• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

ilacın etki süresinin 2-3 ay olduğunu okudum internetten ara kanaması da ilk ay yapabilir okumuştum forumdan daha önce ama sonradan düzene girecektir..en az 2 ay kullanmadan tam etkisini göremezsiniz..
her bünyede de farklı oluyor bazılarında hemen yumurtlamayı sağlıyor ve adeti düzenliyor ama bazı kişilerde de geç etki edebiliyor...

yalnız canım beklenen adet gününde oldu bu ara kanamalar bu ayın 21 inde regl tarihimdi 23 de lekelenme oldu sonra dier gün tekrar lekelenme her gün biraz lekelenme var bugünde kadar bi kere oluyo ama yoğun değil eni iyisi doktura gitmek galiba çünkü çok sinirim bozuldu

yalnız canım beklenen adet gününde oldu bu ara kanamalar bu ayın 21 inde regl tarihimdi 23 de lekelenme oldu sonra dier gün tekrar lekelenme her gün biraz lekelenme var bugünde kadar bi kere oluyo ama yoğun değil eni iyisi doktura gitmek galiba çünkü çok sinirim bozuldu

anladım o zaman doktora gidin tabi ya da telefonla da sorabilirsiniz.. ama ultrasonda baksın diyorsanız gidin tabi doktora...yazmadığın için soruyorum gebelik ihtimali olabilir mi? belki yumurtlaman olmuştur onu da ultrasondan bakar doktor....

anladım o zaman doktora gidin tabi ya da telefonla da sorabilirsiniz.. ama ultrasonda baksın diyorsanız gidin tabi doktora...yazmadığın için soruyorum gebelik ihtimali olabilir mi? belki yumurtlaman olmuştur onu da ultrasondan bakar doktor....

bilmiyorum ki canım zannetmiyorum aslında çünkü bi haftadır sürüyo bu durum yartık yrn gitmeyi düşünyorum randevu aldım tşk ederim canım cvp verdiğin içinn....

zaten lekelenmeler de bitti canım artık gideyim ne diyecek doktur.....

tabi tabi git canım ultrason dışında hiç bişey doğru sonuç vermez..muayene de etsin doktor... benim de kontrollerim yarın ben de gideceğim.. inşallah iyi sonuçlarla döneriz :)

tabi tabi git canım ultrason dışında hiç bişey doğru sonuç vermez..muayene de etsin doktor... benim de kontrollerim yarın ben de gideceğim.. inşallah iyi sonuçlarla döneriz :)

inş canım benim inş sadece ultrasonda muayne eder bunun dışında vajinal muayne istemez psikoljim bozuluyo:):)

inş canım yaa aslında şimdilik tek istedğim düzenli adet olabilmek:(:(

bende yıllardır bunun için çabaladım durdum.. ama olmuyor işte :( neredeyse 12 yıldır hiç iki ay üst üste düzenli adet olmadım.. hep aradaki mesafe 5-6 hatta bazen 9-10 ayları buldu.. şimdi bu mucize denen ilacı içiyorum ilk kez.. ama yanında başka bi düzenleyici de içiyorum.. bakalım neler olacak gelecekte :(

Arkadaşlar 2 aylık doğum kontrol hapı kullanıyorum lh yüksek olduğu için 2 ay sonra tedaviye başlıyabiliriz demişti doktrorum ben bu arada (glucophage yada glifor )tarzı bi ilaç kullanabilirmiyim doğum kontrol hapıyla birlikte bir zararı olurmu acaba...

bugun doktora gıttım 21. günde süt hormonuna ve yumurtlama hormonuna bakacaktı doktor kan tetsı yapıldı yumurtalmıyorsun dedı ama süt hormonun ıyı dedı bende dedımkı glıfor kullanıyorum kafama gore aldım kullanıyorum dedım bana devam et faydası olur dedı gunde ıkı kere ıc dedı madem faydası olurda nıye bana tavsıye etmıyor anlamıs degılım herkes bu siteye uye olmayabılır doktorların bu ılacı tavsıye etmesı gerekıyor bence. kalp doktorunada sordum hıc bır yan etkısı olmaz pko ıcınmı ıcıyorsun dedı hemen anladı aslında butun doktorlar bılıyor ama ıste nıyeyse kullan demıyorlar evet pko ıcın kullanıyorum dedım kalbıne hıc bır zararı olmaz dedı tavsıye bıle ettı...

bicim ne yaptın dr ne dedi ben gittim 10 günlük gecikme ve lekelenme var dedim önce bi gebelik testi yapalım dedi öğleden önce gittiğim için öğleden sonra sonucu alırsn dedi beklemedim eve geldim sonra netten baktım tahlil sonucuma betahcg0.100yhani hamile değilim ki zaten beklemiyordum çok piskolijim bozuldu tekrar gitmedim ve söktürücü kullanmak istemiyorum kendi haline bırakıcam isterce aylarca olmasın artık dra da gitmeyi düşünmüyorum glucuphageyi de kutu bitenede kadar kullancma sonra bırkaıcam ne zamanki doktura igtmeye başladım adetlerim tepetaplak oldu stresten ha ne diyecek ha ne olucak gün hesABI yapmakktan sıkıldım ne kadar zorlu bi yolmuş
hastene dönüşünde durakta bi sürü dilenen çocuk gördüm Allahım neden dedim insanlar çocuklarını böyle sokağa atarken ben bu kadar uğraşıyorum hayal kırıklığı yaşıyorum öyle daldım gittim evlenmeden önce ilk evlendğim zamanlarda bu kadar sıkıntı çekeceğimi bilimyordum.....yine de diyorum kader kısmet her şey.....

