• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

2 haftadırlı kullanıorm gliforu üçüncü haftya gircem ama hala adet olamadım ben yaa :5:

sana diğer topicde de yazdığım gibi, bu ilaç bir adet söktürücü değil. sabırlı ol....
benim ilk ay 32. gün geldi. 40 - 50 günde adet olan var bu ilaçla. aylar içinde düzelecektir.
bu arada kilolu isen mutlaka kilo vermelisin, o zaman daha çabuk düzene giriyor.

sana diğer topicde de yazdığım gibi, bu ilaç bir adet söktürücü değil. sabırlı ol....
benim ilk ay 32. gün geldi. 40 - 50 günde adet olan var bu ilaçla. aylar içinde düzelecektir.
bu arada kilolu isen mutlaka kilo vermelisin, o zaman daha çabuk düzene giriyor.

evet ben de nerdeyse bi kutu biticek ama olmadım baktım15 gün gecikiyo oadet olmuyorum dr gittim primulat adet söktürücü verdi birde ben 850 mg günde iki kere kullanıyordum 1000m günde 2 ye çıkardı belki dozajı yükselince düzelir sende bi dokturuna sor cnm düşükse yükseltsin belki bizim pko biraz daha dirençli bazılarına 850mg da yetiyo birde bunu deniyelim....

evet ben de nerdeyse bi kutu biticek ama olmadım baktım15 gün gecikiyo oadet olmuyorum dr gittim primulat adet söktürücü verdi birde ben 850 mg günde iki kere kullanıyordum 1000m günde 2 ye çıkardı belki dozajı yükselince düzelir sende bi dokturuna sor cnm düşükse yükseltsin belki bizim pko biraz daha dirençli bazılarına 850mg da yetiyo birde bunu deniyelim....

slm kızalr bende 2 gün oldu glifora başlayalı ben tüp bebek tedavisinde kilo vermek amaçlı kullanıyorum ve bende pcoluyum kızalr bu ilaç bende hiç bi etki yapmıor arkadaşlar yazmış mide bulantısı isal felan diye maşşalah bende hiç tık yok sadece tabi ondanmı bilmiorum bide folik asit kullanıyorum ondanda olabilir ağzımın hiç tadı yok sanki demir emmiş gibi neyersem yiyim geçmiyo ben gibi olan varmı ve bir ayda 6 kilo vermem gerekiyo veren varmı yardım edin lütfenn düşün düşün sıyırıcam vermem lazım bu kiloları

arkadaşlar çok geride kalmış sayfa biricik arkadaşımızda uğramamış hiç arkadaşlar kullanan yokmu bu ilacı

arkadaşlar çok geride kalmış sayfa biricik arkadaşımızda uğramamış hiç arkadaşlar kullanan yokmu bu ilacı

biricik arkadaşımın işleri yoğun bu aralar nete girdiğinde yazar sizlere
ancak bu ilacı kullanan benim bildiğim pkolular hep çok memnun...

slm kızalr bende 2 gün oldu glifora başlayalı ben tüp bebek tedavisinde kilo vermek amaçlı kullanıyorum ve bende pcoluyum kızalr bu ilaç bende hiç bi etki yapmıor arkadaşlar yazmış mide bulantısı isal felan diye maşşalah bende hiç tık yok sadece tabi ondanmı bilmiorum bide folik asit kullanıyorum ondanda olabilir ağzımın hiç tadı yok sanki demir emmiş gibi neyersem yiyim geçmiyo ben gibi olan varmı ve bir ayda 6 kilo vermem gerekiyo veren varmı yardım edin lütfenn düşün düşün sıyırıcam vermem lazım bu kiloları

1 ayda 6 kilo çok değil mi?
kaç kilo verebildiniz merak ettim nasıl gidiyor bu ilaç iştahı kapatır gerçi özellikle tatlı yeme isteğini azalttığı söyleniyor ama demir tadı hiç duymadım ben.. bu arada karbonhidrattan mümkün oldukça uzak durun esmer ekmek yiyin..yeşil zeytini tercih edin öğün aralarında da süt ürünlerini yoğurt ayran cacık vs tercih edin elma da öğün arasında yiyebilirsiniz...ızgara et tavuk balık yiyin salata bol tüketin ve gazlı içecek içmeyin...bakliyatlar da glisemik indeksi düşüktür tüketebilirsiniz...

