlillerini yaptır belki dr.n metformin önerebilir.

yeşil sen metforminin yararlarını tam biliyorsun sana sorayım.hani demişsin ya gidip hormonlarıma baktıracam metformin işe yaramışmı diye bunu soracam metformin işe yaramışsa hangi hormonları düzeltir yani normal bir insanın hormon değerleri nasıl olmalıdır.fsh mı yükseltir metmorfinn.mesela bana sadece 1 tane doktor metformin önerdi oda günde 1 tane 850 mg dedi ben onu 2 ye mi çıkarmalıyım buna kim karar vermeli doktormu.

vayyyyyyy tatlım ne çabuk geçmiş zaman sanki daha yeni hamile haberini almıştıkkk.

aminnnnnnnnnnnn canım inşallahhhhhhhhhhhhhhhhh tadarız bu duyguyu

tatlım bende artık ateş ölçmeyecem zaten ne işe yarıyor onuda anlamadım çigiyi çekiyor 14 gün sonra adet olmam lazım ben daha erken adet oluyorum demmekki doğru günlerde çekmiyor çizgiyi..doktor kuzenimede sordum her insan yumurtladıktan 14 gün sonra kesin adet olurmuş hatta buna luteal faz deniliyormuş.ateş tablosu benim luteal fazlarımı 10-11 diyorr.yüksek ateşli iken bir bakayorum adet olmuşum hani ateş düşer adet olurduk bu ne yani.bu ateş tablosu benim hiç işime yaramadı gerçekten.
bu arada adet olacam bende başladı belirtilerrrrrrrrrrr.canım deli gibi tatlı çekiyor ve çok ama çok gerginimm.adetimin ayak sesleridir bu işaretler...

tatlımmmmmmmm canım benim ne güzel ne yürekten yazmışsınnnn.Allah bir an önce bebeklerimizi gönderir inşallahhhhhhhhhhh.

evet canm zaman çabuk geçiyo.

canım sorma benim bu ayda yok oldu umutlarımmm.ben adet öncesi çok ama çok gergin olurum şu an ölüyorum gerginlikten en ufak şey kızdırabiliyor beni.bide canım çok tatlı çeker.hamile olan insanlarda bu 2 belirti olmazmışşş hiç.anlayacağın bu ayda adet olacamm.:KK5::KK5::2::2::KK43::KK43:

üzülme tatlımya adet olabiliyorum diye sevin bence olamamak daha kötü biliyosun.lütfen bu kadar yıpratmakendini.bi gün olacak ama hep diyoruz ya demekki zamanı var.sabret tatlm benm.

nasılsınız kızlar ?

canm geçmişi okuycam diye geç gördüm şimdi de çıkcam çok alıntı yapmışım yoruldum gözüm ağrıdı uzanıyım biraz.

hadiya :KK3: bencede hatırlat eşine :KK31: aklım hep sizlerde hamile kalan birilerin haberleini duymak duasıyla bu topiğe giriyorum.. motifli battaniye hııı ne güzel bi hobi bende severm örgü dantel işlerini.. inşallah hamiş olursun canım kutlama yaparız burada ..:KK49:

bende severim incik cincik şeylerle uğraşmayı.. bitince battoşum paylaşırım sizinle de..
benden umutlanma canım.. benim kendimden umudum yok.. çalışmalarımız düzenli olmadı.. olması gereken zamanlarda çalışamadık hiç :KK9: nasip bakalım.. Allah çok büyük.. O ol dedikten sonra bize sorgu sual düşmez.. Rabbim tez zamanda nasip etsin herkeslere..

ben şimdi çıkıyorum kızlar..
sonra tekrar gelirim.. kendinize iyi bakın..

