• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

Kızlar selam hepinize..ben bugün de doktora gittim,aşırı mide bulantıları yüzünden..ben metformine başlayalı nerdeyse 1,5 ay oluyor,ama mide bulantılarım geçmedi..bugün dahiliye doktoruna göründüm.o da "ilaçtandır.bazılarında ishal yapar,bazılarında mide bulantısı..demek ki sende mide bulantısı yaptı.öğün aralarında iç ilacını,tokken içmek mide bulantını geçirmez" dedi.zaten kilo verdirmek için genelde hastalara bu ilacı veriyorlarmış.özellikle kilolu şeker hastalarına..ama ben hiçbişey yiyemiyorum,şimdiden 5 kilo verdim..55 kiloya düştüm..sizde de iştahsızlık ve mide bulantıları devam ediyor mu???

benim başlayalı 6 ayı geçti ilaca....çok nadir, ara ara oluyor mide bulantısı....ama zararsız bir şekilde.....

benim başlayalı 6 ayı geçti ilaca....çok nadir, ara ara oluyor mide bulantısı....ama zararsız bir şekilde.....

teşekkürler canım.zaten dr da 4-5 ay sonra geçer ama seni yıpratır geçene kadar dedi..dünden beri yemek yerken ilacı içiyorum,bugün daha iyiyim :) bu arada benim bugün 14. günüm ama vücut ısım yükselmedi,aksine düştü bugün :( servikal mukus filan da yok,bu ay yumurtlamayacağım herhalde...neyse 21. güne kadar bi ümit :)

teşekkürler canım.zaten dr da 4-5 ay sonra geçer ama seni yıpratır geçene kadar dedi..dünden beri yemek yerken ilacı içiyorum,bugün daha iyiyim :) bu arada benim bugün 14. günüm ama vücut ısım yükselmedi,aksine düştü bugün :( servikal mukus filan da yok,bu ay yumurtlamayacağım herhalde...neyse 21. güne kadar bi ümit :)

en azından seni 55 kg yapmış :-) ben bir türlü 58 den düşemiyorum son zamanlarda....
canım diğer sayfada sana doktor tavsiye ettim, belki görmedin...
benim arkadaşın doktoru, yıllardır çok memnun...
Dr. Orkan Tatlı, Yeşilyurtta kendisi....devlette yani...
sen ne zaman yumurta takibine başlamayı düşünüyorsun? evet Ümit zaten bizim meşhur tutanağımız...
:-)

Biricik,
görmemiştim onu,ama devlete gitmem herhalde,sadece ilk dr tecrübemi devlette yapmıştım,kötüydü..o gün bu gündür özele gidiyorum..zaten o sandalyenin bende yarattığı bi huzursuzluk var,devlet hastanesinde acele acele bakıyorlar ya adapte olamıyorum..irenbe'yi de söylemiştin,o aklımda Refik Keleş demiştin sanırım..
yumurta takibi nasıl yapılıyor o konu hakkında pek bilgim yok,yani kaçar gün arayla dr.a gitmek gerekiyor?bi de mesela özele gideceğim diyelim,her gittiğimde muayene parası mı alınacak yoksa ilk seferde veriyorsun sonra kontrol gibi mi gidiyorsun?bide her yumurta takibi yaptırana çatlatma iğnesi vuruluyor mu filan bi sürü bilmediğim şey var bu konuda,bi de çalıştığım için çok sık izin alamıyorum...özelde olursa iş çıkışı gidebilirim rahatlıkla.

şimdi baktım,Orkan Tatlı'nın Alsancak'ta sanırım özel muayenehanesi de varmış..o zaman bi görüşeyim :)

Biricik,
görmemiştim onu,ama devlete gitmem herhalde,sadece ilk dr tecrübemi devlette yapmıştım,kötüydü..o gün bu gündür özele gidiyorum..zaten o sandalyenin bende yarattığı bi huzursuzluk var,devlet hastanesinde acele acele bakıyorlar ya adapte olamıyorum..irenbe'yi de söylemiştin,o aklımda Refik Keleş demiştin sanırım..
yumurta takibi nasıl yapılıyor o konu hakkında pek bilgim yok,yani kaçar gün arayla dr.a gitmek gerekiyor?bi de mesela özele gideceğim diyelim,her gittiğimde muayene parası mı alınacak yoksa ilk seferde veriyorsun sonra kontrol gibi mi gidiyorsun?bide her yumurta takibi yaptırana çatlatma iğnesi vuruluyor mu filan bi sürü bilmediğim şey var bu konuda,bi de çalıştığım için çok sık izin alamıyorum...özelde olursa iş çıkışı gidebilirim rahatlıkla.