Son düzenleme:
Glukofen kullanıyorum 5 gündür kızlar.
Ama midem çok feci ve sürekli ishalim. Benim kilom 52 bu ilaç işe yarayacak mı bilmiyorum ama mide bulantısı ne zaman geçiyor?

arkadaslar ben glıfora baslayalı nerdeyse 2 ay olacak ve bende kendılıgımden adet olamıyordum evlendıkten sonra 7 aydır ılk defa 42 gun sonra dun kendılıgınden adet oldum cok mutluyum sabredin biraz hemen doktora gitmeyin..

birde ben şunu sorcam bu ilacı bırakınca adetımız tekrardan düzensizleşecekmi yada dıyelımkı 1 sene kullanalım bıraktıgımızda adetımız yoluna gırermı aceba?? bu hapı içe içe insulune direncli olmasın vucud ılerde o hastalık cıkmasın bırde!!!!

glufoken kullanmaya 26 nisan 2011 de başladım. doktorum 6 ay kullanacağımı söyledi.

ilk günlerde bulantı ve diyare yaptı ama şimdi sadece bulantı ve iştahsızlık yapıyor. bulantı kötü ama iştahsızlık benim gibi kilolu birisi için çok iyi. akşam yemeklerinde bir şey yiyesim gelmiyor. sırf hapı yutabilmek için bir şeyler atıştırıyorum desem yeridir.

bu arada bu ilacın üreticilerine bir çift sözüm var. teknoloji ilerledi bu hap niye bu kadar kocaman. parçalamadan yutamıyorum. :)

Merhaba kızlar....
Dün adet düzensizliğim için doktora gittim.
Sol yumurtalığımın çalışmadığını,sağ yumurtalığımın ise azda olsa çalıştığını öğrendim.Yani pko teşhisi koyuldu.
Öncesinde adet düzensizliğim için başka bi doktora gitmiştim.Vajinal muayenede hiç bir sorun olmadığını,adetin 3.günü yapılan hormon testindede hiç bir sorun çıkmadığını söyleyip farlutal vermişti sadece.
Dünde farklı bir doktordan ultrason sonuçlarına göre pko olduğumu öğrendim.Açıkcası çok şaşkınım şuanda.
İdrar ve kan testlerimin sonucu temiz çıktı çok şükür.Fazla kilom olduğu için(boy 152 kilo 68) diaformin 1000 mg ve gebeliğe hazırlık için folik asit başladık.
Ben açıkcası 3-4 ay sonrası için gebelik düşünüyordum ama doktorum şimdiden korunmayı bırakmamı tavsiye etti.
Beni düşündüren ise kilo vermeden bebek çalışmalarına başlayacak olmamız.Yani bu ilaç sayesinde kesin kilo verebilecekmiyim acaba ?
Bugün ilk tableti aldım ve bikaç saat sonra ishal oldum ama geçti.Şuan kafam biraz garip.Doktor ilk hafta 1 tablet almamı sonra günde 2 tablete çıkarmamı söyledi.
Şimdi ben kesin korunmayı bırakmalıyım acaba?
Önce kilo versem sonra korunmayı bıraksam olmazmı ki?

slm arkadaşlar bende glucophage 850ml lik günde 1defa yarım içiyorum.bu 3.ayım ilk içtiğimden 15 gün sonra adet oldum.2.aydada tam zamanında adet oldum.bu 3.ayım ama tam 2ay olacak nerdeyse ve ben hala adet olmadım.2kere gebelik testi yaptırdım ama negatif bu arada gebelik testlerini dayanamadığım için sabah idrarıyla değilde akşam vakitlerinde yapmıştım.bu ilaç ilk 2 ay işe yaradıda şimdi niye bôyle oldu anlamadım.doktora gitcem ama adam gibi bi doktor bulamıyorum.