15 ya da 16. günlerinde başalaybilirsin duphastona günde sabah akşam olmak üzere 2 kere 10 gün kullan.. sonrasında adetin normal zamnında geliyor.. tahlil sonuçlarını göstermek için sıra mı aldın yoksa ? sıra almana gerek yok ki canım tahlil sonuçları için ... canım için rahat edecekse 14 martı bekle derim doktoruna metforminden de bahset .. pko hastaları için önerilen doz 850mg günde iki kez alım.
bu arada çoğu doktor metformini vermiyor bana 5 tane ayrı jinekolog hiç vermemişti. 6 . doktorum bu ilaçtan bahsetti ve verdi.

yok canım şimdi şöyle oldu..
ben 23 aralıktan beri adet olmamıştım.
adet olur olmaz 3. günü devlet hast. gittim iş yerime yakın.
tam kan tahlili hormon tahlili istiyorum dedim kan verdim işe döndüm.
sonra sonuçlarını aldırdım hastaneden,o sonuçlarla beraber iyi bir doktora giderim dedim.
doktor da randevulu çalışıyormuş, 14 üne randevu alabildim işte, bu sonuçları , o doktora göstercem.
yani nasılsa isteyecekti en azından fikir olur dedim.

benim yıllar önce gittiğim ilk doktorum glukuphage vermişti, doktor iyi doktormuş valla.

hayırlıı cumalarrr kızzlarrrrr...nasılsınızzz...iyisinizdir inşallahh....bugün iyiyim şükürr diyerekk yazıma başladımkii o arada tv de müga anlıya takıldı kulagım gözümm...adamın on çocugu var yine olmuş internetten bi aile bulmuş vermiş onlaraa....çocuk pramatüre doğmuş sağ tarafı felçliii ailede çok çocuk istediği için almışlar bebeğii...şimdi adam çıkmışş vijdan azabı çekiyoruz diye...ayy çocuğu alann anne aradıı ağlaya ağlayaaaa:KK43::KK43:2 senedir hastanelerdeyimmm yinede of demedimm onu çuk seviyoruzz ırakamamm onu diyee nasıll ağlıyorrr bende başladım ağlamayaa ew dolusuncaaaa.....oooyyyy oyyyy rabbim büyük ondan merhametli olamammmm..çekemeyecegimizzz yükü vermesinnnn ..evladıı tatlı yapanda oo..cennet meyvesii...ama biz acizizzzz:KK43::KK43::KK43:.ne acı bi durummuşşş bebek hasretii ne kadarr düşünmücemm desendeee....görünürdeee bi hastalıkk değill acısıı olannnn....ama nasıl bi yürek yangınıdırrrrr....en azındann ümidimizz varrrr....ya hiç olmayacak olanlarrrr....
Merhaba canım hayırlı cumalar olsun sanada.Teşkler canım umarım sende iyisindir.:KK16:Çok acı şeyler gerçekten Allah yardımcıları olsun ve kaldıramayacağımız yük vermesin.Sadece doğum yapmakla olmuyorki canım annelik yapmak bakıp sahip çıkmak önemli.Rabbim hayırlısını versin.
kusura bakmayın cevap yazmıssınız ya. sözlerimin hepsini geri alıyorum. canım bende adet düzensizligi var tabi ama üç 4 aydır klomen kullanıyorum ve düzene girmisti, hep 9 unda olurdum en gec 10 u. bu ay yumurtam cok büyümedi ve doktorum catlatma ignesi yapmadı. glukofewni devamlı kullan diye yazdı. yalnız bu ay kullandım işte ama cok gecikti. ben novalginde içsem adetimi cok etkiliyoda ondan sordum. hamile degilim habire test yapıyorum ama bişi yok. kanda yaptırdım o da negatif.klomene baslamadan önce bi adet olamamıstım doktor söktürücü yazmıstı ondan sonra hiç kullanmadım üç ay düzenli olmustum yine bozuldu düzenim ya.
Geçmiş olsun canım hoşgeldin aramıza yazını görsyedik yazardık mutlaka arakadşların çoğuda yok onlarda görse yazarlardı mutlaka.Pkodan dolayı adet düzensizliği olabilir gebe olmadığını yazmışsın hormon tahlili yaptırabilirsin.Yada söktürücü kullanabilirsin adetinin olması için.Allah şifa versin
Kizlar Meraba.. Bugun doktordan ogrendim bende PCO'S varmis.. cok uzuldum, moralim cok bozuldu... :KK50: ama merak ettigim bi sey var
yurtdisinda dogum hapi veriyorlar adet olmak icin, bu haplari ben hayatimda kulanmadim.. evli degilim iste anlayin:44:
bu haplari kulanip faydasini goren var mi?? Kilo yapar mi:44::44::44:
Merhaba canım hoşgeldin ben tavsiye etmiyorum doğum kontrol ilaçlarını bende zamanında kullandım bırakınca yine başa dön kiloda yapıyor bence adet söktürücü kullan belli bir düzende doktor kontrolünde:KK34:
2 senedir iyi bir endokrin uzmanına gidiyorum kendisinin verdiği ilaçları da kullanıyorum bir de faydasını olcağını düşünerek akupuntura da başladım şuan için herşey iyi gidiyor çok şükür Allah hepimize şifa versin çünkü cidden oldukça zor bir hastalık yardımınız için de çok teşekkür ederim :)