canım Orkan bey'e gitmeyi karar verirsen sana arkadaşımın ismini yazıcam....
mutlaka bir etkisi olur. ben irenbe de 135 Tl ödüyorum ama yumurta takibinde sanmıyorum bu kadar ödendiğini. ya ücetsiz, ya da çok az bir miktardır heralde....
şimdi sanırım adetinden sonra ilk gidiyorsun, bakıyor ultrasonla yumurta varmı diye, sonra her 6-7 günde bir gidiyorsun sanırım. toplam 3 kere yeterli olması gerekir. valla çatlatma iğnesi, sana ve doktora bağlı. eğer yumurta hiç yoksa klomen verir, ona göre işte takip eder yumurta büyümüşmü diye ve zamanı geldiğinde iğneyi vurur....ama bunların hepsi vücunun kendiliğinden yapıp yapmamasına bağlı bence....belki 1-2 ay bakalım, gözetim altında yani klomensiz ve iğnesiz der....
cumartesileride gidebilirsin ya da akşamları, özel düşünüyorsan..biliyorsun onlar c.tesi leri çalışıyor...

:14: bende pco luymuşum,3,5 senelik evliyim,çok istedim ama imkansızlıktan yei gidebildim dr a, glifor ve klomen verdi,dün yumurt takibine gittim gelişmemiş :14: cuma bi daha gitcem,glifor da midemi çok bulandırıyo ama dayancam,herşey bebiş için

Yan etkileri nelermiş? Burada kullanan birkaç kişiyle konuştum, hormonları düzelen var. Ne gibi yan etkileri varmış?

sevde bilge canım daha öncede sana yazmıştım
herhangi bir hormon ilacı alıyorsan hayıt içmemelisin
yani hayıtın hiç bir faydası olmaz

sevde bilge canım daha öncede sana yazmıştım
herhangi bir hormon ilacı alıyorsan hayıt içmemelisin
yani hayıtın hiç bir faydası olmaz

Ben Metformin kullanıyorum fakat arkadaşımız yan etkilerinden bahsetmiş. Herhangi bir ilaçla birlikte kullanılıp kullanılmadığından ziyade hayıtın tek başına kullanılmasında da yan etkiler varmış gibi anladım ben. Merak ettim, araştırdığı ve bulduğu yan etkiler neler diye. Yan etkisini bulamadım ben çünkü şu ana kadar.

Ben Metformin kullanıyorum fakat arkadaşımız yan etkilerinden bahsetmiş. Herhangi bir ilaçla birlikte kullanılıp kullanılmadığından ziyade hayıtın tek başına kullanılmasında da yan etkiler varmış gibi anladım ben. Merak ettim, araştırdığı ve bulduğu yan etkiler neler diye. Yan etkisini bulamadım ben çünkü şu ana kadar.

canım ben neredeyse 4 aydır hayıtın kapsülünü kullanıyorum
hormonlarımı düzeltmesi dışında hiç bir etki görmedim
yani hiç bir yan etkisi yok gönül rahatlığıyla kullanılabilir
canım benim doktorum hiç bir ilaç vermedi iyikide vermemiş
hayıtla doğal bir şekilde tedavi oldumm
seninde çok sorunun olduğunu düşünmüyorum

canım ben neredeyse 4 aydır hayıtın kapsülünü kullanıyorum
hormonlarımı düzeltmesi dışında hiç bir etki görmedim
yani hiç bir yan etkisi yok gönül rahatlığıyla kullanılabilir
canım benim doktorum hiç bir ilaç vermedi iyikide vermemiş
hayıtla doğal bir şekilde tedavi oldumm
seninde çok sorunun olduğunu düşünmüyorum

Ben de adetlerim düzenli olduğu için ve tüylenme vs. hiçbir belirtisi olmadığı için aşılamayacak düzeyde sorunum olduğunu düşünmüyorum Allah'ın izniyle. İnşallah düzelir varolan sorunlar da bebişlerimize kavuşuruz sağlıkla inşallah. Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için... :71:

Yan etkileri nelermiş? Burada kullanan birkaç kişiyle konuştum, hormonları düzelen var. Ne gibi yan etkileri varmış?
ALINTI
Bir çok hastalığa iyi gelen hayıt, en çok cinsel isteği azaltmasıyla ünlenmiştir. "Namus ağacı", "rahip biberi" adları bu özelliğini anlatır. Homeros'un İlyada destanında namus simgesi olarak geçer. Hayıtın şifası için kullanımı yaklaşık 2500 yıl geriye gider. İ.Ö. 450 yılında Hipokrat'ın hayıtın yaraları iyileştirici özelliğine değinmesinden beri bu otun
cinsel isteği azaltıcı......

