bu ay bekliyorum,zaten 15.günümdeyim..kasıklarda ağrı hissettim,belki de yumurta vardır..bu ay gebelik olmaz da adet olursam,giderim doktora.hem yeni bir dr yeni bir soluk olur tedaviye :) yani aslında gebelik olursa da giderim tabi,bu kez kontroller için.riskli gebelikler hakkında da uzman mı bu dr?bizim gebelikler genelde riskli oluyor ya...bebek planladığımızı da söylerim ona göre bir yol çizer bana..arkadaşının ismini verirsen çok sevinirim canım :)
heh evet bir çok bayan da kaşıntıdan şikayetciydi.
peki doktorun ne dedi? söyledinmi hayıt kullandığını?
canım doktoruma söyledim oda biliyormuş hayıtı kullanabilirsin dedi
birde bana arginmax women diye bir vitamin tavsiye etti onu kullnıyorum ve balık yağı alıyorum
bende bir problem olmadı çok şükür
ama hayıtla birlikte herhangi bir hormon ilacı almamaya özen gösteriyorum
yani hemen hayıt kullnaımını kesiyorum
metformin bir hormon ilacı değildir ama canım
Arkadaşımın ismini sana istediğin zaman özelden atarım canım. evet bu konuda uzman, o arkadaşıma tüp bebek yapıcak 2-3 ay sonra. (şu anda emlak kredisi nedeniyle erteledi) onun çift rahimi var, bizden biraz daha zor yani.2 kere hamile kaldı ama bebişler öldü, büyüyemedi karnında. patır patır yumurtluyo ama olmuyo, o yüzden tüp bebek yapmaları şart. geçen ona rahim filmi çekti bu doktor, hatta bende ona mı çektirsem diye düşünmüyorum değil....
ben hiç görmedim ama arkadaş gibi olduğunu söylüyor arkadaşım yıllardır. istediği zaman onu cebinden arıyo birde....güzel bir şey bence
teşekkürler tatlım :) insan her doktorda rahat edemiyor,ya da kendisine uymuyor..deneye deneye bulacağız inş...bana zaman ayırıp uzun uzun anlatacak,ilk etapta hemen ilaçlara başvurmayacak(klomen vs gibi),zaman zaman arayıp aklıma takılan şeyleri sorabileceğim bi dr lazım :) hele gebelik oluşursa sorulacak şeyler daha da artar tabi,bu durumda başından savan dr.lar iyi olmuyor..bi de anladım ki proflar paraya doymuş..uzman dr.a gitmek daha mantıklı :)
arkadaşın için üzüldüm,umarım en kısa zamanda sağlıkla bebeğine kavuşur..sağlıklı yumurta ve sperm varsa mutlaka olacaktır,bu süreçte kendisini yıpratmamaya çabalamalı da zor biliyorum..
ve bizlerde tabi..kısa zamanda LH'ımızla FSH'ımız dengelensin,düzenli yumurtlayalım da bebişler tutsun inşallah :)) duaya bak,bilimsel ve değişik oldu
Kızlar şimdi kafam karıştı. Metformin (Glifor) kullanıyorum ben. Akşam 1 adet 1000mg. Şimdi bununla birlikte hayıt alabilir miyim? Bir sakıncası olmaz değil mi? Çok soru sordum, kusura bakmayın. Pcolu oldğumu öğreneli 1 hafta oldu ve ben daha ne yapacağıma karar veremedim. Üniversitede bir hocaya gitmek istiyorum. Henüz gün ayarlayıp da gidemedim. Hayıtı ona da sormak istiyorum. Metformini bırakmadan hayıta başlamalı mıyım sizce? :44:
metformini bırakma sakın canımcım. hayıt kendin ezip çay yapabileceğin bir şey. ya da kapsülleri var.
sen onu gideceğin üniv. hastanesinde iyice sor derim yine de....
Belki ilerde metforminin dozunu bile yükseltmen gerekicek...ben günde 2000 mg kullanıyorum.
sabah 1000
akşam 1000
teşekkürler canım.zaten dr da 4-5 ay sonra geçer ama seni yıpratır geçene kadar dedi..dünden beri yemek yerken ilacı içiyorum,bugün daha iyiyim :) bu arada benim bugün 14. günüm ama vücut ısım yükselmedi,aksine düştü bugünservikal mukus filan da yok,bu ay yumurtlamayacağım herhalde...neyse 21. güne kadar bi ümit :)
merhaba , bende bi pko dertlisiyim.1 haftadır kullanıyorum bu ilacı.vücut ısım düştü demişsin , aynı sorun bendede oldu dün vücut ısım çok düştü ve acayip kaşınıtı oluyor vücudumda.ilacın yan etkileri galiba bunlar.bu arada adetliykende ilaca devam ediyormusunuz?
merhaba , bende bi pko dertlisiyim.1 haftadır kullanıyorum bu ilacı.vücut ısım düştü demişsin , aynı sorun bendede oldu dün vücut ısım çok düştü ve acayip kaşınıtı oluyor vücudumda.ilacın yan etkileri galiba bunlar.bu arada adetliykende ilaca devam ediyormusunuz?
selam bahardagel, mide bulantısı yapıyor ama yumurtalıkları çalıştırdığını söyleyebilirim..ve bunun için değer..daha 1,5 aydır kullanıyorum,ilk ay sorunsuz regl oldum 32. günde..ayrıca yumurtalıklarımda da sancı olmuştu bu da yumurtladığımı düşündürdü..bu ay da aynı şekilde,yumurtalıklarda sancı oldu,ve gebelik olmazsa regl olacağımı bilmek bile rahatlatıcı bir durum..çünkü biz pkolular biliyorsun ki uzun aralıklarla regl oluyoruz..
bana günde iki tane glukofen 850 mg. verdi doktorum..kullanmaya başladığımdan beri 5 kilo verdim.geçenlerde mide bulantısına dayanamadım doktora gittim ve öğün aralarında içmemi söyledi..yani mesela sabah kahvaltısını yapmaya başlıyorum,biraz yiyip ilacı içiyorum sonra tekrar yemeye devam ediyorum.akşam da o şekilde yapıyorum..eğer akşam yemeğinde yiyeceksen böyle denersin..ya da baktın ki çok bulanıyor o zaman gece yatmadan önce içersin,uyuduğunda da mide bulantısı hissetmezsin canım..
mutlaka içmemiz gereken bi ilaç bence,korkmadan bi an önce başlamanı tavsiye ederim..günlük 850 mg biraz az gibi sanki ama dr.un öyle verdiyse bi bildiği vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?