Şuan akupuntura gidiyorum düzenli sporumu yapıyorum 2 ay gibi bir sürede 5 6 kilo civarında kaybettim bu insülin direnci için güzel bir gidişat diyor doktorum da inş daha fazlasını da verip kontrol altına almak istiyorum. metformin de alıyorum evet ama ne kadar düzenli kullanırsam kullanayım benim mide bulantım hiç bir zaman geçmiyo alışamadım ilaca sizin bunun için bir çözüm öneriniz var mı yaşayıp da öğrendiğiniz? cevaplarınız için de çok teşekkür ederim inş forumdaki herkes bir an önce bu hastalığı yener :)
Canım çok iyi ediyorsun önlemini almışsın negüzel.Akupuntura bnde gitmiştim ve faydasını görmüştüm.Ama tedaviyi bıraktıktan sonra düzenli beslenme ve sporuna devam et yoksa kiloları geri alırsın.İnşallh canım hep birlikte yeneriz:KK34:
bugün hastanedeydim tiroid bezimde bir sorun var mı diye muyane oldum ... bir kan tahlili yaptırdım çok şükür bir şeyim çıkmadı... bunu kontrool amaçlı yaptırdım çünkü pko tirpid bezi bozukluğundan da kaynaklanabiliyormuş diye..

canım sonuçalrımı da aldım çok şükür tiroid bezim temiz..
Canım çok sevindim sonuçlarının temzi çıkmasına gözün aydın:KK16:Tiroit röntgeninide sordunmu çekiyorlarmı diye?İyi canım ya için rahat etmiş oldu Allah şifa versin:KK16::KK54:
iyi akşamlar canlar.. nasılsınız bakalım?

İyiakşamlar canım teşkler sende iyisin okuduğuma göre:KK34:İnşallh o güzel haberlerini verirsin hayırlısı olsun hakkında:KK34::KK16:
saol tatlm senn çizelgen de çok güzeeeeelll.evet zaman çabuk geçiyo 3ay olduya.amin canm inşallah tüm hamile arkadaşlarımıza da inşallah...

saol tatlm.inşallah canm benm inşallah.

saol canm.amin.sen napıyosun nasılsın.

canm benm dr.mda yoğun ama ben hastasıyım 3.günü gel deyince sıkıştırıyolar araya.yoksa ben dr.dolu diye ben niye tedavimi aksatayım.olmadı başka dr.a git dr.n kadın olunca da çok yoğundur.benm gittiğim hastane de bi kadın dr.var o daha yoğun benm dr.ma göre kadın olunca herkes onu tercih ediyo.benm dr.m erkek ama memnunum yani.önce 2kadın dr.a denk geldikten sonra erkek dr.a gitmeye karar verdim.memnunum çok şükür.doğumda da memnun kalırım inşallah önce Allahın izniyle.

aramıza hoşgeldin canm.tedavine başlamak için iyi bi dr. bul Rabbim çok bekletmez bi an önce bebişine kavuşursun inşallah.

çizelgemin üstündeki not sennkinden kopya çekmişim gibi oldu ama tek dileğimiz bu dimi?aklıma başka hiçbişey gelmedi tek isteğim o şuan.Rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

inşallah canm.seni özlüyoruz ama eğer kafandan atıyosan birazcık keyfine bak tatlım.rahim filmini bu adet döneminden sonramı çektircektin?

canm ya öyle şeyleri izleyip üzme kendini.bende çok etkilenirim öyle şeylerden.

hoşgeldin aramıza.canm bence doğum kontrol hapları çözüm deil.kilo vermen çok önemli pko da.tahlillerini yaptır belki dr.n metformin önerebilir.

evet canm zaman çabuk geçiyo.