Merhaba kızlar....
Dün adet düzensizliğim için doktora gittim.
Sol yumurtalığımın çalışmadığını,sağ yumurtalığımın ise azda olsa çalıştığını öğrendim.Yani pko teşhisi koyuldu.
Öncesinde adet düzensizliğim için başka bi doktora gitmiştim.Vajinal muayenede hiç bir sorun olmadığını,adetin 3.günü yapılan hormon testindede hiç bir sorun çıkmadığını söyleyip farlutal vermişti sadece.
Dünde farklı bir doktordan ultrason sonuçlarına göre pko olduğumu öğrendim.Açıkcası çok şaşkınım şuanda.
İdrar ve kan testlerimin sonucu temiz çıktı çok şükür.Fazla kilom olduğu için(boy 152 kilo 68) diaformin 1000 mg ve gebeliğe hazırlık için folik asit başladık.
Ben açıkcası 3-4 ay sonrası için gebelik düşünüyordum ama doktorum şimdiden korunmayı bırakmamı tavsiye etti.
Beni düşündüren ise kilo vermeden bebek çalışmalarına başlayacak olmamız.Yani bu ilaç sayesinde kesin kilo verebilecekmiyim acaba ?
Bugün ilk tableti aldım ve bikaç saat sonra ishal oldum ama geçti.Şuan kafam biraz garip.Doktor ilk hafta 1 tablet almamı sonra günde 2 tablete çıkarmamı söyledi.
Şimdi ben kesin korunmayı bırakmalıyım acaba?
Önce kilo versem sonra korunmayı bıraksam olmazmı ki?
Benim sana tavsiyem, beklemeyi bırak ve hamile kalmaya bak..Ben de öyle bekledim bekledim..Sonra pko olduğumu öğrendim..Şimdiki aklım olsa hayatta beklemezdim..
slm arkadaşlar bende glucophage 850ml lik günde 1defa yarım içiyorum.bu 3.ayım ilk içtiğimden 15 gün sonra adet oldum.2.aydada tam zamanında adet oldum.bu 3.ayım ama tam 2ay olacak nerdeyse ve ben hala adet olmadım.2kere gebelik testi yaptırdım ama negatif bu arada gebelik testlerini dayanamadığım için sabah idrarıyla değilde akşam vakitlerinde yapmıştım.bu ilaç ilk 2 ay işe yaradıda şimdi niye bôyle oldu anlamadım.doktora gitcem ama adam gibi bi doktor bulamıyorum.

Ben 3 aydır içiyorum, daha bir etkisini görmedim.Bu ay 2 ye çıkardık dozunu, inşallah faydası olur.Yalnız bence sen miktar olarak çok az içiyorsun gibi geldi bana.Pko konusunda uzman birine gitmelisin.Her doktor bu konuyu bilemeyebiliyor,ona göre..Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar..

evet bence de dozu az.....

arkadaslar ben glıfora baslayalı nerdeyse 2 ay olacak ve bende kendılıgımden adet olamıyordum evlendıkten sonra 7 aydır ılk defa 42 gun sonra dun kendılıgınden adet oldum cok mutluyum sabredin biraz hemen doktora gitmeyin..

birde ben şunu sorcam bu ilacı bırakınca adetımız tekrardan düzensizleşecekmi yada dıyelımkı 1 sene kullanalım bıraktıgımızda adetımız yoluna gırermı aceba?? bu hapı içe içe insulune direncli olmasın vucud ılerde o hastalık cıkmasın bırde!!!!

artık sen hamilesin, doğumdan sonra belki kullandırır yine doktorun :-)))

kızlar ben de pkoluyum,
doktor glukofen 850 mg verdi. ama günde bir tane iç dedi. herkes günde iki tane alıyor benim de kafam karıştı acaba iki tane içsem daha mı iyi olur diye..
gerçi zor bi ilaç bi de iki tane içsem nolur bilmiorum ama...
felaket gaz yaptı.. gaz yapıp yapıp sonra ishal bi şekilde tuvalete çıkıyorum :( acaba kilo verdirir mi bilmiorum.. çünkü öyle çok sık tuvalete koşmuorum açıkçası..

kızlar ben de pkoluyum,
doktor glukofen 850 mg verdi. ama günde bir tane iç dedi. herkes günde iki tane alıyor benim de kafam karıştı acaba iki tane içsem daha mı iyi olur diye..
gerçi zor bi ilaç bi de iki tane içsem nolur bilmiorum ama...
felaket gaz yaptı.. gaz yapıp yapıp sonra ishal bi şekilde tuvalete çıkıyorum :( acaba kilo verdirir mi bilmiorum.. çünkü öyle çok sık tuvalete koşmuorum açıkçası..

