Pilates yapanlar, paylaşalım mı?

10 gündür filan plates yapıyorum
karnım çok acıyor ya bazı hareketlere daynamıyorum

ben tvden takip etmşyorum birde
ebrunun geçen dönemki videolarındna yapıyorum amaa
artık yenileirni yapmak istiyorum hangi günleri indirmemm gerekiyor acaba?

başlangıç hareketleriyle başlamadın sanırım.. çok tehlikeli birden ileri seviyeleri yapmak.

başlangıç hareketleriyle başlamadın sanırım.. çok tehlikeli birden ileri seviyeleri yapmak.

başlangıç hareketleri ile başladım aslında 2010 ilk 2 haftayı yaptım
zaten çok yavaştı ve bütn hareketleri tek tek gösteriyyordu ebru

şimdi nasıl devam etmeliyim elimde 2. dvd si var onunla devam etsem yeterli olurmu acba?

2 hafta 2. dvdye geçmek için çok erken canım..
bence sabah programını da yapma. 1. dvdyi yap..
iyice alıştıktan sonra 2ye geçersin. ya da sabah programına.
imkanın varsa hoca gözetiminde yap.
ağrılar vücudun ham olduğu için de olabilir yanlış yaptığın için de olabilir.
hareketleri doğru yaptığından emin ol.
ham olduğun içinse 1 aya açılırsın zaten.

agrılarım şöyle oluyorr,hani mesela karın harekketini yapıyorum ya handırt filan acı hissediyorum o anda
yada masa pozisyonun daa meselaa
ama pltes bitince agrımd abitiyor yani

Kilo verdirmeyen ve sıkılaştıran zevkli bir spor. Kilo vermek için gelenler ne yazık ki boynu bükük çıkıyorlar. Ben de 3-4 hafta yaklaşık spor salonunda yaptım ama aşırı ham olduğum için ilk yaptığımda bir hafta hareket edemeyip kas gevşeticiler ile ayakta durduğumu hatırlıyorum. Onun dışında eğlenmek hocaya da bağlı olabiliyor. Klasik müzikle yapıldığında insan sıkılabiliyor lakin daha hareketli müziklerle insan gaza gelip dinçleşiyor. Ama öncelikle kilo vermek gerek tabi
Ondan sonra sıkılaşmalı ..

kızlar ben de başladım platese yalnız benim büyük bi sorunum var hani kürek kemiklerine kadar kalkıyo ya çoğu harekette benim boynum ağrıyo engel olamıyorum ya benim hiç aşamadığım bi durum y da benim böynumda bi sorun var geçen sene fitnessa gittim o zaman da yarım mekik falan çekemiyodum acaba boynumu çok mu kasıyorum napıyorum bi türlü çözemedim bu sorunu atlatamadığımdan çoğu karın hareketini yapamıyum yardımcı olun :26:

ağrı eğer boyundaki kaslardaysa bu genelde kasların yeterli güçte olmamasından kaynaklanıyor bezende fazla yukarı kalkmak için zorlamaktan yada sırt kasları zayıf olduğundan ağırlığı boyna vermekten oluyor ama hepsindede ağrı kas üzerinde yorgunluk ağrısı oluyor ve biraz başı yere koyunca geçiyor zamanla boyun güçlendikçe ağrının başlaması için geçen süre uzuyor.
ama ağrı omurlardaysa, kemiklerin arasında yada sadece sağ/sol taraftaysa yada bıçak saplanması gibiyse yada seninle aynı kiloda ve seviyede kişilerden belirgin olarak daha erken ağrı başlıyorsa bir doktora görünmeni tavsiye edirim.

Ya tam 5 hafta oluyo bu haftayla beraber plates yapalı.lastiğimide aldım özellikle de sert olanıyla yapıyorum bacak basen ve kalça hareketlerini tam 1 saatten fazla yapıyorum.hala cm incelme yok acaba nerde yanlışlık yapıyorum anlamadım.sıkılaşma da yok etlerim hala sarkık.pantolonlarımada sığamıyorum ya sinir oluyorum bende fit ve ince bir görünüme sahip olmak istiyorum.ne yapmam lazım.şimdi kendimi hala aynı görünce motivasyonumda düştü ve spor yapmak istemiyo canım.

kızlar bir şey sorucam? aerobik fitnes plates gibi egzersizle verilen kilolar ilerde sporu bıraknıca 2 katı olarak alınıyormuş diye duydum doğru mu

bende 1 aydır plates yapıyorumm ama hep karın çaıştım
iç bacaklarım için filanda kalça çalışmaya karar vedim ama selülüt savar harekti çok zor ya nasıl yapılır bölr bir harekett

birde iç bacaklar için enn ii hareket hangisi acaba

öykünü biliorumö canmm begendmm yorum yasptım sana :) ben de pilatese baslamak istiorum sen nerde yapıosun ya da bana link werebilir misnn

