Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

Kızlar bu ay 28. günde adet oldum kendiliğimden :)) Sanırım artık glukophage etkisini göstermeye başladı.İlaca başlayalı 3 ay bitti.İnşallah yumurtlama başlamıştır artık..İlaçtan vazgeçmeyin sakın..

bende pko hastasıydım.3senelik evliyim ve şuan hamileyim.normal yolla hamile oldum.ben neyse eşimdede sorun vardı.tüp bebek yada aşılama öneriyorlardı.hatta aşılama yaptıracaktım ancak zayıflıyorum diye vazgeçmiştim.hemen hamile oldum ve şuan 2aylığı geçti.yeni öğrendim zaten.hipotroidimde çıkmıştı pkoyla beraber.ama 1seeyi geçti guatırın geçmesi.pko için ve zayıflamak için bende diaformin falan kullandım.evliliğimin 2.senesinde 850mg 3ay kullandım ama ne zayıfladım nede kistim geçti.bu sene şubat ayın sonunda endokrine gittim ve bana ilacı yazdı.hemde 1000mg günde 2defa içtim.ilk ay yürüyüş bitki çayları falan derken zayıflamaya başladım ve 91 kilodan 78e düştüm şuan.sporu bırakmıştım yoksa şimdi daha çok zayıflamıştım.yemekten fazla kısmadım sadece abur cubur azalttım.ilk zaman hamileyim gibi midem bulanmıştı.atlattım onu daha sonra alışana kadar içtim.sürekli açtım ve ne kadar yersem yiyeyim doyduğumu bilmiyodum karnımdaki sancı beni yiyordu sanki.titrememde oluyordu yemek yerken falan bile.ilacı kullandıktan sonra bu yöndende iyi geldi..yani bilmiyorum zayıflama yönünden etkisi oldu ama kistimi tam olarak bu ilaçmı geçirdi hamile kaldım bilmiyorum.ilacınızı kullanın eğer kiloluysanız mg yükselttirin doktorunuza.çünkü ben zamanla 35kiloya kadar aldım.eğer 1sene önce doktor bana aynı şekilde 1000mg günde 2defa verseydi ben bu kadar kilo almazdım sanırım.

evet benimde son iki yılda pko dan saçlarım inanılmaz döküldü....bir ara durmuştu yine başladı...

çoookkk moral bozucu bir şey :-(((((((( ben bu bioxin midir nedir, ondan başlıycam yakında...

Metformine devam ediyorum ama...

yaklaşık olarak 5 yıldır pcos tedavisi görüyorum. pcos'ta önemli olan yumurtlamayı düzenleyici bir ilaç kullanmak (progesteron veya doğrum kontrol hapı) ve metformin.

zira pcos hastaları genelde ya çok zayıf ya da çok kilolu oluyorlar. kilo, kadınlık hormonuyla oldukça bağlantılı. bu yüzden adet düzensizliği yaşıyoruz. pcos hastalarında insülin direnci oluşuyor. bu da ileride şeker hastalığı riskini çok yüksek yüzdelere taşıyor.

bu sebepten metformin takviyesi yapıyorlar. ben glukofen kullanıyorum. 850 mg. günde iki kere, yemek aralarında. ilk başladığım zamanlarda (ki çok ara verdim bu ilaca kullandığım diğer ilaçlar yüzünden) inanılmaz bir mide ağrısı, mide bulantısı ve hamile gibi her şeyin kokusunu alıp öğürme gibi çok kötü yan etkileri var. bir de halsizlik yapıyor. sürekli yatıp uyumak istiyor insan. ama düzenli kullanıldığında en fazla 10 gün içinde bu sıkıntılar bitiyor.

bu arada bu ilaç böbrekleri çok yoruyor. böbreklerin durumu için düzenli olarak böbrek tahlili yaptırmak gerekiyor.

atlamamak lazım.

bir de düzenli olarak endokrin uzmanına ve jinekoloğa gitmek lazım elbette.

bende bu ay hiçbişisiz 28.günde regl oldum....bana fayda edende soğan kürü ve ardından hayıt kürü .....bin şükür ..
ve bugünde ovulasyon testimde silik çift çizgiyi gördüm demekki bu ayda gebe kalmazsam vaktinde gelecek....

inşallah gebe kalırsın canım.Haberdar et, merak ettim şimdi.Ne zaman SAT?Benim bgn adetin 21.günü.Kasıklarımda ağrı var sabahtan beri..Hiç olmazdı böyle..Erken mi adet olucam acaba bu ay da???

bu hapı hangi doktor yazıyor acaba jinekolog mu yoksa endokrim uzmanı mı?

