• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

3,3.5 yıl kadar glifor kullandım pko'dan dolayı.halada kullanmam gerekiyor aslında.zayıflamam gerekirken bende kilo ve şişkinlik yaptı.en son gittiğim doktorda çok şaşırdı,bu ilacı kullanıpta nasıl kilo veremedin diye.kendim bıraktım,artık ilaçlardanda bıkmıştım.sizlerdede böyle 1 durumla karşılaşan oldu mu?

canım diğer topic dede yazdım sana. ben böyle bir şey ilk defa duydum açıkcası. bana sadece 2 kg verdirdi. diğer 3 kg diyetle verdim.
mutlaka triodlerine baktır bence...

Evet canım günlük 850 mg verdi.Sadec akşamları içiyorum.Dün ve bu akşam içtim.Bi etkisi yok tabi daha hiç.İnşallah da olmaz bulantım.Ben de vaktinde adet olmak istiyorum artık.1,5 aydır kullanıyorsun demek..Gebelik yok ama daha di mi?Olur inşallah yakında..Hepimizin..

ilk günlerde bende de pek olmamıştı..sonraları bulantı olsa da kusacak kadar değil canım merak etme..dediğim gibi yemekle beraber ya da gece yatmadan önce iç.böylece etkileri azaltmış olursun..gebelik yok henüz,inş hepimizin olur yakında :)

yaşadığım tecrübeleri yazmak istedim ben pko değilim fakat sebepsiz kilo aldığım için dr bana glokofen verdi aynı zamanda çocuk da istediğim için onada faydası var dedi fakat 2 ay kullandım ve bıraktım neden mi?Çünki düzenli olan adetim düzensizlşeti ve az olmaya başladım ve karın altında kasıkta ağrı sürekli ağrı ve adete yakın hep gebelik belirtileri yaşadım ama gebe değildim,en sonunda anladım ki bu ilaç benim yumurtalarımı fazla büyütüyor ve sonuç hüsran..şuan ilaç kullanmıyorum biraz rahatladım en azından adetim 1 gün sürmüyor normale döndü ve ağrım yok kasıklarımda..belki pko olomadığım için bana yan etki yaptı bilemem aama kullanırken dikkatli olun..allah herkese hayırlı evlat nasip etsin..

bizim pko dan dolayı yumurtalar tembel...bazı arkadaşlar metformin + klomen kullanmasına rağmen ancak büyüyor. senin zaten böyle bir sorunun yok, o yüzden fazla büyümüş olabilir senin yumoşlar...

glifora başlayalı 25 gün oluyor..şiddetli ağrımdan dolayı dr uma gittim ve inanılmaz bişey oldu..yumurtan çatlamş dedi..tam 3 yıldır uğraşıyorum yumurtam hiç çatlmadı ne ilaçla ne kendi kendine..2 kez tüp denedim olmadı..3için gittiğim dr verdi bana bu ay hamile olarak geleblrsşn buraya dedi..çok umutlandım ınş hüsran olmaz...

ne güzel sizin adınıza çok sevindim demekki sizin için doğru ilaçmış glifor.. umarım gebelik oluşmuştur...
ya da bundan sonraki aylarda oluşur...ilaca devam edin yumurtlamaya başlamanız çok güzel bundan sonraki aylarda da hep olumlu düşünün...

canım diğer topic dede yazdım sana. ben böyle bir şey ilk defa duydum açıkcası. bana sadece 2 kg verdirdi. diğer 3 kg diyetle verdim.
mutlaka triodlerine baktır bence...

troidlerimde Allah'a çok şükür 1 sıkıntım yok.üst üste ameliyatlar geçirdim belki onların sıkıntısından kaynaklandı bilemiyorum.ama artık kullanmıyorum.

kızlar benimde sizler bi sorum olacak
bende öğle ve akşam olmak üzere 1000 er mg
metformin alıyorum( sabah aldığım farklı bi ilacım olduğu için öğle ve akşam)
endokrin doktorum aç alırsam daha etkili olduğunu söyledi
şimdi benim sorum şu genellikle unuttuğum için gece yatmadan önce ikisini beraber alıyorum(hiç almamaktan iyidir diye düşündüm)
budurum herhangi bir sorun oluşturur mu sizce
ilacın etkisini azaltma gibi
lütfen yardımcı olun

kızlar benimde sizler bi sorum olacak
bende öğle ve akşam olmak üzere 1000 er mg
metformin alıyorum( sabah aldığım farklı bi ilacım olduğu için öğle ve akşam)
endokrin doktorum aç alırsam daha etkili olduğunu söyledi
şimdi benim sorum şu genellikle unuttuğum için gece yatmadan önce ikisini beraber alıyorum(hiç almamaktan iyidir diye düşündüm)
budurum herhangi bir sorun oluşturur mu sizce
ilacın etkisini azaltma gibi
lütfen yardımcı olun

