Pisboğaz 🥴

Her seferinde canak çanak yemek ne mümkün yarım kilo alsan 2-3 çatal anca alabiliyorsun zaten 5 kisilik ailede 😂😂😂
Kavurma pilavla doyurucu oluyor bir tek kavurma olunca bende doymam şimdi 3kişiyiz diye doyuyoruz ama eskiden annemlerde bizde 5 kişiydik abimler sağolsun zaten masada ne varsa höpletiyordular iki dakikada:sinirli:

Tatlı salçayı nerde kullanıyorlar; kızartmalara sos olarak falan mı ?
Yemek de kullanılıyor ama aşil kullanım yeri kahvaltılık kahvaltıda içine zyetinyag döküp banarak yeniliyor.

Domatesler yıkanıp ayıklanıp kaynatılıp. Süzguden geçirilip tekrar kaynatıliyor çok az tuz eklenip. Sıcak kavanozlaniyor

Kavanoz açınca diğer salcalar gibi uzun süre durmuyor hemen tüketmek lazım.

Doğuda kıymasız yapan yok gibi. Ama bence kıymasız olanı makbul.
Kesinlikle salçasız ve kıymasız olan mikemmel
Yaprak sarması yemek olarak yapılıyorsa; bol soğanlı, salçalı içle yapılıp, kalın sarılır. Kalından kasıt, yaprağın tüm boyutu kullanılır.

Yaprak sarmasına kıyma konulmasını ben de manasız buluyorum.
Yemek olarak yapılır hep zaten meze diye iki tane sarma alıp bırakan yoktur herhalde gözün kalır. Ben her halükarda tam boyut kullanırım zaten kenarları yeterli olduğu kadar kapatırım ama büyük yaprak kullanmam yinede salça koyunca bütün lezzeti gidiyor bence 🥲

Nohuta büyük hakaret ediyorsunuz bence. Geçen gün, "salçayı her şeye katmıyoruz, tasarruf ediyoruz vb" demiştin zaten. Nohut yemeği 1 kaşık salçayı hak etmiyor mu ?🥺 Aşk olsun. 😒
Bünye öyle alışmış 🥹 sadece kaynanam yapardi salçalı.benim sülalede kime gidersen git salçasız olur.burda dq oyle düğün yemeklerinde salçalı denk gelmedim hiç.

Burda düğünlerde nohut salçasız yapılır keşkek e nohut dökerler bazen .
Üstüne ayrıca salça sos hazırlanır onu da isteyen döker. Biz çocukların mevlutunde sallaya gerek duymadık 😂

X