• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

Merhaba. Ben de pko luyum. Hem de doğuştanmış ve tamamen yok olması mümkün değilmiş. Geçen ay glukofeni 10 kadar kullandım. Şiddetli bulantı ve ishal yyüzünden bırakmak zorunda kaldım. Resmen hayattan tat alamaz hale gelmiştim. Yemek yiyemiyor su içemiyordum. Devam etsem iyi olurdu ama çalışırken bu işlerle uğraşmak çok zor.

yasadiklarinin aynisini bende yasadim yanimdan gecenlerin kokusuna bile tahammul edemeyip kusuyordum 3 gun rapor alip ise gidememistim :( ama ne olursa olsun ilaci birakmamamiz gerekiyor.bulanti ve ishal icin ilac alip 1 hafta da ilaci yarim sabah yarim aksam ve yemek arasinda yani karnin tam doymadan icip ustunede yemek yemege devam edersen bulanti olmuyor :(

yasadiklarinin aynisini bende yasadim yanimdan gecenlerin kokusuna bile tahammul edemeyip kusuyordum 3 gun rapor alip ise gidememistim :( ama ne olursa olsun ilaci birakmamamiz gerekiyor.bulanti ve ishal icin ilac alip 1 hafta da ilaci yarim sabah yarim aksam ve yemek arasinda yani karnin tam doymadan icip ustunede yemek yemege devam edersen bulanti olmuyor :(

teşekkür ederim canım. devam edeceğim sanırım. en azından kilolarımdan kurtulmak için. bişey soracağım bu ilacın gebelikte tehlikesi var mı. farkında olmadan hamile kalırsak yani. bebek düşünüyorum da.

teşekkür ederim canım. devam edeceğim sanırım. en azından kilolarımdan kurtulmak için. bişey soracağım bu ilacın gebelikte tehlikesi var mı. farkında olmadan hamile kalırsak yani. bebek düşünüyorum da.

merhabalar, bende pko hastasıyım.bebek düşündüğümüz için doktora gittik ve elimde diaforminle geri döndük.2 aydır kullanıyorum ve adetlerim düzenli, ama bebek yok :(

Neyse ben doktora hamile kalırsam ilaç sorun olur mu diye sordum, olmazmış.için rahat olsun, kullanabilirsin.Düşünüyorsan hemen hamile kalırsın inşallah

Merhaba . Ben de burdan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine kullanmayı düşünüyorum. Dahiliye drna gidip tahlillerimi yaptırdım. Bakalım jinekoluğuma da gittiğimde sormayı düşünüyorum. Herkese sağlıklı bebiş sahibi olmanızı diliyorum.

arkadaşlar bende ne yazık ki pko hastasıyım :( yaklaşık 2 sene yesmin kullandım son 1 sene yasmini bırakarak sürekli adet söktrücülerle adetlerimi düzenlemeye çalıştık sonunda bebek sahibi olma karıyla doktora gittim ve tedavimizin yönünü değiştirdik yaklaşık 1 aydır diaformin şeker hapını kullanıyorum aynı zamnda soğan kürü yaptım ve ilk ay yine adet söktürücü ile adet oldum, hormon sonuçlarıma bakıldığında prolaktin değerim yüksek çıktı ve aynı zamnda tsh değerim 3.23 dolaylarında , referans değerinde olmasına rağmen doktor bu değerin 2,5 olası gerektiğini söyledi . Prolaktini düşürmeden gebelik olmaz düşük yaparsın dedi ve bu aya özel ginera doğum kontrol hapını verdi ve hormonların dengeye gelince gebelik denicez dedi. bi de önceki kontrolde yumurtlamanın olmadığını da söyledi. çatlatma yapıcaz bundan dolayı dedi , bu durumu yaşayan başka arkadaşlar varsa , güzel haberler verin ihitiyacım var :( bu ara ben hiç kilo veremiyorum :(

