- 29 Kasım 2009
- 7.073
- 65
- 42
- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
insanity'yi soruyorsan insanity topiğini inceleyebilirsin baya zorlu bir spor :)) Ama güzel
Ben pilates ilk başladığımda belimde incelme oldu ve sürekli devam edince karnım dümdüz oldu, sürekli yapınca ne kadar yersen ye karın dümdüz oluyor hiç çıkmıyor. Ayrıca bacaklarımda şekillenme oldu, bacak içlerimde yağlanmalar vardı özellikle üst kısım daha bir tombikti o kısım gitti düzleşti resmen. Karın kaslarım belirginleşti zamanla yaptıkça ve en önemlisi kamburluğum vardı o gitti piilatesten sonra hep dik durmaya başladım üstelik kendim dikkat etmeden istem dışı çünkü pilates yaparken hep dik durduğun için vücut alışıyor zamanla bu duruma. Ama ben pilates yapınca yürüyüş yapmaya üşendiğim için pek kilo veremedim Ama bir ara sadece yediklerime dikkat ettim haftada 6 gün pilates yaparak ayda 1 kilodan 6 ayda 6 kilo verdim. Şimdilik pilatesi bıraktım insanity'ye geçtim o daha çok cardio kilo vermeye yönelik üstelik güzel de sıkılaşma sağlıyor. İnsanity yapanların resimlerini gördükten sonra sanki pilatesten daha kısa sürede kas yapıyor gibime geldi özellikle sırt karın ve karın kasları. Bunun sebebi de şey sanırım insanity de şınav falan çekiyorsun pilatesin kol egzersizleri aşırı basit pek de etkili değil. Pilatesin karın egzersizleri çok etkili sürekli karın çalışarak insanityden daha fazla kas yapmak mümkün sanırım ama ben tüm vücudu çalıştırmayı tercih ediyordum pilatesle.
Her spordan sonuç alabilmek için düzenli yapmak çok önemli ben 6 ay kadar pilatesi bıraktım ama kaslarda pek azalma olmadı tabi tekrar başlayınca egzersizlerde biraz zorlandım ama çabuk adapte oldum yine. Pilates iç kasları çalıştırdığı için diğer sporlar gibi kaslar hemen yok olmuyor 2-3 ayda onu gözlemledim ben.
dediğin konuyu merak ettim açıkçası.. bakacağım ona da...
ekstradan bir şey yapabilir miyim bilmiyorum açıkçası.ben henüz yeni başladım ve bu sebeple henüz ağrılarım var..:26:
zamanla vücudum direnç kazandıkça olabilir diye düşünüyorum..bir yer ve zaman sıkıntım var maalesef,o yüzden salonda yapmayı tercih ettim..
haftada 3 gün birer saat çalışıyoruz grupla..oldukça güzel geçiyor..inşallah ben de faydasını görürüm,teşekkür ederim..