Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

Arkadaşımın ismini sana istediğin zaman özelden atarım canım. evet bu konuda uzman, o arkadaşıma tüp bebek yapıcak 2-3 ay sonra. (şu anda emlak kredisi nedeniyle erteledi) onun çift rahimi var, bizden biraz daha zor yani.2 kere hamile kaldı ama bebişler öldü, büyüyemedi karnında. patır patır yumurtluyo ama olmuyo, o yüzden tüp bebek yapmaları şart. geçen ona rahim filmi çekti bu doktor, hatta bende ona mı çektirsem diye düşünmüyorum değil....
ben hiç görmedim ama arkadaş gibi olduğunu söylüyor arkadaşım yıllardır. istediği zaman onu cebinden arıyo birde....güzel bir şey bence

heh evet bir çok bayan da kaşıntıdan şikayetciydi.
peki doktorun ne dedi? söyledinmi hayıt kullandığını?

canım doktoruma söyledim oda biliyormuş hayıtı kullanabilirsin dedi
birde bana arginmax women diye bir vitamin tavsiye etti onu kullnıyorum ve balık yağı alıyorum
bende bir problem olmadı çok şükür
ama hayıtla birlikte herhangi bir hormon ilacı almamaya özen gösteriyorum
yani hemen hayıt kullnaımını kesiyorum

metformin bir hormon ilacı değildir ama canım

Kızlar şimdi kafam karıştı. Metformin (Glifor) kullanıyorum ben. Akşam 1 adet 1000mg. Şimdi bununla birlikte hayıt alabilir miyim? Bir sakıncası olmaz değil mi? Çok soru sordum, kusura bakmayın. Pcolu oldğumu öğreneli 1 hafta oldu ve ben daha ne yapacağıma karar veremedim. Üniversitede bir hocaya gitmek istiyorum. Henüz gün ayarlayıp da gidemedim. Hayıtı ona da sormak istiyorum. Metformini bırakmadan hayıta başlamalı mıyım sizce? :44:

teşekkürler tatlım :) insan her doktorda rahat edemiyor,ya da kendisine uymuyor..deneye deneye bulacağız inş...bana zaman ayırıp uzun uzun anlatacak,ilk etapta hemen ilaçlara başvurmayacak(klomen vs gibi),zaman zaman arayıp aklıma takılan şeyleri sorabileceğim bi dr lazım :) hele gebelik oluşursa sorulacak şeyler daha da artar tabi,bu durumda başından savan dr.lar iyi olmuyor..bi de anladım ki proflar paraya doymuş..uzman dr.a gitmek daha mantıklı :)
arkadaşın için üzüldüm,umarım en kısa zamanda sağlıkla bebeğine kavuşur..sağlıklı yumurta ve sperm varsa mutlaka olacaktır,bu süreçte kendisini yıpratmamaya çabalamalı da zor biliyorum..
ve bizlerde tabi..kısa zamanda LH'ımızla FSH'ımız dengelensin,düzenli yumurtlayalım da bebişler tutsun inşallah :)) duaya bak,bilimsel ve değişik oldu

sana özelden ismi yazdım Sardunyacığım....
aynen öyle düşünüyorum, hayatta prof'a gitmem bu iş için...
bende haftaya adet olurum, yine kan aldırıcam..bakalım sevgili LH'ım nerelerde???

metformini bırakma sakın canımcım. hayıt kendin ezip çay yapabileceğin bir şey. ya da kapsülleri var.
sen onu gideceğin üniv. hastanesinde iyice sor derim yine de....
Belki ilerde metforminin dozunu bile yükseltmen gerekicek...ben günde 2000 mg kullanıyorum.
sabah 1000
akşam 1000

Haftaya üni.deki hocaya bir sorayım. Eşimin de tanıdığı hem. Ayrıntılı bir şekilde anlatır umarım. Ona sormadan da hayıtı içmeyeyim. Zaten içersem de adetim başladığında içmek istiyorum. Şimdi siklusun ortasında başlamak istemiyorum. İnşallah şifa olur. Çok teşekkürler sorularımı yanıtladığınız için.

arkadaşlar kullandığınız ilaç gerçekten faydalı özellikle pkolu ve bebek isteyen bayanlar...bende pkoluydum ve hamile kalamıyordum doktorum bunu verdi ayriyetende bebek tedavisi gördüm yumurta çatlatma iğneleri falan derken olmadı doktorum bekle olacak dedi toplamda 10 ay sonraaaaa hamileyimmm dedim ve sağlıklı bır kızım oldu :))

merhaba , bende bi pko dertlisiyim.1 haftadır kullanıyorum bu ilacı.vücut ısım düştü demişsin , aynı sorun bendede oldu dün vücut ısım çok düştü ve acayip kaşınıtı oluyor vücudumda.ilacın yan etkileri galiba bunlar.bu arada adetliykende ilaca devam ediyormusunuz?