merhaba.
genelde metformine başlayanlar önce ilk hafta 1 adet kullanıyor yan etkileri fazla olduğu için.
1 veya 2.ci haftanın sonunda ise vucut alışmaya başlayınca günde 2 adet alınıyor.Ama doktor sana günde sadece 1 tane alacaksın dediyse orasını bilemem.Bana ilk 1 hafta 1 adet sonra günde 2 adet içmeye başlayacaksın demişti.
Gaz sancısı 1 haftadan sonra azalıyor ama ishal şekerli gıdalar tüketildiğinde sürekli tekrarlıyor.(bende öyle )
Ayrıca bu ilaç sadece iştah kesiyor ama sen yinede yemeye devam edersen kilo veremiyorsun.Karbonhidratı büyük ölçüde azaltmanı tavsiye ederim.

Kızlar bende Pko var , endokrinoloji ye gittim 3 yıldan beri Diaformin 1000 lik kullanıyorum,ama içince hapı ishal,gaz karın ağrısı,mide bulantısı,başlarda normal dediler ama ben hep böyle yan etkiler yaşıyorum düzelme yok,doktora sordum hapı değiştirmedi acaba başka bi hapa mı geçsem, özellikle diaformin böylemi yapıyor anlamadım gitti?
benim gibi olan varmı acaba* yazz 24 kullanıyordum o da çok kanama yaptı,şimdi progestan diye bir hap verdi doktorum 15 gün kullanıp ara veriliyormuş bakalım bu nasıl gelecek=? pko çok zor bi hastalık bıktımm valla.

glucophage850 günde 2 adet kullanıyorum,2,5 aydır.İlk ay hiçbir yan etkisi olmadı.2. ayda bende ishal yapmaya başladı, özellikle de aç karnıma içince yapıyor.Adetlerim henüz düzelmedi.3 kilo civarında verdim,spor yapmadan.Bi 3 kilo daha versem,baya bi zayıf sayılıcam.İştahım müthiş kesildi.Laf olsun diye yiyorum resmen.Eskiden tatlılar arasından hangisini yiyceğimi şaşırırdım.Şimdi ise hepsini aklımdan geçiriyorum,birini canım istesin de yiyim diyorum..Ama yok..Hiçbirini istemiyorum.Gerçekten çok tuhaf..İnşallah adetlerim de düzelir ve ovulasyon sağlanır..Bir umut..bekliyorum..Bu ilaca gerçekten inanıyorum..Faydasını görürüz inşallah hepimiz..

kızlar ben bu ilacı 4 yıla yakındır kullanıyorum. başlarda benımde midem bulandı iştahtan kesildim ishal oldum ve 5 6 kilo civarı vermişdim ama ilaca bünyeniz alışınca kilolar geri geliyo öyle iştah falanda yerine geliyo meraklanmayın. agdetlerime gelınce diaforminle birlikde dianaa da almışdım yaklaşık ikisinide 4 yıl civarı kullandım. diaformini halen kullanıyorum diyanayı 4 ay önce bırakdım. ilk 2 ay agdetlerim 1. agdetim 35 günde 2.si 40 günde oldu 3.sü ise 2 ay gecikdi 2.ayımın sonunda oldum. bu ay ise agdetım fazla gecikmeyecek gibi duruyo belirtileri var..

kızlar ilacın muhakkak faydası oluyo ilacınızı düzenli almalısınız ama yan etkileri kısa süreli zor bı dönem ama kısa sürede alışır bünyeniz.

arkadaslar lütfen cvp vern yardımmcı olun
bugun doktora gttm ben de polifistik over var .ve bun abaglı olarakta saç dklmem fazla 3 cü aya grdm diane 35 kullanıodum ama içim rahat etmedi bugun bi dahiliyeye gttm. kanımı fln ölçtü insülün direncimin biraz faz la oldugunu söyledi saç döklmemi buns bagladı ve METFORMİN (diaformin)ilacını verdi günde 2 kez tok karna yarım dozac dedi.kullanpta benm gibi saç döklme sorunu olup azaltan varmı arkadaslar lütfen yardımcı olun biaz ben çok üzülüorm çünkü artık hayata küstüm:(:58:

Back
X