kızlar ben de pkolu olduğumu dün öğrendim fakat ben de ne tüylenme vardı ne de adet düzensizliği,hatta 27-28 günde bir hiç aksatmadan olurdum sanırım onun için eski doktorum hiç pkodan şüphelenmedi ve tedavi vermedi,sadece 14 kg fazlam vardı onun da 6sını vermiştim bebek düşündüğüm için,kalanı da veriyorum,bu bahsettiğiniz ilacın klomenden farkı ne,yani neden klomen değil de onu yazıyor doktorlar,bazıları birlikte yazıyor hatta
bu ünsilün direncinin kırılmasına yardımcı olan bi ilaç yumurta oluşumundaki ünsilün etkisi veya pko-metformin diye aratmalar yaparsan netten daha iyi bilgi edinirsin ..
bu site de özellikle pkolularla ilgili akla gelebilecek her detay var.
Polikistik Over ve İnsülin Direnci - Polikistik Over - PCOS
teşekkür ederim canım,bu arada soğan kürü yaptınız mı,allah aşkına yapan varsa bana güzelce bi anlatsın,2 bardak klorsuz suyla yapacakmışım,klorsuzunu nereden bulacağım,bi de adetin 7. Günü başlayıp 15 gün içecekmişim ara verip adete 10 gün kala bi daha başlayacakmışım,adetin 7. Günü+15 gün zaten 22 gün oldu,geriye 6 gün kalıyor ara verip son 10 gün nasıl içeceğim,ne olur bilen anlatsın
ben yaptım defalarca..
Klorsuz su hazır su kullanacaksın çeşme suyu değilde ..iki orta boy beyaz soğanı kaynayan klorsuz suya koyacaksın ağzı kapalı bi şekilde 7-10 dk kaynatacaksın ılık hatta biraz sıcağa yakın günde iki defa içilecek (öğle yemeğinden yarım saat akşam yemeğinden yarım saat önce tüketilecek ama akşam ve gece yatmadanda yapılabilir çalışanlar için ) her gün taze yapılacak içilecek ayrıca..
Saraçolundan adete 15 gün kala başlanır adet olunsada bırakılmaz ..iki ay 15 gün 3. Ay ise gün yapılır ...
Faydasını göreceksin eminim...rabbim şifa versin bize neler yiyor neler içiyoruz ..
kızlar bende pkoluyum ve geçtiğimiz aylarca mucize bir şekilde bebğim bana sürpriz yaptı daha önce 2 defa kendiliğimden hamile kaldım ama kan pıhtılaşması yüzünden kaybettim bir süre denedik olmayınca iğne tedavisiyle yeniden hamile kaldım ilk denemede ancak oda boş gebelik oldu bende bu arada glukofojen hullanmayı bırakmıştım zaten birkeç gün kullandım sonra kk dan bir arkadaş onu kullan ihmal etme artık pco onunla düzeliyor dedi bende aşılamaya karar vermiştim ve adet olamyı bekliyordum bu aradada onuda kullanayım dedim ve bir baktım hamileyimRabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın inşallah :) birde arkadaşlar duaların en makbulu önce diğer müslüman kardeşlerimize edileniymiş çünkü sen diğer müzlüman kardeşlerin için dua ederken gökten milyonlarca melek iner yanında oturur onlarda senin için dua ederiş ben sizler için dua edicem sizlerde beni ve meleğimi unutmayın lütfen Allah gönlünüze göre versin inşallah :)
Merhaba kızlar benim adetlerim hep düzenlidir yani 30 günde bir olur iki ay önce yaptırdığım hormon tahlili ve usg de hiç bişey çıkmamıştı tsh5 lh4 gibi bişeydi 2 ay sonra tekrarladım tahlili tepih gibi dizili kistler ve lh 11 tsh 4 e ben ne yapacağım şimdiben bir ayda pko mu oldum yanii... anlayamıyorum hiç gecikmeyen adetim geçen ay 2 bu ay 3 gün gecikti...bebek istiyoruz ama doktor bana hiç bir ilaç vermedi 11 aylık evliyim şimdiye kadar hep korunuyorduk..
ben yıllarca günde 1 tane kullandım dkh ile birlikte. ama 2ye çıkarana kadar bir değişiklik olmadı. 2ye çıkardıktan 5 ay sonra yumurtladım (mayısta) ama ondan sonra yine bişi olmadı ne adet geldi ne bişi( ama içerde bişiler oluyor.. bu ilaç mucize.. :) yine de doktorunuza muhakkak danışın, ama "sen zayıfsın gerek yok" diyorsa başka doktora gidin çünkü bunun kiloyla alakası yok!
inşallah adetlerimiz/yumurtlamamız düzene girer hepimizin
tüpe veya aşılamaya neden başvurmuyorsunuz ..
incir kürü fln denedninizmi??
banada doktorlarım aylarca vermedi sen zayıfsın kan değerlerin normal görünüm pkosu diye ama bu ilacı kullanmaya başladığımdan beri klomensiz yumurtluyorum bin şükür birde bebiş gelse tmm olacak rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize inşallah ...