bende kendimmi bildim bileli adet düzensizliği çekiyorum 2, 3 ayda ancak oluyordum ünvde dr ye gittim pko tanısı kondu diane 35 verdi bana sürekli kullanım için onu kullandım bir kaç ay adet oluyordum ama kanın kokusu adet gibi değildi bildiğimiz kırmızı duru kan getiriyordu yanlızca gerçek adet kanı gibi koyu ve siyahımsı parçalar hiç gelmiyodu sonra ben bunu içmeyi bıraktım adet olmak istediğimden 3,5 gün önce bir iki tane alınca adetoluyodum zaten ama adet kanına hiç benzemiyodu burun kanaması bibiydi.. bende ıraktım kullanmadım..ünvden mezun olunca iş bulamadığım için ailesel bir takım sorunlar yaşadım ve bundan dolayı 58 kilodan 49 a düşmüştüm.. baya bir zayıflamıştım çok stresliydim.. ama bu dönem (2YIL) adetlerim kendiliğinden düzene girdi her ay yada bir buçuk ayda bir oluyodum artık .. bu aralar evlenmiştimde başta korunuyodum dışarının baskısı(eşimin)ile karar verdim korunmamaya hamile kaldım ilk yıl.. doğumdan sonra yine başladı düzensizlik hala düzensiz 2 yıldır ikinci çocuğu istiyoruz ama olmuyor tdaviye başladım glukofen içiyorum 1 aydir beni mahfetti mide bulantısı ve karın ağrış bide hayıt tohumuçayı ve çörek otu kullanıyorum...
açıkçası ilaçların faydalı olacağını sanmıyorum bitkiler faydalı gibi geliyo bana... pko da bir hastalık değil bünye ..yaratılışımız öyle hangi ilacı içersen iç vucut onu yapıyorsa ilaçlar bir yere kadar işe yarar.. ben ömür boyu pko lu olacam bunun için ömürboyu birçok zararlı ilaç içmeyi düşünmüyorum.. şu an bebek için içerim.. tedavimi olurumbitkisel desteklede tamalamya çalışırım..allah herkese hayırlı evlatlar verir inşallah..

Ben kullanıyorum 1000 lik Glifor. Zayıflamaya değilde kilo alımını engelliyor. İlaçlarımı kullandığım zamanlar kilom sabit kalıyor.Hatta 2-3 kilo kadar veriyorum başlarda ...
Çokları doğum kontrol hapından şikayetçi . ben değilim.O da bende kilo alımı yerine hormonlarımı çalıştırdığı için kilomun sabit kalmasını sağlıyor.

Memnunum ilaçlarımdan

bende de pko rahatsızlığı var fakat doktor metformin vermedi şeker hastaları için o hap dedi bunun aslı var mıdır zaten sonra başından savdı beni. annemle babam arasında kan uyuşmazlığı var o yüzden diana 35 de kullanamıyorum damar tıkanıklığı riskim olabilirmiş. folik asit kullanıyorum onun için. 18 yaşındayım ve 13 yaşımdan beri bu hastalıkla uğraşıyorum

Arkadaşlar hepiniz bir endokrin uzmanına gittiniz mi?Yoksa sadece kadın doğumcunuz mu verdi metformini?Birde tahlil yaptırmadan bu ilacı veriyor kadın doğumcular.PKO lu her 100 kişiden 99 u bu ilcı kullanıyor.Bende kullanıyorum ama bir faydasını göremedim daha.Hergün yürüyüşte yapıyorum.Ama kilo veremiyorum.Şimdi birde endokrine gitmeyi düşünüyorum.

bana hapı veren endokrindi daha öncesinde kadın doğuma gittim sadece doğum kontrol hapı verdiler.

insülinin direnci yumurtalıkta androgen (erkeklik hormonu ) üretimini arttırdığı için kilo alımı , tüylenme , cilt tipinde değişiklik gibi durumlar ortaya çıkıyor
sanırım doktorlarda bu tür özelliklere bakarak bu testi yapıyorlar.Endokrin mutlaka her türlü değere bakıyor.
Bence her pcoslunun insülin değerine bakılmalı , İnsülin direncinin tüylenmede çok büyük etkisi var

Son düzenleme:
2000 mg glukofen kullanıyorum günde
ensemde, boynumda yoğun ağrı oluyor nedenini anlayamıyorum endokrin uzmanı kullan 2000 mg doz için iyi demişti ama çok zorluyor beni 6-7 gün oluyor başlayalı ooyyy

Ben glukofen kullanıyordum günde 2 kere 850 mg.
Hep başlarda mide bulantısı olur sonra alışır dendi ama yok alışamıyorum.Midem bulanmasa sürekli bir yorgunluk,halsizlik, uyku hali.
İlacı kullandığım zaman elim kolum kalkmıyor.Bütün gün yatıyorum.Belki de bu ilacı kullanamadığım ya da düzenli kullanmadığım için ne adetim düzenli ne de bebeğim oluyor

