Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaslar lütfen cvp vern yardımmcı olun
bugun doktora gttm ben de polifistik over var .ve bun abaglı olarakta saç dklmem fazla 3 cü aya grdm diane 35 kullanıodum ama içim rahat etmedi bugun bi dahiliyeye gttm. kanımı fln ölçtü insülün direncimin biraz faz la oldugunu söyledi saç döklmemi buns bagladı ve METFORMİN (diaformin)ilacını verdi günde 2 kez tok karna yarım dozac dedi.kullanpta benm gibi saç döklme sorunu olup azaltan varmı arkadaslar lütfen yardımcı olun biaz ben çok üzülüorm çünkü artık hayata küstüm![]()
Kızlar bu ay 28. günde adet oldum kendiliğimden :)) Sanırım artık glukophage etkisini göstermeye başladı.İlaca başlayalı 3 ay bitti.İnşallah yumurtlama başlamıştır artık..İlaçtan vazgeçmeyin sakın..
bende bu ay hiçbişisiz 28.günde regl oldum....bana fayda edende soğan kürü ve ardından hayıt kürü .....bin şükür ..
ve bugünde ovulasyon testimde silik çift çizgiyi gördüm demekki bu ayda gebe kalmazsam vaktinde gelecek....
benim tek tavsiyem bu ilacı yılmadan kullanmak ve bırakmamak....
bu ilaç metabolizmaya etki ediyor sonuçta.
PKO hastalarında sorun LH ın yüksek olması, beni de FSH ımdan yüksek LH ım...
tek yapılabilecek şey kilo vermek ve hareket, hareket, hareket...VE en önemlisi KARBONHİDRATTAN uzak durmakmış. 1 Proföser e ve Jinekoloğa sordum, ikiside ayn şeyi söyledi....
bende de pko rahatsızlığı var fakat doktor metformin vermedi şeker hastaları için o hap dedi bunun aslı var mıdır zaten sonra başından savdı beni. annemle babam arasında kan uyuşmazlığı var o yüzden diana 35 de kullanamıyorum damar tıkanıklığı riskim olabilirmiş. folik asit kullanıyorum onun için. 18 yaşındayım ve 13 yaşımdan beri bu hastalıkla uğraşıyorum![]()
Arkadaşlar hepiniz bir endokrin uzmanına gittiniz mi?Yoksa sadece kadın doğumcunuz mu verdi metformini?Birde tahlil yaptırmadan bu ilacı veriyor kadın doğumcular.PKO lu her 100 kişiden 99 u bu ilcı kullanıyor.Bende kullanıyorum ama bir faydasını göremedim daha.Hergün yürüyüşte yapıyorum.Ama kilo veremiyorum.Şimdi birde endokrine gitmeyi düşünüyorum.
Arkadaşlar 2 aylık doğum kontrol hapı kullanıyorum lh yüksek olduğu için 2 ay sonra tedaviye başlıyabiliriz demişti doktrorum ben bu arada (glucophage yada glifor )tarzı bi ilaç kullanabilirmiyim doğum kontrol hapıyla birlikte bir zararı olurmu acaba...
Arkadaşlar hepiniz bir endokrin uzmanına gittiniz mi?Yoksa sadece kadın doğumcunuz mu verdi metformini?Birde tahlil yaptırmadan bu ilacı veriyor kadın doğumcular.PKO lu her 100 kişiden 99 u bu ilcı kullanıyor.Bende kullanıyorum ama bir faydasını göremedim daha.Hergün yürüyüşte yapıyorum.Ama kilo veremiyorum.Şimdi birde endokrine gitmeyi düşünüyorum.
bende de pko rahatsızlığı var fakat doktor metformin vermedi şeker hastaları için o hap dedi bunun aslı var mıdır zaten sonra başından savdı beni. annemle babam arasında kan uyuşmazlığı var o yüzden diana 35 de kullanamıyorum damar tıkanıklığı riskim olabilirmiş. folik asit kullanıyorum onun için. 18 yaşındayım ve 13 yaşımdan beri bu hastalıkla uğraşıyorum![]()
2000 mg glukofen kullanıyorum günde
ensemde, boynumda yoğun ağrı oluyor nedenini anlayamıyorum endokrin uzmanı kullan 2000 mg doz için iyi demişti ama çok zorluyor beni 6-7 gün oluyor başlayalı ooyyy
Ben glukofen kullanıyordum günde 2 kere 850 mg.
Hep başlarda mide bulantısı olur sonra alışır dendi ama yok alışamıyorum.Midem bulanmasa sürekli bir yorgunluk,halsizlik, uyku hali.
İlacı kullandığım zaman elim kolum kalkmıyor.Bütün gün yatıyorum.Belki de bu ilacı kullanamadığım ya da düzenli kullanmadığım için ne adetim düzenli ne de bebeğim oluyor![]()
Ben endokrin e ayrıca gitmedim, kadın doğumcum verdi bu ilacı ve sonrasında gittiğim başka başka 4 doktor daha 'çok doğru' bir hareket dedi.Bana kötü bir yan etkisi olmadı, iştahımı kesti, kilo verdirdi, adetlerim, hormonlarım düzene girdi.fsh lh oranım olması gerektiği gibi oldu.Ama hala hamile kalamadım, o ayrı mesele...(
ben de hem endokrin hem de jinekolaga gittim tüm testlerim yapıldı ve pkos oldugumu gösteren Lh yukseliği dısında ne insülin seviyemde ne de tokluk kan glikozumda sorun olmadıgı için metformin önermediler. jinekologum cocuk sahibi olmak istiyorsan progestan 300 mg, olmak istemiyorsan dogum kontol hapı almalısın şeklinde öneride bulundu. ama hamilelik riski olmayan bekarlara da progestan öneriyorum dogal bir hormon oldugu için dedi. bende henuz cocuk sahibi olmak istememe ragmen korunarak progestan kullanmaya basladım yani illa metformin alınması sart değil eger insülin direnci yoksa. karbonhidrattan fakir beslenmek ve egzersiz yapmak gerekir tabiki
canım doğum kotrol hapıyla sakın glifor yada metformin ilacı alma birbiri ile etkileşimde bulunuyorlar. ilk bir ay ben öyle yapmıştım beter oldum sonra netten baktı ki birbiri ile kullanılmamamsı gerekiyormuş.
canım bana jinekolog verdi. endokrin uzmanları şeker hastalarına veriyor genelde. nette okumadığım yayın ve makale kalamdı bu hastalığın birinci nedeni insülin direnci . bu da seker hastalığı olan aynı gen tarafından oluşuyormuş onun için metformin iyi geliyor bize
senin için üzüldüm canım. şeekr hastalığı ile pko aynı nedenden dolayı oluyor. onun için benm doktorum hemen metformine başla dedi. bende şeker hastası değilim
Doğum kontrol haplarıyla metformin kullanılır.Tabi ki her ilaç gibi bunlarında yan etkileri vardır ama birbirlerine etkileşimleri yok.
Doktorum bana birlikte kullanmanın hiç bir sakıncası olmayacağını ilacı bırakmam gerektiğini söyledi.
İnternette her okuduğuna inanmapcoslular, insilün direnci olması halinde gönül rahatlığıyla merformini doğum kontrol haplarıyla beraber kullanabilirler.
[/B]