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar. bugün doktordan öğrendiğim üzere bendede pko varmış. Adetlerim düzensizdi,başka sıkıntım yoktu sebebi oymuş meğer. çocuk istiyorum diye d.k verecekti doktor vermedi. 6 ay dene olmazsa kısırlık bölümüne gel dedi. çok moralim bozuldu çok. Bu şekilde hamile kalanlar varmış çok şükür,inşallah bende onlardan olurum.

fakan şimdi başka bir doktora gitmek ve tedavi olak istiyorum. yumurta çatlatma ilaçları varmış doktor bana hiç birini vermedi,çokta ilgisizdi.
ankaradayım bildiğiniz doktor varsa bana yardımcı olabilirmisiniz lütfen. hemen yarın gideyim içim rahatlasın.

kızlar bişey sorcam b glifoor adet oluncada dewam edilio demi.o zamanbda içmeye dewam edioruz:26:

bende yıllardır bunun için çabaladım durdum.. ama olmuyor işte :( neredeyse 12 yıldır hiç iki ay üst üste düzenli adet olmadım.. hep aradaki mesafe 5-6 hatta bazen 9-10 ayları buldu.. şimdi bu mucize denen ilacı içiyorum ilk kez.. ama yanında başka bi düzenleyici de içiyorum.. bakalım neler olacak gelecekte :(

evet cnm çok can sıkıcı bi durum belki bi çocuğum olsa bunu bu kadar takmıcam belkide bebek olunca her şey düzene girecek

merhaba arkadaşlar. bugün doktordan öğrendiğim üzere bendede pko varmış. Adetlerim düzensizdi,başka sıkıntım yoktu sebebi oymuş meğer. çocuk istiyorum diye d.k verecekti doktor vermedi. 6 ay dene olmazsa kısırlık bölümüne gel dedi. çok moralim bozuldu çok. Bu şekilde hamile kalanlar varmış çok şükür,inşallah bende onlardan olurum.

fakan şimdi başka bir doktora gitmek ve tedavi olak istiyorum. yumurta çatlatma ilaçları varmış doktor bana hiç birini vermedi,çokta ilgisizdi.
ankaradayım bildiğiniz doktor varsa bana yardımcı olabilirmisiniz lütfen. hemen yarın gideyim içim rahatlasın.

sen hemen dokturlara gitme bi kendi haline bırak bakalım ne olicek ve bebeğe odaklanma maalsef b,z hatayı burda yapiuoruz bütün düşüncemize bazen bebek kaplıyo ve strses denen şey devreye giriyo pko teşhisi hormon testinde mi çıktın....

bicim ne yaptın dr ne dedi ben gittim 10 günlük gecikme ve lekelenme var dedim önce bi gebelik testi yapalım dedi öğleden önce gittiğim için öğleden sonra sonucu alırsn dedi beklemedim eve geldim sonra netten baktım tahlil sonucuma betahcg0.100yhani hamile değilim ki zaten beklemiyordum çok piskolijim bozuldu tekrar gitmedim ve söktürücü kullanmak istemiyorum kendi haline bırakıcam isterce aylarca olmasın artık dra da gitmeyi düşünmüyorum glucuphageyi de kutu bitenede kadar kullancma sonra bırkaıcam ne zamanki doktura igtmeye başladım adetlerim tepetaplak oldu stresten ha ne diyecek ha ne olucak gün hesABI yapmakktan sıkıldım ne kadar zorlu bi yolmuş
hastene dönüşünde durakta bi sürü dilenen çocuk gördüm Allahım neden dedim insanlar çocuklarını böyle sokağa atarken ben bu kadar uğraşıyorum hayal kırıklığı yaşıyorum öyle daldım gittim evlenmeden önce ilk evlendğim zamanlarda bu kadar sıkıntı çekeceğimi bilimyordum.....yine de diyorum kader kısmet her şey.....

bende bazen aynı şeyi düşünüyorum.. Rabbim istemeyene 3'er 5'er dağıtıyor da isteyene neden vermez ki diye.. ama vardır elbet bir bildiği.. Hepimizin hakkında hayırlısı ne ise o olsun diyorum.. Ama doktor kontrolünü bırakma derim.. kendi haline bıraktığında emin ol sıkıntılar geçmiyo.. bende senin gibi düşünüp ne zaman kendi halime bıraksam her seferinde ara daha da açıldı :(

yeni evli misiniz? daha önce hiç denediniz mi çocuk yapmayı? mesela ben 1 yıl korunmadım ve olmadı, hoş zaten doğru düzgün adet bile olmadım o 1 yıl içinde.. şimdi tedaviye başladık öncelikle adetleri düzenlicez, bebek sonraki aşama olucak.. bende ankaradayım.. Yenimahallede Lina kadın sağlığı merkezine gidiyorum.. doktorum sema yıldırım.. ben çok memnunum.. pko'luların başlığında da bi kaç kez dile getirmiştim doktorumla ilgili yaşadıklarımı, hatta ordan bir arkadaş da telefonla irtibata geçip iyi elektrik almıştı.. hem ekonomik olarak sarsmayan bi klinik, hem de ilgi alaka gayet güzeldi.. doktorun ilgisi ve iletişimi de gerçekten iyi.. bi denemekten bişi çıkmaz.. en kısa zamanda tedaviye başlamakta fayda var eğer bebek istiyorsanız.. zorlu bir süreç bu çünki :(

evet cnm çok can sıkıcı bi durum belki bi çocuğum olsa bunu bu kadar takmıcam belkide bebek olunca her şey düzene girecek

olacaaaak, hepimizin misler gibi kokan yavruları olacak.. öncelikle buna inanmalı ve hep pozitif düşünmeliyiz..

Back
X