Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

linki verememmişim tekrar veriyorum

Glifor Film Tablet | İlaç Pedia | Eczacılar ile İlaç Bilgisi, İlaç Yan Etkileri ve İlaç Fiyatları

Ben aslında glifor kullanıyordum ama eczacı glukofen vermiş.
İlacın Prospektüsünde östrojenle etkileşiminde hiperglisemi(şeker yükselmesi ) yapma eğilimi olduğu yazmakta
Yapar demiyor ama yapabilir diyor. Sonuçta en ufak etkiyi dahi prospektüse işlemek zorundalar.

Ayrıca verdiğin adreste Aldactonela da etkileşimi olduğu yazıyor.Ben günde 100mg Aldactone da kullanıyorum.
Bende herhangi bir yan etkisi olmadı. Demek ki herkes de aynı etkiyi yaratmıyormuş.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar
ben de de pko var bugün doktora gittim bana gynelle verdi. daha önceden diane kullanıp kilo almıiştm hiç memnun kalmamıştım. doktora zayıflamak istediğimi, diyet yaparken tek zorlandıım noktanın tatlı krizleri olduğunu söyledim. bana gynellenin zayıflatacağını söyledi ama ben pek emin olamıyorum birkaç hafta sonra ankarada da doktora görünmeyi düşünüyorum. atatürk eğitim araştırma hastanesi endokrinolojiye gitsem metformin verir mi acaba? gerçekten ihtiyacm olduğunu düşünüyorum 7-8 kilo vermek istiyorum ( veya kadın doğuma gitsem o verir mi? cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden.

Son düzenleme:
merhaba bahsettiğiniz ilaçlar şeker hastalarının kullandığı ilaçlar ve evet bunları bende kullandım ve tam 10 kg verdim!!!
eğer maksadın bunlarla kilo vermekse 10 kg vermiş biri olarak TAVSİYE ETMİYORUM!!! çünkü bıraktığın anda geri alıyorsun
kadın doğumcu falan değil dahiliyeci yazıyor ama alma...

Arkadaşım, eğer aşırı bir kilonuz yoksa hiç bir etki göstermez...

Yemeklere dikkat etsek dahi mi alıyoruz şu an her şeye razıyım yeter ki vereyim

Yemeklere dikkat etsek dahi mi alıyoruz şu an her şeye razıyım yeter ki vereyim
ya canım çok üzgünüm ama kalıcı bir çözüm sunmuyor gerçekten 1 yıl kadar kullandım ilk 3 ay kilo verdim ama o kadar yan etkisi var ki!!!
Bulantı kusma baş dönmesi hemde fecii
bak bir sürü zayıflama ilacı denedim ama aralık 7 de diyetisyene gittim spor ve diyet yapıyorum şimdi tam 7 kilo verdim 7 haftada...
sana şiddetle diyetisyen tavsiye ediyorum lütfen sağlığınla oynama

kızlar metformin ile son araştırmalr pko hastaları için ümit verici.. ben zayıfım ama metformin kullnaıyorum çünkü bende pko var :2: kilolu bayanlar kilo verdiğinde pko sendromundan kurtuluyor çünkü kanlarında ki insülin direncini yenmiş oluyorlqar. ben de insülin direncini kırmak için metformin kullanıyorum... ben 60 kilodaydım 54 e düştüm.(60 da doğumkontrol hapları ile çıkmıştım) bazıları bırakınca kiloları geri alabiliyormuş dikkat edildiğinde geri aldıracak bir yönü yok. bir kaç tanıdık arkadaşım pko yu ve kiloyu metformin sayesinde atlattı. bir jinekolga görünmeniz ve metforminden bahsetmeniz faydanıza olur .. FaciA senin alıntınla genel konuştumm kusura bakkmaa.. doğum kontrol haplarını bırak canım kilodan başka bir şey yapmıyorlar. yumurtalıklarında baskı altında kalıyor onun yeri progesteron kullnamını tavsiye ederim

Son düzenleme:
metforminin yan etkileri 10 gün içinde geçiyor... yemekle beraber alındığında hissetmiyorsun bile

ben de glukofen 1000 mg kullanıyorum. 1 ay olmasına rağmen hatta gün geçtikçe yan etkileri çok fazlalaşmaya başladı bende. Halsizlik, arada sırada ishal, baş ağrısı, aşırı mide bulantısı, şeker düşmesi... bunların hepsini her ilaç içtiğimde özellikle gündüz aldığım zaman oluyor. ayrıca da 1 ayda gram kilo veremedim. sizde de böyle yan etkiler oluyor mu? 1 ay kullanmama rağmen normal midir?

arkadaşlar ya siz hepiniz evlisiniz çocuk istiyorsunuz diye metformin alıyorsunuz anladım e ben bekarım bana niye veriyo doktor :26:

Merhaba kizlar

Bende bu hafta Metformin 850 baslayacagim.. Ilk hadta gunde 1 tane ikinci haftadan itibaren gunde 2 tane.. Bizde Tup Bebek yapacagiz bu yaz INSALLAH o yuzden kullanacagim.. Yan etkisi olan mide bulantilari simdiden midemi bulandiriyor :26:

Kızlar ben de Glucophage 850 kullanıyorum 1 aydır. Mide bulantısı yapıyor zaman zaman. İnşallah faydasını görürüz arkadaşlar...

bu ilacı doktoruma söyledim ama sana gerk yok dedi görünümde pko var kan tahlillerim normal..zayf değilim,çok sivilcem yok ama pürüzsüz bi cildimde yok..adetlerimdede düzensizlikler var görünüm pkosu olup kullanan vrmı arnızda ..
ne zaman başlanıyor ilaca ??

Son düzenleme:
ben de 10 gündür glukofen kullanıyorum. Bu ilacı kullandıktan 1-2 ay sonra hamile kalanları okudukça umudum artmaya başladı. Bat 7 temmuz umutla bekliyorum.

İnşallah canım. Metmorfin içerikliilaçlarlailk aydan bile sonuç alanları okudum. İnşallah biz de bu şanslı kişiler arasında oluruz.

evet bnm arkadaşım biride :)
kullandı ilk yumurtlama döngüsünde gebe kaldı
kiloda verdiyormuş ama ben pek bu yönde etkisini görmedim ...
bi 5 kg fazlam var bebek öncesi gitseydi süper olurdu

evet bnm arkadaşım biride :)
kullandı ilk yumurtlama döngüsünde gebe kaldı
kiloda verdiyormuş ama ben pek bu yönde etkisini görmedim ...
bi 5 kg fazlam var bebek öncesi gitseydi süper olurdu
kızlar ben de pkolu olduğumu dün öğrendim fakat ben de ne tüylenme vardı ne de adet düzensizliği,hatta 27-28 günde bir hiç aksatmadan olurdum sanırım onun için eski doktorum hiç pkodan şüphelenmedi ve tedavi vermedi,sadece 14 kg fazlam vardı onun da 6sını vermiştim bebek düşündüğüm için,kalanı da veriyorum,bu bahsettiğiniz ilacın klomenden farkı ne,yani neden klomen değil de onu yazıyor doktorlar,bazıları birlikte yazıyor hatta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…