- 8 Ocak 2015
- 6.035
- 18.988
Zorunlu yalnızca iki seneymiş ondan sonra denizci oldugy için full izmir de olacakhadi diyelim simdi gitmedi 3-5 yil sonra yine gidebilir bunun kesinligi yok ki her an degisebilir durumlar
Herkes aynı yerde işte ha deniz ha kara ne fark eder ki birde rütbesi ne olabilir ki astsubay üstteymen?Gerçekten mi ama sanırım denizci piyadeler karacı piyadeler gibi olmuyormuş biz öyle duymuştuk
Teğmen oldupunda direk bir birliğin komutanı oluyormuşHerkes aynı yerde işte ha deniz ha kara ne fark eder ki birde rütbesi ne olabilir ki astsubay üstteymen?
İyi de şimdi ataması İzmir’de bir ömür boyu İzmir’de mi olacak zannediyorsunZorunlu yalnızca iki seneymiş ondan sonra denizci oldugy için full izmir de olacak
Birlik komutanı olsa ne olacak canım benim tugay komutanı bile bölgede şuanTeğmen oldupunda direk bir birliğin komutanı oluyormuş
Herkes aynı yerde işte ha deniz ha kara ne fark eder ki birde rütbesi ne olabilir ki astsubay
yok hayır ataması izmir de değil daha mesleğe bile başlamadı zaten eğer piyade olursa bir sene suriye görevinden sonra izmire atıyorlarmış denizci oldugu için bunun dışında zonguldak hatay gibi yalnızca deniz olan yerler var denizci piyadelerin tek farkı suriyeye gitmesi yani dogu gorevi olması normalde dogu gorevi yok denizcilerdeİyi de şimdi ataması İzmir’de bir ömür boyu İzmir’de mi olacak zannediyorsunşuan herşeyi aşırı hafife aldığını fark ettim üzgünüm ama
gorevlendirme olmuyor mu uzak gorev falan .yani bir askerin emeklilige kadar izmir kiyida calismasi isin teorigine aykiri giibZorunlu yalnızca iki seneymiş ondan sonra denizci oldugy için full izmir de olacak
Anladım bire bire çatışmalara gidiyor mu eşinizBirlik komutanı olsa ne olacak canım benim tugay komutanı bile bölgede şuan
Oluyor ancak dogu değil izmir zonguldak hatay gibi deniz olan yerleregorevlendirme olmuyor mu uzak gorev falan .yani bir askerin emeklilige kadar izmir kiyida calismasi isin teorigine aykiri giib
Oluyor ancak dogu değil izmir zonguldak hatay gibi deniz olan yerleregorevlendirme olmuyor mu uzak gorev falan .yani bir askerin emeklilige kadar izmir kiyida calismasi isin teorigine aykiri giib
Benim eşim girse ne olacak girmese ne olacak ki herkesin durumu farklı yani kıyaslamaya girme . Hayata baya şuan toz pembe bakıyorsun bakmak istiyorsun üzgünüm ama askerle evlenmek böyle değil haberin olsunAnladım bire bire çatışmalara gidiyor mu eşiniz
Yalnış anlaşıldım sanırım toz pembe falan bakmıyorum. Erkek arkadaşımla yaşadığımız sıkıntıları sorunları bir tek biz bilebiliriz ve herşeyi gördüm zaten bir tek mesleğe başlaması kaldı bu kadar. Mezun olmadan her branş hakkında bilgi alıyoruz denizaltıya da baktı normal fırkateyn gemileri içinde burda bir çok kişiye sordum hatta. Piyade aklımızdan geciypr suan o yüzden burada konu actım bilgi almak istemek hayatı toz pembe yasamak olmuyor. Sevgilim oldugu için onun mesleği en az onun kadar beni de meraklandırıyor. Biliyorum askerlik çok zor bir meslek ben bunu iki senedir öğrendim hiç birşeyin gerçekleşene kadar kesinliği de yok bunu da öğrendim ama kendimize en iyi geleceği kurmak için uğraşıyoruz ve bir şey gerceklesmeden bilgiler alarak hareket ediyoruz.Benim eşim girse ne olacak girmese ne olacak ki herkesin durumu farklı yani kıyaslamaya girme . Hayata baya şuan toz pembe bakıyorsun bakmak istiyorsun üzgünüm ama askerle evlenmek böyle değil haberin olsun
