123m canım bende sabah aç karnına ölçtürdüğüm testte şekerim normal çıkmıştı.. hatta çok iyi durumda.. gizli ünsilin direnci farklı ölçülüyor . aç karna ve şeker yüklemesi yapılıp tahliller alınıyor.. istanbulda acıbadem hastanesi gittim sırf pko üzerine.. orada tanıştığım ayak üstü sohbet ettiğim hanımlar vardı . benim doktorumun hastasıydılar. metformin ile hamile kalmıştılar . emin ol çok faydalı hanımların yaptığı yorumlar ve yaşantıları beni çok etkilemişti. hamile kalanlar metformin sayesinde kilo da verdik adetlermizde düzeldi diyordular. ben metformin ile ilk orada tanıştım nette çok araştırma yaptım. türkiye de yeni yeni gündeme gelen bir tedavi ama yurt dışındaki bayanlar özellikle kilolu hanımlara direkt verilen bir ilaçmış.. sende başla canım yararı olur.. şekeri düşüren bir ilaç görülüyor ama öyle değil aslen insülin direncini kıran bir ilaç. yani senişn kanında şeker düşmesi olunca yağlarından parçalama yaparak enerji oluşturyor bu da acıkmanı tatlı krizlerini engelliyor. şayet şekerin yüksekse bu sefer bağırsaktan şeker emilimini azaltıyor. idrarla fazla şekeri yağı vucudundan atıyor.. androjen kimlikte olan erkeklik hormonunu azaltarak yumurtlamayı gerii getiriyor. insülin direncine göre faydasını görmek biraz uzun olabilir. en erken 3 ay en geç 6 içinde etkisini göstermeye başlıyormuş.. daha merak ettiğin bir şey olursa canım sorabilirsin.. ben bilemezsem doktruma mail atarım..
canım hiç korkma gebeliğin ilk aylarında da kullanıma devam edeceksin zararı yok. klomene bir yan etkisi yok yardımcı bile olur..
içinde soru kalmasın sor tabi canım.. bekarım ama pko konusunda çok hassasım duyduklarıma göre yazmıyorum . direkt yaşananları gördüğüm ve doktorumdan duyduklarımı anlatıyorum. zayıflamaya ve sağlıklı yumurta için faydalı bir ilaç canım. için rahat kullanabilirsin. sen benden şanslıısn kilolularda hemen etki gösteriyor bildiğim kadarıyla.. çünkü bir kaç kilo verdiğinizde yumurtlamanız geri geliyır. ben zayıfım benim direnci kırmak daha zor görünüyıor ..
bicim varlığın bile yetiyor canım iyi yapmışsın uzak kalman iyi gelir inşallah sana .. insan düşündükçe daha çok strese giriyor. kazak fikri de çok güzel waw da havlu kenarı başlamış
çok öptüm canım seni inşallah seneye bu vakitlerde bebişine bir şeyler örersin
Allah senden de razı olsun canım.. Rabbim mutluluğnuzu baki eder inşallah...
yok er_ca duphaston aldığım halde geç gelmedi.. sanıırm yolculuktan hava değişiminden 15 saat yolculuk yaptım ...sen nasılsın bakalım ?