üzülme tatlımya adet olabiliyorum diye sevin bence olamamak daha kötü biliyosun.lütfen bu kadar yıpratmakendini.bi gün olacak ama hep diyoruz ya demekki zamanı var.sabret tatlm benm.

canm geçmişi okuycam diye geç gördüm şimdi de çıkcam çok alıntı yapmışım yoruldum gözüm ağrıdı uzanıyım biraz.
Teşkler canım bende iyiyim umarım sen ve bebeğin iyidir.Kendine iyi bak canım:KK34::KK16:

Meraba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım 19 yaşındayım ve 4 senedir hem pko hem de insülin direnciyle savaşıyorum en garantili yolun kilo vermek olduğunu biliyorum fakat bugüne kadar 5 6 kilodan fazla veremedim hep bir yerlerde tıkandım kaldım zaten çoğunuz biliyordur ikisi birlikte olunca kilo vermek çok zor oluyor.ben bir şey sormak istiyorum pko yu kontrol altına alıp tüylenme adet düzensizliği sivilce saç dökülmesi gibi rahatsızlığınız olup onları düzene sokabildiniz mi.bunların geçmemesinden çok korkuyorum :KK43:
hoşgeldin merhaba canım,benim metforminden sonra saç dökülmelerim azaldı ama tüylenmeye hala bir çare bulamadım doğum kontrol hapını ben tavsiye etmiyorum ama bekar olanlara doktor hemen d.k.hapı veriyor.yazmamışsın ama bekarmısın*

kızlarrr ilk defa ovülasyon chartında çizgimin çekildiğini gördüüüm:)
hep siz koyardınız ya şu gğün çizgimi çekti tablo diye ateş ölçümünde
ben iki defa denemiştim yumurtalama oluyordu ama hiç ateşim yükselmiyordu.
ayları çizgisiz kapatıyordum.
demekki benim yumurtalarım olgunlaşıp çatlamıyormuş.
gerçekten de tablo bana da çizgi çekebiliyormuş,
garezi yokmuş:KK70:DDD
ay çok mutlu oldum yaa
Eki Görüntüle 353462
bana biri bunu yorumlayabilir mi hangi gün nolmuş.
pazartesi akşam 6 buççuk gibi iğne olmuştum ben.
doktor hemen o gün ve ardından gün aşırı demişti tee pazara kadar.
kaçırmamışım dimi.
valla bir çizgiye bukadar sevineceğimi bilmezdim
sabah ateşim hala yüksek olunca kalktım derin nefes alıp belki ağzımın içi sıcaktır diyip iki kez daha ölçüm aldım:)
bu ay tutmasa bile iğne miğne bir şekil çatlatabiliyorum ya yumurtayı buna da şükür ya ne diyim.

çok yazdım ama çok sevindim paylaşmak istedim.
başkasına desem ki sizden başka kimse bilmiyor bunla uğraştığımı annem de dahil anlam veremezler niye sevindiğimi.
hepiniz sağolun verdiğiniz bilgilerden ötürü tanışamasak da cana yakınlığınızdan e paylaşımlarınızdan dolayı sizleri çok seviyorumm:KK54:
ay canım benim ne kadar sevinmişsin inşallah düzenli yumurtlaman olmuştur ben hiç ateş ölçmedim bu yüzden yorumlamayıda bilmiyorum ama Allah gönlüne göre versin.

arkasaslar merhaba bende pkoluyum bu ay yarım yarım günde 1 tane 100mg glukofen kullanıyorum . yalnız adetim 13 gün kadar gecikti ve hamile degilim. sizce bu hap benim adetimi geciktiriyo olabilirmi.lütfen arkadaslar dünde sordum bu soroyu biri ceaplarsa sevinirim.
merhaba hoşgeldin aramıza,metformin adeti geciktirmez canım aksine yumurtlamayı düzenlemek ve düzenli adet görebilmek için kullanıyoruz adetlerin düzenliyse bu ay stresten filan gecikmiş olabilir kesinlikle metformine devam et derim hatta günde 2 kereye çıkarabilirsin ben günde 2 kere alıyorum.zaten tam etkisini 3 yada 6 ayda gösterecektir.

teşekkürler canım iyiyiz sen nasılsın? ben çalıştığım için bu tarz programları izleyemiyorum.zaten iyiki de çalışıyorum diyorum yoksa evde bu düşüncelerle kafayı yerdim herhalde. aynen canım sana katılıyorum ümidimiz olduğu için Allaha binlerce kez şükürler olsun.hiç ümidi olmayanlarında Allah yardımcısı olsun inşallah.