merhaba arkadaslar bende sızler gıbı pko magduruyum.2 yıl once ogrendım bu ılletı.bu arada tabı hamıle kalamadıgım ıcın bebek ozlemıyle yanıyoduk.kac doktora gıttıysem care bulamadım hepsıde kılo vermen lazım dedıler.ama ne yaptıysam ne ettıysem bı turlu kılo vermeyı basaramadım deyım yerındeyse resmen ac gezıyodum ama yınede olmadı.cok sukur 2 ay once sımdıkı doktorumu buldum.banada glukofen ısımlı ılactan verdı.2 aydır kullanıyorum.kılo konusunda sanırım yavas yavas etkı etmeye basladı en azından kıyafetlerım onu gosterıyo:D ama suda var 2 aydır adetımde yıne problem yasıyorum hep gecıkme devam edıyo.nıhayet 2 yılın sonunda bu ay bebek ıcın tedavıye basladık.sanırım benımde yumurtlamam yokmus.doktor daha ılk aydan bı suru ılac verdı.daha tedavının en basında bıle asılama deneyenlerın kullandıkları ılacları kullandım.5 gun boyunca gunde 2 defa klomen bunun yanında 6 doz menagon,daha sonra 3 doz yumurtaları buyutmeye yarıyomus adını unuttugum gobekten yapılan baska bı ıgne,14. gun ıse ovıtrelle ısımlı catlatma ıgnesı ve son olarakta dun basladıgım 15 gun boyunca gunde 3 defa kullanmam gereken progestan ısımlı ılacı verdı.tabı bu tedavıden once ılkı doktor hatası yuzunden (uyanık olarak cekıldıgı ıcın) asırı tıkanıklık olmasına ragmen elıme hıc bı sorun yok dıye tutusturulan raporlarla dunyamı karartan,ıkıncısı ıse sımdıkı doktorumun(allah ondan bınlerce kere razı olsun onun uzerıne doktor tanımıyorum) akıllı davranmasıyla tekrar cektıgı ve anestezı alarak dogru sonucu aldıgım, katlanmak zorunda bırakıldıgım 2 hsg cekımıde var.artık 21 ocagı beklıyorum sonuc ıcın.ınsallah ılk ayda sonuc alırım.ınsallah hepımızın yuzu bebıslerımıızle guler:)))

mrb.bende pko hastasıyım.evlendim hemen hamile kaldım.şükürler olsuni 5 yaşında bir kızım var.benimde adetlerim düzensiz yılda 3-4 kez 35 yada 40 günde adet oluyorum.şimdiye kadar hiç ilaç kullanmadım.bu ay doktora gittim kistlerim tekrar oluşmuş.bana yasmin hap önerdi.yasmin bende aşırı baş ağrısı mide bulantısı yaptı kullanmayı bıraktım.65 kiloyum metaformin içren ilaç kullanmak istiyorum benim şekerim normal çıktı.fakat çocuk istemiyoruz biz.şu adetlerim bi düzelse birde tüylenmeye iyi geliyormu?bu ilaçlar:)

bendede pcos var ve ilaçsız adet olamıyorum doktora gittim bana aspirin ve lutenyl isimli adet söktürücü verdi.ultrasondan baktı 2 tane yumurtam olusmustu.bide hipotroid cıktı onun içinde dahiliye uzamanı ilaç verdi doktora bir ay kullanıp kontrole gidecegim.evli degilim ama düsünüyorum. bana hiç bi doktor glifor vb. seker ilacını vermedi kilo sorunumda yok kansekerimde iyi.ama pcosdan dolayı kulllanmam gereklimi bu ilacı hemde evlendiğimde kolay hamile kalmak için.kolay hamile kalmak için ne yapmam gerek simdiden.sogan kürüde yapmaya basladım bu ay