YUKARIDAKİNİ KOPYALADIM AMA YURTDIŞINDA ÇOK KULLANILIIYOR, ALMANYA DA DOKTORLAR YAZIYOR VE TAVSİYE EDİYOR (ECZANELERDE KAPSÜLLERİ VAR) AMA ADET SÜKLUSU ÇOK KISA OLAN KADINLARA...HER 20 GÜNDE BİR ADET OLANA MESELA...GENELDE MENAPOZDA KULLANILIYOR.
AYRICA 10-15 KADINLA KONUŞTUM ORDAKİ FORUMLARDA, GÖĞÜSTE ŞİŞME VE AĞRI, KİLO ALIMI
VE DEPRESYON YAPABİLİYORMUŞ....ÇOĞU AYNI YAN ETKİLERDEN BAHSETTİ...

O YÜZDEN BENDE VAZGEÇTİM

ALINTI
Bir çok hastalığa iyi gelen hayıt, en çok cinsel isteği azaltmasıyla ünlenmiştir. "Namus ağacı", "rahip biberi" adları bu özelliğini anlatır. Homeros'un İlyada destanında namus simgesi olarak geçer. Hayıtın şifası için kullanımı yaklaşık 2500 yıl geriye gider. İ.Ö. 450 yılında Hipokrat'ın hayıtın yaraları iyileştirici özelliğine değinmesinden beri bu otun
cinsel isteği azaltıcı......

YUKARIDAKİNİ KOPYALADIM AMA YURTDIŞINDA ÇOK KULLANILIIYOR, ALMANYA DA DOKTORLAR YAZIYOR VE TAVSİYE EDİYOR (ECZANELERDE KAPSÜLLERİ VAR) AMA ADET SÜKLUSU ÇOK KISA OLAN KADINLARA...HER 20 GÜNDE BİR ADET OLANA MESELA...GENELDE MENAPOZDA KULLANILIYOR.
AYRICA 10-15 KADINLA KONUŞTUM ORDAKİ FORUMLARDA, GÖĞÜSTE ŞİŞME VE AĞRI, KİLO ALIMI
VE DEPRESYON YAPABİLİYORMUŞ....ÇOĞU AYNI YAN ETKİLERDEN BAHSETTİ...

O YÜZDEN BENDE VAZGEÇTİM

canım ben 4 aydır kullanıyorum hiç bir yan etkisi yok rahatlıkla kullanabilirsin
hatta benim hormonlarım düzene girdi
canım sen siklüsi kısa olanlar derken ne demek istedin
daha erkenmi adet geliyor demek istedin pek anlayamadım

canım ben 4 aydır kullanıyorum hiç bir yan etkisi yok rahatlıkla kullanabilirsin
hatta benim hormonlarım düzene girdi
canım sen siklüsi kısa olanlar derken ne demek istedin
daha erkenmi adet geliyor demek istedin pek anlayamadım

evet aynen öyle. her 15-20 günde bir adet olanlar için veriyorlar genelde...
adet dönemini uzatsın diye. e biz zaten PKO lu olarak uzun adet dönemleriyle uğraşıyoruz, yani tam kullanmamamız gereken bir şey aslında....
sana iyi gelmiş olabilir ama bakalım tedavi edici mi, yoksa kullandığın sürece mi iyi geliyor?
bunların hepsinin bilimsel açıdan ispatlanmadığı için ben uzak duruyorum.....

evet aynen öyle. her 15-20 günde bir adet olanlar için veriyorlar genelde...
adet dönemini uzatsın diye. e biz zaten PKO lu olarak uzun adet dönemleriyle uğraşıyoruz, yani tam kullanmamamız gereken bir şey aslında....
sana iyi gelmiş olabilir ama bakalım tedavi edici mi, yoksa kullandığın sürece mi iyi geliyor?
bunların hepsinin bilimsel açıdan ispatlanmadığı için ben uzak duruyorum.....

canım benimde en çok dikkatimi çeken özelliği sentetik olmayan tedavi edici özelliği
canım ben normalde 60-70 günde bir adet görüyordumm
2 aydır 35 günde bir adet oluyorumm ve doğal olarak yumurtluyomm
bunu doktor takibiyle teyit ettirdimm
canım bence sende gönül rahatlığıyla kullanabilrsin biz pko olanlar için mucize bir bitkii

-Hayıt sentetik hormon tedavisine alternatif bir tedavidir.

-Hayıt, hormon dengesizliğini doğrudan hipofiz bezine etki ederek düzenler. Böylece sorunu kaynağından çözümler.

-Hayıtın kendisi bir hormon olmadığından etkisi dolaylıdır. Bu nedenle yumuşak ve yavaş bir tedavi sağlar.