Ben endokrin e ayrıca gitmedim, kadın doğumcum verdi bu ilacı ve sonrasında gittiğim başka başka 4 doktor daha 'çok doğru' bir hareket dedi.Bana kötü bir yan etkisi olmadı, iştahımı kesti, kilo verdirdi, adetlerim, hormonlarım düzene girdi.fsh lh oranım olması gerektiği gibi oldu.Ama hala hamile kalamadım, o ayrı mesele...(

ben de hem endokrin hem de jinekolaga gittim tüm testlerim yapıldı ve pkos oldugumu gösteren Lh yukseliği dısında ne insülin seviyemde ne de tokluk kan glikozumda sorun olmadıgı için metformin önermediler. jinekologum cocuk sahibi olmak istiyorsan progestan 300 mg, olmak istemiyorsan dogum kontol hapı almalısın şeklinde öneride bulundu. ama hamilelik riski olmayan bekarlara da progestan öneriyorum dogal bir hormon oldugu için dedi. bende henuz cocuk sahibi olmak istememe ragmen korunarak progestan kullanmaya basladım yani illa metformin alınması sart değil eger insülin direnci yoksa. karbonhidrattan fakir beslenmek ve egzersiz yapmak gerekir tabiki

canım doğum kotrol hapıyla sakın glifor yada metformin ilacı alma birbiri ile etkileşimde bulunuyorlar. ilk bir ay ben öyle yapmıştım beter oldum sonra netten baktı ki birbiri ile kullanılmamamsı gerekiyormuş.

canım bana jinekolog verdi. endokrin uzmanları şeker hastalarına veriyor genelde. nette okumadığım yayın ve makale kalamdı bu hastalığın birinci nedeni insülin direnci . bu da seker hastalığı olan aynı gen tarafından oluşuyormuş onun için metformin iyi geliyor bize

senin için üzüldüm canım. şeekr hastalığı ile pko aynı nedenden dolayı oluyor. onun için benm doktorum hemen metformine başla dedi. bende şeker hastası değilim
2000 mg glukofen kullanıyorum günde
ensemde, boynumda yoğun ağrı oluyor nedenini anlayamıyorum endokrin uzmanı kullan 2000 mg doz için iyi demişti ama çok zorluyor beni 6-7 gün oluyor başlayalı ooyyy

canım ilk başaldığında olur o yan etkiler ben ölüyorum sanmıştım ilk düşük dozlarla başlasaydın 10 günden sonra normal devam etseydin bende öle yaptıım bi sıkkıntı olmuyor . çok faydasını görürüsün csanım geçmiş olsun .

canım nasıl kullanıyorsun düzensiz kullanmakla daha kötü yapıyorsun bu ilaçlar hormon ilaçlarınır mutlaka düzenli kullanılması gerekir yoksa fayda yerine zarar görürsün. vücudun alışamadığı için de buu tür etkileri her zaman yaşarsın . bi öğünü unutsam bende hemen tepki veriyor başım falan dönüyor alınca rahatlıyorum sende ihmal etme canım benm

olumlu etkiisni görmene sevindim canım yumurta takibi yapıyor muusn ;? eşin muayane oldu mu hiç . belki sadece neden sende değildir

olmuyor canım ben zayıftım bir zamanlar progesteron içerikli ilaçlar kullandığım için kilo aldım . şimdi metformin kullanıyorum 6 kilom gitti fazlalllk 4 kilom daha var . şeker hastası da değilim ama metformini çok faydasını gördüm. şu konuda katılıyorum düzüenli egzersiz ve diyet yaparsak metformine gerek yokmuş ama çalışan bayanlar için bu çok malesef

Doğum kontrol haplarıyla metformin kullanılır.Tabi ki her ilaç gibi bunlarında yan etkileri vardır ama birbirlerine etkileşimleri yok.
Doktorum bana birlikte kullanmanın hiç bir sakıncası olmayacağını ilacı bırakmam gerektiğini söyledi.
İnternette her okuduğuna inanma pcoslular, insilün direnci olması halinde gönül rahatlığıyla merformini doğum kontrol haplarıyla beraber kullanabilirler.

Sizin aksinize bana jinekoloji değil endokrinolojidir bu hapı veren
Metformin tedavisi için şeker hastası olmak gerekmez. Gelişen insülin direncini kırmak için metformin tedavisi uygulanır
.

Sağlıklı Günler Dilerim Hepimize

öncelikle her okuduğuma inanmıyorum. erkek arkadaşım eczacılık fakültesinde okuyor benim için özel araştırmıştı. bana da bunların ikisini doktor önermişti beraber kullan diye . nette bir çok yerden okudum ama sana resmi sayfayı vereyim güncel olan bi sayfa ve uzmanlarca yazılıyor. sayfanın alt bölümüne doğru yzıyor etkileşen i,laçlar yasmin ginera vb şeklinde Glifor Film Tablet | İlaç Pedia | Eczacılar ile İlaç Bilgisi, İlaç Yan Etkileri ve İlaç Fiyatları

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…