Arkadaslar bilmiyorum burda sormam dogrumu ama sormak zorundayim ankarada kimseyi tanimiyorum. 2 ay once evlendim 4 senedir megerse pko varmis bende ama daha bu sene tam anlasildi.ankarayada yeni tasindik dun etlik zubeydeye gittim bir hastaya sadece 3 dk ayirabiliyorlar doktorlarinda isi zor ama test sonuclarimi resmen yok bisey diye sallamadi.oysa prolaktinim yine yuksek cikti.birde 3cm nomal kist ve 2,5 cm cikolata kisti saptadilar. 3 cmlik 1 yildir vardi ama cikolata 2 ayda cikmis.tekrar hastalaninca gel dedi buyucekmi bakicaz dedi ama bana hic guven vermedi ozel bi hastaneye gitmeyi dusunuyorum ama neresi iyidir ankarada bilmiyorum.birde ilk doktor insulin direncin olabilirdedi ama onun testini istememis.kilo veremiyorum ve 4 yilda 40 kg aldim malesef:(( ve bir yilda zorla 8 kg verebildim.offf keske daha cok ustunde dursaydim. Ama evlilik telasi okul telasi derken kaldi.biri bana bir akil versin ne yapayim ben ?

Canım başkent Üniversitesi Hastanesi kadın doğum bölümünde bir dr var mustafa kemal takal adı umarım hala orda calisiyordur o iyi bir dr ilgileniyor da tavsiye ederim

24 yaşındayım ergenlik döneminde guatırım çıktı troit bezim yavaş çalışıyormuş yaklaşık 10 yıldır lavitron kullanıyorum bunun akabinde de lise 2'de pko çıktı 8 yıldırdan beri de diana35 kullanıyorum eskiden zayıftım şuanda çok kilolu değilim balık etliyim 1.60 boyum 57 kilom) ama farkında olmadan her yıl kilo almışım ve dikkat etmezsem de alıyorum insülin direncim de çıkmadı işin enteresanı ...adet düzensizliğim var 3 ayda bir 15gün boyunca adet oluyordum diana35 kullandım ama maleseef o da kilo aldırıyor, doktora gittim bunun bir çaresi olmadığını ve diana35 kullanmamı arada bir de ara vermemi söyledi ve bazen çocuk doğduktan sonra mucize eseri polikistlerin kayboldugunu söyleyip bir an evvel de evlenemem gerektiğini söyledi yaşın çok geçmeden evlen dedi yani :) sanki haa deyince oluyor da neysee şuan 2 aydır ilaç kullanmıyorum ve yine olamadım soğan kürünü denedim olmadı..acaba dedim ideal kilomda olmadıgım için mi olmuyor? şuan evdeyim her gün yürüyüşte yapıyorum ama nafile tatlıya da çok düştüm, 1 ay sonra özelden bir doktora gidicem endokrinoloji uzmanı şu glifora başlamak istiyorum umarım kilo verdikten sonra düzene girer... bir de arkadaşlar ben aşırı beyaz tenliyim d vitemini eksikliğim çıktı, d vitamini düşük olanların kilo vermesi de zor oluyormuş aklınızda bulunsun tahlil yaptırıken d-vitamininizi de ölçürmeyi unutmayın..:34:

selam arkadaşlar bende pkolu biri olarak geçenlerde endokrinoloji dok gittim tahliller sonucu glifor verdi 19 gündür kullanıyorum zayıflarsın dedi ama ben tam tersine acayip bir şişkinliğim var buda beni çok rahatsız ediyor sizlerdede böyle bir sorun oldumu yoksa bir tek bende mi böyle oldu ? :43::53::47:

ilk mesajım:))

kızlar bana da 2 ay önce pko teşhisi kondu ve doktor glucopage verdi ama kullandığım günden beri sürekli ishalim. bir gün bile normal geçmedi :(
aynı sorunu yaşayan var mı?
korkmaya başladım, sonuçta ishal hiç sağlıklı bir şey değil.:44:

ilk mesajım:))

kızlar bana da 2 ay önce pko teşhisi kondu ve doktor glucopage verdi ama kullandığım günden beri sürekli ishalim. bir gün bile normal geçmedi :(
aynı sorunu yaşayan var mı?
korkmaya başladım, sonuçta ishal hiç sağlıklı bir şey değil.:44:

banada aynı şekilde pko teşhisi kondu ve bende metformin içeren matofin isimli ilacı kullanıyorum canım yaklaşık 5 aydır falan ama ishal yapmaması lazım belki sende yan etki yapmış olabilir mesela benim mideme dokunuyo ama sen onu mutlaka doktorunla görüş dediğin gibi sağlıklı bişe değil böle olmasıda..:44:

ah canım çok teşekkür ederim,15 gün kala uygulamaya başlayacağım,gerçekten asla yemem içmem dediğimiz herşeyi yer olduk,Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın

