• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

Canım benim adetlerim o kadar düzensiz ki ama pko sadece adet düzensizliği değil erkek tipi yağlanma göbekden alma en çok kiloyu, tüylenme adet düzensizliği ani kilo artışı saç dökülmesi. Ben ilk zamanlarda hepsini yaşadım şuan adet düzensizliğim ve kilom ayni gerisi geçti banada evlenmesne önce hep yasmin diane35 veriyorlardi evlendikten sonra bebeği düşününce doktora gittim ve yine doğum kontrol hapi verdi bi ay adet olda sonea bakalim diye bidahiki gittigimde doktorum izinliydi baska bir doktora randevu aldım oda glukofen ve diane35 verdi bende kistte var yine doğum kontrol hapiyla kistleri eritiyim diye ben suan onu kullanmiyorum ama glukofeni kullanıyorum kilom azaldimi gic bilmiyorum tartilmadim ama tartılınca senide bilgilendiririm. Eşim için doktora gitmedik onada gideceğiz inşallah bir sorun yoktur. Çatlatma iğnesini hangi aşamada kullanıyorlar bir bilgim yok ben 4 aydir evliyim ve toplasan 3 aydir deniyorum bir süre glukofeni kullanarak denemelere devam edeceğim sonra tekrardan doktor. Evet ölçmeden doktor verdi genelde pkolulara hep veriyorlar bu hapı buradada çok okudum bekarken taa almak istiyordum bu hapi doktor vermemişti 2.5 yil sonra verdiler artık hayırlısı hepimiz için canım. Rabbim hepimizin sağlıkla bebişlerini kucağına almayı nasip etsin inşallah
Günaydın canım,
Ablamda da pko vardı, o da bütün tipik etkilerini yaşıyordu ama ben hayatım boyunca en fazla 52 57 kg olmuş bir insanım, boyum 1,67 bu arada, açık tenliyim, kıllanma problemim hiç yoktur, sivilce problemim de yoktur. Sadece evlilik sonrası ortalama 2-3 ayda bir 1'er kg alarak toplamda 7-8 kg bir fazlalık oluştu. Onun için hiç şüphelenmemiştim, glifor tarzı ilaçların böbreklere filan olumsuz etkilerinden bahsedilmiş, ezbere de kesinlikle ilaç kullanmak istemem ama metabolizmamda değişen bir şeyler olduğunu da seziyor insan. 2 gün sonra jinekoloğuma sorayım bari, vermesinde sakınca yoksa versin. Bir de hamilelikte kullanımı ile ilgili belirsizlik var kafamda, hamileliğin 10. haftasına kadar kulklanan var, hamile kalınca bırakan var, prospektüsünde gebelikte kullanımı ile ilgili yeterli çalışma yok deniyor. o durumu da anlayamadım. İnşallah senin de tedavin güzel sonuçlanır, bir an evvel alırsın bebeğini kucağına, gelişmeleri bekliyorum senden:)

Günaydın canım,
Ablamda da pko vardı, o da bütün tipik etkilerini yaşıyordu ama ben hayatım boyunca en fazla 52 57 kg olmuş bir insanım, boyum 1,67 bu arada, açık tenliyim, kıllanma problemim hiç yoktur, sivilce problemim de yoktur. Sadece evlilik sonrası ortalama 2-3 ayda bir 1'er kg alarak toplamda 7-8 kg bir fazlalık oluştu. Onun için hiç şüphelenmemiştim, glifor tarzı ilaçların böbreklere filan olumsuz etkilerinden bahsedilmiş, ezbere de kesinlikle ilaç kullanmak istemem ama metabolizmamda değişen bir şeyler olduğunu da seziyor insan. 2 gün sonra jinekoloğuma sorayım bari, vermesinde sakınca yoksa versin. Bir de hamilelikte kullanımı ile ilgili belirsizlik var kafamda, hamileliğin 10. haftasına kadar kulklanan var, hamile kalınca bırakan var, prospektüsünde gebelikte kullanımı ile ilgili yeterli çalışma yok deniyor. o durumu da anlayamadım. İnşallah senin de tedavin güzel sonuçlanır, bir an evvel alırsın bebeğini kucağına, gelişmeleri bekliyorum senden:)
kilo bakımından şanslısın bende 55 kiloydum ama şuan 80im bende pilatese başlıycam kilo vermek şart oldu ben kilo verince gideceğine inanıyorum canım sende kendini kasma dualarda et Meryem suresının çok etkili olduğunu duydum bende daha okuyamadım ama sürekli dilimde herese nasip etsin diye. ilacım bitince inşallah hamile kalırsamda yazarım doktora gidersemde. Sende bana yaz doktorun ne derse

Haklisin doktor çok önemli canım zaten gönlümün istediği bir doktor bulamadim antalyada :KK43: ama sana çok sevindim peki çatlamayi nasıl karar veriyor doktor ben mesela yeni deniyorum çatlama iğnesi istesem yaparlarmi
Canım iyi bir doktor araştır yoksa zaman kaybı oluyor zaten pko diyince doktorlar hep olumsuz bebegin olmaz zor tüp bebek aşılama hemen onları söylüyorlar halbuki alakası yok herkeste pko farklı canım kolon varsa ver ben 3 4 kilo verdim o bli farketti önce ilaç kullandım canım adetin 3. Günü sonra o bitince catlatma iğnesi oldum tek yumurtam vardı olmaz dedim oldu gün aşırı ilişki demişti doktor kısmet yani canım dua et bol bol Rabbim istese her şey olur

Canım iyi bir doktor araştır yoksa zaman kaybı oluyor zaten pko diyince doktorlar hep olumsuz bebegin olmaz zor tüp bebek aşılama hemen onları söylüyorlar halbuki alakası yok herkeste pko farklı canım kolon varsa ver ben 3 4 kilo verdim o bli farketti önce ilaç kullandım canım adetin 3. Günü sonra o bitince catlatma iğnesi oldum tek yumurtam vardı olmaz dedim oldu gün aşırı ilişki demişti doktor kısmet yani canım dua et bol bol Rabbim istese her şey olur
Maşallah canim sana darisi hizim başımıza inşallah da doktor of çok zor bulamıyorsun iyi bi doktor :( banada verirlermi acaba catlatma seysi

Bende de pko var glifor kullanıyorum 2 aydır ama adet olamıyorum ve kasiklarimda çok ağrı oluyor böyle durum yaşayan var mı arkadaşlar aklim çok karışık

Bende de pko var glifor kullanıyorum 2 aydır ama adet olamıyorum ve kasiklarimda çok ağrı oluyor böyle durum yaşayan var mı arkadaşlar aklim çok karışık
eski bi konu ama bende aynı durumdayım 2 aydır kullanıyorum hala adet olmadım olamıyorum çok canım sıkılıyo bu duruma

Back
X