AMİN İNŞALLAH!!!
iyi de yumurtlama problemi varsa sadece görüntüsel olmaz o pko! pko sadece görünüm diyosa başka sorununun olmaması lazım. yumurtladığına sevindim canım, darısı başıma :)))
adet günümü bilsem incir yicem deadet tarihim yok o yumurtlayana kadar alınması lazım ya.
mayısta güzel bir yumurtladım ben metforminle, yoksa aşıya gidiodum zaten.. sonra yine bozuldu heralde tık yok..
iyi de canım "aşı ve tüp" ilk seçenek değildir ki! olmazsa sırasıyla belli bir miktar aşılama sonra tüpe geçilir. isteğim tekrar yumurtlamak ve doktora taşınmadan hamile kalabilmek.. ama olmazsa yapcak bişi yok tabi gitcez.. Allahım kimseyi çok bekletmesin..
Arkadaslar bilmiyorum burda sormam dogrumu ama sormak zorundayim ankarada kimseyi tanimiyorum. 2 ay once evlendim 4 senedir megerse pko varmis bende ama daha bu sene tam anlasildi.ankarayada yeni tasindik dun etlik zubeydeye gittim bir hastaya sadece 3 dk ayirabiliyorlar doktorlarinda isi zor ama test sonuclarimi resmen yok bisey diye sallamadi.oysa prolaktinim yine yuksek cikti.birde 3cm nomal kist ve 2,5 cm cikolata kisti saptadilar. 3 cmlik 1 yildir vardi ama cikolata 2 ayda cikmis.tekrar hastalaninca gel dedi buyucekmi bakicaz dedi ama bana hic guven vermedi ozel bi hastaneye gitmeyi dusunuyorum ama neresi iyidir ankarada bilmiyorum.birde ilk doktor insulin direncin olabilirdedi ama onun testini istememis.kilo veremiyorum ve 4 yilda 40 kg aldim malesef( ve bir yilda zorla 8 kg verebildim.offf keske daha cok ustunde dursaydim. Ama evlilik telasi okul telasi derken kaldi.biri bana bir akil versin ne yapayim ben ?
Arkadaslar bilmiyorum burda sormam dogrumu ama sormak zorundayim ankarada kimseyi tanimiyorum. 2 ay once evlendim 4 senedir megerse pko varmis bende ama daha bu sene tam anlasildi.ankarayada yeni tasindik dun etlik zubeydeye gittim bir hastaya sadece 3 dk ayirabiliyorlar doktorlarinda isi zor ama test sonuclarimi resmen yok bisey diye sallamadi.oysa prolaktinim yine yuksek cikti.birde 3cm nomal kist ve 2,5 cm cikolata kisti saptadilar. 3 cmlik 1 yildir vardi ama cikolata 2 ayda cikmis.tekrar hastalaninca gel dedi buyucekmi bakicaz dedi ama bana hic guven vermedi ozel bi hastaneye gitmeyi dusunuyorum ama neresi iyidir ankarada bilmiyorum.birde ilk doktor insulin direncin olabilirdedi ama onun testini istememis.kilo veremiyorum ve 4 yilda 40 kg aldim malesef( ve bir yilda zorla 8 kg verebildim.offf keske daha cok ustunde dursaydim. Ama evlilik telasi okul telasi derken kaldi.biri bana bir akil versin ne yapayim ben ?[/QUOT
Oncelıkle cok gecmıs olsun, ilk yapacaginiz is iyi bir kadin dogumcuya gitmek(benimde bir dogumevi maceram var berbat), Prof. Ahmet erdem var koru hastanesindeymis artik. Eskiden Gazi deydi. ilk muayeneye adetliyken gitmeniz cok iyi olur.Ne var ne yok iyice anladiktan sonra yine univ. hastanesine endokrinolog a gitmelisiniz. Adetin 3. gunu kan alirlar butun hormonlara bakarlar. Sonrasida sikayet ve dileklerinize gore sekillenir. Bebek icin baska ilaclar, adet duzenleme ve tuylenme vs. icin baska ilaclar olur.
Arkadaslar bilmiyorum burda sormam dogrumu ama sormak zorundayim ankarada kimseyi tanimiyorum. 2 ay once evlendim 4 senedir megerse pko varmis bende ama daha bu sene tam anlasildi.ankarayada yeni tasindik dun etlik zubeydeye gittim bir hastaya sadece 3 dk ayirabiliyorlar doktorlarinda isi zor ama test sonuclarimi resmen yok bisey diye sallamadi.oysa prolaktinim yine yuksek cikti.birde 3cm nomal kist ve 2,5 cm cikolata kisti saptadilar. 3 cmlik 1 yildir vardi ama cikolata 2 ayda cikmis.tekrar hastalaninca gel dedi buyucekmi bakicaz dedi ama bana hic guven vermedi ozel bi hastaneye gitmeyi dusunuyorum ama neresi iyidir ankarada bilmiyorum.birde ilk doktor insulin direncin olabilirdedi ama onun testini istememis.kilo veremiyorum ve 4 yilda 40 kg aldim malesef( ve bir yilda zorla 8 kg verebildim.offf keske daha cok ustunde dursaydim. Ama evlilik telasi okul telasi derken kaldi.biri bana bir akil versin ne yapayim ben ?
Merhaba. Ben de pko luyum. Hem de doğuştanmış ve tamamen yok olması mümkün değilmiş. Geçen ay glukofeni 10 kadar kullandım. Şiddetli bulantı ve ishal yyüzünden bırakmak zorunda kaldım. Resmen hayattan tat alamaz hale gelmiştim. Yemek yiyemiyor su içemiyordum. Devam etsem iyi olurdu ama çalışırken bu işlerle uğraşmak çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?