Slm kızlar. bende pek çok bayan gibi ne yaparsa yapsın göbek ve baseninden ayrıyetten iğğğrennççççç selülitlerinden kurtulamayanlardanım. Uff kaç yaz geçti bu defa kesin selülitlerimden bıngıl bıngıl bacak yağlarımdan kurtulup bikinimi giyip denize gidicem diyoruum, yook. Yürüyüşü denedim, hergün 1 saat tempolu yürüyüş, sonra bisiklete döndüm, hergün yarım saat bisiklet, kendi kendime egzersiz denedim yook,yok selülit maskeleri, çayları vs. bitürlü kurtulamadım. Arkadaşlarım denize davet ettiğinde de yok ben denizi sevmiyorum diyorum, bilseler ki ortaya çıkıp plajda milleti dehşete düşürmek istemiyorum Bu defa pilatese taktım, yorumlarınızı okuyunca çok umutlandım Benim sorunum sanırım sürekli bişiler yapmaya çalışmam ama bunu 2 aydan fazla sürdürememiş olmam. Bu defa çok azimliyim, topumu lastiğimi sipariş ettim. Ebru Şallının selülit savar dvd sini indirdim. Malzemelerim gelir gelmez başlıyorum, pes etmek yok. Önümüz yaz mutlaka giymeliyim bikinimi ve bende yanmalıyıım Tabi bide beslenme çok önemli.Hadi kızlar spor salonuna gitmeye imkanı, vakti olmayanlar başladığımız gün ki ölçülerimizi buraya yazalım, sonra her ay oluşan değişimi paylaşalım. Göbek ve selülit belasından kurtulmak için neler yeyip içmeli, nelerden uzak durmalıyız deneyimlerimizi ,araştırmalarımızı burda paylaşalım. Eylül başlangıç, haziran bitiş olsun, bu 10 ay kendimizi bikini sezonuna pilatesle hazırlayalım Kendi kendime başaramadım, desteklerinizi bekliyorum. Sık sık burda yaptıklarımızı paylaşalım, sıkı bir iş birliğiyle biz bunu başarırız kızlarrr :87: Var mısınız?

Kızlaaar nerdesiniz, ben topumu lastiğimi aldım bugün başladım pilatese. Ne gaza gelmiştim yazarken, kimse yok mu pilates yapan :26: Ölçülerimi aldım, her ayın 1 inde yeni ölçüm yapıcam. Ölçülerim (dehşete düşmeyin) göbek 89, basen 104, bacak 60
Ben spor ve beslenme alanında reforma gidiyorum
Sizleride bekliyorum, haadi bakalım hayırlısı.

Yine kimse yok
bugün selülitsavar pilateste 2.günümdü, ilgilenen olursa bilgi verim. 65 cm ve 20 cm lik ebruli top aldım, kalite olarak iyi ama ikiside ebru şallının kullandıklarından küçük. Hareketler zor oluyo. Büyük topu 75, küçüğü varsa 30 cm lik alın. Benim bant 120 cm yorumlarda yeter demişlerdi ama o da kısa, en azından 150 cm lik alın. eni 15 cm ama o kadargenişe gerek yok, katlanıp duruyo hareketi yaparken.
Bugün yine bacaklarım ağrıyo, ben umutluyuuum. Bu defa gidicek bu yağlar. Ama anlaşılan bu konuyla ilgilenen kimse yok, olsun bende yalnız devam ederim

canım bende ebru ile pilates yapıyorum ama daha baslamadım selülit savara 1 eylülde baslıcam kısmetse canım ebrunun ürünlerini aldıysan onlardır emin ol benm küçük topum 23 cm mesela hiçbiride ebrunun ürünleri değil büyük toplarda boylara göre değişior ben 160 oldugum için 60 cm aldım bacakların agrıması iyiye isaret pilates cemberin varmı peki oda cok güzel inan hemen etkisini gösteriyor kalça bel

Hoşgeldin gülpembe :80:
Pilates çemberim yok ama zaten selülitsavar da ebru şallı kullanmıyo çember.Şöle bişi var ebru şallı topun üstüne çıktığında düz uzanıyo kolları dümdüz uzatıyo yere, ben topa çıktığımda dirseklerime yaslanıyorum o derece yere yakın, yoksa ben çok ağırımda topu mu çöktürüyorum
uff halbuki 58 kiloyum ama üstte bişi yok, ne varsa alta toplanmış top aşırı baskıdan çöküyo olabilir
Bakalım benim selülitler hiç 21 günde gidicek gibi değil ama, sağolsun bebişim gece uyutmuyo şimdi başında oturmuş keyfinin gelip yatmasını bekliyorum. O hele bi uyusun, bende biraz uyuyup kalkınca 4.gün pilatesimi yapıcam.
Gülpembe nezamandır yapıyosun pilates, gerçekten hızlı ve gözle görülür etki yapıyo mu?

osbuldum mavi gri ebruda söylüyor topun üstüne cıkmak bi sanat diye zamanla olucak sende zamanla o esnekliği kazanacaksın merak etme o topun üstüne neler cıkıyor merak etme sen bişey değilsin 40 dakkalık yürüyüş ve selülit yagını yada selülit cayını içersen belki azalabilir benmde üstümde bişey yok yedikçe sadece kalcaya gidiyor benimde bebeşin nekadar ama fazla kilolu da değilsin bebeğine ragmen ben 2009 nisandan beri yapıyorum gercekten 1 hafta etkili calıstıgım zaman kalça karın etkisini ben görüyorum bence pes etme olmuyor diye bırakmada

İnşallah canım bu defa etkili olur. Bebeğim 6 buçuk aylık, gündüz uykusu hiç yok o yüzden pilatesi daha zor yapıyorum, yürüyüşe vaktm yok yani eylülde çalışmaya başlıyorum, hem bıdığım hem okul hem ev epey zorlanıcam, inşallah yorgunluğuma yenilip pilatesi bırakmam sen başta ölçü almışmıydın gülpembe, epey sıkılaşıyo mu gerçekten bacaklar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…