Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

canım kan ve usg de çıktı. daha öncesinde kızken bana doktor bir yumurtalığın büyük ama sorun olmaz demişti. şimdi hem o çıktı hemde pco çıktı. usg de ikiside göründü.

yeni düşünmeye başladım aslında bebeği ama bugün çok korktum çocuk olmayacak diye. şükürki oluyormuş örnekleri var burda ondan şimdi bir doktora gideyim bide ondan yorum alayım istiyorum.

1,5 yıllık evliyim. 5-6 aydır korunmayı bıraktım hap kullanıyordum önceden. bende 2-3 ayda 1 oluyorum hep böyle kızlığımdan beri. d.k kullanırken düzene girdi bırakınca yine başladı. usandım artık resmen.

linayı duydum orayada gitmek istiyorum aslında ama bana uzak kaçıyor. çankayada oturuyorum ben. bu tarafta olmasa bile kızılay sıhiye falan olursa ulaşım konusunda iyi olur.

ben zekai tahir e gittim çok kalabalık ve boğucuydu ve hiç ilgilenmediler,özele gideceğim inşallah bu sefer. açıklatacağım neymiş bu pko. int araştırdım çok ürkütücü sonuçlara varabiliyormuş. oda korkutu beni. Ama şimdi daha iyiyim şükür. çünkü pco tam anlamıyla gebeliğe engel değilmiş..

canım tuncss doktur sana nasıl bi tedavi izliyor bende dokturmu değişsem mi biraz sabırsızlık da var bende

1,5 yıllık evliyim. 5-6 aydır korunmayı bıraktım hap kullanıyordum önceden. bende 2-3 ayda 1 oluyorum hep böyle kızlığımdan beri. d.k kullanırken düzene girdi bırakınca yine başladı. usandım artık resmen.

linayı duydum orayada gitmek istiyorum aslında ama bana uzak kaçıyor. çankayada oturuyorum ben. bu tarafta olmasa bile kızılay sıhiye falan olursa ulaşım konusunda iyi olur.

ben zekai tahir e gittim çok kalabalık ve boğucuydu ve hiç ilgilenmediler,özele gideceğim inşallah bu sefer. açıklatacağım neymiş bu pko. int araştırdım çok ürkütücü sonuçlara varabiliyormuş. oda korkutu beni. Ama şimdi daha iyiyim şükür. çünkü pco tam anlamıyla gebeliğe engel değilmiş..[/QUOTE]

tabii ki canım pkolu olup herhangi bi tedavi görmeden hamile kalan bi sürü kadın var bunun yanında çok uğraşanda var aslında bizi nsanoğlu biraz sabırsız Allahım bilir kadının anatomisi okadar farklı mi hiç sorun yokken kadın hamile kalamıyo başka bi taraftan menapza giren kadın birden hamile olduğnu öğrenyo çevremde bunun örnklerini çok gördüm kalbini ferah tut bende bi bçuk yıllık evliym sen kaç yaşındasın cnm

evet canım Allah kudretini gösteriyor. Şükretmek gerek,sabretmek gerek. İsteyen herkesin kucağını doldursun rabbim,kimseyi boş geçmesin.

ben 25 yaşındayım,sen kaç yaşıdasın canım? bide sen nasıl bir tedavi görüyorsun şuan,ne durumdasın?

bak bu bi tarafan iyi sen de kendini baskı altında hisseytmezsin rahat olursn
canım allah hakkımzda hayırlı olanı versin....dokturlarada bi an önce tadaviye başlamak istedğini söyle ....

öyle yapacağım canım.
hakkımızda hayırlısı. destek için çok teşekkür ederim.