-Hayıtın yan etkisi %2 gibi düşük bir orandadır. Ciltte karıncalanma dışında bir yan etkisine rastlanmamıştır. Hayıt kullanımı bırakıldığında karıncalanmanın da geçtiği gözlenmiştir.

-Hayıt, adet döngüsünün her döneminde kullanılabilinir. (Döngünün yalnızca ikinci döneminde kullanıl-masi gerektiğini söyleyenler de vardır).

-Sentetik hormon tedavisinde emziren annelerin tedaviyi kesmeleri gerekirken, süt üretimini arttırdığından hayıt tedavisine devam edebilirler.

-Uzun süreli sentetik hormon tedavisi gerektiren bazı hastalıklara bir yıllık hayıt tedavisi yeterli gelebilir.

-Hayıtın arkasında 2000 yıllık bir deneyim ve kullanım varken, sentetik hormon tedavisinin 60 yıllık bir tarihi vardır.

-Hormon tedavisinin maliyeti hayıta göre çok yüksektir.

canım benimde en çok dikkatimi çeken özelliği sentetik olmayan tedavi edici özelliği
canım ben normalde 60-70 günde bir adet görüyordumm
2 aydır 35 günde bir adet oluyorumm ve doğal olarak yumurtluyomm
bunu doktor takibiyle teyit ettirdimm
canım bence sende gönül rahatlığıyla kullanabilrsin biz pko olanlar için mucize bir bitkii

-Hayıt sentetik hormon tedavisine alternatif bir tedavidir.

-Hayıt, hormon dengesizliğini doğrudan hipofiz bezine etki ederek düzenler. Böylece sorunu kaynağından çözümler.

-Hayıtın kendisi bir hormon olmadığından etkisi dolaylıdır. Bu nedenle yumuşak ve yavaş bir tedavi sağlar.

-Hayıtın yan etkisi %2 gibi düşük bir orandadır. Ciltte karıncalanma dışında bir yan etkisine rastlanmamıştır. Hayıt kullanımı bırakıldığında karıncalanmanın da geçtiği gözlenmiştir.

-Hayıt, adet döngüsünün her döneminde kullanılabilinir. (Döngünün yalnızca ikinci döneminde kullanıl-masi gerektiğini söyleyenler de vardır).

-Sentetik hormon tedavisinde emziren annelerin tedaviyi kesmeleri gerekirken, süt üretimini arttırdığından hayıt tedavisine devam edebilirler.

-Uzun süreli sentetik hormon tedavisi gerektiren bazı hastalıklara bir yıllık hayıt tedavisi yeterli gelebilir.

-Hayıtın arkasında 2000 yıllık bir deneyim ve kullanım varken, sentetik hormon tedavisinin 60 yıllık bir tarihi vardır.

-Hormon tedavisinin maliyeti hayıta göre çok yüksektir.

heh evet bir çok bayan da kaşıntıdan şikayetciydi.
peki doktorun ne dedi? söyledinmi hayıt kullandığını?

canım Orkan bey'e gitmeyi karar verirsen sana arkadaşımın ismini yazıcam....
mutlaka bir etkisi olur. ben irenbe de 135 Tl ödüyorum ama yumurta takibinde sanmıyorum bu kadar ödendiğini. ya ücetsiz, ya da çok az bir miktardır heralde....
şimdi sanırım adetinden sonra ilk gidiyorsun, bakıyor ultrasonla yumurta varmı diye, sonra her 6-7 günde bir gidiyorsun sanırım. toplam 3 kere yeterli olması gerekir. valla çatlatma iğnesi, sana ve doktora bağlı. eğer yumurta hiç yoksa klomen verir, ona göre işte takip eder yumurta büyümüşmü diye ve zamanı geldiğinde iğneyi vurur....ama bunların hepsi vücunun kendiliğinden yapıp yapmamasına bağlı bence....belki 1-2 ay bakalım, gözetim altında yani klomensiz ve iğnesiz der....
cumartesileride gidebilirsin ya da akşamları, özel düşünüyorsan..biliyorsun onlar c.tesi leri çalışıyor...

bu ay bekliyorum,zaten 15.günümdeyim..kasıklarda ağrı hissettim,belki de yumurta vardır..bu ay gebelik olmaz da adet olursam,giderim doktora.hem yeni bir dr yeni bir soluk olur tedaviye :) yani aslında gebelik olursa da giderim tabi,bu kez kontroller için.riskli gebelikler hakkında da uzman mı bu dr?bizim gebelikler genelde riskli oluyor ya...bebek planladığımızı da söylerim ona göre bir yol çizer bana..arkadaşının ismini verirsen çok sevinirim canım :)

Back
X