Pisboğaz 🥴

E
Bende çok severim. Maydanoz,yeşilsogan,marul,domates,salatalık konur,yanında marul taze asma yapragiyla yeriz çok güzel olur
Aynen, domates,salatalık, marul,nane, maydanoz, yeşil soğan konur asma yaprağı ilede çok güzel oluyor.

Sarma-dolma icinide asla kavurmayiz salçalı bol malzemeli olur içi salçalı, domatesli ,soğanlı, naneli maydanozlu,sarımsaklı 😋 Mersin -Adana kuş üzümlü tarçınlı şekerli tercih etmezler.

E

Aynen, domates,salatalık, marul,nane, maydanoz, yeşil soğan konur asma yaprağı ilede çok güzel oluyor.

Sarma-dolma icinide asla kavurmayiz salçalı bol malzemeli olur içi salçalı, domatesli ,soğanlı, naneli maydanozlu,sarımsaklı 😋 Mersin -Adana kuş üzümlü tarçınlı şekerli tercih etmezler.
Aynıyız desene bizde öyle yaparız

Tabii ki sevilmez mi patatesli börek? 😋
Bir de şey yaparız biz patates kavurması deriz, haşlanmış patatesi doğarız küçük küçük. Soğan kavururuz, biraz pul biber, kırmızı biber, karabiber, tuz. Üstüne doğradığımız patatesi katar biraz karıştırırız ocakta. Otur ye ekmekle çayla. Ekmeğin üstüne nutella sürer gibi bunu sür ye. 😋
Patates kavurmasına salcada ekle çok güzel oluyor patates kavurması üzerine sarımsaklı yoğurt katıp yerim çok lezzetli oluyor 😂

No anormal bakla da mı var
Bahsettiğim, direkt soğan- yağ- salça kavurup yemeği yapılan bakla bu:
IMG_20240619_180053.jpg

Kimi insan dereotu konmazsa yemiyor bakla yemeğini. Ben, dereotunun baklanın kendi tadını bastırdığını düşünüyorum; dereotsuz pişiriyorum.

X