Rabbim hepimizi dileklerine kavuştursun inşallah.

ben yatim artık canım. iyi geceler

canım tuncss doktur sana nasıl bi tedavi izliyor bende dokturmu değişsem mi biraz sabırsızlık da var bende

doktorum öncelikle kist görünümünü azaltmak istedi ve bunun için 3 ay adetimi düzenli getirecek bir ilaç verdi.. bunun yanında ileride gebe kalmana çok desteği olacak seni buna hazırlamaya yardımcı olması açısından şeker ilacını veriyorum dedi.. şimdi şimdi ilacın etkilerini öğrendikçe anlıyorum ki; verdiği metformin içerikli ilaç yumurtlamaya yardımcı bi ilaç.. yani amaç yumurtlamaya destek vermek.. günde bir kez 850mg glukophage içiyorum.. 100 adetti kutudaki ilaç sayısı, yani yaklaşık 3 adet döngüsü boyunca içeceğim.. ve 3. adet olduğumda kontrole gideceğim.. sonrasında bebek için çalıştıracağım sizi dedi..
bir de bu ilaçları kullanırken hamile kalmamı üstüne basa basa söyledi.. ama prospektüsleri okuduğumda adetimi düzenleyecek olan ilacın zararı olduğunu gördüm.. inşallah bu mucize metformin içerikli ilacın etkilerini en güzel şekilde görürüz..

ben de gonal f kullanmıştımm ...pkoluyum..onlarla uğraştım..
sonra da kendiliğimden hamile kaldım
2,5 ay önce de doğum yaptımm
iğnelerime hayrına verdim gitti..
allah sizlere de nasip etsin,stres yapmayın..
ben adet de olmuodum..
bi ay kendiliğimden farlutalsız adet oldum ertesi ay hamile bkaldım
o iki ay çörek otu bal tarçın yemiştim:)
allah herkese acil şifalar versin
sizlere tattırsın anneliği..

ayrıca glifor da kullandım beni mahfetmişti o ilaç
bulantı baş dönmesii...
ama sadece 1 ay kullandım.zayıflattı daha doğrusu zaten zayıftım beni eritti...

adetimi düzenleyen ilAÇ derken doğum kontrol hapı mıcanım?

hayır canım, doğum kontrol ilacı değil.. cyclo progynova adlı bir ilaç, anladığım kadarı ile bir hormon preparatı.. sadece adet gördürmek ve bu sayede kistleri yok etmek amacı ile verdi.. aslında forumdan araştırdığımda o ilaçla bile hamile kalanlar olmuş.. ama şimdilik doktoruma güvenip her dediğine harfiyen uymak istiyorum.. ilaçlar bitene kadar karşıma sakın ben hamile kalmdım diye gelme dedi :)

ayrıca glifor da kullandım beni mahfetmişti o ilaç
bulantı baş dönmesii...
ama sadece 1 ay kullandım.zayıflattı daha doğrusu zaten zayıftım beni eritti...

benimde bir tanıdığım daha metformin içerikli ilaca başladığı ilk haftalarda hamile kalmış.. bana da mide bulantısı yapıyor ama etkileri azaltmak adına geceleri yatmadan içiyorum.. ayrıca kilo da verdim.. inşallah bizlerde en kısa zamanda anneliği tadarız..

ne güzel canım bende son 3 aydır söktürücü kullanmadan adet olmuyorum galiba bu ayda öyle olucak ama öncesine kadar hiç söktürcü falan kullnmazdım biraz gçerdi ama kendilğinden olurdum zaten pkoluyum da inş ALLAhım bizede nasip eder bebeğinde allah sağlıklı ömürler versin cnm...

canım psikolojini anlıyorum ancak bu ilaç sürekli kullanılacak ilaç regl döneminde de sonrasında da belki devam edersen yumurtlamana da yardımcı olur yine de sen bilirsin..
benim yumurtlamam olmadı....
21. gün progesteron testi ile bunu anlayacak doktor ve ona göre tedavi verecek... yumurta gelişimi bile olmadı bi de yumurtladım mı diye düşünüyordum :)
neyse... ümit yitirmek yok aynen devam...

evet haklsın canım hepimize biraz sabır ve umut lazım yoksa bu yolculuğu tamamlaymayız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…