Kizlar Meraba.. Bugun doktordan ogrendim bende PCO'S varmis.. cok uzuldum, moralim cok bozuldu... :KK50: ama merak ettigim bi sey var
yurtdisinda dogum hapi veriyorlar adet olmak icin, bu haplari ben hayatimda kulanmadim.. evli degilim iste anlayin:44:
bu haplari kulanip faydasini goren var mi?? Kilo yapar mi:44::44::44:
merhaba hoşgeldin canım hiç bozma moralini PKO öyle göründüğü gibi kötü bir şey değil.hayatta daha kötü hastalıklar var Allah başka dert vermesin canım.evli olmayanlara doktorlar doğum k. hapı veriyorlR METFORMİN konusunda bir doktoruna danış istersen biz metformin kullanıyoruz .

Evet bende de pko çıktı ne yazık ki ne yapacağımı bilmiyorum yasmin adlı bir ilaç verdi henüz başlamadım kararsızım sizce ne yapmalıyım?
bir de ve diğer adetimde de yaptırmam için testler verdi.
Siz ablalarım sayılırsınız daha 17 yaşındayım ben bu hastalığın bir tedavisi yok mu benim adetlerim düzenli sayılır en azından son beş aydır düzenli oluyorum ama tüylenme ve sivilcelenme var sizde anlarsınız ki benim yaşımdaki biri için tüylenme ve sivilcelenme depresyona sokuyor.
Kilo verirsem pko geçer mi yoksa ömür boyu pko olmaya mahkum muyum?
merhaba canım hoşgeldin,PKOnun kalıtsal bir hastalık olduğunu veya sonradan strestende olabileceğini söylemişti doktorum.tek çaresi ya doğumm kontrol hapı yada metformin yani şeker hapı bu hap insülin direncini kırıyor insülin direnci PKO lularda tüylenmeye sebep oluyor. istersen doktorunla bir görüş canım ama çok üzme kendini sanıldığı gibi kötü bir hastalık değil.

bugün hastanedeydim tiroid bezimde bir sorun var mı diye muyane oldum ... bir kan tahlili yaptırdım çok şükür bir şeyim çıkmadı... bunu kontrool amaçlı yaptırdım çünkü pko tirpid bezi bozukluğundan da kaynaklanabiliyormuş diye..
canımm çok sevindim temiz çıktığına ailende varmı canım PKO lu bana doktorum kalıtsal bir şey old. söylemişti.bisim ailede herkes PKO lu :KK1:

bugün hipofiz bezi tahlilleri için kan verdirdim :KK76:çok yorgun hissediyorum kendimi kızlar bu akşam daha gelemeyebilirim :KK14:
geçmiş olsun canım bek ne güzel sonuç olumlu çıkmış ,kafan rahat uyu:KK16:

çok teşekkür ederim cevabın için canım..
14 martta randevum var doktorla ilk kez gideceğim bir doktor.henüz iyi bir doktor edinemedim kendime.
metformin içmiyorum canım henüz bebek istemiyoruz biz ama ancak tedavi olurum diye şimdiden tedaviye başlamak istiyorum..
Ya Allah bismillah diyip bi adım atıcaz bakalım :)
rica ederim canım ne demek burda birbirimize yardımcı olmak paylaşmak için varız. korunuyormusun ?canım tabiki senin kararın ama PKO da zaten zor hamile kalınıyor ,bizleri görüyorsundur asıl istemiyoken belkide akışına bıraksan kendiliğinden olabilir.çünkü istemeye başladıktan sonra aklında hep bu düşünce olacak ozamanda işini daha zorlaştırmış olabilirsin?sadece bir tavsiye.Allah gönlüne göre versin canım.

X