evet canım, hergün. adet fark etmez.....

selam misspoem,ilaca sürekli devam ediyorsun,yani her gün...bende kaşıntı yapmamıştı.vücut ısım düşmüştü ama sonradan yükseldi,ovulasyon çizelgesi yapmıştım ona göre bu ay yumurtlamışım gibi gözüküyor...servikal mukus da gözlemledim 17 ve 18. günlerde..yani böyle kendi kendime takip etmeye çalışıyorum ama nafile tabi..ultrasonla ancak belli oluyor..henüz yumurta takibi filan yaptırmadım..hayırlısı bakalım,hepimize geçmiş olsun...

Selam kızlar..
Bana da doktorum glucophage 850 mg verdi, günde 1 adet akşam tok karnına iç dedi.Daha başlamadım..Burda yazılanları okudukça mide bulantısından korkmaya başladım.Çıkarttırıyor mu yoksa sadece bulantı mı??Umarım bende çok olmaz..Bulantıya hiç dayanamıyorum çünkü ((

selam bahardagel, mide bulantısı yapıyor ama yumurtalıkları çalıştırdığını söyleyebilirim..ve bunun için değer..daha 1,5 aydır kullanıyorum,ilk ay sorunsuz regl oldum 32. günde..ayrıca yumurtalıklarımda da sancı olmuştu bu da yumurtladığımı düşündürdü..bu ay da aynı şekilde,yumurtalıklarda sancı oldu,ve gebelik olmazsa regl olacağımı bilmek bile rahatlatıcı bir durum..çünkü biz pkolular biliyorsun ki uzun aralıklarla regl oluyoruz..
bana günde iki tane glukofen 850 mg. verdi doktorum..kullanmaya başladığımdan beri 5 kilo verdim.geçenlerde mide bulantısına dayanamadım doktora gittim ve öğün aralarında içmemi söyledi..yani mesela sabah kahvaltısını yapmaya başlıyorum,biraz yiyip ilacı içiyorum sonra tekrar yemeye devam ediyorum.akşam da o şekilde yapıyorum..eğer akşam yemeğinde yiyeceksen böyle denersin..ya da baktın ki çok bulanıyor o zaman gece yatmadan önce içersin,uyuduğunda da mide bulantısı hissetmezsin canım..
mutlaka içmemiz gereken bi ilaç bence,korkmadan bi an önce başlamanı tavsiye ederim..günlük 850 mg biraz az gibi sanki ama dr.un öyle verdiyse bi bildiği vardır.

Evet canım günlük 850 mg verdi.Sadec akşamları içiyorum.Dün ve bu akşam içtim.Bi etkisi yok tabi daha hiç.İnşallah da olmaz bulantım.Ben de vaktinde adet olmak istiyorum artık.1,5 aydır kullanıyorsun demek..Gebelik yok ama daha di mi?Olur inşallah yakında..Hepimizin..

yaşadığım tecrübeleri yazmak istedim ben pko değilim fakat sebepsiz kilo aldığım için dr bana glokofen verdi aynı zamanda çocuk da istediğim için onada faydası var dedi fakat 2 ay kullandım ve bıraktım neden mi?Çünki düzenli olan adetim düzensizlşeti ve az olmaya başladım ve karın altında kasıkta ağrı sürekli ağrı ve adete yakın hep gebelik belirtileri yaşadım ama gebe değildim,en sonunda anladım ki bu ilaç benim yumurtalarımı fazla büyütüyor ve sonuç hüsran..şuan ilaç kullanmıyorum biraz rahatladım en azından adetim 1 gün sürmüyor normale döndü ve ağrım yok kasıklarımda..belki pko olomadığım için bana yan etki yaptı bilemem aama kullanırken dikkatli olun..allah herkese hayırlı evlat nasip etsin..

3,3.5 yıl kadar glifor kullandım pko'dan dolayı.halada kullanmam gerekiyor aslında.zayıflamam gerekirken bende kilo ve şişkinlik yaptı.en son gittiğim doktorda çok şaşırdı,bu ilacı kullanıpta nasıl kilo veremedin diye.kendim bıraktım,artık ilaçlardanda bıkmıştım.sizlerdede böyle 1 durumla karşılaşan oldu mu?

Son düzenleme:
glifora başlayalı 25 gün oluyor..şiddetli ağrımdan dolayı dr uma gittim ve inanılmaz bişey oldu..yumurtan çatlamş dedi..tam 3 yıldır uğraşıyorum yumurtam hiç çatlmadı ne ilaçla ne kendi kendine..2 kez tüp denedim olmadı..3için gittiğim dr verdi bana bu ay hamile olarak geleblrsşn buraya dedi..çok umutlandım ınş hüsran olmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…