canım sabah 1000 akşam 1000 alıyorum ben ve doktorum kesinlikle öyle iç demişti. demekki var bir bildiği...sen öğlen + gece iç bari. cep tel.inin saatini kur, unutmazsın

sana çooooooooook teşekkür ederim topiği baştan sona okudum bende pko luyum 37 yaşındayım hastalığımı biliyodum ama ne dr lar senin kadar ayrıntılı bilgi verdi nede ben intten araştırıp bu kadar bilgi aldım,intten araştırdım çok ama pek bişe anlamamıştım ve fazla ciddiye almıyodum 2 yılı aşkıdır glucoph kullanıyorum glifor da kulandım ama bu ilacın bu kadar yararlı olduğunu inanki bu gece öğrendim bazan önemsemeyip bırakıyodum bile.ben bütün tipik özelliklerini yaşıyorum pkonun.kiloluyum tüylenme adet düzensizliği falan....
20 gündür ben erken hamilelik belirtileri topiğindeydim

20 gündür hamilelik belirtileri topiğindeydim ama yanlış yerdeymişim;benim adetlerim 2 yıldır düzenliydi maşaallah taki bu aya kadar bu ay yumurtlama günlerimden sonra yemek bile yapamıyodum mide bulantısından o kadarki soğanla yağ buluştuğunda bende klozetle buluşuyodum yüzüm morardı kusmaktan herşey kötü kokuyodu bizde acile gitik orda kan tahlili yapıldı adetime daha bi hafta vardı değer0.8 dr bana adetimi beklememi belki adetten sonra belli olabileceğini söyledi tabi ben bunu duydumya zaten büsürü belirti var kendimi hamile gibi hissetmeye başladım göğüslerimde ağrı akıntı kasıklarda ağrı adet olcakmışım gibi batma yorgunluk uyku ...sonradan mide bulantılarım geçti adetim tam 20 gün geçti dr gittik bugün kan testi ultrason ama gebelik yoooooooook.farlutal başlıcam inş
çok üzüldüm tabiii epeydir geçmemişti çünkü bi dahada bu siteye girmyecektim çünkü belki beni psikolojik olarak etkiledi diye suçladım ama duramadım tabi gene girdim bu sefer bu topiğe okudum okudum okadar dr gittim ban bu ilacı verdiler ama niye verdiğini anlatmadılar ben sadece kilo vermeme yardımcı olcak sanıyorum hoş kilo verdiğimde yok zaten bu yüzden ara ara bırakıyorum kilo veremiyorum diye TAKİ BU GÜNE KADAR SANA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEM AZDIR RABBİM KUCAĞINI DOLDURSUN İNŞ HASTALIĞIMIN CİDDİYETİNİ BUGÜN ANLADIM VE İLACIMIN 850 mg kulanıyorum heralde arık yükseltçem kilo vermem ggerektiğini biliyrm ama veriyrm alıyor ben beni bildim bileli diyet yapyrm okadar bıktım ki 2 yıldır saldım kendimi buarada jimnastikçiyim ama beni görseniz bi şahit istersiniz kilodan önceleri haftada 3 kilo verirdim ama imdi veremiyorum. çok uzattım ama yanlız değilmişim..

20 gündür hamilelik belirtileri topiğindeydim ama yanlış yerdeymişim;benim adetlerim 2 yıldır düzenliydi maşaallah taki bu aya kadar bu ay yumurtlama günlerimden sonra yemek bile yapamıyodum mide bulantısından o kadarki soğanla yağ buluştuğunda bende klozetle buluşuyodum yüzüm morardı kusmaktan herşey kötü kokuyodu bizde acile gitik orda kan tahlili yapıldı adetime daha bi hafta vardı değer0.8 dr bana adetimi beklememi belki adetten sonra belli olabileceğini söyledi tabi ben bunu duydumya zaten büsürü belirti var kendimi hamile gibi hissetmeye başladım göğüslerimde ağrı akıntı kasıklarda ağrı adet olcakmışım gibi batma yorgunluk uyku ...sonradan mide bulantılarım geçti adetim tam 20 gün geçti dr gittik bugün kan testi ultrason ama gebelik yoooooooook.farlutal başlıcam inş
çok üzüldüm tabiii epeydir geçmemişti çünkü bi dahada bu siteye girmyecektim çünkü belki beni psikolojik olarak etkiledi diye suçladım ama duramadım tabi gene girdim bu sefer bu topiğe okudum okudum okadar dr gittim ban bu ilacı verdiler ama niye verdiğini anlatmadılar ben sadece kilo vermeme yardımcı olcak sanıyorum hoş kilo verdiğimde yok zaten bu yüzden ara ara bırakıyorum kilo veremiyorum diye TAKİ BU GÜNE KADAR SANA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEM AZDIR RABBİM KUCAĞINI DOLDURSUN İNŞ HASTALIĞIMIN CİDDİYETİNİ BUGÜN ANLADIM VE İLACIMIN 850 mg kulanıyorum heralde arık yükseltçem kilo vermem ggerektiğini biliyrm ama veriyrm alıyor ben beni bildim bileli diyet yapyrm okadar bıktım ki 2 yıldır saldım kendimi buarada jimnastikçiyim ama beni görseniz bi şahit istersiniz kilodan önceleri haftada 3 kilo verirdim ama imdi veremiyorum. çok uzattım ama yanlız değilmişim..