Bende pkoluyum glukofen kullanıyorum şeker ilacı. Siz nasıl hamile kaldınız tavsiyeleriniz var mı bitkisel ? Ne yapmam gerekiyor ?

selam kızlar. uzun zamandır yazan olmamış.
bana da doktor diaformin 850 mg verdi.
2 yıl önce bekarken adet düzensizliği için gittiğimde kadın doğum uzmanı yasmin ve diaformin yazmıştı. ilk kutu bitince ilacı tekrar yazdırmak için dahiliye uzmanına gitmiştim ve gerek yok kullanmana diyerek yazmamıştı. ama o ilaçtan sonra yani 1 kutu kullanıp bırakınca 3 ayda 14 kilo vermiştim.spor ve kendi diyetimle.

evlendikten sonra hızla kilo almaya başladım o 14 kilonun 10u geri geldi. şimdi geçen ay endoktrin uzmanına gittim ve yine diaformin yazdı. kullanıyorum kilo veremedim henüz 1 kilo verdim gibi. ama adetim düzene girdi gibi.
doğum kontrol hapı kullanmıyorum. nasılsa pko var yumurtalıklar yavaş çalışıyor zaten korunmuyorum 1 yıldır ve hamile de kalamıyorum. doğum kontrol hapı yasmin kullanırken depresyona girdim gibi oldu. tvdeki haberlere bile ağlıyordum. bıraktım. kadın doğuma gittim yumurtalıkların yavaş çalışıyor. baya bi uğraşacaksın bebek için dedi. ben de hapı bıraktım.

özet olarak şuan sadece diaformin kullanıyorum. bende mide bulantısı baş dönmesi filan olmuyor. ishal yapıyor ama çok rahatsız edici değil. buradaki yan etkileri görünce bende olmaması ilgimi çekti.

sizce kilo verebilirmiyim böyle?

endokrin uzmanı spor yapmamamı söyledi. önce biraz kilo ver sonra spor ya. çünkü dizlerine çok fazla yük biniyor dedi.
özel bir diyet yapmıyorum. doktora göre hiç ekmek yememem lazım ama ben az da olsa ekmek yiyorum.

ve bu ilaç gerçekten iştahımı kesiyor. babam da ve babannem de şeker vardı o yüzden hep korkuyordum bende de olacak diye. insilün direncim varmış. umarım kullanan herkese faydalı olur.

bu arada d vitaminim de düşük. tablet d vitamini kullanıyorum suda eritilen ama ne kadar etkili bilemiyorum. :110:

doktor pko var ama sendrom değil dedi adet olamama gibi bir durumum yok tersine yoğun ve ağrılı doğum kontrol hapsız doğum kontrol hapıda resmen vanadan keser gibi kesiyor adeti ödem yapıyor. bu sendromu ile normal pko arasındaki fark ne ki anlamadım.bende insülin direncim olduğumu düşünüyordum hep aç karnına testlerde bir şey çıkmıyor. normal görünüyor. bilemedim ben kiloluyum diyetle aram hiç iyi değil diyet psikolojimi bozuyor evlenirken de zayıf değildim.evlenince hepten kilo aldım.progestron verdi doktor dengelemek için da tuz biber ekti kanımdaki yüksek östrojen yüzünden kiloma vs. ne yapmam lazım karnıbaharın östrojeni düşürdüğünü duydum.çiğ çiğ onu yicem

endokrin uzmanına gidip ölçtürebilirsiniz. ben de anlamadım sizin durumunuzu. bende adet olamama durumu var. sürekli gecikiyor ama öyle 1-2 ay olmama değil 10 gün 15 gün gecikme oluyor en fazla.

kanımdaki fazla östrojeni geçtim de pko var ama sendrom değil kısmına takıldım.

Back
X