Hani sen yukardan demişsin ya 2 sene Suriye diye . Benim eşim göreve başlamıştı 1 ay sonra ırağa gittiler herkes nasıl mutluydu dolar üzerinden maaş alacağız hayat bayram olacak yiyip içip yatacağız bi nöbet tutacağız diye . İşte o olaylar öyle olmadı 6 ay diye gittikleri yerde bir sene hendeklerde toprağın üzerinde yattılar kafalarından bombalar yağdı eşim arkadaşının omurilik kemiklerini topraktan topladı . 1 sene izne dahi gelemediler . Zor çıktılar oradan ve psikolojileri bitmişti benim kocamın hala bitik mesela . Yani demem o ki 2 sene filan diye bir şey yok sadece ödül olarak gidilen Libya filan yerlerde 6 ayı bir gün geçirmez hemen geri getirirler onun diğer heryer böyledir. Denizci adamın Suriye de ne işi var onu da çözemedim açıkçasıYalnış anlaşıldım sanırım toz pembe falan bakmıyorum. Erkek arkadaşımla yaşadığımız sıkıntıları sorunları bir tek biz bilebiliriz ve herşeyi gördüm zaten bir tek mesleğe başlaması kaldı bu kadar. Mezun olmadan her branş hakkında bilgi alıyoruz denizaltıya da baktı normal fırkateyn gemileri içinde burda bir çok kişiye sordum hatta. Piyade aklımızdan geciypr suan o yüzden burada konu actım bilgi almak istemek hayatı toz pembe yasamak olmuyor. Sevgilim oldugu için onun mesleği en az onun kadar beni de meraklandırıyor. Biliyorum askerlik çok zor bir meslek ben bunu iki senedir öğrendim hiç birşeyin gerçekleşene kadar kesinliği de yok bunu da öğrendim ama kendimize en iyi geleceği kurmak için uğraşıyoruz ve bir şey gerceklesmeden bilgiler alarak hareket ediyoruz.
Yaşadıklarınız ve eşiniz için çok üzüldüm öncelikle çok zor olmalı. Sağlık parayla ölçülemeyecek bir şey. Denizcilerin normalde görevleri denizde hep zaten bir çok çeşit gemi var oralarda calışıyorlar ancak her sene okulda belli bir sayıda piyade alımı açılıyormuş bu sene açıldı mesela ama katılmamıştı seneyede açılabilirmiş henüz mezun olmadı bu arada. Ve toplam görevleri suriyede 2 sene oluyormuş şuan orada calışanlar var onlarada sormuş memnunlarmış bende burdan sormak istedim.Hani sen yukardan demişsin ya 2 sene Suriye diye . Benim eşim göreve başlamıştı 1 ay sonra ırağa gittiler herkes nasıl mutluydu dolar üzerinden maaş alacağız hayat bayram olacak yiyip içip yatacağız bi nöbet tutacağız diye . İşte o olaylar öyle olmadı 6 ay diye gittikleri yerde bir sene hendeklerde toprağın üzerinde yattılar kafalarından bombalar yağdı eşim arkadaşının omurilik kemiklerini topraktan topladı . 1 sene izne dahi gelemediler . Zor çıktılar oradan ve psikolojileri bitmişti benim kocamın hala bitik mesela . Yani demem o ki 2 sene filan diye bir şey yok sadece ödül olarak gidilen Libya filan yerlerde 6 ayı bir gün geçirmez hemen geri getirirler onun diğer heryer böyledir. Denizci adamın Suriye de ne işi var onu da çözemedim açıkçası
Evet bilgi almak çok zor gerçekten. Erkek arkadaşım henüz mezun olmadıgından ötürü cevresindekilerde hep okulda olanlar birebir meslekte olan arkadaşı yok ancak komutanlardan ne duyuyorsa o. Ben geçmişte burada çok konu açıldıgını gördüm ondan ötürü burada konu açtım belki benim gibi birilerini bulur konusur ve bilgi alırım diye.Bentuce_tuce gibi düşündüm konu sahibi. Böyle kritik kararlar alınırken her yönüyle değerlendirilip, karar verilmeli. Bugün verilen kararlar çatışmaya girmemesiyken, yarın karar değişip kendisini çatışmada bulabilir. O yüzden her koşulda yapabilecekse böylesine ciddi adımlar atılmalıdır diye düşünüyorum. Birde böylesine ciddi bir konuda kk bence doğru bilgilenme yeri değil. Fikir veren insanların durumları, koşulları belli değil çünkü. Ve burda gördüğüm birşey var ki çokta haklılar asker/polis eşleri asla ve asla detay bilgi vermiyor ki vermemelilerde. O yüzden kıyas yapacağın aa bak burda böyle olmuş diyebileceğin şeyler de olmuyor.
Çevrenizde var mı? Detay bilgi alabileceğin birileri yine en doğru bilgi öyle olur bence
Çok üzgünüm mekanları cennet olsunÇatışmaya girmesine gerek yok ki geçen haftasonu eşimin arkadaşları bir bölgeden diğerine geçerken Hakkari de araç mayına bastı ve 2 si şehit oldu birisinin kemikleri dahi kalmadı