birazcık bile yardımcı olabildiysem ne mutlu bana! Biz hepimiz kader arkadaşıyız, doktorların yapamadığını burda birbirimize yapıyoruz....
bu konuda ne biliyorsam yardımcı olurum herzaman..
Bana duaların için de teşekkürler......:3::3::3::3::3::3::3::3::3::3:

peki sadece glucuphage kullanıp hamile kalanlar var mı kladıysalr ne kadar sürede kaldılar bunlar ilgili fikirlerinizde yazarsınzz çok sevinirm.....

peki sadece glucuphage kullanıp hamile kalanlar var mı kladıysalr ne kadar sürede kaldılar bunlar ilgili fikirlerinizde yazarsınzz çok sevinirm.....

hemde çok var. ama ne kadar sürede???? bu senin mekanizmana bağlı! herkeze farklı cevap veriyordur.
3 ay kullanıpda hamile kalan var ama..bunu söylemek çok zor ve saçma açıkcası....
çoğunda adet düzenliyor, kilo vermeye yardımcı oluyor, yumurtlamayı sağlıyor........

hemde çok var. ama ne kadar sürede???? bu senin mekanizmana bağlı! herkeze farklı cevap veriyordur.
3 ay kullanıpda hamile kalan var ama..bunu söylemek çok zor ve saçma açıkcası....
çoğunda adet düzenliyor, kilo vermeye yardımcı oluyor, yumurtlamayı sağlıyor........

şimdi öylede canım bu ilacın yanında klomen gibi ilaçlar kullananlar oluyo sadece bu ilacı kullanalr biraz araştırma yaptım forumlarda değişik fikirler var bu durumda hamile kalan arkdaşlar varsa bize yol gösterir diye düşündüm hangi aşamalrdan geçmişler maalesef ki bazen dokturlar bazı şeyleri gözden kaçırıyolar en azında bilgilenirz mesela forumda bi arkdşa bana tsh hormonum düşük olduğunu söyledi bu ay dokturuma igttiğimde sorucam bu açıdan bilgilenmek açıkcından insan biraz da kendi dokturu olmalı

ne güzel sizin adınıza çok sevindim demekki sizin için doğru ilaçmış glifor.. umarım gebelik oluşmuştur...
ya da bundan sonraki aylarda oluşur...ilaca devam edin yumurtlamaya başlamanız çok güzel bundan sonraki aylarda da hep olumlu düşünün...

teşekkür ederim ınş güzel haberlerle dönerim aranıza..dua ile:49:

bende yaklaşık 20 gündür içiyorum glukophage.. 850mg ve günde 1 tane. onu da geceleri yatmadan önce alıyorum ki mide bulantısı vs daha az hissedeyim diye. doktorum bana şeker direncimi kırarak hamileliğe zemin hazırlamak için verdi bu ilacı.. kilo verebileceğim konusunda pek bişey söylememişti. ama ben ilacın etkilerini okudukça mutlu oluyorum :))
ayrıca daha 20 günde 2 kilo kadar verdim hemde hiç diyet yapmadan..

şimdi benim son 5 gündür sağ kasığımda zaman zaman oluşan kasılmalar var.. bu ilacın etkisi mi? ayrıca sürekli bağırsaklar bozuk haldeyim.. bu da mı ilaçtan acaba? benimle aynı sıkıntıları yaşayanınız var mı ki?

bir de sadece metformin içeriği ile hamile kalabilme ihtimalini bile düşünmek mutlu etti beni :) kimbilir belki bir gün bende bu mutluluğu yaşarım.. haziran ayında kontrolüm var doktorda bakalım bebek için bünye hazırlanmış olacak mı.. :)

kızlar dualarım sizlerle.. Rabbim dileyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.. :26:

bende yaklaşık 20 gündür içiyorum glukophage.. 850mg ve günde 1 tane. onu da geceleri yatmadan önce alıyorum ki mide bulantısı vs daha az hissedeyim diye. doktorum bana şeker direncimi kırarak hamileliğe zemin hazırlamak için verdi bu ilacı.. kilo verebileceğim konusunda pek bişey söylememişti. ama ben ilacın etkilerini okudukça mutlu oluyorum :))

şimdi benim son 5 gündür sağ kasığımda zaman zaman oluşan kasılmalar var.. bu ilacın etkisi mi? ayrıca sürekli bağırsaklar bozuk haldeyim.. bu da mı ilaçtan acaba? benimle aynı sıkıntıları yaşayanınız var mı ki?

bir de sadece metformin içeriği ile hamile kalabilme ihtimalini bile düşünmek mutlu etti beni :) kimbilir belki bir gün bende bu mutluluğu yaşarım.. haziran ayında kontrolüm var doktorda bakalım bebek için bünye hazırlanmış olacak mı.. :)

kızlar dualarım sizlerle.. Rabbim dileyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.. :26:
belirtiler süper canım keza bu ilaç ishal yapabliyormuş,benimde yumurtalıklarımda acayip kasılmalar oldu dr a gittim yıllardır kendi kendine çatlamayan yumoşlarım çatlamş çok mutlu oldum..ınş seninde böyledir ve hamiş kalırsın..bu ilaçla gebe kalan çok var..hatta dr ların olduğu bölüm var gir oraya gör hatunun bir tanesi 2 gebeliğindede bu ilaçla gebe kalmş bende okuyunca çok ama çok mutlu olmştum..darısı bize olur ınş...ben 2 kez tüp denedim ama...

belirtiler süper canım keza bu ilaç ishal yapabliyormuş,benimde yumurtalıklarımda acayip kasılmalar oldu dr a gittim yıllardır kendi kendine çatlamayan yumoşlarım çatlamş çok mutlu oldum..ınş seninde böyledir ve hamiş kalırsın..bu ilaçla gebe kalan çok var..hatta dr ların olduğu bölüm var gir oraya gör hatunun bir tanesi 2 gebeliğindede bu ilaçla gebe kalmş bende okuyunca çok ama çok mutlu olmştum..darısı bize olur ınş...ben 2 kez tüp denedim ama...

inşallah benimde yumurtacıklarım çatırdıyordur :) şimdi hazirana kadar korunacağız çünkü cyclo-progynova da kullanıyorum.. doktorum bunun gebelik oluşursa bebeğe zarar verebileceğini söyledi.. aslında bu noktada kafam çok karışık, çünkü az biraz araştırma yaptım cyclo progynova ile de gebe kalanlar mevcut.. neyse artık hazirana kadar bekleyeceğim.. doktoruma güvenmek istiyorum.. aklıma bi kere soru işaretleri dolmaya başlarsa sonra çok zorlanıyorum doktorla iletişim kurmakta :))

bu arada siz de ankarada mısınız?

özellikle ilk ay acaip hissetiriyor yumurtalıkları, çalışıyor yani....
ishal olayı normal canım, geçicek ama bir kaç güne merak etme.....

inşallah benimde yumurtacıklarım çatırdıyordur :) şimdi hazirana kadar korunacağız çünkü cyclo-progynova da kullanıyorum.. doktorum bunun gebelik oluşursa bebeğe zarar verebileceğini söyledi.. aslında bu noktada kafam çok karışık, çünkü az biraz araştırma yaptım cyclo progynova ile de gebe kalanlar mevcut.. neyse artık hazirana kadar bekleyeceğim.. doktoruma güvenmek istiyorum.. aklıma bi kere soru işaretleri dolmaya başlarsa sonra çok zorlanıyorum doktorla iletişim kurmakta :))

bu arada siz de ankarada mısınız?
ben istanbuldayım şuan,üye olurken ankaradaydık ondan öyle aldım:))

özellikle ilk ay acaip hissetiriyor yumurtalıkları, çalışıyor yani....
ishal olayı normal canım, geçicek ama bir kaç güne merak etme.....

inşallah geçer :)) ayrıca inşallah yumoşlar oluşuyor ve çatlıyordur :) 21 gün olmuş bugün baktım da.. bi kutu bitti, kaldı iki kutu.. ikinci kutu bittiğinde kontrolum var ve sonrasında bebek için yoğun çalışmalar olucak.. :))

ben istanbuldayım şuan,üye olurken ankaradaydık ondan öyle aldım:))

hmm bende ankarada isen hangi doktora gittiğini soracaktım :P

Back
X